Herkese merhaba bütün vücudum sinirden tir tir titreyerek yazıyorum bunları iş yerinde. ÖYPliyim bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Doktoramın 5.senesindeyim, öncesinde yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım. Ortalama olarak 4-4.5 senedir danışman hocamdan ciddi manada mobbing görüyorum. Artık ruh sağlığımı kaybetmek üzereyim. Zaten antidepresan ve terapiye devam ediyorum ama terapistim bile artık fiziksel olarak çok etkilendiğimi ve tazminata bir çözüm bulabilirsem bırakmam gerektiğini söylüyor. Beni bağlayan artık eğitim hayatım falan değil zaten ÖYP' yi bilenler vardır çok ciddi bir miktarın altına imza attım ve ödeyemem bıraktırdığım takdirde. Nereden başlayacağımı bilemiyorum ama sorunlar ben evlendikten sonra başladı. Danışmanım evlenmemi istemediği için bana tepki gösterdi, doktorayı bitirmem gerektiğini söyledi. Bölümüm itibariyle minimum 6 senede bitireceğimi biliyordum ve o kadar beklemek istemedim. Yavaş yavaş gereksiz eleştirilere, iş yükümü arttırmaya başladı. O zaman tepkimi veremedim çünkü bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum olayın. Zaten çok mükemmelliyetçi bir insan ve örneğin kendisinin dersine sunum hazırladığımda bir cümle bile eksik yazsam 'Nereden aldım seni doktoraya, seninle iş yapılmaz' diye hakaretler saydırmaya başladı.
Doktoramın 3.senesinde hamile kaldım. Hamile kalmış olmama çok ciddi bir tepki gösterdi ve doğum iznime çıkmaya izin vermeyeceğini söyledi. Ben de danışman değiştirmek istediğimi söyledim. Danışman değiştirme kağıdımı imzalamadı, bırakmak zorunda kal da tazminat öde aklın başına gelsin dedi. Ben de başka bir hocayla anlaşıp onun imzası olmadan enstitüye götürdüm ama danışmanım siyasi açıdan kuvvetli durumda ve rektöre çok yakın ne yapıp ne edip kabul ettirmedi, kendi imzası olmadığı için ben kusurlu durumdaydım zaten. O günden itibaren de benim hayatımı zehir etmeye son hız devam ediyor. Diğer asistanı, öğrencileri olduğu halde bütün ders sunumlarını & kongre sunumlarını bana hazırlatıyor çünkü tek dediği : Olmamış beceremiyorsun sadece bunu demek için. Bir gün inat edip 3 farklı şekilde hazırladım aynı sunumu, hiçbirini beğenmedim dedi. O zaman beraber değiştirelim ben de öğreneyim dedim inanır mısınız hiçbir şey diyemedi. Sonra birini sundu derste.
Mesela gece 3' te sunum atıyor bana düzenle diye, sabah 8.30' da arıyor hani hazır değil mi diye. Senin tek işin burası gece bile bakacaksın, eşin var çocuğun var beni ilgilendirmez diyor. 17.00' de hiçbir zaman mesai bitişi yapamadım, en erken 19.00' da çıkabiliyorum 18.55' te çıkmış olsam ortalığı yıkıyor arayıp. Senin tek işin burası başka yerde olamazsın zaten hiç çalışmıyorsun diyor. Benim yaptığım projeyle bir ödül, bir teşvik aldı hala daha hiçbir şey yapmıyorsun, beceriksizsin diyor. Hamileyken 37. haftaya kadar çalıştım yasal iznim geldiğinde doğum yaptım yoksa 39. haftaya kadar çalışırsın diyordu. Doğumdan 30 gün sonra aramaya başladı hadi gel artık böyle doğum iznimi olur sen benim işlerimi aksatıyorsun diye. Öyle ya da böyle, tartışmayla yasal iznimi tamamladığım günün sabahı aradı geliyorsun dimi yoksa şikayet edeceğim seni diye.
İşe döndükten sonra süt iznimi bile kullandırtmadı. Mobbing davası açtım ama kimse şahit olmadı çünkü siyasi gücü sebebiyle korkuyorlar. Zaten hiçbir sonuç çıkmaz diyor kendisi de. Çocuğum okulda büyümek zorunda kalıyor çünkü gerçekten çıkamıyorum buradan. Haftasonları dahil sürekli arayıp bir şeyler yapmamı istiyor inanın artık telefon çalınca, whatsapp mesajı gelince nefesim hızlanıyor yine ne olacak diye. Şu anda da tezimi kontrol etmiyor uzatabileceğim maksimum seviyeye kadar uzatacağım tezini diyor. En son yine bir süredir kendi yapması gereken bir işi bana yaptırıyor ve her şeyin tam olduğuna emin olduğum halde az önce arayıp bağırdı çağırdı. Sinirden çenem uyuşuyor artık, sütüm zaten erkenden kesildi, saçlarım dökülüyor avuç avuç. Hem ruh sağlığımı kaybettim hem hasta oldum. Tazminatı ödeme gücüm hiçbir şekilde yok, çok ciddi ücretlerden bahsediyorum. Bu kadar dayandım biraz daha dayanacağım demek istiyorum ama mezun etmeyip, yine de o tazminatı bana yıkarsa eğer, o zaman gerçekten ne hale gelirim tahmin edemiyorum.
Bu arada şu ana kadar bütün öğrencileri antidepresanlarla mezun olmuş, yarıda bırakmış olan da çok öğrencisi var.