Taze yaprak

Nasip_kismet

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2016
784
969
23
35
Merhaba kizlar. Dun pazardan taze yaprak aldim ama akilsiz basiim yarim kilo almisim. Oysa biz iki kisiyiz :) simdi sirkeli susa bekletirken farkettim ne kadar cok oldigunu. Simdi size sorum su ne yapacagim ben o kadar yapragi. Salamura yapamam sanirim islattim cunku. Yarim kiloyu nasil sarip yerim ben eyvahlar olsun.

Birer yemeklik ayırıp buzdolabı poşetine sarın dondurucuya koyun. Çıkaracağınız zaman sabahtan çıkarın mesela öğlene saracaksanız kendi kendine çözülsün. Bende salamura yapamıyorum ama annemin gönderdiği salamura yapraklarımı eğer fazla çıkardıysam buzluğa atıyorum. Bi sıkıntı yaşamadım.

Ayy cok sevindim valla. Peki tuz falan bir sey ekliyor muyuz sade mi koyuyoruz?
Alirken cok gibi gelmemisti ama simdi baya cok :)

Ayy cok sevindim valla. Peki tuz falan bir sey ekliyor muyuz sade mi koyuyoruz?
Alirken cok gibi gelmemisti ama simdi baya cok :)
Yok tuz filan koymuyorum. Önce sıcak suda rengini solduruyorum sonra soğuyunca dondurucuya koyuyorum. Yaprakları katlayın ama üstüste marketten aldığınız gibi. O zaman hem yer kaplamaz hemde kırılmaz. Nevrestenin dediği gibide yapıyorum bazen sıcak suya koymadan üstüste dizip dondurucuya atıyorum

Cok tesekkur ederim hepinize. Sarmadan koydum buzluga. Sarmak zor geldi acikcasi :) fikirleriniz icin cook tesekkur ederim. Salamuradan daha pratik olacaj sanki buzlukta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…