Tecrubeli annenler

Zehragms

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
622
527
18
Selam arkadaslar.. Yenı dogan bebegim var gazı cok uykusundan uyanıyor poposu kanadı ne yapsam işe yaramıyor zeytın yagı fon makinası vs ne varsa denedım bebegım rahat etmıyor buyuk bir dert ben yemek bile yiyemiyorum fıkırlerınız var mı bu hep boyle mı olacak :(

Siz ayaklarınızı sıcak tutun canım. Rezene çayı için ve bacaklarını hafif hafif çek bırak hareketi yaptırın.

zeytin yağını poposuna sürüyorsanız yapmayın. Çok kötü etkileri var.

Kiz kendiniz rezene cayi ,kimyon çayi için...
Bebeğin karnina havlu ısıt koy..aci elma yagiyla ayaklarinin altina masaj yapın karnına masajlar yapın zor ama hafifletir

Siz ayaklarınızı sıcak tutun canım. Rezene çayı için ve bacaklarını hafif hafif çek bırak hareketi yaptırın.

zeytin yağını poposuna sürüyorsanız yapmayın. Çok kötü etkileri var.
neden kotu etkısı var ama cok dogal zeytın yagı

Mamayla mı besleniyor?
Mamasını değiştirin ve doktora götürün makattaki çatlak için.
yok sadece anne sutu .. Ikı gun once lavman yapıldı catlıyordu cocuk poposumu yanıyor kı boyle aglıyor bılmıyorum ve erken dogdu 2.5 kilo suan

Selam arkadaslar.. Yenı dogan bebegim var gazı cok uykusundan uyanıyor poposu kanadı ne yapsam işe yaramıyor zeytın yagı fon makinası vs ne varsa denedım bebegım rahat etmıyor buyuk bir dert ben yemek bile yiyemiyorum fıkırlerınız var mı bu hep boyle mı olacak :KK43:

Gazlı bir bebekse bir çok yöntem ilaç masaj deneyip uygun yolu bulabilirsiniz ama eğer kolikse benim bebeğim gibi hiç bir çözüm yolu yok. 6 ay çektim geberdim desem yeridir. . birde makat çatlağı için bir götürün dr.a. z.yağını ısıtıp asitini alın derler. Direk sürülmezmiş.

Gazlı bir bebekse bir çok yöntem ilaç masaj deneyip uygun yolu bulabilirsiniz ama eğer kolikse benim bebeğim gibi hiç bir çözüm yolu yok. 6 ay çektim geberdim desem yeridir. . birde makat çatlağı için bir götürün dr.a. z.yağını ısıtıp asitini alın derler. Direk sürülmezmiş.
tesekkur ederım zeytınyagını ısıtacagım birdaha .. Uykusundan uyanıyor kasıla kasıla ve meme ye saldırıyor normal mi benım bıldıgım emmek ıstemex gazlı olan ama kızım saldırıyor

tesekkur ederım zeytınyagını ısıtacagım birdaha .. Uykusundan uyanıyor kasıla kasıla ve meme ye saldırıyor normal mi benım bıldıgım emmek ıstemex gazlı olan ama kızım saldırıyor
gazli bebek emmek ister. emerken dah rahat gaz cikartirlar daha rahat kaka yaparlar. makattaki catlak icin dr a gorunun. ege iyilestiremezseniz daha cok cekersiniz. youtube da gaz masaji var onu yapin. ilik dus aldirin karnini ovun keza siz de biraz rahatlayin. kimyon tohumu demleyin v icin.

Memeyi çekerken tam çekemeyip hava yutuyor olabilir.öğrenene kadar gaz devam edecek.gaz damlası deneyin doktora danışıp.

