tecrubeli ikiz anneleri

4 aylık ıkızlerıme tek basına bakan bırı olarak sunu soyluyorum cok zor.
kardesıne baktıgını soyluyorsun unutma ki o TEKti. Örneğin; annmlerde ıkızımın bırıne TEK baktım çok fark vardı. Sabah kalktıgımda sankı gece bebek bakmamıs gıbıydım. cok yorucu oluyor arkadasım tek PROBLEM SORUN ne bılıyor musun? UykusuzluKkK.
Uykunu aldıgın surece cok cokk guzek bakıyorsun ama uykunu alma gıbı bır luksun yok zaten.
Gunluk 3-4saat anca, 20saat uyanık sekılde asker gıbı hep hazır oldasın bır o bı dıerı arasında mekık dokuyorsun.
Gece guınduz okdr uykusuz oldugum halde o yorgun bıtkın halımle aslaa kızamıyorum onlara, habıre o süzük gözlerimle opup koklayp duruyorum yavrumlarımı ANNELIK bu olsa gerek
.

leylnur sen nasılsın dördüzlerin nasıl gebelik nasıl gidiyor?

bende bebişlerimde iyiyiz çok çok şükür, uykusuzluk, ağrılar sancılar had safhada, bunları saymazsak çok iyiyim aman başka sorunlar olmasında inşallah, bunlarda normal artık..[/QUOTE]

çok sevindim rabbim korusun sizleri inşallah.hayırlısıyla bebişlerini kucağına al.bu arada snalan 'dan haber yok değil mi ?

melittacim doktor isini ne yaptin?yeni dr buldum demistin,hangi hastane ve doktorun adi ne?diger topikte sormustum ama gormedin galiba canim,bir de burda sorayim

merhabalar şirin ikiz anneleri :) iyi ki varsınız.

Allaha şükürler olsun beratti ben çok iyiyim canım hemşehrim :).çok güzel dinlendim.ama doyamıyorum uykuya :) yemeğimde hazır olursa tüm gün bana kalıcak inşallah :)

çok sevindim bunu duyduğuma.gebeliğin nasıl geçmişti peki?hiç zorlandın mı ? bende ileri de nefes alamamaktan dert yanarım diye bebişleri erken çıkarın demekten biraz korkuyorum.maşallah kiloları da çok güzelmiş.nasıl beslenmiştin peki?

ben sütten tiksindim.dondurma ,ayran ,yoğurt ,et te içim almıyor artık.ama sütlü tatlı yiyebiliyorum.o da kokmazsa tabi ki.

sen nasıl beslendin?ben mesela sabahları haşlanmış yumurta ceviz ,tahinli pekmez ,bazen ekmeğe yağ sürüp üstüne çokokrem sürüyorum.bir iki zeytin yiyorum.sence kahvaltı da güzel besleniyor muyum?

öğlen ve akşam öğünlerini yiiyorum.ama bazen canım istemiyor içim almıyor mide ağrısından yanmasından öğle yemeğini atlıyorum ama akşam mutlaka yemek yiyorum.ya sebze yemeği oluyor yada kuru baklagil normal mi ?yemeklerde salata yiyorum muhakkak.
birde burda sebze sorunu da var.türkiye deki giib çok çeşit olmuyor malesef hep kısıtlı bebişlerimin şansına.dereotu bile yok

birde canım çook armut çekiyor.hep armut yiyorum.bide bazen haşlanmış mısır baharatlı yiyiroum.ama sık değil alışverişe gittiğimizde.bol su içmeye çalışıyorum ama 2 lt oluyor mu bilmiyorum.gün içerisinde 8 bardak işte.bazen zorla içiyorum.

benim gibi gebe arkadaşlardan çok özür diliyorum canınız çekmesin.bebişlerim için iyi ve faydalı besleniyor muyum merak ediyorum.

çünkü bazen büyükler yada doğum yapmışlar bunu yeme zararlı bundan içme zararlı diyorlar.psikolojik olarak yediklerime de dikkat ediyorum.yavrularıma zarar gelmesin sağlıklı olsunlar diye.

Allah razı olsun iyi ki böyle güzel bir başlığı açmışsın.

