tecrubeli ikiz anneleri

beratti

Nirvana
Pro Üye
27 Haziran 2007
3.061
5.224
773
Slm, arkadaslar diyorumki tecrubeli ikiz anneleri bu sayfada yeni ikiz annelerine veya ikiz hamileligi suren ikiz anne adaylariyla tecrubelerini paylassin sormak istedikleri herhangibir soru varsa burdan elimizden geldigince yanitliyalim benim ikizlerim ekim ayinda 3 yasina girecekler kismetse cocuklarima yurtdisinda oldugum icin yalniz bakmak zorunda kaldim epeyce zordu bir o kadarda keyifli)) herseyi arastirarak ve danisarak ogrendim.Evet cok zor bakimlari bazen cok bunaliyordum ,zorlaniyordum ama o kadar tatli ve keyifli oluyorlaki herseye degiyor hepinize cok kolay gelsin insallah en guzel sekilde buyutebiliriz bebislerimizi

ikizleriniz kız mı erkek mi ?bende Allah nasip ederse ikiz annesi olacağım?ayrı yumurta ikizleri.size birkaç sorum olacak?

gebe iken rahatsızlıklarınız oldu mu?gebelik sorunlarınız nelerdi?beslenmenize dikkat ettiniz mi ?yoksa normal yaşamınıza devam mı ettiniz?dr.tavsiyesi günde 2 lt su tüketebiliniz mi ?tiksintileriniz oldu mu ? sigara kullanımız var mı?hangi testler yapıldı?çatlaklarınız oldu mu ?

kaçıncı ayda doğdular.ciğer geliştirici iğneler vuruldu mu?

şimdilik aklıma gelenler bunlar ama daha soracağım sorular da var?diğer ikiz ,üçüz gebelik yaşayan annelerde varsa lütfen yardımcı olsunlar.

şimdiden çok teşekkür ediyorum.

merhaba allah tamamına erdirsin canım benimde 18 aylık ikizlerim var kız-erkek benim hamileliğim çok rahat geçti ama çok dikkat ettim çalışıyordum çok erken izne ayrıldımson güne kadar hiç ağrım felan olmadı beslenmeme çok dikkat ettim hayatımda hiç yemediğim şeyleri yedim su çok tüketemedim sütten nefret ettim :))) sigara kullanıyordum hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım bebekler emmeyi bıraktıktan kısa süre sonra içmeye devam ettim sanki ne varsa :))) ikili test yapıldı üçlü testi istemedim zaten ikizlerde şüpheli sonuçlar veriyormuş çok kuru bir cilde sahibim acayip çatlağım oldu ki güreşçiler den fazla yağlandım 6 ay boyunca ama şimdi o kadar çatlağım yok çok şükür 37+2 de doğum yaptım her şey yolunda olduğu için iğne felan olmadım sadece son ayımda kasılmaları engelleyici ilaç kullandım sen kaç haftalıksın hiç kafanda kurma ben hep en kötüsünü düşünürdüm ama her şey allahın izniyle yolunda gitti şimdi anne diye armda dolaşıyorlar çok araştırma dr una güven her türlü soruna cevap veririm sen sadece rahat ol sen ne kadar rahat olursan bebeklerinde dünyaya geldiklerinde o kadar rahat oluyorlar seni çok tedirgin hissttim

Günaydın..benim ikiside erkek,çift yumurta ikizleri.tüp bebekle hamile kaldım.şu anda 15 aylıklar.hamileliğim rahat geçti.aşırı mide bulantılarım falan olmadı.sadece ilk 2 ay bazı şeylerden tiksiniyordum o kadar.beslenmeme çok dikkat ettim.yemediğim şeyleri yedim.günde 3 lt.su tükettim.süt,muz,kuruyemiş gibi şeyleri hergün yedim.normal yaşamıma çok devam edemedim.ben öğretmenim,okuluma çok gidip gelemedim.hep heyet raporu falan idare ettim.özellikle 4.aydan sonra hiç gitmedim desem yeridir.evde dinlendim.sigara hayatım boyunca hiç kullanmadım ki gebelikte kullanımı konusunda da çok sinirlendiğim bir konu.hele de çoğul gebeliklerde.ikili ya da üçlü test yaptırmadım çünkü ikiz gebeliklerde doğru sonuç vermiyor.benim dönemimdeki pek çok ikiz hamile arkadaşım da yaptırmadı zaten.ayrıntılı ultrasona girdim.12.hafta da da ense kalınlıklarına bakıldı.Şükür sorun yaşamadık.ciğer geliştirici iğnelerimi gün aşırı 2 şer doz şeklinde 27.haftamda oldum.iyiki de olmuşum.diğer topiklerde de dedim lütfen bunu ihmal etmeyin.doktorlar erken doğum riskiniz yok deseler bile iğnenizi olun çünkü çoğul gebelikler başlı başına erken doğum nedeni zaten.birde her kontrolde rahim ağzı uzunluğunuzu mutlaka ölçtürün.