Gazli olan bebek memeye saldirir.
Eger tok oldugundan eminseniz hemen meme teklif etmeyin bi oncekinin gazini atamamisken yine emip gaz birikimi olmasin.
Gazini cikartmayi deneyin emzirmeden once.
Kullandiginiz gaz damlasi varsa hergun ayni saatlerde vermeye ozen gosterin.
Siz kendiniz ayaginiza corap giyin.rezene ihlamur icin.gaz giderici aktardan alabilecegin bitkiler var onlari kendin ic.hatta bebegine bi kac damla agzina rezene cayindan damlatabilirsin.ilik ilik ihlamur icir bi kac cay kasigi.
Karnina sicak masaj yap
Sadece emen bebekde makat catlagi icin doktora basvurun o cok sıkinti yapar bebege.
Kakasini yapamadigi zaman mamasinin icine zeytinyagi 1 cay kasigi koyuyordum daha rahat yapmasini sagliyordu.saf zeytinyagi olmasina dikkat edin.
Bende erken dogum yaptim kivezde kaldi bebegim ve bu dediklerimi bende yaptim
Emdikten sonra gazini cikarmadan yatagina yatirmayin
Gazli yiyeceklerden iceceklerden tamamen uzaklas

Eğer poposu kanadiysa poposu çatlamistir ayni seyleri bizde yasadik bi doktora goturun buyuk ihtimalle suanda gazdan degilde poposunun acidigindan durmuyor bebeginiz

Tane kimyon ve rezene alın aktardan, kendiniz için.
Çocuğu kundak yapın. Ama eski usul değil. Bacakları gevşek sadece kollarını sarın, kucağınıza alın, emzik kullanıyorsa emziği takın agzına, kucağınızda hafifçe poposuna vurarak pişpişleyin.
Sürekli meme vermeyin, sonrasında sizin için çok daha eziyetli olur. Ben emzik kullandım oğlumda, 4 aylıkken gazının bitmesiyle de bıraktırdım.
En azından süreç için yardımcı olur size.
Gün içinde de sling ile kendinize bağlamayı deneyin.
İnternetten araştırın, sling içindeki pozisyon ve vücudu sizin vücudunuza sarılı olduğundan bebek çok sakin kalıyor ve daha rahat gaz çıkarıyor.
Makat çatlağı için doktorunuz ne diyorsa o, zeytinyağı konusunda arkadaşlar yazmış. Asiti giderilmiş olması için işlemden geçirmeniz gerek, internetten nasıl yapıldığına bakın mutlaka.

Biogaia deneyebilirsin. Gaz için bacak hareketleri var internetten bak bence. Bir de senin yediklerin de gaz yapıyor olabilir. Kimyon çayı benim sütümü azalttığı için kullanmıyorum ben artık. Ama yemeklerde kimyonu daha bol tutuyorum. Benim gazım çoksa oğlumun da gazı çok oluyor bu arada. Bir de kaka problemi varsa kayısı yemeyi dene, geçen kontrolde çocuk doktorumuz bana önerdi. Kaka problemimiz yok gibi ama sanki kakasını tutup biriktiriyor gibi gelmişti bize, o yüzden doktora danışmıştık.

Selam arkadaslar.. Yenı dogan bebegim var gazı cok uykusundan uyanıyor poposu kanadı ne yapsam işe yaramıyor zeytın yagı fon makinası vs ne varsa denedım bebegım rahat etmıyor buyuk bir dert ben yemek bile yiyemiyorum fıkırlerınız var mı bu hep boyle mı olacak :KK43:
slm cnm yediklerine dikkat etmelisin hayırlı olsun bebişin bol bol su iç cnm günde 5 lt bide gazdan dolayı poposu kanaması mantıklı değil bence baska bi sıkıntı olabilir baktın çözğm bulamıyorsun dr a göster bi

Eskiden anneler çocukların popo deliğine sürerlerdi. İçine sokar şekilde ondan bahsediyorum. Diğer türlüsünü bilmiyorum ama bebeğiniz çok küçük mutlaka bir doktora sorun.
bende oyle yaptım ama cocuk rahatlasın dıye yapıyordum simdi yapmayı dusunmuyorum

Back
X