tecrubeli ikiz anneleri

kızlar evet haklısınız bebek arabası için erken. ama benim doğumum nasibse mayısın ilk haftası havalar fena olmaz. 2 aya dısarıda cıkarım. arabayla puseti beraber almak daha ekonomik olduğu için arabayı da düşünüyorum. ve takım olduklarında onlara geçebilen pusetler iyi oluyor. yada içi pusetle değişen arabalar??? tmm kış olabilir ama bir alışveriş merkezine bir markete giderken araba lazım olur diye düşünüyorum. pusetlerle nasıl taşıycaz? yada bir yere gittiniz yemek yiyceksiniz, çay içeceksiniz (eşimin toplantıları için genelde gidiyoruz) pusetleri nereye koycaksınız? şu birbirine eklenen arbalar piyasadan kalkmış. bir satıcı bana öyle dedi. aparatlar kırılıyormuş felan dedi. biz iple bağlarsak olur herhalde :)

Ben puset de almayı düşünmüyorum açıkcası. Dediğin gibi pusetin boş hali bile ağır geliyo bana :))
Chiccoda 0 dan 18kg ya kadar kullanılabilecek proxima modelini almayı düşünüyorum. Araba işinde biraz daha araştırmak lazım açıkçası.Birkaç ikiz annelerinin forumlarını gezdim. Arka arkaya olan arabaları tavsiye etmiyorlar.Çok uzun , kontrolü zor olduğunu soylemişler.Yan yana da alsak arka arkaya da alsak mutlaka pek çok asansöre sığmıcaz:))

Pusetli arabalar çok orjinal hem de çok şık maxicoside falan.. Ancak ikizler için oyle bi seçenek yok gördüğüm kadarıyla.Fiyatı çok abartmadan alıp deneyip memnun kalmazsak diğer modelden de almayı deneyebiliriz diye düşünüyorum.Eşimde doğuma kadar yurtdışında olucak, o da bakıcak farklı bişey var mı diye..

Bu arada aldığımız kıyafetleri bir araya topladık. Birr dünya olmuş Parça pinçik yıkayıp nasıl ütüleriz diye düşünmeye başladım bile .. Bir an önce yapıp, hastane çantamı arabaya atmak istiyorum.2012 ye erteledim artık kısmetse :))
Haa bir de gecelik beğenemedim malesef.Hemen hemen tek eksik o kaldı.

Son düzenleme:

benden önce alırsanız haberim olsun. tavsiyelerinizi bekliycem kızlar :)
Bu arada kıyafetlerini güle güle kullansınlar. çok olmasından zarar gelmez canım. ya az olsaydı. Allah'a şükür alabilmişsiniz demek ki. ben daha hiç birşey almadım ne güzel bi gecelik kalmış senin. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

iki bebek arabasınında dez avantajları var ama başka seçenek olmadığı için arkalı önlü alıcam mecbur.iki tane ayrı ayrı alsam dışarı çıkmak için yanıma biri daha olması gerekiyor.
gerçekten çok zor oluyor berna bebek kıyafetlerini yıkayıp ütülemek. .ben hepsini yıkayıp ütüledim ama öldüm yani.üç günde bitirebildim.ama oturduğum yerde ütüledim.masayı ona göre ayarladım.çok aşırı kıyafet almadım ama bu bile beni çok yordu.bizimde bikaç eksiğimiz kaldı.beşik onu da annemler alıcak.birde banyo ürünleri ve bez.kendimi hallettim bebekleri bitirmeden. :26: ama bizimkilerin daha önce hazırlanması gerekiyor.acil bir erken doğum olsa lazım olur.bebekler erken doğsa hemen zaten giyemezler kıyafetleri.gecelik ,loğusa pijaması sabahlıklı, iç çamaşırı,hasta bezi,ped,terlik,emzirme sütyeni, şal,çorap bunları koydum çantama ama daha ne koyulur bilemiyorum.başka eksik varmı acaba.

Ahh bende beğenememe problemi var işte , kendime bişey almam çok zor oluyo :) En kısa zamanda halledicem gecelik işlerini de ..
Hastane çantamı annem ve ablam yardımıyla hazırlayınca, listesini yazarım buraya. Paylaşan arkadaşlar olursa birbirimizden eksiklerimizi tamamlarız, aklıımıza getirmiş oluruz.
Ben memleketimde annemin yanında doğum yapıcam.Burası için 1 tane park yatak edindim. Onda yatırıcam ikisini de :) Evimize gidene kadar ..

