Rahatsız olduğunuzu belli etseniz :26: Aynı evdemi yaşıyosunuz
valideyi sık sık ikaz edeceksin ,bu kadar basit..
onun annesi benim sen değilsin gibi konulara hiç girme bence ,gereksiz..
ben olsam sıkıntıdan sinirden çatlarım iyi dayanıyorsun
ama sıkıntı senın sıkıntın.nasıl yani dersen kocan bundan rahatsız olmadığı için tutup kendi anasına karım rahatsız oluyor bebeği alıp alıp kaçırma demez diyemeezz... ha rahatsız olsa da diyemez orası da ayrı ya...
kocanı araya koymana gerek yok..
kendın konuşmalısın kaynanayla... ya da;
çocuğu kucağına aldığı zaman görmüyor musun, ay bi altını kontrol edeyim de al elinden, gazı var mı de al elinden,
de oğlu de yani bahane mi yok
mesela dışarı mı çıkacaksın şu ana kucağı mı nedir ismi hani bebeği kendi kucağına sabitleyen şeyler var ya
önce kendin hazırlan kayınvalıdeye söylemeden, tam kapıdan çıkacak şekilde hazır ol 1 tek ayakkabını giymek kalsın
sonra da bebeği hazırla..
o ana kucağına al çocuğu sonra otur bi sandalyeye ayakkabını giy bu arada eşyaları kayınvalıdene toplat ay belim ağrıyor anne eğilemicem rica etsem sen alırmısın eşyaları de mesela...
çocuğu senden isterse ver ben tutayım derse anne baksana nasıl çıkartayım kolu bacağı ağrır çıkartamam şimdi sonra alırsın de
azcık hin olun saf gibi açık açık herşey olmaz diye düşünüyorum...kayınvalide hinoğluhin olmuş çünkü...
ha bunlar sökmezde bu soğukta bebeği tutup götürmeye kalkıyorsa anne nereye götürüyorsun görmüyor musun üşüyecek verir misin çocuğumu lütfen! diye azcık sert azcık yumuşak orta karar kadına çıkış
apıştır kadını
Canım benim işin zor desem çok da zor değil.Bu işler bizde bitiyor baktın eşin işe yaramıyor diline kuvvet canım.Altta kalma gerek suratınla gerekse laflarınla ver cevabını.Benimkiler de böyle oluyorlardı bazen hele ki kayınpederim zorla kayınvalidem için anne dedirtiyordu"kızım anasına kızdı,yok anasına bağırdı" vs vs bende derdim ne annesi onun annesi benim o babaannesi diye her fırsatta söyledim.Biraz ara verdiydi bazen yine diyor bende duymazdan geliyorum çünkü inadına diyorlar.Çocuk istediğini yapıyor kayınvalidemin yanında kadınla ben papaz olmaktan bıktım artık evdekiler de isyandalar onun şımartmalarından.Düşüne biliyor musun çocuğumu terbiye etmekte zorlanıyorum ben hayır dedikçe kadın yapsın diyor.Valla bunlarla işimiz zor ama mücadeleye devam...
söylüyorum arkadaşım defalarca uyarıyorum bebeğim amip olmuştu doğduğu zaman herşeyi hijyenik olması gerek diye uyarıyorum bişey olmaz deyip ben arkamı döner dönmez bişiyler tıkıyo çocuğun ağzına oğlum yiyecek bişey görünce hemen yer bunu hep kullanıyo yicek şeylerle yanına çekiyo hep...
benim annem özellikle babaannen oğlum falan diye onu gösteriyo o da bırak çocuk ne isterse onu desin zorlma babaanne demesin falan diyo
oğlun ilk torun mu :44:ilk torunlarda böyle sahiplenme fazla oluyor.bence zamanla bu durum azalır ama çok rahatsız oluyorsan fazla sert çıkmadan uyarabilirsin yarı şaka yarı ciddi laf vurabilirsin.umarım inatçı insanlar değillerdir
Anneniz iyilikle yaklaşıyor ama bırakın haketmiyor böyle birşeyi.
Ayrıca babanne yemek konusunda bunları yapıyorsa daha az görüşmeye görüştürmeye çalışın. Doktorunuz da bundan çok hoşlanmayacaktır. Doktorun talimatları olarak gösterebilirsiniz.
Çocuğunuzun sağılığı herşeyden önemli ve taviz vermediğiniz için sizi suçlayacaklarsa bırakın suçlasınlar. Siz istediğinizi yapın.
önlisans mezunuyum bebeğimi iyi yetiştirmek için bi sürü kitaplar okuyorum doktorumuzla sürekli irtibat halindeyim böyle olunca böyle oluyo diye anlatıyorum ama bana inanılmıyo anlattıklarım masal gelio ellerim titiriyo sinirden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?