Slm, arkadaslar diyorumki tecrubeli ikiz anneleri bu sayfada yeni ikiz annelerine veya ikiz hamileligi suren ikiz anne adaylariyla tecrubelerini paylassin sormak istedikleri herhangibir soru varsa burdan elimizden geldigince yanitliyalim benim ikizlerim ekim ayinda 3 yasina girecekler kismetse cocuklarima yurtdisinda oldugum icin yalniz bakmak zorunda kaldim epeyce zordu bir o kadarda keyifli)) herseyi arastirarak ve danisarak ogrendim.Evet cok zor bakimlari bazen cok bunaliyordum ,zorlaniyordum ama o kadar tatli ve keyifli oluyorlaki herseye degiyor hepinize cok kolay gelsin insallah en guzel sekilde buyutebiliriz bebislerimizi
ikizleriniz kız mı erkek mi ?bende Allah nasip ederse ikiz annesi olacağım?ayrı yumurta ikizleri.size birkaç sorum olacak?
gebe iken rahatsızlıklarınız oldu mu?gebelik sorunlarınız nelerdi?beslenmenize dikkat ettiniz mi ?yoksa normal yaşamınıza devam mı ettiniz?dr.tavsiyesi günde 2 lt su tüketebiliniz mi ?tiksintileriniz oldu mu ? sigara kullanımız var mı?hangi testler yapıldı?çatlaklarınız oldu mu ?
kaçıncı ayda doğdular.ciğer geliştirici iğneler vuruldu mu?
şimdilik aklıma gelenler bunlar ama daha soracağım sorular da var?diğer ikiz ,üçüz gebelik yaşayan annelerde varsa lütfen yardımcı olsunlar.
şimdiden çok teşekkür ediyorum.
ikizleriniz kız mı erkek mi ?bende Allah nasip ederse ikiz annesi olacağım?ayrı yumurta ikizleri.size birkaç sorum olacak?
gebe iken rahatsızlıklarınız oldu mu?gebelik sorunlarınız nelerdi?beslenmenize dikkat ettiniz mi ?yoksa normal yaşamınıza devam mı ettiniz?dr.tavsiyesi günde 2 lt su tüketebiliniz mi ?tiksintileriniz oldu mu ? sigara kullanımız var mı?hangi testler yapıldı?çatlaklarınız oldu mu ?
kaçıncı ayda doğdular.ciğer geliştirici iğneler vuruldu mu?
şimdilik aklıma gelenler bunlar ama daha soracağım sorular da var?diğer ikiz ,üçüz gebelik yaşayan annelerde varsa lütfen yardımcı olsunlar.
şimdiden çok teşekkür ediyorum.
merhabalar ikiz anneleri inşallah iyisinizdir :)
benim yaklaşık iki haftadır baş ağrılarım var
sizler de de baş ağrısı oldu mu ?oldu ise ne kadar sürdü?
üç buçuk aylık hamileyim kilom şu anda 3.100 normal mi?
ruh halim bu aralar çok karışık eşimi bebeklerimi kaybetmekten çok korkuyorum bu normal mi?(rabbim korusun)pinpirikli oldum nedense yaa
internetten baktım bu ikinci trimesti ye girerken normal yazıyordu ama tecrübeli ikiz annelerinden bilgi almak istiyorum.
doğumunuz sezeryan mi normal mi ?ben normal doğum düşünüyordum. ama olamicak sanırım.
sezeryan olanlar sorun yaşıyorlar mı ?ve en önemlisi hangi yöntemi tavsiye edersiniz?dikiş , yapıştırma vs.
sonda denen birşey yapılıyormuş ne demek? can acıtan birşey mi ?
ben kasığımın altında çok nadir hareketler hissediyorum.bebişlerin tekmelerini net olarak kaçıncı ayda hissettiniz?
firdos gerçekten öyle yaaa rabbim demek ki bebişlerimin hareketleri :)
sabah 6 da kasık ağrısıyla uyandım soluma biraz uzandım sağdaki bebişimin hareketlerini hissediyordum :) kasığımızda çizgimiz var ya oralarda zaten şiş orası bebişlerin olduğu yer :)
bebişlerimle hep konuşuyorum güzel şeyler söylüyorum.ama babaları evde olduğunda sohbet ediyoruz babaları olduğu zaman sanki su kayması gibi bişey oluyor kasığımda :) hissediyorum ama bebek çünkü bağırsaklarımın hareketlerini biliyorum :)
erken diyorlar ama çoğunlukla zayıflar erken hisseder diyorlar bende çok zayıfım bana nohut yutmuş solucan gibi olmuşun diyorlar
ilk defa duyuyorum bunu da şaşırmıştım
ALLAH bu başlığı açan arkadşaımız beratti 'den ve sizlerden bin kat razı olsun.inanın verdiğiniz cvp lar beni çok rahatlatıyor. ben bu hafta balık yapı hapına ve çatlak kremlerine başladım.
sezeryana artık karar verdim bilgilerinizle yapıştırma yaptırmaya karar verdim.
iyi ki varsınız
hıhı evet rahim bölgesi :) bebişlerim ayrı yumurta ikizleri.dr. tahmin yürütmek gerekirse biri erkek dedi ama diğerinin belli değil kendini göstermiyor teyzesi :) çok özledim bebişlerimi iki hafta sonra kontrole gidicez.erkek olan bi hareketliydi bi hareketliydi allah ım onu izlemek çok güzeldi kendini göstermeyen hiç oralı olmadı.dr uğraştı dönsün diye bi kolunu gerdi bi bacağını gerdi dönmedi onları izlemekte çok güzeldi :)
ciğer geliştirici iğneler vuruldun mu ?dr.önerdi mi hiç ?ben dr. uma sordum ileriki aylarda ciğer geliştirici iğneler yazıcak mısınız diye öyle birşey söz konusu değil gerek yok dedi.
