günaydın arkadaşlar .bende tecrübeli ikiz annelerine bişey sormak istiyorum.ben eğer Allahtan bişey olmassa hayırlısıyla dünyaya gelirlerse kendim bakmayı düşünüyorum.sizce bakabilmiyim.annem mağlesef rahatsız gelmesi mümkün değil.kaynanam ise moralimi bozacak çok şeyler yapıyor.o yüzden onuda istemiyorum.yani lavobaya gitmeme bile karışıyor.kendim bakabilirsem çok iyi olacak.benim küçük bir kardeşim var sonradan oldu onu annem rahatsız olduğu için tamamiyle ben büyüttüm.annem sadece emziriyordu.o yüzden biraz da olsa tecrübem var.uykusuzluğa falan alışkınım.yani burada tek başına bakan oldumu acaba mümkünmüdür bu acaba.
leylnur sen nasılsın dördüzlerin nasıl gebelik nasıl gidiyor?
Gunaydin Melittacim ben iyiyim umarim sende iyisindir bugun ciger gelistirme ignesi vurulmadi evet ve bebekler kuvezde kalmadi zaten 38arti 3 de dogum yaptim daha da sancim yoktu ben artik dayanamadim dogum yapmak istedim cocuklar gayet saglikli dogdu 3 er kiloydular
melittacim doktor isini ne yaptin?yeni dr buldum demistin,hangi hastane ve doktorun adi ne?diger topikte sormustum ama gormedin galiba canim,bir de burda sorayim
Merhabalar bu konu çok süper olmuş, eminim tecrübeli annelerden öğreneceğimiz pek çok şey vardır....
Ben şu rahim ağzının ölçülmesi konusunda bişey demek istiyorum geçen hafta gittiğimde doktora sordum işte rahim ağzı kısalıyomuş serklaj falan yapılıyomuş diye beni bi azarladı bunlar seni ilgilendiren şeyler değil diye...İyi de zaten çok kolay bi hamilelik geçirmiyorum 8.haftamdan 11.haftama kadar yoğun kanamalarım oldu..Şükür onları atlattık ama 4,5ay olmasına rağmen hala evde yatmaya devam ediyorum, zaten benim canım burnumda bide ondan azar işittim
....
Bide bana biri bişey söyleyince karşılık verirken hemen sesim titremeye başlar ardındanda ağlarım,ben de ağlaya ağlaya çıktım hastaneden...Korkularım,endişelerim var 2güsel kelam etse ağzına yapışcak sanki...Velhasılı kelam şöyle tatlı,huyu,suyu yerinde bi doktora rastlayamadım ya,yanarım ona yanarım....
Şimdi ben buna ciğer geliştirici iğneyi sorsam ne der kimbilir...Neymiş efendim herşeyi çok ince ince soruyomuşum..İyi de zaten 3.tüp denememde zor kavuşmuşum miniklerime, ben sormıyım da kim sorsun....
Ooooh yazdımda rahatladımmmm:)))))))))...
Bu arada tecrübeli annneler bebelerin bakımı zor mu..Elbet zordurda süt falan hemen emmeye başlıyolar mı...Yoksa her ikiz hamile olan bayan göğüs pompası edinmeli mi....Ya da göğüs pompası sonra ki duruma bakılarak mı alınmalı...Daha çok şey sorcam İNŞALLAH, bi aklıma gelsindeeee...
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler efenimmmm:)))))
MELİTTAcım misafirini bugünmüş ben yarın sanıyodum umarım fazla yorulmamışsındır,öptüm seni canım:))
çok teşekkür ederim arkadaşlar içimi rahatlattınız.tek umudum fazla huysuz bebeklerim olmaz umarım sessiz olurlar inşallah.ilk bir iki ay mutlaka kaynanam yanımda olacaktır ben çağırmasam bile.ondan sonrasında kendime şimdilik güveniyorum.o zaman tabi ne olur bilemiyorum.dediğim gibi uykusuzluğa alışkınım ama tek çocuktu kardeşim dediğiniz gibi.bakalım bakmaya çalışıcam.ah keşke annem rahatsız olmasa o kadar güzel olacakkki herşey ama yapacak bişey yok.
ilkaylar tabiki kayınvaliden olsun. emmek isteyeceklerdir ki buda yarımsaat falan sürüyo busefer diğer bebeğini kim susturacak. emzirdiğinin karnını doyurana kadar diğeri ağlamaktan yarılır yani iyi kötü cocukların buyur ama sende buarada yalnız basına yıpranırsın olsun ama bu cocuklarım için değeeeeeer.
