Tayinimiz hakkari........... Bir akıl verin bana ne olur

asker ve polis eşlerine karsı iyi değillermiş arkadasım gitti biliyorum gittiği günün 3. günü evini taslamıslar zaten lojman cıkmasıda zor sırada 95 kişi varmıs lojman sayısıda 35 tabiki bu söylenenler dogru yanlıs bilmiyorum yasanmadan bilinmez

Bak güzelim seni şahsi olarak tanımam etmem, kötülük tellali gibi de konuşmak istemiyorum. sabah sabah 8 şehit ve 16 yaralı haberi geldi Hakkari den.
Böyle bir yere göz göre göre evladınıda götürme.

Benim eşim hakkari merkezde, ama bir kere telefonda konuşurken takır takır silah seslerinden ben ürktüm, helikopter sesleri, ürtücü, kasvetli havasıda cabası.

Helede yüksekova diyorsun, yüksek ovada duyduğum kadarı ile polislerin dışarı çıkması bile yasak, eşim ilden ilçeye 3-4 saatliğine yüksekovaya görevede gitse ön kapıdan girip arka kapıdan kaçıyor.

Seni üzmek istemem, ama doğrular bunlar, 2 sene dişini sıkacaksın, evladına sarılacaksın, sürekli dua edeceksin.

2 yıl uzun bir süre, git eşinden ayrı kalma ya da oğlun eşinden ayrı kalmasın diyen arkadaşlar var , bu tayin başka bi yere olsaydı bende böyle derdim ama Hakkari / Yüksekova o kadar da kolay bir yer değil maalesef..

Kesinlikle güvenli değil ve eşiniz kendini mi düşünsün sizi mi ? En azından sizi ailesi ve ailenizle güvende Ankara da bilirse kendi de daha rahat eder.. Ayrılık elbetteki zor ama orada 1 gün bile nasıl geçer hiç düşündünüz mü ?
[/FONT]

Hemde süreli ayrılıklardan korkma derim.

Ben eşimden çok memunum, Allaha şükür mutlu bir aile yaşantımız var, ona rağmen şunu diyebiliyorum, bazı ayrılıklar hakikaten evliliklere iyi geliyor.

Bir insanın en güzel dönemleri nişanlılık dönemleridir, eşlerin birbirlerinin gözlerinin içine baktığı, her buluşmada ayrı bir heyecanın yaşandığı, kalplerin yerinden çıkacak gibi attığı, buluşmalar için saatlerin hatta dakikaların sayıldığı vs. vs.

İşte şimdi biz o dönemlerimizdeyiz, eşimin izine geleceği zamanlarda, bir hafta önceden eşimde bende hatta minik yavrumuzda bir telaş başlar, özlemle sarılmalar, en sevdiği yemekleri hazırlamalar, planlı programlı gezmeler tozlamar.

Kızımızı kafasından, beni kucağından indirmemeler...

Özlemek ve özlenmek çok güzel duygular. Bunları yeniden yaşamak ta güzel, olaylara farklı açılardan bakarakta kendini tatmin edebilirsin.

benim erkek arkadaşımında tayini hakkariye çıktı..ben de senin kadar tedirgin ve üzgünüm
evli olsaydım gitmezdim hele bir de çocuk varsa hiç düşünmezdim..

aynen öyle. güneydoğunun bir çok yerinde askerler için karakollara görev yapanlar için eş götürme yasağı var.
ama konu sahibinin eşi akşam evine sabah mesaisine gidip gelebilecek bir görevdeyse(masa başı bir işi varsa ne ala gidilir tabi.)
ve özellikle çalışmayan bir kadınsa gitsin derim. evde iki sene çocuk büyütür.

biz bir yıldır ayrıyız, eş götürülemeyen görev...çok zor bir süreç. allah sabır versin.

belki de sen haklısın doğru söylüyorsun ama ben cehennemin ortasına bile olsa giderim ben onu görmeden nefes alamıyorum nasıl yaşarım onsuz evet sen doğruları söylüyorsun ama yapamam bizimde şark görevimiz çıkacak bu sene çıkmadı ama olacak Allaha bıraktım neresi hayırlıysa Rabbim oraya göndersin ama neresi olursa olsun gideceğim Rabbimin izniyle...

