Eger 2 yil dolduysa seni anlasmali cikarirlarsa issizlik ve tazminat alirsin. Ihbar kalir. Ama evlilik ile cikarsan sadece tazminat alirsin. Bence konus belki cikti gosterir hatta issizlikte alirsin yeni is bulana kadar
teşekkürler cevabınız için fakat yeni durum bu;
günaydın arkadaşlar,
işten ayrılacağımı söyledim geçen hafta.
ilk başta dediğim gibi yeni işe tamamen adapte benim patron.
ayrılacağımı duyunca benim işlerim ne olacak edasında sitemde bulundu.
ben bu sonraki işine dahil olmamıştım hiç önceden, şimdi beni de dahil etmiş.
20 gün sonra ayrılacağımı söyledim. mümkün değil diyor. şehir dışında olacakmış, hatta beni de götürmek istiyor. fakat benim eşim kesinlikle izin vermez.
iki adamla beni yanlız asla göndermez. neyse bu sorun değil hallettim. benim asıl işim olan girdiğim başladığım işi değilde, diğer işi için telaşlanıyor. çünkü baya getirisi var anladığım kadarı ile.
bende yeni bir iş buldum, hemde evime çok yakın. şartları da gayet iyi. görüşmede çalıştığımı ve hemen ayrılamayacağımı söyledim. onlarda anlayışlı davranıp 20 gün opsiyon tanıdılar. bende söyledim patrona ama olmaz diyor.
kötü ayrılmak istemiyorum. normalde 15 gün önce söylenir ve iş akdi feshedilir. bunu kendisi de biliyor. ama işi yokuşa sürüyor.
ayrıca bu ikinci işinde tüm işleri bana yaptırıyorlar. evime çok ters olan bir yere gidip geliyorum, diğer işler umrunda değil artık. kılını kıpırdatmıyor kendisi ve ortağı da. onların yapması gereken işleri ben yapıyorum.
sorum şöyle kızlar, ben daha 15 gün olan yıllık iznimi kullanmadım ve tazminat almaya da hakkım var. ama bunların hiç lafını etmedi.
ben 20 gün sonra işten ayrılsam iznim yanmış olur mu?