benim bebeklerim 33.haftada dünayaya geldiler.preeklampsi yaşadım çünkü.1 günde olup bitti herşey.yoksa hiçbir sorunum yoktu.kısmet böyleymiş.bu topiği açtığınız iyi olmuş,yeni ikiz hamilelerinin böyle ilgili olduğunu görmek çok güzel.size sağlıklı ve vakitli doğumlar diliyorum

Son düzenleme:
gerçekten çok güzel bir topik olmuş ellerinize yüreğinize sağlık..

bende 8 yıl aradan sonra tüp bebekle kavuştum ikizlerime şimdi 14+ haftamızdayız Allahıma çok şükür şuana kadar bir problem yaşamadım inş. bundan sonrada güzel gider işede gidiyorum bu arada çok yormuyorum kendimi ama akşam eve geldiğimde yorgun bitkin halde buluyorum kendimi..
rahim boyunun ölçülmesini sizmi söylüyosunuz dr. yoksa dr. kendisimi söylüyor yapalım diye bilgim olursa bende dr. söyleyip ölçtürebilirim tedbirli olmakta fayda var tabii..

merhaba melittacim, benim ikizlerim erkek.Dogal yolla hamile kaldim ,abiminde ikiz ogullari vardi ama cok buyuk supriz olmustu genede bana.Sigarayi hamile oldugumu ogrendikten bir 3veya 4 gun sonra biraktim.Gunde 2 litre su iciyordum ve her sabah ve aksam sut icerdim.Hic mide bulantisi yada baska bir rahatsizlik duymadigim icin beslenmeme cok dikkat ettim.Sabahlari mutlaka yumurta, peynir,yesil biber, zeytin ,taze sikilmis meyve suyu ekmek az tabiki yedim.Bolca zebze,meyva,et canim cok et yemek isterdi vede magnum dondurma)) hamur isi tatli gibi kilo aldiracak yiyeceklerden kacindigim halde 33 kilo ile sonlandirdim))boyum 168 hamilelikten once kilom 58 idi.Hamilelikten once doktorum folik asit hapi vermisti. bunu zaten hamileligi iki ay oncesinden planladigim icin iki ay oncesinden icmeye baslamistim.Hamileligim ikiz oldugu icin doktor son aya kadar kullanmami istedi ben ayrica hamileler icin ozel omega3 dahil icinde cesitli vitamimler olan bir vitamin aldim 5 ay boyunca yurt disinda yasiyorum bilmiyorum aynisi trde varmi baska cesitleri vardir mutlaka.Ense kalinliklari normal cikmisti ayni zamanda kan testi de yapildi 3 hafta zorlu bir bekleyis baslamisti Allahtan sonuc normal cikti.3 lu teste gerek olmadi.Karnim cok buyuk olmasina ragmen hic catlagim olmadi Clarins in hamilelikte catlak onleyici bir yagini kullanmistim simdi ismini hatirlayamadim ama sanirim o cok iyi geldi bir arkadasim tavsiye etmisti.Catlak olayi sanirim biraz da irsi annemde de hic yoktu.Hamileligimde hic problem yasamadim 38 arti 3 gunde sezeryanla dogum yaptim.3 gun sonra hastaneden ciktim fakat sezeryan yerim iltihap oldugu icin ayrica bir hafta hastanede yatmak zorunda kaldim bir hafta cok zor gecmisti neyseki o gunler geride kaldi.Gunler cok cabuk geciyor umarim sende en iyi sekilde atlatirsin canim

