- Konu Sahibi meltem_eymen
-
canim bence gitmeisin
sonucta 2 sene kisa bir sure degil ve cocugunu dusun onu tek basina buyutmende zor olcak
cocuk acisindan dusun
aklin onda kalcak surekli dusunceksin daha zor olcak
sen zaten evde hep cocugunla ilgilenceksin daha kucuk ev isleri cocuk derken aksam olcak ve kocana kavuscaksin:)
hakkaride sadece ulasimda zorluk cekersin
bide ankara gibi gelismis bir ilden sonra oyle kucuk bi yere alisman zor olcaktir
ama insanlari acisindan sorunun olmaz
sonucta kucuk bi yer ve yeni gelicek birine yardimci bile olurlar
2 sene hem gecer
yani bu mesele ile ilgili cok sey söylemek istiyorum ama ne diyelim ;
söylesem tesiri yok sussam gönül râzı değil
çektiğim âlâmı bir ben bir de allah'ım bilir.
hangi sınır kapısında acaba eşimindde iran sınırına cıkma ihtimali var merak ettim
"ben olsam mutlaka giderdim" diyenler var fakat hakkari ve şırnak gibi bazı bölgelere eşler istesede gidemiyor, eşiniz askerse ve sınır karakoluna çıktıysa tayin zaten orada karakoldan başka bir yer olmuyor ve eş götürme yasağı var. benim ablamda 1 yıldır eşinden ayrı ve 5 yasında oğlu var, 3 ayda bir gelebiliyor, ilk tayin günleri çok zor olsa da insan herşeye alışıyor, bence en hayırlısı ankara da kalmanız ama siz bilirsiniz yinede. eniştem de hakkaride sınır karakolunda eş götürülemeyen bir yer malesef. ama eniştem eş götürülse bile kesinlikle eşini götürmek istemediğini dile getirir hep. Allahım hepsini korusun ve ailesine bağışlasın inşallah, hepiniz için hayırlısı olması dileğimle....
bence git,eşinin yanında ol,aile bütünlüğü önemli..hakkarinin insanları çok sıcak dışarıdan anlatıldığı gibi değil..
2 yıl uzun bir süre, git eşinden ayrı kalma ya da oğlun eşinden ayrı kalmasın diyen arkadaşlar var , bu tayin başka bi yere olsaydı bende böyle derdimama Hakkari / Yüksekova o kadar da kolay bir yer değil maalesef..
Kesinlikle güvenli değil ve eşiniz kendini mi düşünsün sizi mi ? En azından sizi ailesi ve ailenizle güvende Ankara da bilirse kendi de daha rahat eder.. Ayrılık elbetteki zor ama orada 1 gün bile nasıl geçer hiç düşündünüz mü ? [/FONT]
Arkadaslar esimin tayini tercih dısı hakkariye cıktı sok olduk 2 yıl esim ortam dolasıyla sizi götürmem diyor 11 aylık bebeğimizde var bende inatlasıyorum gidicem diye ne yapmalıyım ankarada oturuyoruz annemler esimin annesi burada ben eşimden ayrı 2 sene gecirmek istemiyorum nasıl olcak moralim cok bozuk bir akıl verin
berencimm bende gitmeyi cok istiyorum ama işler git demeyle olmuyor işte kimi git kimi gitme diyor bakalım esim bi gidip görecek ona göre hareket edicez dua edin insallah güvenilir bir yerdirde bizde giderizz hazırla kendini bu tür seylere öpüyorum seni bebeğimm
Arkadaslar esimin tayini tercih dısı hakkariye cıktı sok olduk 2 yıl esim ortam dolasıyla sizi götürmem diyor 11 aylık bebeğimizde var bende inatlasıyorum gidicem diye ne yapmalıyım ankarada oturuyoruz annemler esimin annesi burada ben eşimden ayrı 2 sene gecirmek istemiyorum nasıl olcak moralim cok bozuk bir akıl verin
Hakkari ye en yakın il Van, Van ve Hakkari arasıda 200 küsür km, yollarıda bozuk olduğu 3-4 saat sürüyor, artı yol güvenli değil.
En son 1 ay önce pkk lılar yol kesmişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?