çok teşekkür ederim arkadaşlar içimi rahatlattınız.tek umudum fazla huysuz bebeklerim olmaz umarım sessiz olurlar inşallah. ilk bir iki ay mutlaka kaynanam yanımda olacaktır ben çağırmasam bile.ondan sonrasında kendime şimdilik güveniyorum.o zaman tabi ne olur bilemiyorum.dediğim gibi uykusuzluğa alışkınım ama tek çocuktu kardeşim dediğiniz gibi.bakalım bakmaya çalışıcam.ah keşke annem rahatsız olmasa o kadar güzel olacakkki herşey ama yapacak bişey yok.

ahh boncukkk ah o doktor olayini hic deme bana,,ayni sekilde ben de doktor konusunda sanssiz olanlardanim..Bizi anlamiyorlar, en basta da ne kadar zor elde edilmis bir gebelik oldugunu anlatiyoruz ama nafile..biz ne kadar hassassak onlar da bir o kadar kirici olabiliyor maalesef..cogu doktorun hemfikir oldugu bir durumda (ciger gelistirici igne)benim doktorum karsi oldugunu,vurmayacagini soyleyince insan ister istemez tedirgin oluyor..hayir bir de ben dr a bana igne vur demiyorum ki,sorunsuz bir sekilde 37,38 haftalara gelinirse igneye gerek yoksa tabi vurmayabilir ama benim dr hicbir durumda vurmayacagini soyluyor..dogal olarak kaybetme korkusu yasiyoorsun..amannnn neyse benim bu ciger gelistirici igne mevzusu da malum,ayni seyleri yaza yaza bunaltmayim anneleri

ilkaylar tabiki kayınvaliden olsun. emmek isteyeceklerdir ki buda yarımsaat falan sürüyo busefer diğer bebeğini kim susturacak. emzirdiğinin karnını doyurana kadar diğeri ağlamaktan yarılır yani iyi kötü cocukların buyur ama sende buarada yalnız basına yıpranırsın olsun ama bu cocuklarım için değeeeeeer.

tabi tecrübelisin ben yarım saat emzirildiğini bilmiyordum baya çokmuş. şimdi bana buradan davulun sesi hoş geliyor.o zaman bakalım kafayı yiyince kaynanamı bile arıycam sanırım bu gidişle.:26: neyse Allah büyüktür .Allah taşıyamıyacağı yükü yüklemez kullarına.demekki bizim bunu taşıyabileceğimizi düşündü o yüzden böyle verdi.

Benim hamileligim cok rahat gecmisti hic birseyen midem bulanmadigi icin yemek problemim olmadi cnim. Sabahlari mutlka yumurta, peynir,domates salatalik yesil biber ,zeytin gibi normal kahvalti yapardim mutlaka sabah ve aksam sut icemiyorsan en azindan yogurt yada sutlu tatlilar yiyebilirsin bol meyva ve sebze baklagil tabiki vede et, balik birde birkac kisiden duymustum gene bu sitede galiba bulgur pilavi bolca yenirse bebeklere cok yariyormus ben zaten sevdigim icin bol bol yiyordum.sende gayet guzel besleniyorsun folik asit hapi kullaniyor musun?bu cok onemliymis vitamin de kullan canim. hamileligimde hic sorun yasamadim ama son bir ay geceleri iyi uyuyamamistim karnimin buyuklugunden gunduzleri uyuyordum son doguma yakin iki hafta yatarken, otururken ve cok yurudugum zaman zorlanmistim ah bir dogursamdan rahatlasam diyordum): tabi birde bebislerime biran once kavusmak istiyordum. herkez diyorduki; acele etme bol bol uyu sonra uyku yuzu goremiyeceksin. ama biz onlari bir an once kucagimiza almak istiyoruz degilmi):

FİRDOS yok yok canım üzme kendini rahim ağzı yetmezliğinde yapıldığını biliyoruz serklajın, ama benim sinir olduğum doktorun hiç bi açıklama yapmamasıydı,rahim ağzı ölçümünü de 25.haftada yapıyoruz diyip kestirip attı..Bu arada doktor erkek değil bayandı,erkek doktorlar bazen bayanlara göre çok daha anlayışlı oluyolar bence..Büyükşehirde yaşıyosan demişsin istanbuldayım ben canım ama tüp bebekle hamiş kaldığım için tüp bebk doktorumu başlarda değiştirmek istemedim sonrasında bize hiç açıklayıcı olmadığı için bu doktoru deneyelim dedik aldım ağzımın payını, yinekendi doktoruma dönücem en azından bilgili olduğu için güvenebilirim, tabi biraz konuşkan olsa da iyi olur ama olsun bi sorun olsa söyler elbet, demek ki herşey yolunda

