Aile ve akrabalarda kıskançlık oluyor malesef. Takma kafana, gözün aydın, tebriklerİyi günler hanımlar,
Dün ALES sonucu açıklandı, ben iyi bekliyordum ama beklediğimden çok daha iyisi geldi.
Sonuç açıklandığında okuldaydım(final haftamız), soran insanlara söyledim.
Sanırım insanlar benden bunu beklemiyordu, çünkü derslerim iyi değil.
Hiç ummadığım insanlar sevindiğini ifade ederken, tebrik ederken, bunu gerçekten gözlerinde görebiliyorken; yakınlarım umduklarım hııı diyebildiler sadece. Hatta birinden durduk yere surat asması yedim.
İnsanların gerçekten tebrik edip etmemesi benim sonucumu değiştirmiyor elbette. Ya da iyi bir sonuç aldım diye akademik kadroya yerleşeceğim diye bir garanti yok.
Ama insan bir tebrik edilmeyi, yakın arkadaştan da bir sarılmayı beklemez mi?
Ben onların başarısında onlardan çok sevinmiştim, bir mekana gidip kutlamıştık.
Kırgınım sadece hanımlar... Sevincim bile yarım kaldı.İnsanlar neden böyle?
Sanırım akrabalara söylemeyeceğim, dün gördüğüm tepkilerden sonra öyle bir karar aldım.. Teşekkür ederim:)Aile ve akrabalarda kıskançlık oluyor malesef. Takma kafana, gözün aydın, tebrikler
İlk girişimdi, derslerim kötü, sanırım insanlar buna inanamıyor ama yine de ağız ucuyla tebrik ederim demek çok mu zor. Gerçekten çok moralim bozuk çünkü insan bekliyortebrikler canım. amaan kim ne diyosa desin nasıl düşünüyorsa düşünsün, hiç umursama. keyfini çıkar ooohhhh alesi hallettim diye gerine gerine gez
ama bunun derslerle alakası yok ki. ales üniversitede gördüğün derslerin bilgisini ölçmüyor. bunun da farkında olmayan, ayrıca kıskanç insanların davranışlarıyla kendini üzme. onlar da alsın o puanları da göreyim de gitsin.İlk girişimdi, derslerim kötü, sanırım insanlar buna inanamıyor ama yine de ağız ucuyla tebrik ederim demek çok mu zor. Gerçekten çok moralim bozuk çünkü insan bekliyorTeşekkür ederimmm:)
90 aldım çok teşekkür ederimmKaç aldın? Tebrik ederim canımsıkma canını keyfine bak
Teşekkür ederim iyiki varsınız. Ummadığım taş baş yardıCok cok tebrik ederim ve basarilarinin devamini dilerim.
Insan böyle böyle ögreniyor, kim yakin, kim samimi, kim dost kim düsman.
Kıskanacaklarına inanmak istemiyorumama bunun derslerle alakası yok ki. ales üniversitede gördüğün derslerin bilgisini ölçmüyor. bunun da farkında olmayan, ayrıca kıskanç insanların davranışlarıyla kendini üzme. onlar da alsın o puanları da göreyim de gitsin.
Teşekkür ederim:)) Ama insan konduramıyor, sevincim yarıda kaldıCanim bu işler böyle. Düşmanı en yakınında ara her zaman. Allah dost görünümlü düşmanlardan korusun. Kıskançlık başa bela bu arada tebrik ederim
Bu benim ilk tecrübem, anne babamdan ve kardeşimden başka kimse sarılmadı. Ummadığım insanlar da tebrik etti sevindiğini ifade ettiler ve gerçekten gözlerinde bunu gördüm samimiydiler.Tebrikler :)
Türkiye'de hiç bir başarı cezasız kalmaz.
Bizim kültürümüzde tebrik ve takdir çok çok çok az malesef.
Hatta hocalar bile öğrencilerini kıskanır takdir etmez(özellikle üniversite)
Özgüven eksikliği ve çekememe başka nedeni yok.
Yurtdışında yaşadığım zamanlar o kadar çok takdir edilmiştim ki. hem de en ufak şeyler için bile.
Tanımadığım insanlar durdurup 'Montun gerçekten çok güzel, çok güzel görünüyorsun', ' Saçların ne kadar güzel ışıldıyorsun' falan diyip gidiyorlardı.
Yaptığım çizimleri panoya asardım. Müşteriler özellikle benle tanışmak istediklerini söyler elimi sıkar 'bunlar inanılmaz, sen çok yeteneklisin, gözlerim kamaştı, sergi açmalısın' falan derlerdi. O kadar çok başıma geldi ki.
Oysa bir kere bile hocalarımdan 'aferim çok güzel' lafı bile duymamıştım.
Hele Kore ve Japon kültüründe insan yüceltmek o kadar önemli ki.
Asla kalp kırmazlar ve hep desteklerler, överler.. O yüzden kompleksiz ve mutlular.
Döndüğümde çok bocalamıştım. Destek olan insanlardan köstek olan insanlara. Burun kıvıran, projelerimi kasıtlı sabote eden insanlardan başarısız olmam için çabalayan insanlara...
'Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol' diyen Mevlana'nın memleketinde kusur yaratan, iftira atan, kuyu kazan insanlarla mücadele ettim.
Bu yüzden; bu kıskançlıklar, kompleksler seni yolundan saptırmasın. Köstek olurlar, yapamazsın derler, burunlarını sokarlar. Asla ama asla yol göstermez destek olmazlar. Bu da senin doğru yolda olduğunun bir işaretidir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?