Çocuk Hastalıkları tecrubeli anneler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bi bucuk aylik daha

Tamam cok sagolun gercekten hep usuturum dye korkuyodum

Dha bi bucuk aylik evet emzirirken terliyo btek bde dha yni pisigi iyilesti havalandiriyorum altni her degistirdigimde yarm saat acik kalyo alti bsey olurmuki
Ev serin değilse açık kalsın. Zaten üşüdüğü anda hapşırır o minnak. Ev serinse 15 dk da yeter. Tulum giyiyordur,içinde zıbını vardır, hadi penye bir yelek geçirdin üzerine,yada uykudan kalktı örgü bir yelek giydirdin. Ev serin değilse fazlasına gerek yok. Ha çocuk öyle yatıyor ve yattığı yerde üşür diyorsan ince penye bir battaniye serersin üzerine bazen. Ellerine eldiven takma ve kimsenin lafına bakma,bırak çocuk dokunsun. Hiç önerilmeyen bir şey o eldiven. Hem kas gelişimi için hemde dokunarak keşfetmesi için.

Hapsiriyo evet arada sirada

İsitici aciyorum altini actigim zaman bezini baglaynca yne kapatyorm isiticiyi yani ara ara soguk olunca isitiyoruz odayi

Ben 1 hafta sonunda doktorumuzun takmayın demesi üzerine eldiven takmayı bıraktım.tırnaklarını dikkatlice kestin mi hiçbir şey olmuyor.
Bebekler için tehlikeli olan üşümesi değil ateşlenmesidir.
Ateslenmemesi icin ne yapmamz gerekyo peki evet tirnaklarni kestim batmiyo

Hapsiriyo evet arada sirada
Altı açıkken hapşırıyorsa giydir bence tabi.şuan havalar soğuk epey. Evinizin sıcaklığı nasıl? Kat kat battaniye sarma. Normal giysi uzerine bir yelek. Her çocuk bir değil ama onun hapşırması,ellerinin yada teninin morlaşması zaten üşüdüğünü fark edersin. banyosunu eksik etme. Ve nasıl hasta etmem diye düşünme. Hasta olmayan hep korunan çocuklar çok daha sıkıntılı hastalıklara sahip oluyorlar ileride tüm hayatlarını etkileyecek şekilde.

Ateslenmemesi icin ne yapmamz gerekyo peki evet tirnaklarni kestim batmiyo
Ateş demek mikrop demektir. Mikrop kaparsa ateşlenir. Yanında biri hapşırıp tıksırır çocuk kapabilir mesela. Yani elini yüzünü sıklıkla yıkamak lazım. Ateş olursa da doktor kontrolünde ve evdeki yöntemlerle düşürmek gerekir.

Hmm banyo surekli ypamyorum ya elmden kayarda dusururm dye

tmm cok tesekkurler

Bebeklerin elleri uzun bir süre hep soğuk olur , doku bağlarının henüz tam gelişmemesinin sebep olduğunu okumuştum , ellerinin soğuk olması üşüdüğü anlamına gelmiyor.

Bebeklerin elleri uzun bir süre hep soğuk olur , doku bağlarının henüz tam gelişmemesinin sebep olduğunu okumuştum , ellerinin soğuk olması üşüdüğü anlamına gelmiyor.
Ne blim bn usudukce oglumuda usuyo saniyorum ustu ortulu olsa dahi

Oda sıcaklığı nasil canm bizim 26-27 derece kisakollu zihin üstüne uzun kol altinada tek alt giydiriyorum biz terliyoruz evin içinde oyuzden oğlum terlemesn diye daha fazla giydirmiyorum bu gece iki kere üstünu değiştim sırtı terlemisti battaniyesida orta kalinlikta tek kat ortuyorum cok sarmamak lazim eldiven şapka takmiyorum

Bu arada iki ayligiz banyo yaptır bebeğine yazik ben iki günde bir yikiyorum

bebeğim hasta olmasın diyorsan çok korumacı davranma
ki hasta olsun mikroplarla tanışsın ki vücudu daha dayanıklı olsun. doktorum anne sütü aldığı sürece hasta olması iyi birşey bağışıklığı daha iyi gelişir demişti
kat kat giydirme , asıl terlerse o zaman hasta olur. sen kendin kaç kat giyindiğinde üşümüyorsan o kadar giydirmen yeterli gelir bebeğin 1,5 aylık olduğu için. ben iki kat penye giydirirdim mesela
bebeklerin elleri ayakları genelde soğuk olur, kan dolaşımları bizim gibi değil. üşüyüp üşümediğini ensesinden kontrol etmek gerekir diye biliyorum. tırnaklarını törpüle ki yüzünü çizmesin, eldiven kullanma, sana dokunabilsin tenini hissetsin
evinize termometre alsan ucuz birşey zaten, ortam sıcaklığı 22-23 derece ideal, bu sıcaklıkta bebeğinin üşümediğine ikna olursun
eşler ananeler babaneler aman üşüdü aman hasta olacak kazak giydir yelek giydir derler, sonuçta sıcağa alışıp en ufacık rüzgarda hasta olan çocuklar olmasına sebep olurlar. sen bebeğini soğuğa alıştır ki , kapıdan esen rüzgardan bile hasta olmasın

