Çocuk Hastalıkları tecrubeli anneler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
sacmalik, bebek ilk 1 sene annenin bagisikligina sahiptir bu bagisiklik 1 senenin sonunda azalarak yokolur yani bebek ilk sene senin kadar gucludur hastaliklara karsi , sadece viral viruslerle bulasan hastaliklar bulasabilir buda grip yada 6. hastalik olabilir ilk 1 sene antibiyotik alacagi hastalik geciremez ama bizim doktorlar antibiyotik yazar..2. usumekle hastalalik olmazzzzz, basi terlemeyecek sekilde giydirin siz nasil giyiniyosaniz onuda ayni giydirin onlarin metabolizmasi cok hizli calidir sen usurken dahi o usumez cok giydirirsen terleyip terin islagiyla usur , sadece cok terlemis cocugu kuvvetli ruzgara cikarirsan o an soguk alginligi kapar onun disinda hicbirsey olmaz.cok giydirirsen yuzunde vucudunda kirmizi benek benek isilik olur..,3. hasta olmasini istemiyorsan herkese opturmeyeceksin hastalik mikropla bulasir kalabalik havasiz ortama sokmicaksin tuh masallah diye suratina puykurmeyecekler.4....,,20 gunlukten 4-5 aya kadar gazi olur bebegin sancilanir gaz ilaclari kullanmayin onlar bagirsaktaki gazi arttirarak cikarmaya yarar onun yerine masaj yapin beslendikten sonra gazini agizdan cikarin ......5.emzirin sutunuzu arttirip emzirin ilk sari sutunuz cok degerlidir.bebeginiz icin yapacaginiz en onemli sey budur emzirin.anne sutu mucizedir bebek hasta ise emzirdiginizde sut uretiimi dahi hastaliga gore degiserek bebege ihtiyaci olan sekilde uretilir.sanirim agzindaki sicakliktan atesi varsa sut uretimi ona gore degisiyor... iste boyle :))))
Niye sacma olsun bna hep bu kis hasta etmezsen bda ole kolay kolay hastslanmaz dendi

Benim oglum diş çikarana kadar hic hasta olmadi. 10aylikken basladi. Diş döneminde ateslendi, sadece ates dusurucu kullandik. Yani gecen kış hic hastalanmadan gecti sukur.

Ev sicakligi 18-22 derece arasi idealdir. Bize 20derece iyi geliyr. Gece içine body, uzerine de penye pijama takimi giydirip yatiriyrdum. Benimle uyudugu icin benim yorganimi kullandi :KK66: ama hep acardi uzerini. Gece corap giydirmeyin. Vucutlari ısılarini el ve ayakla sagliyor, yani ateslenmelerini engelleyen sey el ve ayaklarinin acik olmasi. Gunduz de body, uzerine penye kiyafeti ve penye yelek giydirdim. O kadar. Her gun mutlaka hava aldirdim. Eger cok soguksa iyice giydirip balkona cikardim 10dk. Nefes alsin diye. Ne zaman gunes gorsem 15-20dk sokaga cikardim mutlaka ki size de iyi gelir. Bir de yerde oynuyrsa, yere kalinca birseyler serip uzerine koydum ki soguk almasin diye. Sizden de anne sutunu aldikca iyice direncli hale gelir zaten. Yazin hergun yikadim. Kisin cok soguklarda haftada 2 kez yikadim. Onda da evin en sicak odasinda yikayabilirsiniz. Ogle vakitlerinde yikardaniz hem oglen guzel uyur hem de aksam aman usudu hasta olur endiseniz olmaz.
Olede ya bzimki dha bi bucuk aylik eldiven corap giyse ateslenirmiki

Bende zibin uzun kollu penye üstüne pamuklu buluz, yelek .. Altinada ayakli pijama ayaksiz pijama çorap giudiriyorjm . çok gibi görünebilir ama burasi soğuk memleket biz bile kazak, hirkayla duruyoruz.kombi zaten acil
Benim kizimda 2,5 aylik

Bende zibin uzun kollu penye üstüne pamuklu buluz, yelek .. Altinada ayakli pijama ayaksiz pijama çorap giudiriyorjm . çok gibi görünebilir ama burasi soğuk memleket biz bile kazak, hirkayla duruyoruz.kombi zaten acil
Benim kizimda 2,5 aylik
Hmm bzim elektrikli isiticimiz var simdilik kalorifer yanana kadar ama arada sirada aciyoruz onu banyodan snra altini degistirirken falan filan

Olede ya bzimki dha bi bucuk aylik eldiven corap giyse ateslenirmiki
Eldiven giydirmayin artik. Hem parmaklarini kesfedecek. Kapatmayin ;)

Corap yerine ayakli altlardan giydirin isterseniz ama uzerine de corap giydirmeyin uyurken.

