Merhaba Limancım,
bebeklerimiz doğduğunda ilk yapacağımız şey bebeklerimizi en iyi şekilde beslemek olacak.Aç kalırsa direk sarılık vs.. problemler ardarda geliyomuş ( ablamdan tecrübeliyiz)
Bebek arabası konusunda ben sadece yan yana , istediğim zaman ayırabileceğim bir tipte araba almayı düşünüyorum .Ama şu an çok erken.Hastaneden bebek arabasıyla çıkmıcaz nasıl olsa:))
1-2 ay dışarı çıkabileceğimizi düşünmüyorum , zaten çok soğuk olucak. Araba koltuğu bakıyorum bu ara ben henüz.
bende aynen sen gibi şuan pek bakmıyorum.yani bakıyorumda almak için değil.yaza kadar zaten binemezler.belki yazın bile binderemeyiz.yazın bile çok küçük olacaklar.ama ben arka arkaya olandan istiyorum.şimdilik bende erken olduğunu düşüyorum.iki tane puset aldım bende araba koltuğu da oluyor..hastaneden çıkınca direk içine koymak için önemli.
kızlar evet haklısınız bebek arabası için erken. ama benim doğumum nasibse mayısın ilk haftası havalar fena olmaz. 2 aya dısarıda cıkarım. arabayla puseti beraber almak daha ekonomik olduğu için arabayı da düşünüyorum. ve takım olduklarında onlara geçebilen pusetler iyi oluyor. yada içi pusetle değişen arabalar??? tmm kış olabilir ama bir alışveriş merkezine bir markete giderken araba lazım olur diye düşünüyorum. pusetlerle nasıl taşıycaz? yada bir yere gittiniz yemek yiyceksiniz, çay içeceksiniz (eşimin toplantıları için genelde gidiyoruz) pusetleri nereye koycaksınız? şu birbirine eklenen arbalar piyasadan kalkmış. bir satıcı bana öyle dedi. aparatlar kırılıyormuş felan dedi. biz iple bağlarsak olur herhalde :)
Ben puset de almayı düşünmüyorum açıkcası. Dediğin gibi pusetin boş hali bile ağır geliyo bana :))
Chiccoda 0 dan 18kg ya kadar kullanılabilecek proxima modelini almayı düşünüyorum. Araba işinde biraz daha araştırmak lazım açıkçası.Birkaç ikiz annelerinin forumlarını gezdim. Arka arkaya olan arabaları tavsiye etmiyorlar.Çok uzun , kontrolü zor olduğunu soylemişler.Yan yana da alsak arka arkaya da alsak mutlaka pek çok asansöre sığmıcaz:))
Pusetli arabalar çok orjinal hem de çok şık maxicoside falan.. Ancak ikizler için oyle bi seçenek yok gördüğüm kadarıyla.Fiyatı çok abartmadan alıp deneyip memnun kalmazsak diğer modelden de almayı deneyebiliriz diye düşünüyorum.Eşimde doğuma kadar yurtdışında olucak, o da bakıcak farklı bişey var mı diye..
Bu arada aldığımız kıyafetleri bir araya topladık. Birr dünya olmuşParça pinçik yıkayıp nasıl ütüleriz diye düşünmeye başladım bile .. Bir an önce yapıp, hastane çantamı arabaya atmak istiyorum.2012 ye erteledim artık kısmetse :))
Haa bir de gecelik beğenemedim malesef.Hemen hemen tek eksik o kaldı.
iki bebek arabasınında dez avantajları var ama başka seçenek olmadığı için arkalı önlü alıcam mecbur.iki tane ayrı ayrı alsam dışarı çıkmak için yanıma biri daha olması gerekiyor.
gerçekten çok zor oluyor berna bebek kıyafetlerini yıkayıp ütülemek. .ben hepsini yıkayıp ütüledim ama öldüm yani.üç günde bitirebildim.ama oturduğum yerde ütüledim.masayı ona göre ayarladım.çok aşırı kıyafet almadım ama bu bile beni çok yordu.bizimde bikaç eksiğimiz kaldı.beşik onu da annemler alıcak.birde banyo ürünleri ve bez.kendimi hallettim bebekleri bitirmeden. :26: ama bizimkilerin daha önce hazırlanması gerekiyor.acil bir erken doğum olsa lazım olur.bebekler erken doğsa hemen zaten giyemezler kıyafetleri.gecelik ,loğusa pijaması sabahlıklı, iç çamaşırı,hasta bezi,ped,terlik,emzirme sütyeni, şal,çorap bunları koydum çantama ama daha ne koyulur bilemiyorum.başka eksik varmı acaba.
bence bir gün gelecek ve arabaya ihtiyaç duyacaksın canım,ama tabi yine herşeyi zaman gösterir
aslında ikizler yaz başlangıcı doğacak hani istiyorum güneşli havalarda dışarı çıkarırım gezdiririm diye
ama bir oğlum birde ikizler tek başıma gezememki nasıl edecem diye düşünüp duruyorum
yaa kızlar ben ikizler için emzirme yastığı almak istiyorum
ne yapıp edip iki bebeği birden emzirmeye çalııp öyle alışmak istiyorum
ama bulamıyorum internette felan hep paylaşım sitelerinde var
bilen gören duyan varsa bana da bilgi verirse bende alacam
meryemcim oğlun ne kadarlık,bebekler yazın ne kadarlık olacak?
canım oğlum şimdi 2,5 yaşında ikizlerde erken gelmezlerse mayısta doğacak,
yani yeni bebekleri için güneş iyi olur çok istiyorum aslında böyle parkta felan gezdirmeyi
ama oğlumda var nasıl ederimki bilemiyorum
emzirme yastığına gelince ; aslınd asne tecrübelisin haklısın
bilemiyorum ama sanki kafamda hep iki bebekte birden durmayacak gibi geliyor
öyle olursa naparım diyorum,o yüzdne hep ikisini emzirmek lazımmış gibi geliyor bana
ikisini tek tek emzirmek kolay oluyormu bari birini emzirirken diğeri nolacak diye korkuyorum
belkide haksız yere korkular yaşıyorum belkide dediğin gibi hiç kullanmayacam yatsık alsam bile
tecrübeli annelere bir sorum olacak.yatış düzenini nasıl yaptınız .biz şimdi iki tane park yatak alıcaz ama ikiside yatak odasına sığmaz.ilk altı ay ikisini aynı beşiğe yatırmayı düşünüyorum yatak odasına koyucam.ama sonrasında ne yapıcam.çocuk odamız var 6 aydan sonra odalarına koysam ayrı beşiklerde git gel bana zor olurmu.çocuk odasında tek kişilik bir bazamız da var ben orada yatsam diyorum beşiklerde yanımda rahat olur ama komşular sakın öyle bişey yapma.eşinle yatakları ayırma diyolar bende hak verdim.siz ne yaptınız çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?