- 12 Nisan 2013
- 2.679
- 2.090
- 133
Yakın çevremde yok ama ülkemizde özellikle son zamanlarda o kadar çok duymaya başladık ki tecavüz vakalarını artık alışmaya bile başladık yahu ne kadar acı! Tecavüze uğrayan kadının psikolojisini, o an yaşadığı korkuyu anlamaya çalıştıkça kötü oluyorum ya onlar ne yapsın?
Bir de "kadınların da suçu var' cılar" türedi son zamanlarda. Yok efendim neymiş mini etek giymiş yok efendim neymiş gecenin bilmem kaçında dışarda geziyormuş, yok efendim neymiş barlarda bilmem nerelerde takılıyormuş. Kabalaşmak istemiyorum ama ulan ne olursa olsun kadın isterse çırılçıplak gezsin hiçbir şey tecavüz denen iğrençliği meşrulaştıramaz kardeşim bunu idrak etmek bu kadar zor mu ya? Bir de bunu hemcinslerimizden duyunca daha da üzülüyorum..
İşin siyasi boyutuna girmek istemiyorum ama bana kalırsa özellikle son zamanlarda tecavüzün ülkemizde bu kadar artmasının sebebi caydırıcı bir cezanın olmayışı. Kravat taktığı için indirim alan tecavüzcü var, karımı öldürsem kaç yıl yerim diye aratıp indirim alabileceğini öğrenen ve akabinde karısını öldüren herifler var. Tecavüze verilen indirimler ortadan kalksa daha caydırıcı bir ceza gelse belki daha iyi olur diye düşünüyorum
O tipler daha tehlikeli yani hemcinslerimiz "o saatte dışarda ne işi var ?" bilmem ne kendilerini meta olarak görüyorlar resmen.
Bu konuya bağlı olarak da bi ablam eskiden tecavüz yalanı vardı şimdi parayı verip diktiriyorlar demisti. Böyle iğrenç insanlık dışı olayı kullanan kadınlarda var gerçek mağdura da kimse inanmıyor bu sebepten