Niye sacma olsun bna hep bu kis hasta etmezsen bda ole kolay kolay hastslanmaz dendi
mantiginida anlativersinler o zmn oyle denmeyle olsa , ha su olabilir cocuk hasta olmazsa antibiyotik kullanmaz kullanmazsa vucuttaki dogal bagisikliga zarar vermemis olursun cocuk ayni sekilde devam eder, antibiyotik vucuttaki yararli bakterileride yokettigi icin savunmasi azalir.

Bir de 6aya kadar siz ne giyiyrsaniz 1 kat fazlasi bebek giysin demisti dr. Misal ben atlet+ince tisort giyoyrsam, bebege bir de yelek ekliyrdum. Aklinizda olsun. 6ayi bittikten sonra sizle ayni olur demisti. Kisin gunduz ayaklarina corap ve ayakli body giydirdim. Ama gece ayakli body yeterli.

Benim oğlum 1 yaşına kadar hiç hastalanmadı. Ben her terinde mutlaka baştan aşağı değiştirdim kıyafetlerini. Ayrıca anne sütü alması ve güzel beslenmesi de önemli bınun için. Bir de kışın bir nem ölçer alın bebeğin odasına ki nem durumunu ölçün. Gerekirse odasının nem seviyesini düzenlerdiniz. Kalorifer kurutuyor ve rahatsızlık veriyor bebeklere tıkanıyor burunları.

Bir de 6aya kadar siz ne giyiyrsaniz 1 kat fazlasi bebek giysin demisti dr. Misal ben atlet+ince tisort giyoyrsam, bebege bir de yelek ekliyrdum. Aklinizda olsun. 6ayi bittikten sonra sizle ayni olur demisti. Kisin gunduz ayaklarina corap ve ayakli body giydirdim. Ama gece ayakli body yeterli.
Bnde arada sirads corap gydiriyorum esim surekli usuteceksin cocugu dye telaslandryo bni bde arada salona ckariyoruz odayi havalandirmak icin asiya gitmekdsinda disari ckarmyoruz hic usumesin dye

mantiginida anlativersinler o zmn oyle denmeyle olsa , ha su olabilir cocuk hasta olmazsa antibiyotik kullanmaz kullanmazsa vucuttaki dogal bagisikliga zarar vermemis olursun cocuk ayni sekilde devam eder, antibiyotik vucuttaki yararli bakterileride yokettigi icin savunmasi azalir.
Bizde ilac masrafi olmasn dye dogal yoldan korumaya calisiyoruz zaten

Benim oğlum 1 yaşına kadar hiç hastalanmadı. Ben her terinde mutlaka baştan aşağı değiştirdim kıyafetlerini. Ayrıca anne sütü alması ve güzel beslenmesi de önemli bınun için. Bir de kışın bir nem ölçer alın bebeğin odasına ki nem durumunu ölçün. Gerekirse odasının nem seviyesini düzenlerdiniz. Kalorifer kurutuyor ve rahatsızlık veriyor bebeklere tıkanıyor burunları.
Hmm odamz nemli suan dha kaloriferler yanmya bslamadi ama isitici kullaniyoruz

Kizimi dogdugundan beri hic kat kat lahana gibi giydirmedim, kendim ne giyiyiyorsam o kadar giydirdim. Yaz kis her gun mutlaka disari cikarip acik hava aldirdim, her gece uykudan once yikadim pijamasini giydirip yatirdim (hicbir zaman corap ve eldivenle yatirmadim) Su an 3.5 yasinda hala ustunu ortturmez. Kalin giyinmez hemen soyar ustunu başını. Ilk 2 sene hic hasta olmadi sonrasinda da 2 ya da 3 kez grip oldu hic ilac kullanmadan 3 gunde atlatti. Bebeginiz henuz çok kucuk. Anne sutu onun bagisikligini arttiriyor zaten. Asiri kalin giydirmek vucut isisinin ani yukselmesine neden olabilir bu da kötü sonuclar dogurur. Mutlaka takibini yapan bir doktorunuz vardir, ondan bilgi alabilirsiniz.
Mesela ben dogum yaptigimda hava buz gibiydi, sabah uyurken dr. Odaya Kontrole geldi, kizimi battaniyeye sarmis esim, oyle gorunce saglam bir nutuk cekti bize...

Bizde ilac masrafi olmasn dye dogal yoldan korumaya calisiyoruz zaten
ilac masrafi olmasin diyemi :)))) dogru doktoru bulacam diye ne paralar gitti bizden bilionmu yinede bulamadim boyle kendim ogrendim neyin ne oldugunu tahlil yorumlamayi hangi ilacin hangi durumda kullanilacaklarini vs,,.