Leylnurcum seni heyecanla takip ediyorum.isim düşündünüz mü,cinsiyetleri neydi?4 bebeğe nasıl bakacaksınız:)
Boncuk ve Zeynep serklaj işi yanlış anlaşıldı sanırım.eğer rahim ağzı yetmezliği sorununuz varsa bu işlem gereklidir.bende serklaj yaptırmadım çünkü gerek yoktu.ama her kontrolümde ölçüm yaptırdım.lütfen kendinizi strese sokmayın,sadece dikkatli olun yeter.bunları sters olun,telaş yapın diye yazmıyoruz ki biz..üzüldüm şimdi...
boncuk o doktorunu şu anda evire çevire dövmek istiyorum!!ne demek seni ilgilendiren şeyler değil.bu adam çoğul gebeliklerdeki riskleri bilmiyorsa niye bu işi yapıyr.sorun ne biliyor musun?araştırmamızdan ve bilgili olmamızdan rahatsız oluyorlar.kendilerine yediremiyorlar bunu.eğer büyük şehirde yaşıyorsan ve imkanın varsa lütfen doktorunu değiştir.o adamın yarardan çok zararı dokunur sana.fiziksel olmasa da ruhsal olarak yıkmış seni!benim ilk doktorumda öyleydi.aynen senin anlattığın şekilde davrandı bana.bende tepkimi koydum ve bıraktım ona gitmeyi.eğer bebe sapirini diye ısrarcı olmasaydım şu anda bebeklerim benimle olmayacaktı belkide.senin psikolojini bozmaya kimsenin hakkı yok..
ikiz bakımı tabiki çok zor,hele ilk 6 ay..ama büyüdükçe daha rahatlıyorsun.bende öyle oldu.şimdi çok zorlanmıyorum.yazın tek başıma baktım ve çok güzeldi.ben 33.haftamda doğum yaptığım için emme olayımız çok olmadı çünkü emme reflkesleri gelişmemişti.sütümü sağıp biberonla verdim ve mama takviyesi yaptık.doğum haftana göre süt pompası alamanı öneririm.37.haftada doğum yapan birinin ihtiyacı olmayabilir mesela.
ahh boncukkk ah o doktor olayini hic deme bana,,ayni sekilde ben de doktor konusunda sanssiz olanlardanim..Bizi anlamiyorlar, en basta da ne kadar zor elde edilmis bir gebelik oldugunu anlatiyoruz ama nafile..biz ne kadar hassassak onlar da bir o kadar kirici olabiliyor maalesef..cogu doktorun hemfikir oldugu bir durumda (ciger gelistirici igne)benim doktorum karsi oldugunu,vurmayacagini soyleyince insan ister istemez tedirgin oluyor..hayir bir de ben dr a bana igne vur demiyorum ki,sorunsuz bir sekilde 37,38 haftalara gelinirse igneye gerek yoksa tabi vurmayabilir ama benim dr hicbir durumda vurmayacagini soyluyor..dogal olarak kaybetme korkusu yasiyoorsun..amannnn neyse benim bu ciger gelistirici igne mevzusu da malum,ayni seyleri yaza yaza bunaltmayim anneleri
tabi tecrübelisin ben yarım saat emzirildiğini bilmiyordum baya çokmuş. şimdi bana buradan davulun sesi hoş geliyor.o zaman bakalım kafayı yiyince kaynanamı bile arıycam sanırım bu gidişle.:26: neyse Allah büyüktür .Allah taşıyamıyacağı yükü yüklemez kullarına.demekki bizim bunu taşıyabileceğimizi düşündü o yüzden böyle verdi.
