tazminat

deniiizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
2.679
3
66
İstanbul
sizlere birşey danışmak istiyorum

evlilik tazminatı hala geçerli mi kalkıcak falan deniliyordu birde eğer geçerliyse nasıl oluyor ne kadar süre önce yapmak gerekiyor nikahı nasıl bir yol izleniyor daha önce bu şekilde yapanlardan bilgi almak istiyorum:31:

hala geçerli diye biliyorum.nikah tarihinden itibaren 1 sene içerisinde istifanı vermen lazım.istifa dilekçene "evlilik nedeniyle" ve "hakettiğim tazminatın ödenmesini rica ederim" ibarelerini mutlaka yazman lazım.

hala geçerli diye biliyorum.nikah tarihinden itibaren 1 sene içerisinde istifanı vermen lazım.istifa dilekçene "evlilik nedeniyle" ve "hakettiğim tazminatın ödenmesini rica ederim" ibarelerini mutlaka yazman lazım.

5 sene üstüne 2 ay ihbarname diyolar 2 ay mutlaka çalışmaya devam etmek zorundamıyım acaba

sizlere birşey danışmak istiyorum

evlilik tazminatı hala geçerli mi kalkıcak falan deniliyordu birde eğer geçerliyse nasıl oluyor ne kadar süre önce yapmak gerekiyor nikahı nasıl bir yol izleniyor daha önce bu şekilde yapanlardan bilgi almak istiyorum:31:

evlilikten dolayı tazmınat almanız için 1 yıl içinde başvuru yapmanız gerekiyor.hala geçerli. işverenınız muhasebecisine çıkışınızı evlilik olarak yaptırıp size çıkış bildigesini verecek sizde o bildirgeyle iş kura gidip onaylatıcaksınız.

ihbar tazminatını almıyormuyuz alıyoruz diye biliyordum ama :31:

Evlilik tazminatında ihbar tazminatı alınmaz. Ayrıca bu konu ile ilgili, iş kanununa bir göz atsan, tüm sorularının cevabını bulursun.

Bu arada iş kanununda, ihbar süresi ile ilgili net bir açıklama yok ancak yargıtay daha önce, evlilik nedeniyle işten ayrılan bir kadının, ihbar süresinin olmayacağına karar verdiği için, belli bir süre daha çalışmana gerek yok.

Back
X