Bebişlerine hala süt veriyomusun yoksa sadece mamamı veriyosun canım ve sütünü sağarken yara falan oldu mu göğüslerin, gerçi genellikle emzirme sırasında olan bi durummuş ama ben yine de bi sorayımAaaa şimdi gördüm ik 6ay demişsin o zaman siz çoktan yemek yemeye başlamışsınızdır:44:O zaman şöyle sorıyım mamayı ne zaman bıraktınız,sütü ne zaman bıraktınız

İBREMİNEcim ben o kadar gıcık oldum ki doktora artık hiç bi yere gitmesem mi diyorum vakti gelince doğarlar diyip oturayım evde en iyisiiiiŞaka bi tarafa annelerimiz nasılmış biz nasılız bi doğumda doktor görüyolarmış o da olursa o yoksa ebe doğurtuyomuş bide bize bak doktordan çıkamıyoruz bide azar işitiyoruz...Yarın sağlık ocağına gitcem İNŞALLAH bakalım tetanoz aşımızı vurcaklar mıSen de artık 33.haftaya girdin İNŞALLAH 38.haftaya da sağlıkla ulaşırsında bu kaygılarının hepsi kafandan uçar gideeeer..Erkekler dediğin gibi sen doktordan daha mı iyi biliyosun diyip çıkıyolar işin içinden kaygılar,korkular genellikle biz annelere düşüyo ama sonrasında miniklerimizin bi gülüşüyle bu kaygıları unutuvercez İNŞALLAH

Seni cesur kız seniiiYaa ben ilk başlarda hayatta cesaret edemem tek bakmaya uyku yönünden çok kaygım yok ama yıkaması,birini emzirirken diğerinin ağlaması gibi konular beni korkutuyo açıkcas:44:ı...O yüzden ilk başlarda annem olur İNŞALLAH yanımda tabi ablamla aynı günlere denk gelirsek ne ederiz bilmiyorum ama yaşayıp görcez artık

BERATTi daha önce bebişlerinin 38.haftada doğduğunu okumştum MAŞALLAH hem haftaları hem kiloları çok iyiymiş...Demek ki senin düzenli beslenmende işe yaramış...Hamilelikte hangi ilaçları kullanmıştın hatırlıyomusun..Ben şu anda demir hapı kullanıyorum doktorum bide vitamin hapı verdi amaikisi birden baya kabız yaptığı için demir hapına devam,vitamini bıraktık...Sen neler kullanmıştın..Folik asiti de 12.haftadan sonra bıraktırdı doktor...Balık yağı hapı alalım mı dedik onların çok bi numarası yok dedi biz de almadık..Gerçi balık mevsimi açıldı artık yeriz İNŞALLAH ama sen kullanmışmıydın canım

MELİTTA canım hamilelikte öğün atlamamak gerekliymiş o yüzden öğlende bi çorba olsa bile tüketmeye çalış tatlım..Bide haftada bi kere baklagil,bi kere et,bi kere balık tüketebilirsin bizde daha yeni yeni düzene oturttuk sayılırda ben de bişeyler yazıyım dedimmm

merhaba.. öncelikle sağlıklı gebelikler dilerim..

ben doğumun ilk günlerindenbu güne kadar (14. aydayız) kendim baktım... kolay mı.. tabiki değil çok zor.. ama imkansız değil.... evde birinin olması her zaman avantaj sağlamıyor malesef.. doğumun verdiği ağrı sızıyı atlattıktan sonra evde kendiniz bir düzen kurarsanız bakmanız daha kolay olur. sizi bilmem ama ben evde bana karışan birilerinin şunu böyle yap bunu böyle yap diyen birilerinin olmasını hiç istemedim. zaten kimsede teklif etmedi bana yardım etmeyi. bi şekilde düzenimi kurdum.. şuan büyüdüler.. büyüyünce daha kolay..

