tecrubeli ikiz anneleri

Melitta Allah anali babali buyutsun tebrik ederim. Ayrica gecmis olsun benim ogullarimda ilk bir yada birbucuk aylikti kabiz olmslardi ve cok zorlaniyorlardi doktora goturdugumde bir cay kasigi sulandirilmis portakal suyu vermemi soylemisti bizde formul mama kullaniyorduk bu formul mamalar kabizlik yapiyor. baska bir doktorda formul mamanin icine bir cay kasigi saf zeytin yagini karistirmami soylemisti ayni gun degilldese ikinci gun isi yaramisti bizimkilerde bu durum ates yapmamisti doktorun ne yapamn gerektigini soyler Allah yardimcin olsun gun icinde cocuklarina annen yada aileden bakabilecek biri oldugunda mutlaka birkac saat uyuki guc topla cocuklarina bakabilmek icin guclu olman gerek umarim en kisa zamanda iyilesirler.

teşekkür ederim.çok sağol.portakal suyunu bilmiyordum.zeytin yağını kullanıyorduk çok iyi geliyordu fakat mama değiştirince yavrularım kaldıramadı.sanırım çıkaramayınca da enfeksiyon yaptı bağırsaklarında sağolsun ben dinlenirken annem bakıyor.inşallah iyileşirler.ne zormuş prematüre bebeklere bakmak.bi hasta oldular mı önünü alamıyoruz. doğduklarında da 9 gün kaldık hast. de halbuki sağlıklı doğdular.başkaları karışınca işin içine alınganlık olmasın diye hasta ettim çocukları sarılıkları dışında beslenme sorunu yaşadılar.

inşallah bir daha böyle hastalıklarla karşılaşmayız çünkü hastane de kalmak çok zor.

Buglem allah analı babalı büyütszün bebişlerini sağlıkla mutlulukla büyütürsün inşallah. Burdan tüm ikiz annelerine selamlar. Ben 29 haftalık Aralık 2009 da dünyaya getirdim ikizlerimi biri kız biri erkek. Çok sağlık problemi yaşadık. Doğduklarnda biri 940 gr solunum yoktu. Diğeri 1240 gr dı. 55 gün küvezde kaldılar. Ben ağır preaklemsi help sendromu geçirdim bebeklerimi almak zorunda kaldı doktorum. Ama şimdi herşey yolunda. Bende önce Bambam marka sallanan beşiklerden yatak odama 2 adet aldım biri yanımda diğeri ayak ucumda yaşadım 6 ay. Alışır dediler. alıştı evet. 18 aylık olan kadar kız onda uyumak istedi odasında yatmak istemedi. Bütün gece bir bakıcı bir ben 2 ay boyunca uğraştık şimdi oda geçti ama. Zaten benim çocuklar uykuyu pekde sevmezler özelliklede cimcime kız. Ama ben bu kadar işime yarayan beşik görmedim çok işime yaradı. 2-3 ay sonra nerdeysem oaraya taşım onları hatta ilk zaman ikizini aynı anda aynı beşiğe yatırır öyle yemek yerdik düşünün. Ben de onlar gelmeden odalarını yaptırdım bir heves ama hemen hemen 1 sene odalarında hiç yatmadılar. Korkmayın şu an sadece odalarında uyuyorlar....:))) Ben de onlara 2 karyola ama büyüyen değil yerim yoktu. Ama geniş yaptırdı. 3 kapaklı gardrop şifonyer v.s. yaptırdım.

