günaydın...
Melittacım sen doktoruna söyle,eminim olumlu karşılayacaktır.ihmal etme.bugünde çok yorma kendini
Leylnur nasılsın canım,dördüzlerin nasıl? Maaşllah sana:)..canım 27.haftamda 12 saat arayla 2 şer doz şeklinde oldum aynı senin gibi.daha da olmadım doğuma kadar.doğumdan sonra bebeğimin birine tekrar o iğneden yaptılar ciğer gelişimi tam değildi çünkü.sende iğneni ol mutlaka,heleki dördüz hiç ihmal etme.doktoruna sor istersen devamı var mı diye,benim doktorum devamına gerek görmemişti.
günaydın...
Melittacım sen doktoruna söyle,eminim olumlu karşılayacaktır.ihmal etme.bugünde çok yorma kendini
Leylnur nasılsın canım,dördüzlerin nasıl? Maaşllah sana:)..canım 27.haftamda 12 saat arayla 2 şer doz şeklinde oldum aynı senin gibi.daha da olmadım doğuma kadar.doğumdan sonra bebeğimin birine tekrar o iğneden yaptılar ciğer gelişimi tam değildi çünkü.sende iğneni ol mutlaka,heleki dördüz hiç ihmal etme.doktoruna sor istersen devamı var mı diye,benim doktorum devamına gerek görmemişti.
Slm melittacim umarim basagrin gecmistir.Hamileligimde benimde zaman zaman bas agrilarim ve korkularim oluyordu normalmis bunlar hamileligin etkilerini iki kat gorurlermis cogul gebelik yasayan bayanlar bana ciger gelisimi icin igne yapilmamisti bende dogumun son gunune kadar normal dogum istemistim bebeklerimden biri doguma hazirdi duz geliyordu ikincisi ters duruyordu doktorum normal dogum yapabilirim dedi riskleri var mi diye sordugumuzda bebegi cevirirken bir incinme yasabilir az bir ihtimal veriyorum demisti ama biz sifir risk almak istedik ve kararimi degistirip sezeryan olmak istedigimi soylemistim basindan beri sezeryan olmamayida dogumdan sonra yatmak istemedigim icin istemistim sonucta yalniz bakacaktim gerci annem dogum icin yanima gelmisti ama nede olsa iki bebek bende dogumdan hemen sonra ayakta olmak istemistim ama iyiki sezeryan olmusum risk almamisim gerci benim sezeryandan sonra dikis yerlerim mikrop kapmis sanrim hastane ortamindan kaynaklandi ve ben eve dondukten sonra ilk 7 gun cok hastalandim eve gelen hemsireler( bu ulkede bir sure dogumdan sonra eve hemsiler gelip bebeklerin durumua ve senin durumuna bakiyorlar)goguslerimde sut biriktigi icin ateslendigimi soyluyorlardi ama yanilmislardi bir hafta evde atesler icindeydim ara ara siddetli usuyordum meger ameliyat yerim iltihapliymis hastaneye yetistigimizde 41 derece atesim vardi ve dikislerimin bir bolumu acilmisti bir hafta hastanede tedavi gordum o bir hafta cok zordu bebeklerimide goremiyordum bunalima girmistim butun gun agliyordum neyseki bir hafta tedaviden sonra eve cikabildim dunyalar benim olmustu bebeklerime kavustum bu olaylar yuzunden bebeklerimi emziremedim aradan zaman gecince onlarda emmek istemedi sende cok dikkat et sezeryan olayina birde sezeryandan sonra bebeklere aptamil mama vermislerdi ara ara emziriyordum ama nafile sutumu hic istemediler ki sutumde vardi kolaya alistilar ben sut vermek istedigimde sanki katiliyorlardi ve almiyorlardi cok ugrastim ama olmadi bu lalihsizlikler yuzunden emziremedim ama Allaha sukur hic bir problem yasamadilar kilolari hep iyiydi albumumde bikac bebeklik resimleri var bakmak istersen bakabilirsin canim kafana cok sey takma hamileliginin tadini cikar derim ben sik sik kontrollerine gidip iyi beslen ve stres yapma bu arada bebeklerin hareketini 5. ayda hissettim normalde bu aylarda hissediliyor eger arastirirsan 5. ayda bir basladilar ama ne tekmeler))cok guzel bir duygu hepinize saglikli ve mutlu hamilelikler diliyorum insallah en guzel sekilde atlatirsiniz
Evet ZEYNEPcim ya,kimsenin bizi azarlamaya hakkı yok,ahh şu çenem nette açıldığı gibi doktorun karşısında da açılsa ben ona diycemi bilirdim ama hemen ağlayasım tutuyo işteBen kendi doktorum değilde ikidir bu doktora gidiyodum bundan sonra da gitmem zaten,kendi doktorumla idare etcem artı k...Bu arada sen yine doktoruna sor serklajı falan, ben kendi tüp doktoruma sorduğumda önermemişti,bu doktorda cevap verme tenezzülünde bulunmadı ..Senin aklına takılıyosa çekinme sor senin doktor benim ki gibi olcak diye bişey yok ki tatlım..Sonrada cevabını bizimle paylaşmayı ihmal etmeee
Merhabalar bu konu çok süper olmuş, eminim tecrübeli annelerden öğreneceğimiz pek çok şey vardır....
Ben şu rahim ağzının ölçülmesi konusunda bişey demek istiyorum geçen hafta gittiğimde doktora sordum işte rahim ağzı kısalıyomuş serklaj falan yapılıyomuş diye beni bi azarladı bunlar seni ilgilendiren şeyler değil diye...İyi de zaten çok kolay bi hamilelik geçirmiyorum 8.haftamdan 11.haftama kadar yoğun kanamalarım oldu..Şükür onları atlattık ama 4,5ay olmasına rağmen hala evde yatmaya devam ediyorum, zaten benim canım burnumda bide ondan azar işittim
....