Bu arada melitta diger konudan Izmirli oldugunu ogrendim bende Izmirliyim ama yurt disinda yasiyorum sanirim ailen yesilyurt da yasiyor benim ailemde bahcelievlerde yakiniz yani birnirimize iki ay ordaydim bir ay oldu doneli buraya kimbilir belki tatillerimiz denk gelirse tanisiriz))

yorgun asker , firdos , beratti hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Allah razı olsun.

beratti inşallah bende görüşmeyi çok isterim.bende şu anda kıbrıstayım.benimde 1 ay oldu buraya geleli :) alışıp adapte olmaya çalışıyorum.

benim sorularım olduğu zaman buraya yazabilir miyim?gerçekten çok güzel çok faydalı bir başlık olmuş :)

merhabalar ikiz anneleri inşallah iyisinizdir :)

benim yaklaşık iki haftadır baş ağrılarım var

sizler de de baş ağrısı oldu mu ?oldu ise ne kadar sürdü?

üç buçuk aylık hamileyim kilom şu anda 3.100 normal mi?

ruh halim bu aralar çok karışık eşimi bebeklerimi kaybetmekten çok korkuyorum bu normal mi?(rabbim korusun)pinpirikli oldum nedense yaa

internetten baktım bu ikinci trimesti ye girerken normal yazıyordu ama tecrübeli ikiz annelerinden bilgi almak istiyorum.

doğumunuz sezeryan mi normal mi ?ben normal doğum düşünüyordum. ama olamicak sanırım.

sezeryan olanlar sorun yaşıyorlar mı ?ve en önemlisi hangi yöntemi tavsiye edersiniz?dikiş , yapıştırma vs.

sonda denen birşey yapılıyormuş ne demek? can acıtan birşey mi ?

ben kasığımın altında çok nadir hareketler hissediyorum.bebişlerin tekmelerini net olarak kaçıncı ayda hissettiniz?

günaydın canım.benimde baş ağrılarım oluyordu,4.aya kadar falan sürdü.hemde çok şiddetliydi,ağladığımı bilirim o kadar..bunlar normal zaten,merak etme.aldığın kilo sanırım,gayet normal:)bende eşimi değil ama bebeklerimi kaybetmekten çok korkardım.yaşadığımız süreçten dolayı bu tarz düşüncelere kapılabiliriz ama lütfen bunları aklına getirme.sters çok kötü birşey ve hamileliği çok etkiliyor.bebeklerini üzme sakın.onlarla bol bol konuş,şarkılar söyle.seni hissediyorlar bunu unutma:)doğumum sezaryen oldu,genel anestezi istedim.ama benim özel bir durumum olduğu için genel istedim.yoksa epidural yapacaklardı.yapıştırma yapıldı ve çok rahat ettim.sorun olmadı kesi yerimde.canım çoğul gebeliklerde normal doğumu önermiyorlar,anne ve bebek sağlığı açıından sakıncaları var.bebekler tehilkeye girebiliyor.bence normali düşünme.sonda doğumdan hemen önce takılıyor,açık söylemek gerekirse takarken canım acımıştı biraz.kasığının altında eğer pıt pıtlar hissediyorsan hareketleri olabilir,bebeklerin hıçkırıyor olabilir ya da senin gaz hareketlerindir.ben ilk 17.haftamda kasıklarımın oralarda pıt pıtlarını hissetmiştim,harika bir şeydi.özelikle gece yatınca başlıyorlardı:)

Son düzenleme:
firdos gerçekten öyle yaaa rabbim demek ki bebişlerimin hareketleri :)

sabah 6 da kasık ağrısıyla uyandım soluma biraz uzandım sağdaki bebişimin hareketlerini hissediyordum :) kasığımızda çizgimiz var ya oralarda zaten şiş orası bebişlerin olduğu yer :)

bebişlerimle hep konuşuyorum güzel şeyler söylüyorum.ama babaları evde olduğunda sohbet ediyoruz babaları olduğu zaman sanki su kayması gibi bişey oluyor kasığımda :) hissediyorum ama bebek çünkü bağırsaklarımın hareketlerini biliyorum :)

erken diyorlar ama çoğunlukla zayıflar erken hisseder diyorlar bende çok zayıfım bana nohut yutmuş solucan gibi olmuşun diyorlar
ilk defa duyuyorum bunu da şaşırmıştım