Bende benimle paylaşımlarınızı bekliyorum. Aynı dertleri paylaşan ikiz anneleriyle sohbet etmek çok güzel olacak

Bende tüp bebekle ikizlere hamile kaldım ve doğum yaptım 9 aylıklar. Kendimi çok tükenmiş, yıpranmış,hayattan zevk almamaya başladım okadar ki yorgunum bitkinim gün gittikçe daha mi zor olucak ,ne zman bi n3bze rahat oluruz çok merak ediyorum.bana tecrübelerini düşüncelerini söylemek istermisin

Sağlıkla buyusunler maşallah
Benimkiler 13 aylik şu an
Evet her gün çok zor geçiyor ama her geçen gün bir öncekine kıyasla biraz daha kolay
Benim farkı hissetmem ikisinin de desteksiz oturmaya başlamasıyla oldu
Önlerine oyuncak koyup yemeklerini hazırlayabilmeye başlamıştım en azından
9.ay bitince biraz daha zorlandım tutunup kalkma, emekleme, kablo priz vb şeyleri tutmaya çalışma, çekmece açma gibi şeylerden sonra sürekli bebek peşinde koşarken buldum kendimi
Hala bebek peşinde koşuyorum şu an yürüyorlar ama biraz daha rahat
Ulaşabildikleri yerlerde tehlikeli eşyaları bırakmıyorum, balkonlar ve dış kapılara dikkat ediyorum kendi kendilerine evde geziyorlar
Bazen birbirinin saçını yolup itekliyorlar
Çoğunlukla bacağıma yapışıp kucak için ağlıyorlar
Sakin sakin anlatiyorum, seni şu an kucağıma alamam yemeğinizi hazırlıyorum, seni şimdi alamam kardeşinin altını değiştiriyorum gibi
Anlamadıklarını düşünüyordum ama sabırla anlatmaya devam ettikçe fark görmeye başladım açıkçası

Merhaba Gulsenn77 ,kusura bakmayin yeni gordum mesajinizi … tabii ki tecrubelerimi anlatirim . Benim bu konuyu acmamin ardindan yillar gecmis Benimkiler 13 yasin da oldu .
9 aylik sureclerini cok iyi hatirliyorum , neden derseniz ? 9 aylik olduklarinda Cesme de tatildeydik ve sut dislerinin cikmasinin en zor donemleriydi .
Cok huysuzlardi biz ailece 6 kisi annem babam Ben esim abim onun esi hepimiz o tatil ayini zor gecirdik , ama bu dislerinden dolayiydi , ve mekan degisikligi sicaklik degisimi de etkiledi .
Evimize dondugumuzde bir nebze rahatladilar ve bizde rahatladik . Elbette ki cok zor benim yanimda ailem bile yoktu yurt disinda yasadigim icin , ama esim ikinci anneleri oldu isi geregi oglen evde oluyordu beraber bakiyorduk.Ben de bir kac defa oturup aglamistim ilk aylarinda cok yipranmistim .
Ama o gunler cabuk geciyor maalesef kiymetini bilin .
Ben neler yaptim salondaki cogu esyayi kaldirdim , televizyonun onune bariyer cektim .
Sehpalari kaldirdim , aslinda bircok seyi kaldirdim , evin icinde ki yasam yerini tamamiyla onlara guvenli olarak degistirdim.
Egitimleri ve sosyallesmeleri icin cocuklarin aylarina ve yaslarina gore oyun alanlarina goturdum , orda cok yoruluyorlardi eve gelince de iyi uyku cekiyorlardi .
Hergun ,arabalarina bindirip mutlaka disari cikariyordum . Her zaman kolay olmuyordu tabiki bazen o kadar agliyorlardi ki evin yoluna gelirken birini sag kucagima birini sol kucagima alip bir parmagimla da bebek arabalarini evin yoluna dogru itmisligim var
2 yasini gectikten sonra 3 e dogru rahat oluyor . Birbirleryle oyun cok oynuyorlar .
Yanlisi ve dogruyu ogreniyorlar , zaten okul oncesine basliyorlar , orda cok rahatliyorsunuz .
Ondan sonrasi da cok rahat geciyor , birbirlerine o kadar yetiyorlar ki
Yani kisacasi bu zamanlar hep boyle cok zorlu gecmeyecek her gecen gun daha rahatliyacaksiniz . Sadece biraz sabir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…