Bende tüp bebekle ikizlere hamile kaldım ve doğum yaptım 9 aylıklar. Kendimi çok tükenmiş, yıpranmış,hayattan zevk almamaya başladım okadar ki yorgunum bitkinim
gün gittikçe daha mi zor olucak ,ne zman bi n3bze rahat oluruz çok merak ediyorum.bana tecrübelerini düşüncelerini söylemek istermisin
Merhaba Gulsenn77 ,kusura bakmayin yeni gordum mesajinizi … tabii ki tecrubelerimi anlatirim . Benim bu konuyu acmamin ardindan yillar gecmis
Benimkiler 13 yasin da oldu .
9 aylik sureclerini cok iyi hatirliyorum , neden derseniz ? 9 aylik olduklarinda Cesme de tatildeydik ve sut dislerinin cikmasinin en zor donemleriydi .
Cok huysuzlardi biz ailece 6 kisi annem babam Ben esim abim onun esi hepimiz o tatil ayini zor gecirdik , ama bu dislerinden dolayiydi , ve mekan degisikligi sicaklik degisimi de etkiledi .
Evimize dondugumuzde bir nebze rahatladilar ve bizde rahatladik . Elbette ki cok zor benim yanimda ailem bile yoktu yurt disinda yasadigim icin , ama esim ikinci anneleri oldu isi geregi oglen evde oluyordu beraber bakiyorduk.Ben de bir kac defa oturup aglamistim ilk aylarinda cok yipranmistim .
Ama o gunler cabuk geciyor maalesef kiymetini bilin .
Ben neler yaptim salondaki cogu esyayi kaldirdim , televizyonun onune bariyer cektim .
Sehpalari kaldirdim , aslinda bircok seyi kaldirdim , evin icinde ki yasam yerini tamamiyla onlara guvenli olarak degistirdim.
Egitimleri ve sosyallesmeleri icin cocuklarin aylarina ve yaslarina gore oyun alanlarina goturdum , orda cok yoruluyorlardi eve gelince de iyi uyku cekiyorlardi .
Hergun ,arabalarina bindirip mutlaka disari cikariyordum . Her zaman kolay olmuyordu tabiki bazen o kadar agliyorlardi ki evin yoluna gelirken birini sag kucagima birini sol kucagima alip bir parmagimla da bebek arabalarini evin yoluna dogru itmisligim var
2 yasini gectikten sonra 3 e dogru rahat oluyor . Birbirleryle oyun cok oynuyorlar .
Yanlisi ve dogruyu ogreniyorlar , zaten okul oncesine basliyorlar , orda cok rahatliyorsunuz .
Ondan sonrasi da cok rahat geciyor , birbirlerine o kadar yetiyorlar ki
Yani kisacasi bu zamanlar hep boyle cok zorlu gecmeyecek her gecen gun daha rahatliyacaksiniz . Sadece biraz sabir .