• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tazminat alan evli bayanlar yardımcı olabilirmisiniz?

zaten bu gazla alıcam sonunda :1:
keşke muhasebeci burda olsa da versem muhatabım direk kendisi olunca çekiniyorum bu tür konularda

canım kesinlikle çekinme, bunu alan sdece sen degilsin ki :) ben senin yerinde olsam aynen söle bi konusma yapardım :d

Bişey knusmak istiyordum sizin le müsait miydiniz derdim. Burda calısmaktan cok memnunum ama artık hergün yol stresi yol uzunlugu beni çok yoruyor. eşimde aynı şekilde böle düşünüo (eşinin üstüne at o istemiyormus gibi) ayrılmak istiyorum. tazminatımı alacaklarımı da ayarlayabilirseniz gitmeden cok memnun olurum dersin ve susarsın :):49:

canım kesinlikle çekinme, bunu alan sdece sen degilsin ki :) ben senin yerinde olsam aynen söle bi konusma yapardım :d

Bişey knusmak istiyordum sizin le müsait miydiniz derdim. Burda calısmaktan cok memnunum ama artık hergün yol stresi yol uzunlugu beni çok yoruyor. eşimde aynı şekilde böle düşünüo (eşinin üstüne at o istemiyormus gibi) ayrılmak istiyorum. tazminatımı alacaklarımı da ayarlayabilirseniz gitmeden cok memnun olurum dersin ve susarsın :):49:

ahh böyle konuşabilirmiyim acaba ya
konuşmam lazım cesaretimi toplayıp

hakkın olanı iste canım o senın hakettıgın parayı saniyede harcıyordur zaten ben 12 yıldr çalışıyorum 2 yıldır evlıyım tazmınatımıda aldım iştende çıkmadım sadece kagıt üzerinde çıkış giriş oldu okadar

hakkın olanı iste canım o senın hakettıgın parayı saniyede harcıyordur zaten ben 12 yıldr çalışıyorum 2 yıldır evlıyım tazmınatımıda aldım iştende çıkmadım sadece kagıt üzerinde çıkış giriş oldu okadar

çok iyi sizin durumunuz
şimdi siz böyle dedinizya kafam karıştı bu para işverenin cebinden çıkıyor dimi?

elbette canım şirket ödüyor ama kanunen hakkın bu senin fakat işe devam etme kısmı işverenın insafına kalmış benimkıler anlayışlı bu konuda

baya baya anlayışlılarmış
kimse yapmaz bunu
istifa yazdınızmı peki istifaya evlilik nedeni ile ayrıldığınızı belirtmek gerekiyor diye biliyorum
ben öyle yazsam mesaj gider sanırım :)

baya baya anlayışlılarmış
kimse yapmaz bunu
istifa yazdınızmı peki istifaya evlilik nedeni ile ayrıldığınızı belirtmek gerekiyor diye biliyorum
ben öyle yazsam mesaj gider sanırım :)

Tatlım öncelikle sen bi konuş patronunla dogrusu budur. gerçekten ayrılmak istıyormusun sadece tazmınat hakkın yanmasın die çıkıyorsan bunuda dile getir
bi çözüm bulunur

Tatlım öncelikle sen bi konuş patronunla dogrusu budur. gerçekten ayrılmak istıyormusun sadece tazmınat hakkın yanmasın die çıkıyorsan bunuda dile getir
bi çözüm bulunur

ayrılmak istiyorum çünkü 5 saatim yollarda geçiyor.
buna da çözüm yok evimi taşıyamam.
kararlıyım yani

ayrılmak istiyorum çünkü 5 saatim yollarda geçiyor.
buna da çözüm yok evimi taşıyamam.
kararlıyım yani

ozman bian önce konuş canım durumu oldugu gibi izah et devamındada evlilik tazminatı hakkının dogdugunu söyle baktın tepkı gösterdi hiç dert etme istifanı yazarken evlilik nedenıyle ayrıldıgını belirten yazını yaz bi kopyasıda sende olsun bi ay içinde hesabına paran yatmasza bi avukata git hemen hallederler ama inş böyle bişey yaşamassn