ALLAH bu başlığı açan arkadşaımız beratti 'den ve sizlerden bin kat razı olsun.inanın verdiğiniz cvp lar beni çok rahatlatıyor. ben bu hafta balık yapı hapına ve çatlak kremlerine başladım.

sezeryana artık karar verdim bilgilerinizle yapıştırma yaptırmaya karar verdim.

iyi ki varsınız

kasık değilde tam olarak rahim aslında senin tarif ettiğin bölge.14.hafta için ilk gebeliklerde bebek hareketi hissedilmesi için erken biraz ama seninkiler yaramaz olacak belli:)cinsiyetleri ne,tek yumurta mı?bende kilolu değildim hamile kaldığımda.53 kilo ile hamile kaldım,68 kilo ile doğum yaptım.şimdi 50 kiloyum.bebekler çok yoruyor.ben balık yağı hiç kullanmadım,doktorum gerek görmedi.folbiol,demir ilacı ve bebe aspirini kullandım.ileriki aylarda da kasılma önleyici bazı ilaçları kullandım.çatlak kremide hiç kullnmadım.çatlak önleyici olarak saf zeytinyağı sürdüm.pek çatlağım olmadı zaten.sende iyiki varsın canım:)

hıhı evet rahim bölgesi :) bebişlerim ayrı yumurta ikizleri.dr. tahmin yürütmek gerekirse biri erkek dedi ama diğerinin belli değil kendini göstermiyor teyzesi :) çok özledim bebişlerimi iki hafta sonra kontrole gidicez.erkek olan bi hareketliydi bi hareketliydi allah ım onu izlemek çok güzeldi kendini göstermeyen hiç oralı olmadı.dr uğraştı dönsün diye bi kolunu gerdi bi bacağını gerdi dönmedi onları izlemekte çok güzeldi :)

ciğer geliştirici iğneler vuruldun mu ?dr.önerdi mi hiç ?ben dr. uma sordum ileriki aylarda ciğer geliştirici iğneler yazıcak mısınız diye öyle birşey söz konusu değil gerek yok dedi.

şimdi ilaç olarak demir hapı içinde folikasit b12 falan var.diğer hapımda da vitamin mineral çinko bakır vs var.bide bu hafta balıkyağı hapına başladım.

rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın.dr a gitmeden artık iyice hareketlerini hissetmek istiyorum.tekmelerini de hissetmek istiyorum.

yaklaşık onbeş dk önce ntv de belgesel gibi bişey vardı bebeklerle ilgili normal tek doğum ,sezeryanla ikiz ve üçüz doğumu gösterdi.çok güzeldi.çok duygulandım :)

demek biri erkek,bakalım diğer yaramaz ne:)ben 13.haftada öğrenmiştim cinsiyetlerini.üçüde erkekti..ciğer geliştirici iğnemi 27.haftamda oldum.benimde erken doğum riskim yoktu ama doktorum yapmak istedi.benim dönemimdeki ikiz annesi arkadaşların hepsi neredeyse yaptırdı.erken doğuma karşı bebeklerin ciğer gelişimi çok önemli.bu iğnenin faydasını gördüm ben.oğlumun biri küvöze girmedi.sadece kilo alsın diye beklenildi.doktorlar çoğul gebelikler konusunda pek bilgi sahibi değil hep teke göre karar veriyorlar.bence ısrarcı ol,iğnenin zararı yok.yinede araştır.rahim ağızını her kontrolde ölçtür,mutlaka..bu istekler doktoruna garip gelebilir ama sen araştırmazsan onlar hiç oralı olmaz.

bende hareketlerini hissettikten sonra çok rahatlamıştım.insan kendini daha güvende hissediyor:)Melittacım o belgeselin sonuna yetiştim,en son üçüzleri arbalarına bindirmiş gidiyorlardı o kadarını gördüm.