Kisin en onemli sey odalari havalandirmak cocuklarin odasini yarim saat havalandir sonra orayi kapatip diger odayi..boyleye heryer sogumaz hemde temiz hava alir bu cok onemli kisin
Birde en buyuk hata kisin hasta olur diye disari cikarmamak bebeginiz kucukse dahi hergun 15dk disari cikarmalisin

Bebegini kisin hasta etmeden yaza ulastiran varmi nsl korudnz nasl giydirdiniz tecrubeli annelet bna yazablrmi cocugu bi kis hasta etmezsek buyudgunde cok ciddi bi hastalga yakalanmazmis dye duydumda
sacmalik, bebek ilk 1 sene annenin bagisikligina sahiptir bu bagisiklik 1 senenin sonunda azalarak yokolur yani bebek ilk sene senin kadar gucludur hastaliklara karsi , sadece viral viruslerle bulasan hastaliklar bulasabilir buda grip yada 6. hastalik olabilir ilk 1 sene antibiyotik alacagi hastalik geciremez ama bizim doktorlar antibiyotik yazar..2. usumekle hastalalik olmazzzzz, basi terlemeyecek sekilde giydirin siz nasil giyiniyosaniz onuda ayni giydirin onlarin metabolizmasi cok hizli calidir sen usurken dahi o usumez cok giydirirsen terleyip terin islagiyla usur , sadece cok terlemis cocugu kuvvetli ruzgara cikarirsan o an soguk alginligi kapar onun disinda hicbirsey olmaz.cok giydirirsen yuzunde vucudunda kirmizi benek benek isilik olur..,3. hasta olmasini istemiyorsan herkese opturmeyeceksin hastalik mikropla bulasir kalabalik havasiz ortama sokmicaksin tuh masallah diye suratina puykurmeyecekler.4....,,20 gunlukten 4-5 aya kadar gazi olur bebegin sancilanir gaz ilaclari kullanmayin onlar bagirsaktaki gazi arttirarak cikarmaya yarar onun yerine masaj yapin beslendikten sonra gazini agizdan cikarin ......5.emzirin sutunuzu arttirip emzirin ilk sari sutunuz cok degerlidir.bebeginiz icin yapacaginiz en onemli sey budur emzirin.anne sutu mucizedir bebek hasta ise emzirdiginizde sut uretiimi dahi hastaliga gore degiserek bebege ihtiyaci olan sekilde uretilir.sanirim agzindaki sicakliktan atesi varsa sut uretimi ona gore degisiyor... iste boyle :))))

Benim oglum diş çikarana kadar hic hasta olmadi. 10aylikken basladi. Diş döneminde ateslendi, sadece ates dusurucu kullandik. Yani gecen kış hic hastalanmadan gecti sukur.

Ev sicakligi 18-22 derece arasi idealdir. Bize 20derece iyi geliyr. Gece içine body, uzerine de penye pijama takimi giydirip yatiriyrdum. Benimle uyudugu icin benim yorganimi kullandi ama hep acardi uzerini. Gece corap giydirmeyin. Vucutlari ısılarini el ve ayakla sagliyor, yani ateslenmelerini engelleyen sey el ve ayaklarinin acik olmasi. Gunduz de body, uzerine penye kiyafeti ve penye yelek giydirdim. O kadar. Her gun mutlaka hava aldirdim. Eger cok soguksa iyice giydirip balkona cikardim 10dk. Nefes alsin diye. Ne zaman gunes gorsem 15-20dk sokaga cikardim mutlaka ki size de iyi gelir. Bir de yerde oynuyrsa, yere kalinca birseyler serip uzerine koydum ki soguk almasin diye. Sizden de anne sutunu aldikca iyice direncli hale gelir zaten. Yazin hergun yikadim. Kisin cok soguklarda haftada 2 kez yikadim. Onda da evin en sicak odasinda yikayabilirsiniz. Ogle vakitlerinde yikardaniz hem oglen guzel uyur hem de aksam aman usudu hasta olur endiseniz olmaz.

disler hastalik ates yapmaz hurafedir , biraz istahsizlik yapar , asilarin atesi 1 gun surer bunun disindaki ates enfeksiyona baglidir.hastalik sirasindada istah kesilir aclik aninda uretilen stres hormonuyla hucreler dayanikli hale gelir.cocugu yesin diye zorlamayin

Reactions: BBD
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…