Tecrübeli anneler bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya kusura bakmayın biraz haddini aşıcam ama 6 aylık bebeği ek gıda vericem diye sütü azaltmak nedir? Aç kalsın demek nedir? Ek gıda mı daha önemli şuanda yoksa süt mü? Kimisi 4. Ayda başlaman gerekirdi yazmış, iyi ki başlamamışsınız ilk 6 ay sadece anne sütü diye bişey var. Vaktinden önce verildiğinde bebeğin bağırsaklarında problem çıkabiliyor. Şuanda zaten tadımlık. Neyi ne kadar yedirmeye çalışıyorsunuz bilmiyorum ama...

Öncelikle siz yemek yerken aile fertleri yemek yerlen oda sizinle masada otursun. Görsün o kaşıkla ne yaptıınızı. Önce görerek alışsın. Sonra sonra ister belki. Çok sıkıntı etmenize gerek yok. Ara ara teklif edin yemezse zorlamayın sakın. Anne sütünü azaltırsanız çok şey olur ama ek gıda vermezseniz hiç bişey olmaz. Bu cocuklar zaten ömrünün geri kalanını yemek yiyerek geçirecek. Şimdiden sık boğaz etmenın ne mantıgı var. Bol bol emzirin.

Bu arada ne veriyorsunuz gıda olarak?
Haklısınız erken başlamak istemedim bende zaten.doktor tavsiyelerine uymaya çalışıyorum.tadımlık veriyorum şimdilik ama kilosu az olduğu için endişe ediyorum.birde hemşire daha öğün olarak başlamadın mı deyince telaşlandım sanırım.yoğurt, sebze çorbası ve meyve püresiyle başladım.ama sanırım henüz hazır değil gibi.teşekkür ederim yorumunuz için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back