şahıs şirketinde küçük bir yerde tek başıma çalışıyorum ve işten ayrılmaya karar verdim.
ayrılma sebebim evim işyerime çok çok uzak (2,5 saat) mesafede.
evleneli 1 yıl olmadı daha. yaklaşık 2,5 yıldır çalışıyorum.
patronum çok iyi insandır. beni eski işim aracılığı ile tanıyor. zaten bu işi de kendisi teklif etmişti.
bende aylar sonra kabul etmiştim. şimdi başka bir iş daha yapıyor, ortağı var.
ben üniversite mezunuyum burası benim kariyerim için kesinlikle iyi değil. ayrılma sebebimin diğer nedeni de bu aslında.
ilk işe girdiğimde böyle değildi çok yoğundu ben umutla başlamıştım buraya planlarım vardı çünkü büyüyordu.
şuan farklı boyutlar aldı, patronum yeni yaptığı işe adapte ortağı ile beraber. off çok canım sıkkın aslında. inşallah iyi bir karar alıyorum.
maaşım çok da iyi değil, zaten bir sürü yol parası veriyorum.
şimdi sormak istediğim şey şu ben tazminat almaya hak kazanıyorum.
ama bu süreç nasıl ilerler? çok çekiniyorum bu konuları konuşmak için.
aslında istemeye utanıyorum. patronumun çok iyi olması buna engel mi diyorum kendi kendime saçmalıyorum bazen.
kızlar siz olsaydınız ne yapardınız alır mıydınız? veya konusunu eder miydiniz?

evlendikten sonra 1 yıl içinde tazminat alabilirsin canım... :6: iyice düşün kararını ver.

çok teşekkür ederim bilgileriniz için.
umarım bu kadarına gerek kalmazda güzellikle olur biter..
1,5 senelik maaş olayını anlamadım yanlız

rica ederim nedemek siz eğer bordroları imzlamıyorsanız 1.5 senedir ve bankadan değilde elden veriyorsa maaşını maaşımı tam vermiyordu bakın bordrolarımın hiçbirinde imza yok atmadım diyebilirsin.ama inşallah güzellikle olur sen iyi niyetinden ödün verme hak yiyecek bir patron değilse tamam kızım der al tazminatını hatta bişey daha var ne kadar yasal bimiyorum ama patronunla anlaşırsın beni işten atmış gibi göster dersin ihbar tazminatını sana geri vereyim sonra ben işşizlik parasıda almış olayım dersin.bu şekilde yapsak bana çok yardımcı olursunuz dersin inşallah anlayışlı bir insan çıkarda bu şekilde anlaşmış olursun.çünkü bu şekilde olursa 10 ay işsizlik maaşını da almış olursun eğer sana böyle bir güzellik yaparsa sende asgari ücret üzerinden alırsın tazminatını kurcalamazsın çünkü 3000 tl kıdemin ayrıca 400 tl den aşaya olacağını sanmıyorum işşizlik maaşının oda 10 ay boyunca alacağın için 7000 lira para almış olursun bu şekilde konuş bence sonuçta o işsizlik paraları bizim ücretimizden kesiliyor sonuçta haram olacak devletin kasasından çıkacak diye düşünme bunuda belirteyim:))))

rica ederim nedemek siz eğer bordroları imzlamıyorsanız 1.5 senedir ve bankadan değilde elden veriyorsa maaşını maaşımı tam vermiyordu bakın bordrolarımın hiçbirinde imza yok atmadım diyebilirsin.ama inşallah güzellikle olur sen iyi niyetinden ödün verme hak yiyecek bir patron değilse tamam kızım der al tazminatını hatta bişey daha var ne kadar yasal bimiyorum ama patronunla anlaşırsın beni işten atmış gibi göster dersin ihbar tazminatını sana geri vereyim sonra ben işşizlik parasıda almış olayım dersin.bu şekilde yapsak bana çok yardımcı olursunuz dersin inşallah anlayışlı bir insan çıkarda bu şekilde anlaşmış olursun.çünkü bu şekilde olursa 10 ay işsizlik maaşını da almış olursun eğer sana böyle bir güzellik yaparsa sende asgari ücret üzerinden alırsın tazminatını kurcalamazsın çünkü 3000 tl kıdemin ayrıca 400 tl den aşaya olacağını sanmıyorum işşizlik maaşının oda 10 ay boyunca alacağın için 7000 lira para almış olursun bu şekilde konuş bence sonuçta o işsizlik paraları bizim ücretimizden kesiliyor sonuçta haram olacak devletin kasasından çıkacak diye düşünme bunuda belirteyim:))))

