- 24 Ekim 2015
- 701
- 120
- 18
- 28
- Konu Sahibi asiriduygusal
-
Usutmesinden bahsediyorum eger usuturse btun yasami boyunca astim zature blmem bisuru hastaliga yakalanrmis hem ebekler bagisikligi anne sutunden almiyomuHastalanmazsa nasıl bağışıklık sistemi gelişecek kasma bu kadar kendini.
Bebeğini hava sirkülasyonun olduğu yerlerden sakın , eve gelenlerin muhakkak ellerini yıkamasını rica et , dışarıdan mikrop taşıyoruz çünkü.Mümkünse eve asla ayakkabı sokma .
Elleri eldivende bide usucek dye banyoda yaptiramiyoruzÜşütme diye bir şey yok aslında , mikroplardan sakınmak gerek .
Anne sütü bağışıklığını güçlendiriyor ama ne yaparsan yap hastalık oluyor illaki olaki hasta olursa ben iyi bakamadım evladıma hasta oldu diye düşünme , dediğim gibi cereyan olan yerlerden sakın ,yerlere battaniye serebilirsin bebişinin ellerini sık sık yıka .
Üşütme diye bir şey yok aslında , mikroplardan sakınmak gerek .
Anne sütü bağışıklığını güçlendiriyor ama ne yaparsan yap hastalık oluyor illaki olaki hasta olursa ben iyi bakamadım evladıma hasta oldu diye düşünme , dediğim gibi cereyan olan yerlerden sakın ,yerlere battaniye serebilirsin bebişinin ellerini sık sık yıka .
Yani her bebek usutur diyosunuzHer üşüten astım ve zatürre olsaydı kimse sağlıklı kalamazdı. Kızımın durumundaki çocukların büyük bir kısmı zatürre ve bronşit gibi hastalıklara yakalanıyor. Ama biz yaşamadık çok şükür. Yada astıma yatkınlıkları oluyor ama biz onuda yaşamadık inşallah olmaz. Mesele üşütmek değil kızımın geçirdiği soğuk algınlığı sayısına sizin ve benim tüm parmaklarımız yetmez ve daha 4 yaşında.
Ama bn uc kat sariyorum bi ince ortu dgerlri braz dha kalinÇocuğunuzu çok sarıp sarmalamazsaniz sorun olmaz.
Hmmm korktum bnde bnu duyunca simdi dha bi bucuk aylik ama esim bni sucluyo usuttun veya usuteceksin dye ustunu ort kalin giydir sar falan2 buçuk sene emzirdim ve 1 kere bile hasta olmadı.hiç kalın giydirmedim.emzırme bittiğinde hasta olmaya başladı ve ben en ufak bir şeyde doktora götürür oldum çok panikledım..ateşlendiği zaman falan korkunç geçiyordu benim açımdan şimdi 4 yasında yenı yeni alısıyorum :)
E kaynanamda kundakla btun kis ustunu acar usutur dyodu2 buçuk sene emzirdim ve 1 kere bile hasta olmadı.hiç kalın giydirmedim.emzırme bittiğinde hasta olmaya başladı ve ben en ufak bir şeyde doktora götürür oldum çok panikledım..ateşlendiği zaman falan korkunç geçiyordu benim açımdan şimdi 4 yasında yenı yeni alısıyorum :)
Ama bn uc kat sariyorum bi ince ortu dgerlri braz dha kalin
Sen elinden geldiği kadar koru elbette. Bende çok dikkatliyim malum yazdığım durumlar yüzünden ama oluyor. Normal bir çocuk 3kere oluyorsa bizde 7-8 ama özen, dikkat,beslenme düzeni belki bizde 10 kat fazla ama bizim genetik. Şöyle düşün hasta olacak vücut direnç kazanacak ve birdahaki aynı mikropla karşılaştığı zaman çok daha rahat atlatacak. Terletme ve terliyse üşütmeden değiştirebiliyorsan değiştir,yoksa sırtına bir havlu koy emdiği zaman değiştir. Mesele hastalık surecini nasıl atlatacağınızda gizli. Öksüren çocuğa öksürük şurubunu dayıyorlar ve tüm balgam ciğere