şimdi ilaç olarak demir hapı içinde folikasit b12 falan var.diğer hapımda da vitamin mineral çinko bakır vs var.bide bu hafta balıkyağı hapına başladım.
rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın.dr a gitmeden artık iyice hareketlerini hissetmek istiyorum.tekmelerini de hissetmek istiyorum.
yaklaşık onbeş dk önce ntv de belgesel gibi bişey vardı bebeklerle ilgili normal tek doğum ,sezeryanla ikiz ve üçüz doğumu gösterdi.çok güzeldi.çok duygulandım :)
demek biri erkek,bakalım diğer yaramaz ne:)ben 13.haftada öğrenmiştim cinsiyetlerini.üçüde erkekti..ciğer geliştirici iğnemi 27.haftamda oldum.benimde erken doğum riskim yoktu ama doktorum yapmak istedi.benim dönemimdeki ikiz annesi arkadaşların hepsi neredeyse yaptırdı.erken doğuma karşı bebeklerin ciğer gelişimi çok önemli.bu iğnenin faydasını gördüm ben.oğlumun biri küvöze girmedi.sadece kilo alsın diye beklenildi.doktorlar çoğul gebelikler konusunda pek bilgi sahibi değil hep teke göre karar veriyorlar.bence ısrarcı ol,iğnenin zararı yok.yinede araştır.rahim ağızını her kontrolde ölçtür,mutlaka..bu istekler doktoruna garip gelebilir ama sen araştırmazsan onlar hiç oralı olmaz.
bende hareketlerini hissettikten sonra çok rahatlamıştım.insan kendini daha güvende hissediyor:)Melittacım o belgeselin sonuna yetiştim,en son üçüzleri arbalarına bindirmiş gidiyorlardı o kadarını gördüm.
12.haftaya kadar üçüzdü ama şu anda ikizler ..uzun hikaye,boşver...bunada Şükür diyorum.
canım rahim ağzının asıl ölçümü vajinaldir ama ben hep karından baktırdım.vajinal baksın istemedim.sende karından baktır.her kontrole gittiğinde söyle,baksın.idrara sıkışık gidersen net görülür.benim ilk doktorum yılların doktoruydu,tecrübeliydi ama ilgisizdi.ne desem bir laf buluyordu.en son tartışarak ayrıldık.4.aydan sonra doktorumu değiştirdim ve bir melekle tanıştım sanki:)ikinci doktorum bayandı ve harika biriydi.Allah ondan razı olsun.hala görüşüyoruz,arada bir bebekleri görmek istiyor bende götürüyorum.doktor seçimi çok önemli,bazen sen onu yönlendireceksin.
Günaydın..benim ikiside erkek,çift yumurta ikizleri.tüp bebekle hamile kaldım.şu anda 15 aylıklar.hamileliğim rahat geçti.aşırı mide bulantılarım falan olmadı.sadece ilk 2 ay bazı şeylerden tiksiniyordum o kadar.beslenmeme çok dikkat ettim.yemediğim şeyleri yedim.günde 3 lt.su tükettim.süt,muz,kuruyemiş gibi şeyleri hergün yedim.normal yaşamıma çok devam edemedim.ben öğretmenim,okuluma çok gidip gelemedim.hep heyet raporu falan idare ettim.özellikle 4.aydan sonra hiç gitmedim desem yeridir.evde dinlendim.sigara hayatım boyunca hiç kullanmadım ki gebelikte kullanımı konusunda da çok sinirlendiğim bir konu.hele de çoğul gebeliklerde.ikili ya da üçlü test yaptırmadım çünkü ikiz gebeliklerde doğru sonuç vermiyor.benim dönemimdeki pek çok ikiz hamile arkadaşım da yaptırmadı zaten.ayrıntılı ultrasona girdim.12.hafta da da ense kalınlıklarına bakıldı.Şükür sorun yaşamadık.ciğer geliştirici iğnelerimi gün aşırı 2 şer doz şeklinde 27.haftamda oldum.iyiki de olmuşum.diğer topiklerde de dedim lütfen bunu ihmal etmeyin.doktorlar erken doğum riskiniz yok deseler bile iğnenizi olun çünkü çoğul gebelikler başlı başına erken doğum nedeni zaten.birde her kontrolde rahim ağzı uzunluğunuzu mutlaka ölçtürün.
benim bebeklerim 33.haftada dünayaya geldiler.preeklampsi yaşadım çünkü.1 günde olup bitti herşey.yoksa hiçbir sorunum yoktu.kısmet böyleymiş.bu topiği açtığınız iyi olmuş,yeni ikiz hamilelerinin böyle ilgili olduğunu görmek çok güzel.size sağlıklı ve vakitli doğumlar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?