anladım, bu hiç aklıma gelmemişti..
dediklerinizi yapıcam.
tekrar teşekkür ederim.
sevgiler

günaydın arkadaşlar,
işten ayrılacağımı söyledim geçen hafta.
ilk başta dediğim gibi yeni işe tamamen adapte benim patron.
ayrılacağımı duyunca benim işlerim ne olacak edasında sitemde bulundu.
ben bu sonraki işine dahil olmamıştım hiç önceden, şimdi beni de dahil etmiş.
20 gün sonra ayrılacağımı söyledim. mümkün değil diyor. şehir dışında olacakmış, hatta beni de götürmek istiyor. fakat benim eşim kesinlikle izin vermez.
iki adamla beni yanlız asla göndermez. neyse bu sorun değil hallettim. benim asıl işim olan girdiğim başladığım işi değilde, diğer işi için telaşlanıyor. çünkü baya getirisi var anladığım kadarı ile.
bende yeni bir iş buldum, hemde evime çok yakın. şartları da gayet iyi. görüşmede çalıştığımı ve hemen ayrılamayacağımı söyledim. onlarda anlayışlı davranıp 20 gün opsiyon tanıdılar. bende söyledim patrona ama olmaz diyor.
kötü ayrılmak istemiyorum. normalde 15 gün önce söylenir ve iş akdi feshedilir. bunu kendisi de biliyor. ama işi yokuşa sürüyor.
ayrıca bu ikinci işinde tüm işleri bana yaptırıyorlar. evime çok ters olan bir yere gidip geliyorum, diğer işler umrunda değil artık. kılını kıpırdatmıyor kendisi ve ortağı da. onların yapması gereken işleri ben yapıyorum.
sorum şöyle kızlar, ben daha 15 gün olan yıllık iznimi kullanmadım ve tazminat almaya da hakkım var. ama bunların hiç lafını etmedi.
ben 20 gün sonra işten ayrılsam iznim yanmış olur mu?

Eger 2 yil dolduysa seni anlasmali cikarirlarsa issizlik ve tazminat alirsin. Ihbar kalir. Ama evlilik ile cikarsan sadece tazminat alirsin. Bence konus belki cikti gosterir hatta issizlikte alirsin yeni is bulana kadar

Eger 2 yil dolduysa seni anlasmali cikarirlarsa issizlik ve tazminat alirsin. Ihbar kalir. Ama evlilik ile cikarsan sadece tazminat alirsin. Bence konus belki cikti gosterir hatta issizlikte alirsin yeni is bulana kadar
teşekkürler cevabınız için fakat yeni durum bu;
günaydın arkadaşlar,
işten ayrılacağımı söyledim geçen hafta.
ilk başta dediğim gibi yeni işe tamamen adapte benim patron.
ayrılacağımı duyunca benim işlerim ne olacak edasında sitemde bulundu.
ben bu sonraki işine dahil olmamıştım hiç önceden, şimdi beni de dahil etmiş.
20 gün sonra ayrılacağımı söyledim. mümkün değil diyor. şehir dışında olacakmış, hatta beni de götürmek istiyor. fakat benim eşim kesinlikle izin vermez.
iki adamla beni yanlız asla göndermez. neyse bu sorun değil hallettim. benim asıl işim olan girdiğim başladığım işi değilde, diğer işi için telaşlanıyor. çünkü baya getirisi var anladığım kadarı ile.
bende yeni bir iş buldum, hemde evime çok yakın. şartları da gayet iyi. görüşmede çalıştığımı ve hemen ayrılamayacağımı söyledim. onlarda anlayışlı davranıp 20 gün opsiyon tanıdılar. bende söyledim patrona ama olmaz diyor.
kötü ayrılmak istemiyorum. normalde 15 gün önce söylenir ve iş akdi feshedilir. bunu kendisi de biliyor. ama işi yokuşa sürüyor.
ayrıca bu ikinci işinde tüm işleri bana yaptırıyorlar. evime çok ters olan bir yere gidip geliyorum, diğer işler umrunda değil artık. kılını kıpırdatmıyor kendisi ve ortağı da. onların yapması gereken işleri ben yapıyorum.
sorum şöyle kızlar, ben daha 15 gün olan yıllık iznimi kullanmadım ve tazminat almaya da hakkım var. ama bunların hiç lafını etmedi.
ben 20 gün sonra işten ayrılsam iznim yanmış olur mu?

Back
X