Benim hamileligim cok rahat gecmisti hic birseyen midem bulanmadigi icin yemek problemim olmadi cnim. Sabahlari mutlka yumurta, peynir,domates salatalik yesil biber ,zeytin gibi normal kahvalti yapardim mutlaka sabah ve aksam sut icemiyorsan en azindan yogurt yada sutlu tatlilar yiyebilirsin bol meyva ve sebze baklagil tabiki vede et, balik birde birkac kisiden duymustum gene bu sitede galiba bulgur pilavi bolca yenirse bebeklere cok yariyormus ben zaten sevdigim icin bol bol yiyordum.sende gayet guzel besleniyorsun folik asit hapi kullaniyor musun?bu cok onemliymis vitamin de kullan canim. hamileligimde hic sorun yasamadim ama son bir ay geceleri iyi uyuyamamistim karnimin buyuklugunden gunduzleri uyuyordum son doguma yakin iki hafta yatarken, otururken ve cok yurudugum zaman zorlanmistim ah bir dogursamdan rahatlasam diyordum): tabi birde bebislerime biran once kavusmak istiyordum. herkez diyorduki; acele etme bol bol uyu sonra uyku yuzu goremiyeceksin. ama biz onlari bir an once kucagimiza almak istiyoruz degilmi):
günaydın arkadaşlar .bende tecrübeli ikiz annelerine bişey sormak istiyorum.ben eğer Allahtan bişey olmassa hayırlısıyla dünyaya gelirlerse kendim bakmayı düşünüyorum.sizce bakabilmiyim.annem mağlesef rahatsız gelmesi mümkün değil.kaynanam ise moralimi bozacak çok şeyler yapıyor.o yüzden onuda istemiyorum.yani lavobaya gitmeme bile karışıyor.kendim bakabilirsem çok iyi olacak.benim küçük bir kardeşim var sonradan oldu onu annem rahatsız olduğu için tamamiyle ben büyüttüm.annem sadece emziriyordu.o yüzden biraz da olsa tecrübem var.uykusuzluğa falan alışkınım.yani burada tek başına bakan oldumu acaba mümkünmüdür bu acaba.
FİRDOS yok yok canım üzme kendini rahim ağzı yetmezliğinde yapıldığını biliyoruz serklajın, ama benim sinir olduğum doktorun hiç bi açıklama yapmamasıydı,rahim ağzı ölçümünü de 25.haftada yapıyoruz diyip kestirip attı..Bu arada doktor erkek değil bayandı,erkek doktorlar bazen bayanlara göre çok daha anlayışlı oluyolar bence..Büyükşehirde yaşıyosan demişsin istanbuldayım ben canım ama tüp bebekle hamiş kaldığım için tüp bebk doktorumu başlarda değiştirmek istemedim sonrasında bize hiç açıklayıcı olmadığı için bu doktoru deneyelim dedik aldım ağzımın payını, yinekendi doktoruma dönücem en azından bilgili olduğu için güvenebilirim, tabi biraz konuşkan olsa da iyi olur ama olsun bi sorun olsa söyler elbet, demek ki herşey yolunda
Bebişlerine hala süt veriyomusun yoksa sadece mamamı veriyosun canım ve sütünü sağarken yara falan oldu mu göğüslerin, gerçi genellikle emzirme sırasında olan bi durummuş ama ben yine de bi sorayımAaaa şimdi gördüm ik 6ay demişsin o zaman siz çoktan yemek yemeye başlamışsınızdır:44:O zaman şöyle sorıyım mamayı ne zaman bıraktınız,sütü ne zaman bıraktınız
bende bebişlerimde iyiyiz çok çok şükür, uykusuzluk, ağrılar sancılar had safhada, bunları saymazsak çok iyiyimaman başka sorunlar olmasında inşallah, bunlarda normal artık..
demek dört kız,süper:)merak etme kızlar yaramaz olmaz çok şanslısın bu yüzden.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.
merhaba.. öncelikle sağlıklı gebelikler dilerim..
ben doğumun ilk günlerindenbu güne kadar (14. aydayız) kendim baktım... kolay mı.. tabiki değil çok zor.. ama imkansız değil.... evde birinin olması her zaman avantaj sağlamıyor malesef.. doğumun verdiği ağrı sızıyı atlattıktan sonra evde kendiniz bir düzen kurarsanız bakmanız daha kolay olur. sizi bilmem ama ben evde bana karışan birilerinin şunu böyle yap bunu böyle yap diyen birilerinin olmasını hiç istemedim. zaten kimsede teklif etmedi bana yardım etmeyi. bi şekilde düzenimi kurdum.. şuan büyüdüler.. büyüyünce daha kolay..
inşallah size dırdır etmeden yardım eden birileri çıkar.. çıkmazsada üzülmeyin rabbim büyük bir kolaylık veriyor.. yeterki sağlıkla kollarınıza alın..
selam bende ikiz annesiyim..bu hafta okula başladılar..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?