Biz de 3 ay önce başladık alıştırmaya.
Oğlum 4 ay sonra 3 yaşında olacak.
Dediğin gibi söylüyor du tuvaleti geldiğinde ama yapmiyordu.
Sonra ben oturarak yapamadığını yani ikinamadigini farkettim.
Comelecek şekilde tuvalete çıkardım :)
Hem bana sarıldı, sanırım güvende hissetti.
Hemde yaptı tuvaletini.
Bu şekilde bezi tamamen bıraktı.
Bu şekilde dene istersen.
Merhaba kizlar 3 yas cok gec degil mi benim de kizim var 7 aylik suan en erken zaman dilimi nedir acaba
Yorumları okumadım söylendimi bilmiyorum ama kuzenimin adı ne deniyor bilmiyorum kendi küçük tuvaleti vardı ışıklı ve müzikli salonun orta yerinde dururdu başlardaona oturup çişini yapmak için sabırsızlanırdı. Yetişkin tuvaletine oturmak istemezdi. Sonra sonra alıştı, salondan banyoya koydular.banyoda ona yapmaya başladı. Sonra da kaldırdılar kırıldı dediler üstelemedi yetişkin tuvaletine oturdu.
:)
24 aydan once uzmanlar tavsiye etmiyolar bide erkek cocuklar daha gec alisiyoMerhaba kizlar 3 yas cok gec degil mi benim de kizim var 7 aylik suan en erken zaman dilimi nedir acaba
Bişi dicem ama ne kadar uygun bilmem :)Bizimde araba şeklinde var ama yüzüne bile bakmıyor ne yazikki yetişkin tuvaletinde zaman geciriyoruz işte :)
Bizde gecen yaz alistik 3 yasindayken kacirdigi zaman kesinlikle sakin davran olabilir oglum altina kacirabilirsin bu cok normal de ama kesinlikle ses tonuna dikkat et benim oglum ilk kakasini yaptigi zaman sifonu cekince cpk agladi kakam korkucak orda diye kaka kaybolunca bende oglum senin kakan benim kakam babanin kakas birlikte oynuyolar hadi sifpnu cekelim yorulduklari icin susamislardir dedim oyle alistik pes etme 1 saat araliklarla gotur isedigi zamanda hadi cesmeyi nisan al ates seklinde yapiyoduk
Bişi dicem ama ne kadar uygun bilmem :)
Erkek mi çocuğunuz?
Büyük oglum 2 yaşını bir kaç ay geçmişti. Wc götürüp bundan sonra çişini buraya yapacaksın annem dedim. Bi daha gece ya da gündüz altına yapmadı. Arada kaçırdığı oluyordu ama bilmeden. Az olmuştur onlar da. Diğerleri o kadar kolay olmadı ama onlar da bir kaç güne alıştı sanırım. 3 yaş biraz ters bi zaman sanki. Yani cocuklar cok terslik yapmak istiyorlar o zaman. Ben genelde 2 2.5 yaş arası başlıyorum.
Bir tanıdığım şöyle yapardı.klozete yapmak istemiyordu. Banyoda çamaşır makinasının üstüne yarım litrelik pet şişe koymuştu. Gün boyu altını hiç bağlamazdı çocuk onu oyuna çevirmişti. Çişi gelince şişe diye bağarıyordu. Annesi tutuyordu o şişeye yapıyordu. Çok hoşuna gidiyordu:) sonra büyük tuvaletinde peçeteyi koparıp atardı sifonu çekerdi bye bye peçete yaparlardı beraber. Sonra hadi sen tuvaletini yap tuvaletine de bye bye yapalım derdi. Başta ıkınmadan kalkardı sonra alıştı ben bye bye dicem diyip basardı sifona:)Aa cinsiyet belirtmemisim pardon evet erkek
Bir tanıdığım şöyle yapardı.klozete yapmak istemiyordu. Banyoda çamaşır makinasının üstüne yarım litrelik pet şişe koymuştu. Gün boyu altını hiç bağlamazdı çocuk onu oyuna çevirmişti. Çişi gelince şişe diye bağarıyordu. Annesi tutuyordu o şişeye yapıyordu. Çok hoşuna gidiyordu:) sonra büyük tuvaletinde peçeteyi koparıp atardı sifonu çekerdi bye bye peçete yaparlardı beraber. Sonra hadi sen tuvaletini yap tuvaletine de bye bye yapalım derdi. Başta ıkınmadan kalkardı sonra alıştı ben bye bye dicem diyip basardı sifona:)
Biraz sabır biraz oyun sanırım..
Benimde çocuğum 2 yaşını 2 ay geçerken öğrendi. İlk 4 gün hiç tuvalete yapmadı. Sık sık götürüyordum ama tuvaletten çıktıktan 5 dk sonra bırakıyordu. 5.gün bi baktım sabah çişşşş diye bağırıyor. Ondan sonra hiç altına kaçırmadı bile. Sakin olun öğrenir yaşı gelmiş zaten. Birkaç günde hemen öğrenilecek değil ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?