senin üçüz rabbim bağışlasın :) dr.un bilinçliymiş benim dr. genç gibi birde bir tane dr. var çok haklısın sanırım bilgi sahibi değiller.haklısın bu gidişimde kesinlikle bu gittiğimdede hatrılataağım her ihtimale karşı Allah korusun herşey olabilir bebeklerime bişey olsun istemiyorum. daha önce de senden duymuştum rahim ağzı ölçümünü.her zaman mı yapılıyor bu ölçüm?birde can yakıyor mu?ben anne olmadan önce rahim de dr mm ve cm olarak bişeyler ölçtü çook canım yandı bi de kanamam oldu ama rabbim o prof.dr. dan bin kat razı olsun o kanamayı 2 gün gördüm ya bir daha adeet falan olmadım hamile oldum :)

evet gerçekten iyice bi hareketlerini hissetsem çok rahat edicem şükür rabbime hareketliler dicem.ağzıma ilime almak istemiyorum kötü şeyleri evet o belgesel in sonuydu ama ilerleyen saaatlerde belki gene verirler.normal doğumu bile gösterdi.üçüz doğumu gösterdi çok harikaydı yaa kurban olduğum rabbim in mucizesi resmen can içinde can

12.haftaya kadar üçüzdü ama şu anda ikizler ..uzun hikaye,boşver...bunada Şükür diyorum.

canım rahim ağzının asıl ölçümü vajinaldir ama ben hep karından baktırdım.vajinal baksın istemedim.sende karından baktır.her kontrole gittiğinde söyle,baksın.idrara sıkışık gidersen net görülür.benim ilk doktorum yılların doktoruydu,tecrübeliydi ama ilgisizdi.ne desem bir laf buluyordu.en son tartışarak ayrıldık.4.aydan sonra doktorumu değiştirdim ve bir melekle tanıştım sanki:)ikinci doktorum bayandı ve harika biriydi.Allah ondan razı olsun.hala görüşüyoruz,arada bir bebekleri görmek istiyor bende götürüyorum.doktor seçimi çok önemli,bazen sen onu yönlendireceksin.

üzüldüm rabbim evlatlarını sana bağışlasın.bu sefer gittiğimde dicem rahim ölçümünü dr.uma bakalım ne dicek.inşallahbi kulp bulmaz.aslında burada başka bi dr. olsa başka dr. a da görünmek isterim.ama malesef yok hast.1 saatlik yol şükür bunu bulduğuma diyorum.ama araştırma içerisine girdim.eğer bulursam kesinlikle başka dr. a gidip ciğer geliştrici iğne rahim ölçümü hepsini sorup yaptırıcam. nem utlu gerçekten dr. çok önemli evlatlarını ve kendini emanet ediyorsun.ben türkiye dışındayım kıbrısta.malesef dr. seçimim henüz yok.daha doğrusu seçenek yok ama kesinlikle araştırıcam.

bende biraz önce hazırlık yaptım bayan misafirler gelecek yarın öğlen yorulmuşum azcık sırtım kasığım ağrıyor.iki iş yapıyorum hemen yoruluyorum :) ama yarın bayanlar gelsin sorucam bayanlara da başka hast.var mı?tavsiye edebilecekleri dr.var mı?

bu arada bende dinleneyim.yarın gene görüşürüz :)hayırlı geceler

iyi geceler arkadaşlar ne güzel bi konu açmışsınız, firdos ben bişey sormak istiyorum, ciğer geliştirici iğneyi geçtiğimiz hafta bende vuruldum, 12 saatte bir iki doz olarak vuruldum, sendemi öyle yaptırmıştın, bi de bu iğne bi kerelikmi daha sonraları da vurulurmu? üçüz doğum yapan arkadaşım iki kere vuruldum demiştide kafam karıştı, şimdiden çook teşekkürler, hayırlı gecelerrrr

günaydın...

Melittacım sen doktoruna söyle,eminim olumlu karşılayacaktır.ihmal etme.bugünde çok yorma kendini

Leylnur nasılsın canım,dördüzlerin nasıl? Maaşllah sana:)..canım 27.haftamda 12 saat arayla 2 şer doz şeklinde oldum aynı senin gibi.daha da olmadım doğuma kadar.doğumdan sonra bebeğimin birine tekrar o iğneden yaptılar ciğer gelişimi tam değildi çünkü.sende iğneni ol mutlaka,heleki dördüz hiç ihmal etme.doktoruna sor istersen devamı var mı diye,benim doktorum devamına gerek görmemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…