Taze inek sütü yardimm

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar acil bisey danismam lazım taze inek sütü söyledim 5 kilo ama yoğurt felan değil içmek icin .birazdan gelecek. annem o süt gelince hemen kaynatirdi felan . Ben içmek için aldım ama kaynatacak miyim genede ve nasıl saklamaliyim sonuçta 5 kilo 1 günde icemem off eşimin aklına uydum 2 kilo alacaktim one öyle Çingene gibi dedi :D hemen bozulur mu bi yardım edin boşa gitmesin Canim süt :(

15 dk kaynatman gerekiyor. Soğuduktan sonra 2 gün içeceğin kısmını buzdolabına kaldır. Kalan kısmını küçük plastik şişe gibi kaplarla parça parça buzluğa koyabilirsin. Çıkardığın kadarını eriyince ısıtıp kullanırsın.
Buzluğa koymak istemezsen yoğurt mayala kavanozlara. Kavanozda çabuk bozulmaz yoğurt. Sütlü tatlı yap tüket. Ama havalar ısındı bıralarda 2 günden fazla durmaz sanki dolapta bile süt olarak

2kisiye 5lt cok gelir.3.gün tadi degisiyor.kaynat 2gün ic ne kadar icersen artik.kalanını 2.gün ısıtıp yogurt mayala.bir daha da 2lt den fazla yogurt vs. Yapmayacaksan alma

Sutu kaynatmayi sakin unutma kaynatmazsan bulasan hastalik cok zor bi hastalik diye biliyorum.Hastaligin adini unuttum:deli:

Kaynamamış sütü fazla aldığımda,ben fazlasını buzlukta saklıyorum,sonra çıkarıp kaynatıp mayalıyorum yada süt olarak kullanıyorum bi sakıncasını görmedim şimdiye kadar

buzluga atabilirisniz kuçuk siselerle
kaynamis halini buz dolabinda 4/5 gun saklayabilirisniz,isitirken tortul olursa sirke dokup peynir yapin yapacak bisey kalmiyor :)
3 kg sunu yogurt yapabilirsiniz direk
yine direk peynir yapabilirisniz
sutlaç yapabilirsiniz yada abska sutlu tatli

Kaynatmadan buzluga atabilirsin kullanacagin zaman buzlu kaynatabilirsin ama vitamin kalirmi bilmiyorum.

Alinca tulbentten suz kaynat kaymagini kaseye al sogut siselerr koy bir kismiyla muhallebi falan yap bozulur icemezsin hepsini.

Kaynatıp kavanozlara koyun, kapağın tutmasına dikkat edin.
Ne kadar dayanır bilmiyorum da en az 1 hafta dayanır.

hepsini gelince kaynatın.
iki litresini bir sürahiye alın. (soğuyunca buzdolabına koyun)
kalan 3 litreyi de ılımaya bırakın. gerekli ısıya ulaşınca yoğurt mayalayın.

yoğurt istemezseniz sütlaç, muhallebi, supangle gibi altrenatif tatlılar yapabilirsiniz.

Kaynatman gerekiyor hemencecik. Ben yoğurt mayaladim ilk defa tutturamadim :KK43: cıvık oldu

Kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlayıp kaldırırsanız daha uzun süre dayanır. 10 gün sonra bile kullanıyorum ben. Herhangi bir ekşime ya da bozulma olmuyor.

Süt kaynatılıp buzluğa konmaz
İceceğiniz kadarini kaynatin diğer kalanini kaynatmadan buzluğa atın
Kullanmak istediginizde çıkarın kendi haline buzu çözüldükten Sonra hemen kaynatin

İçsende yoğurta yapsanda Kaynatman şart yanlız peynir yaptığın zaman kaynatılmıyor içebildiğini ayır geri kalanı yoğurt , sütlaç ta yapabilirsin

Kaynattigim tencerede mayalayip firinda bekletip dolaba attim. Inek sütünü koyun yogurduyla mayaladim ondan midir ki?

henüz bir evim olmasa da bir kaç kere yoğurt yapmışlığım var. :)
geçenlerde arkadaşım dedi ilkbaharda sütün kalitesi düştüğü için tutmuyor sütçüyü değiştirince ancak tutturabildim diye.. ki taş gibi yoğurt mayalar. belki sizinki de ondandır.

Back
X