inşallah size dırdır etmeden yardım eden birileri çıkar.. çıkmazsada üzülmeyin rabbim büyük bir kolaylık veriyor.. yeterki sağlıkla kollarınıza alın..

demek rahim ağzı ölçümünü 25.haftada yapıyormuş,ilginç:)bayan doktorlar genelde asık suratlı ve anlayışsız oluyorlar.ama benimki tam tersiydi.canım İstanbuldaysan tercih hakkın çok,şanslısın bu konuda.bunu iyi değerlendir.

canım benim bebeklerim şu anda 16.aylarına girmek üzereler.33.haftada doğdukları için emme refleksleri çok gelişmemişti ve maalesef çok emziremedim.sütümü sağıp biberonla verdim ve 4.ayda sütüm kesildi.zaten sütüm çok yoktu,o yüzden zorunlu mama takviyesi yaptık.göğüslerim hiç yara olmadı,sağma işlemi can yakan bir işlem değil zaten.20 dk.bir göğsümü 20 dk diğerini sağıyordum.mamayı 1 yaşında bırakıp aptamil juniora geçtik.yakında normal süte geçeceğim.artık bizim yediklerimizi yiyorlar zaten.şimdi herşey daha kolay geliyor bana.

güzel anne adayları sizlere de günaydınnnnnn:)

Son düzenleme:
bende bebişlerimde iyiyiz çok çok şükür, uykusuzluk, ağrılar sancılar had safhada, bunları saymazsak çok iyiyim aman başka sorunlar olmasında inşallah, bunlarda normal artık..

çok sevindim rabbim korusun sizleri inşallah.hayırlısıyla bebişlerini kucağına al.bu arada snalan 'dan haber yok değil mi ?[/QUOTE]

amin canım çook sağol:) nalan'ın 2 bebeği hala küvözde inşallah onlarda en kısa zamanda evlerine giderler,

demek dört kız,süper:)merak etme kızlar yaramaz olmaz çok şanslısın bu yüzden.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.

inşallah olmazlar çook sağol Allah razı olsun, bişey daha sormak istiyorum hangi mamayı kullanmıştın yeni doğduklarında?

Herkeze gunaydin arkadaslar, umarim hepiniz iyisinizdir.Boncukk arkadasim, ben anne olmayi planladiktan bir ay sonra hamile oldugumdan suphelenip doktoruma gitmistim. oda bana hamile olmadigimi ama eger bunu planliyorsam folik asit hapina baslamam gerektigini soyledi hamile kalmadan bir kac ay once baslamis olursan daha iyi olur demisti bende onceden basladim, 2 ay sonra hamile kaldim zaten. ikiz bekledigimi gordukten sonra bu ilaci hamileliginin sonuna kadar kullanacaksin dedi ve birde demis ilaci vermisti. ben kendim ayrica hamileler icin olan bir karisik bir vitamin aldim bu kutuda karisik vitaminler ayrica omega3 icerikli ayri bir aylik haplar bulunmaktaydi. ben londra da yasiyorum canim turkiye de aynisinin bulnudugunu sanmiyorum eltimede burdan gondermistim cunku ama degisikleri tre de vardir mutlaka. ben bu vitaminleri kullandim cunku malum cogul gebelik yasiyordum doktorumada sormustum kullanabilirsin demisti. aslinda tabiki balik hapi yerine duzenli balik tuketmek cok daha iyi canim

ah öyle güzel yazmıssınki.aynı senin gibi düşünüyorum.gerçekten evde sürekli bişeylere karışan bir insanla durmaktansa kendim bakmayı tercih ediyorum.onunla uğraşmak bana iki çocukla uğraşmaktan daha zor geliyor bunu hiç abartısız söylüyorum inanın.bende her işimi kendim yapıp herşeyi hemen düzene sokmak istiyorum.zaten düzene girdiğini görünce bana burda gerek yok diyecektir mutlaka yani umarım.şimdiden kafamı buna takıyorum daha çok var halbuki.işte kendi moralimi bozuyorum başka bir işe yaramıyor.
boncukcum senin ablanda ikizlere hamileydi sanırım.yani bu kadar tesadüf olur.annenin bir anda 4 tane birden torunu olacak. annen biraz zorlanacak gibi bu durumda .bir sana gelir bir ablana gider.ama güzel bir koşuşturma annen için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…