iniyor al sana zatürre,bronşit. Nem olmayan odada çocuk öksürük krizinde nasıl duzelsin daha beter oluyor. Hastalık direnç kazanmak için gerekli. Bence nasıl hastalıktan korusam değil,her annenin alacağı önlemleri alıp,hastalık anında kendini suçlamadan çocuğu iyileştirmeye odaklanacaksın. Allah başka dert vermesin. Banyosunuda yaptırın üzerini güzel giydirin terletmeden. Çok minikse sarmalayın. Gunduz öğleden sonra yıkayın,ısıtıcı varsa aşırıya kaçmadan bulunduğu odayı ve yıkarken de banyoyu ısıtın.Yani her bebek usutur diyosunuz
Kızım şubat doğumlu doğdu doğalı hergün yıkadım.öyle aman aman da hasta olmadı.ufak tefek rahatsızlığı oldu ama o da steril ortamdan(anne karnından) mikrobik dünyaya geçişinde normaldir. Hatta anne sütünü iki ay alabildi. Bebek mikroplara karşı bağışıklığı kazanmak için elbette hasta olacak.yenidoğanların el ve ayakları soğuk olur bu sizi yanıltmasın üşüyor diye. Dolaşım sistemleri tam gelişmediğinden soğuk olur.üşüse morarma gösterir.ellerine eldiven takmayın dış dünyayı elleri ile tanımaya çalışır bebekler.Elleri eldivende bide usucek dye banyoda yaptiramiyoruz
Dha bi bucuk aylik evet emzirirken terliyo btek bde dha yni pisigi iyilesti havalandiriyorum altni her degistirdigimde yarm saat acik kalyo alti bsey olurmukiSen elinden geldiği kadar koru elbette. Bende çok dikkatliyim malum yazdığım durumlar yüzünden ama oluyor. Normal bir çocuk 3kere oluyorsa bizde 7-8 ama özen, dikkat,beslenme düzeni belki bizde 10 kat fazla ama bizim genetik. Şöyle düşün hasta olacak vücut direnç kazanacak ve birdahaki aynı mikropla karşılaştığı zaman çok daha rahat atlatacak. Terletme ve terliyse üşütmeden değiştirebiliyorsan değiştir,yoksa sırtına bir havlu koy emdiği zaman değiştir. Mesele hastalık surecini nasıl atlatacağınızda gizli. Öksüren çocuğa öksürük şurubunu dayıyorlar ve tüm balgam ciğere iniyor al sana zatürre,bronşit. Nem olmayan odada çocuk öksürük krizinde nasıl duzelsin daha beter oluyor. Hastalık direnç kazanmak için gerekli. Bence nasıl hastalıktan korusam değil,her annenin alacağı önlemleri alıp,hastalık anında kendini suçlamadan çocuğu iyileştirmeye odaklanacaksın. Allah başka dert vermesin. Banyosunuda yaptırın üzerini güzel giydirin terletmeden. Çok minikse sarmalayın. Gunduz öğleden sonra yıkayın,ısıtıcı varsa aşırıya kaçmadan bulunduğu odayı ve yıkarken de banyoyu ısıtın.
Dha bi bucuk aylik eldiven takilmazmiKızım şubat doğumlu doğdu doğalı hergün yıkadım.öyle aman aman da hasta olmadı.ufak tefek rahatsızlığı oldu ama o da steril ortamdan(anne karnından) mikrobik dünyaya geçişinde normaldir. Hatta anne sütünü iki ay alabildi. Bebek mikroplara karşı bağışıklığı kazanmak için elbette hasta olacak.yenidoğanların el ve ayakları soğuk olur bu sizi yanıltmasın üşüyor diye. Dolaşım sistemleri tam gelişmediğinden soğuk olur.üşüse morarma gösterir.ellerine eldiven takmayın dış dünyayı elleri ile tanımaya çalışır bebekler.
Aşırı ihtimam aşırı steril tutmaya çalışmakta doğru değil.
E kaynanamda kundakla btun kis ustunu acar usutur dyodu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?