sana yanlış bir tavsiyede bulunmak ve Allah korusun başına gelecek sonuçların sorumlusu olmak hiç istemem ama bana ne yapardın diye sorsan deminde yazmıştım ben eşim olmadan nefes alamam hamileyim,bu sene şark çıkabilirdi ve neresi olursa olsun geleceğim demiştim hiç kimse beni engelleyemez o olmayınca ben yapamam o benim nefesim...

hazırlayamıyorum daha dün hakkarideki çatışma haberini okudum tüylerim diken diken

valla 2 sene uzun bir süre hakkari olmazda hafta sonları gelebılecek uzaklıkta bir yere gecersınız sizde hem görüşürsünüz hem görevinizi tamamlarsınız sanırım sizde memursunuz..bebek içinde zor olacak babasını uzun süre göremeyecek hercı oranın ortamlarıda su aralar karısık öyle ortamda bebek nasıl yetısır bılmıyorum ama babasını görmeden olmaz

Hakkari ye en yakın il Van, Van ve Hakkari arasıda 200 küsür km, yollarıda bozuk olduğu 3-4 saat sürüyor, artı yol güvenli değil.

En son 1 ay önce pkk lılar yol kesmişti.

Benim esimin kuzeni Hakkari merkezde zor bı durum ne desem boş esinle senin ii düşünüp karar vermeniz lazım (

benim arkadaşım eşiyle 2 yıl görev yaptı merkezde, hiç sorun yaşamadılar. bence sen de git eşinle ama evi merkezden tutun olmaz mı?

Benim kuzenim de ailesiyle Hakkari de.matematik öğretmeni kendisi. 5 yaşında oğlu ve 1 buçuk yaşında kızı var.kendisi merkezde.fazla sorun yasamadıgını söylüyor ama olaylar malum.arabasını tasladılar zamanında. Bir de gomlegını asla pantolonunun uzerine cıkaramıyor.sen polissin di mı silah mı taşıyosun dıyolarmış. İzmir gibi bı yerden hakkarıye gittiler zor onlar için.

Ama esin de buyuk fedakarlık yapıyor.zor bı karar.onu oralar da yalnız bırakmakta zor.cocgunu 2 yıl tek buyütmekte.oraya gitmekte.Allah hakkında hayırlısını nasip etsin.

Benim kuzenim de ailesiyle Hakkari de.matematik öğretmeni kendisi. 5 yaşında oğlu ve 1 buçuk yaşında kızı var.kendisi merkezde.fazla sorun yasamadıgını söylüyor ama olaylar malum.arabasını tasladılar zamanında. Bir de gomlegını asla pantolonunun uzerine cıkaramıyor.sen polissin di mı silah mı taşıyosun dıyolarmış. İzmir gibi bı yerden hakkarıye gittiler zor onlar için.

Ama esin de buyuk fedakarlık yapıyor.zor bı karar.onu oralar da yalnız bırakmakta zor.cocgunu 2 yıl tek buyütmekte.oraya gitmekte.Allah hakkında hayırlısını nasip etsin.

Geçen sene Ağustos ayından sonra olanlar oldu ve yaşanmaz oldu Hakkari. Benim eşim temmuz ayında gitti, 15-20 gün sonra çok çok kötü oldu.

Artık eskisi gibi değil hiçbirşey.

Bir polisi ev ararken vurdular ve şehit ettiler.

Yüksekovada bir mühendisi polis sanıp vurdular. Bunlar basına yansıyanlar.

1 ay önce evinden işe gitmek için bir polisi bıçakladılar. gibi gibi gibi.

Hakkari ye en yakın il Van, Van ve Hakkari arasıda 200 küsür km, yollarıda bozuk olduğu 3-4 saat sürüyor, artı yol güvenli değil.

En son 1 ay önce pkk lılar yol kesmişti.

ahhh o yola varya bana ecel terleri döktürürdü .....yüreğim azımda hava alanına giderdik ....herkes eşinin yanında olmak ister ama zaten eşler evde durmuyorki????? benim eşim ayda 3 gün eve geliyordu 27 gün tek başımaydım ki lojman ortamı zaten gergindi herkes stres yüklüydü normal olarak evde de huzur yoktu yani tek başına olsanda...valla canım karar senin istersen bir git gör ama gerçekleri söylemek lazım sonra şok olma...zaten evlilere 3 ayda bir 15 gün izin veriyorlar ..emin ol eşini orada olduğundan daha fazla görmüş oluyorsun ...bizim ilk tayin yerimizdi bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…