Hasta olması lazım ki ilerde büyük bir hastalıkta bağışıklık sistemi gelişmezse çok daha zor atlatabilir.
Benim oğlum grip oldu üç kere geçen yıl ve çok ağır geçirdi. (ağır dediysem doktora bir kere gittik ama antibiyotik verdi bebeğe kesinlikle vermedim). Bu yıl grip oldu ayakta atlattı ne halsizlik ne ateş hiçbirşey olmadı maşallah. Sadece burnu aktı ve üç günde bitti geçti.
Hastalıktan korkmayın. Tabi ki dikkat edeceksiniz ama çocuğu hasta olmasın diye evden çıkarmazsanız virüslerle tanışmazsa ileride bağışıklık sistemi ufak bir virüsle çökebilir.
Ayrıca çoğu hastalık üşümekle değil virüsle oluşur.
Önemli olan hastalandı diye hemen ilaçlara boğmamak çocuğu vücudu savaşsın savaşmayı öğrensin.
Ama daha bebeğinizin bir iki aylıksa tabiki de kışın soğuğunda dışarı çıkarmaya gerek yok.

ilac masrafi olmasin diyemi :)))) dogru doktoru bulacam diye ne paralar gitti bizden bilionmu yinede bulamadim boyle kendim ogrendim neyin ne oldugunu tahlil yorumlamayi hangi ilacin hangi durumda kullanilacaklarini vs,,.
Dogal yoldan korumak en iyisi bde allah korusun ama hasta olursa bnun tek sorumlusu bn olcm bn ilglendihgim icin kaynanamin yanindayken sapkasiz eldivensiz yatirnca oglmu kziyodu esime anlatiyodu bkamiyo dye bnde 10tane cocuk dogurmadmki esimde bni azarlyo iyi bkamyon dye bnde taknti yaptm kendi oglma kmsenin bnden iyi bkcak hali yokya

Hasta olması lazım ki ilerde büyük bir hastalıkta bağışıklık sistemi gelişmezse çok daha zor atlatabilir.
Benim oğlum grip oldu üç kere geçen yıl ve çok ağır geçirdi. (ağır dediysem doktora bir kere gittik ama antibiyotik verdi bebeğe kesinlikle vermedim). Bu yıl grip oldu ayakta atlattı ne halsizlik ne ateş hiçbirşey olmadı maşallah. Sadece burnu aktı ve üç günde bitti geçti.
Hastalıktan korkmayın. Tabi ki dikkat edeceksiniz ama çocuğu hasta olmasın diye evden çıkarmazsanız virüslerle tanışmazsa ileride bağışıklık sistemi ufak bir virüsle çökebilir.
Ayrıca çoğu hastalık üşümekle değil virüsle oluşur.
Önemli olan hastalandı diye hemen ilaçlara boğmamak çocuğu vücudu savaşsın savaşmayı öğrensin.
Ama daha bebeğinizin bir iki aylıksa tabiki de kışın soğuğunda dışarı çıkarmaya gerek yok.
Nasl yapcm blmyorm esimle szler arasnda kaldm esime yazdklarnizi soluyorum inkar ediyo

Erkek çocuğu fazla giydirmeyeceksin ama kız çocuk sıcağı sever , tabi terlemesine dikkat edeceksin benim kızım ilk 6 aylıkken bademcikten ateşlendi koca kız oldu halende bademcikten çeker

Kizimi dogdugundan beri hic kat kat lahana gibi giydirmedim, kendim ne giyiyiyorsam o kadar giydirdim. Yaz kis her gun mutlaka disari cikarip acik hava aldirdim, her gece uykudan once yikadim pijamasini giydirip yatirdim (hicbir zaman corap ve eldivenle yatirmadim) Su an 3.5 yasinda hala ustunu ortturmez. Kalin giyinmez hemen soyar ustunu başını. Ilk 2 sene hic hasta olmadi sonrasinda da 2 ya da 3 kez grip oldu hic ilac kullanmadan 3 gunde atlatti. Bebeginiz henuz çok kucuk. Anne sutu onun bagisikligini arttiriyor zaten. Asiri kalin giydirmek vucut isisinin ani yukselmesine neden olabilir bu da kötü sonuclar dogurur. Mutlaka takibini yapan bir doktorunuz vardir, ondan bilgi alabilirsiniz.
Mesela ben dogum yaptigimda hava buz gibiydi, sabah uyurken dr. Odaya Kontrole geldi, kizimi battaniyeye sarmis esim, oyle gorunce saglam bir nutuk cekti bize...
Bnde esime anlatiyorum cok korursak giydirirsek dhacok hastalanr dyorm yok olmaz dyo

Back
X