Bide bana biri bişey söyleyince karşılık verirken hemen sesim titremeye başlar ardındanda ağlarım,ben de ağlaya ağlaya çıktım hastaneden...Korkularım,endişelerim var 2güsel kelam etse ağzına yapışcak sanki...Velhasılı kelam şöyle tatlı,huyu,suyu yerinde bi doktora rastlayamadım ya,yanarım ona yanarım....
Şimdi ben buna ciğer geliştirici iğneyi sorsam ne der kimbilir...Neymiş efendim herşeyi çok ince ince soruyomuşum..İyi de zaten 3.tüp denememde zor kavuşmuşum miniklerime, ben sormıyım da kim sorsun....
Ooooh yazdımda rahatladımmmm:)))))))))...
Bu arada tecrübeli annneler bebelerin bakımı zor mu..Elbet zordurda süt falan hemen emmeye başlıyolar mı...Yoksa her ikiz hamile olan bayan göğüs pompası edinmeli mi....Ya da göğüs pompası sonra ki duruma bakılarak mı alınmalı...Daha çok şey sorcam İNŞALLAH, bi aklıma gelsindeeee...
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler efenimmmm:)))))
MELİTTAcım misafirini bugünmüş ben yarın sanıyodum umarım fazla yorulmamışsındır,öptüm seni canım:))
Leylnurcum seni heyecanla takip ediyorum.isim düşündünüz mü,cinsiyetleri neydi?4 bebeğe nasıl bakacaksınız:)
Boncuk ve Zeynep serklaj işi yanlış anlaşıldı sanırım.eğer rahim ağzı yetmezliği sorununuz varsa bu işlem gereklidir.bende serklaj yaptırmadım çünkü gerek yoktu.ama her kontrolümde ölçüm yaptırdım.lütfen kendinizi strese sokmayın,sadece dikkatli olun yeter.bunları sters olun,telaş yapın diye yazmıyoruz ki biz..üzüldüm şimdi...
boncuk o doktorunu şu anda evire çevire dövmek istiyorum!!ne demek seni ilgilendiren şeyler değil.bu adam çoğul gebeliklerdeki riskleri bilmiyorsa niye bu işi yapıyr.sorun ne biliyor musun?araştırmamızdan ve bilgili olmamızdan rahatsız oluyorlar.kendilerine yediremiyorlar bunu.eğer büyük şehirde yaşıyorsan ve imkanın varsa lütfen doktorunu değiştir.o adamın yarardan çok zararı dokunur sana.fiziksel olmasa da ruhsal olarak yıkmış seni!benim ilk doktorumda öyleydi.aynen senin anlattığın şekilde davrandı bana.bende tepkimi koydum ve bıraktım ona gitmeyi.eğer bebe sapirini diye ısrarcı olmasaydım şu anda bebeklerim benimle olmayacaktı belkide.senin psikolojini bozmaya kimsenin hakkı yok..
ikiz bakımı tabiki çok zor,hele ilk 6 ay..ama büyüdükçe daha rahatlıyorsun.bende öyle oldu.şimdi çok zorlanmıyorum.yazın tek başıma baktım ve çok güzeldi.ben 33.haftamda doğum yaptığım için emme olayımız çok olmadı çünkü emme reflkesleri gelişmemişti.sütümü sağıp biberonla verdim ve mama takviyesi yaptık.doğum haftana göre süt pompası alamanı öneririm.37.haftada doğum yapan birinin ihtiyacı olmayabilir mesela.
günaydın arkadaşlar .bende tecrübeli ikiz annelerine bişey sormak istiyorum.ben eğer Allahtan bişey olmassa hayırlısıyla dünyaya gelirlerse kendim bakmayı düşünüyorum.sizce bakabilmiyim.annem mağlesef rahatsız gelmesi mümkün değil.kaynanam ise moralimi bozacak çok şeyler yapıyor.o yüzden onuda istemiyorum.yani lavobaya gitmeme bile karışıyor.kendim bakabilirsem çok iyi olacak.benim küçük bir kardeşim var sonradan oldu onu annem rahatsız olduğu için tamamiyle ben büyüttüm.annem sadece emziriyordu.o yüzden biraz da olsa tecrübem var.uykusuzluğa falan alışkınım.yani burada tek başına bakan oldumu acaba mümkünmüdür bu acaba.
Sağol firdos bende heyecanla takip ediyorum kendimibenim bebişlerin dördüde kız, isim konusu netleşmedi daha, veeeee nasıl bakacağımız konusunda hiç bir fikrimiz yok hayal gibi ama sanki uslu olacaklar üstesinden geleceğiz gibimize geliyor annem gelebilecek sadece ama oda uzun süre olmaz eşimin ailesi uzakta ve gelme durumları yok, şimdilik sadece doğumu düşünüyoruz sağlıkla sıhhatle evimize gelelim inşallah, daha sonra göreceğiz neler olacak..
boncuk bencede sen o doktoru değiştir ne kadar anlayışsız bi insanmış, heralde araştıracaksın öğreneceksin soracaksın, kendi hastası değilsin diye de yapıyor olabilir, Allaha şükür benim doktorum çooook iyi her seferinde kafasını şişiriyorumher muayenede rahim ölçümünü yapıyor söylememe gerek bile kalmıyor, doktorun anlayışlı olması çok önemli, sakın korkmayın ne istiyorsanız sorun cevap vermek zorunda. görüşmek üzereee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?