Son düzenleme:
hanımlar benim acizane tavsiyem,bebekler doğmadan zamanı yada değil ne alırsanız kardır,
yani bebekler doğduktan sonra hele hele kışsa hastalık sağlık derken bu alışverişler gerçekten zor oluyor,
eğer bir araba almak planındayssanız bebekler gelmeden alın derim,
ayrıca yukarıda arkadaşım yazmış,alışveriş merkezine çıkarsınız,bi ihtiyaç muhakkak olur,
ve ikizler için iyi bir ikiz arabası tavsiye ediyorum,
genelde asansörlerede giriyor,kapılardan da geçiyor,
ben tek bir AVM dışında ikiz arabasıyla problem yaşamadım,ki tek başıma çıktığım zamanlar bile oldu,
yani ikizler için ikiz arabasını gerçekten elzem buluyorum,
ha kullanışı,ağırlığı,katlaması zor dersiniz ama ikiz bebeklerle her halukarda zaten iki kat ağırlık,iki kat eşya çantaları ve iki kat ağır durumda dolaşıyoruz,arabadan da sakınılmıyor tabi,
fakat bu arabaların daha hafif olanlarını,kilo olarak daha kullanışlı olanını araştırır,konuşuruz yine fakat ikiz arabası bence şart,
ama eğer imkan varsa bir tekli arabada alabilirsiniz yanına,
bazen tek bebekle çıkabiliyorsunuz,yada bazen biri yanıda olup dönüşümlü bebekleri arabada yada kucakta tuabliyorsunuz,
yada hele çocuklar ayaklandıktan sonra biri illlaki ikiz arabasında durmak istemiyor,bir teki için araba kullanıyorsunuz vs..
bir de tekli tavsiye ederim..
ayrıntıları konuşalım..

bizim bebek arabasını eşimin arkadaşı verdi sağolsun. onlarında ikizleri varmış. bebek giysilerini de annemler aldılar. ben iki tane park yatak aldım. park yataklardan bir tanesini kurduk eve. her eve gelen içinde bebek mi var acaba diye bakıyor :)) beklemedeyiz, 32. haftaya gireceğiz. onun haricinde bende bir tane pijama takımı aldım ama bir takım daha alacağım. hazırlıklara devam ediyoruz. cuma günü de kontrolüm var, hayırlı haberler duyarız inşallah...

ben de ilk iki ay tek yatakta yatırmıştım,çok tatlıydılar,sonra birbirlerini uyandırmaya başlayınca ayırmıştım yataklarını..

MERHABA KIZLARRR BEBEK ARABALARINDAN BAHSEDİLMİŞŞ BENDE HENÜZ ALMADIM ÇOK ARAŞTIRDIM ARKA ARKAYA OLANLARDAN PEK MEMİ GİBİ GELİYOR BANA KULLNAMADIM TABİİ BİLMİYORUM AMA OKUDUĞUM YNUN OLAN YOK YANYANA OLANLAR DAHA İYORUMLAR BU YÖNDEYDİ ALACAGIM ZAMAN BENDE YANYANA OLANLARDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM HENÜZ ERKEN DOĞSUNLAR SONRA BAKACAGIM ARABAYA KISMET OLURSA ...

BENDE 2 TANE PARK YATAK ALDIMM BİR SÜRE BİRLİKTE YATARLAR DAHA SONRA AYIRIRIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM BİZ GURBETTE OLDUGUMUZ İÇİN TATİLE GİDERKEN YANIMIZDA GÖTÜREBİLİRİZ YATAKLARI DİYE DÜŞÜNDÜK HAYIRLISI BAKALIM...

ÇOK ŞÜKÜR ODAMIZI HAZIRLADIKK KIYAFETLERİ YIKANDI ÜTÜLENDİ YERLEŞTİİ DOĞUMA GELECEK KIYAFETLERİ FALAN KALDI ONLARDA GELİNCE HALLOLUNACAK ÇANTAMIZIDA AŞAĞI YUKARI TAMAMLADIK AKLIMA GELENİ İÇİNE KOYUYORUM İNŞ. EKSİK FALAN ÇIKMAZZ....

C.TESİ KONTROLÜMÜZ VARDI ÇOK ŞÜKÜR HERŞEYİMİZ GÜZELL GELİŞİMLERİ GAYET İYİ DEDİ DR. CİĞER GELİŞTİRİCİ İĞNEMİZİDE VERDİ YAPTIRDIK DÜN ONLARIDA İNŞ. BEBİŞLERİMİZE İYİ GELİRRR ALLAHIM SAĞLIKLI SIHHATLİ ZAMANINDA KUCAGIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞ...

ohh ne güzel hazırlıkları okuyunca heveslendim
ben mayıs gibi doğum yapacma inşallah allah kısmet ederse
yaza gelecek hem yaz hemde o kışlık kıyafetlerini aldım
şimdilik kıyafetlerini felan alıyorum bitti sayılır.
bugün yatak bakmaya gidecez,anakucağıda alacam ben oğlumda kullanmıştım
sallalan beşik felan almayacağım için anakucağı gibi pratik bişey düşünüyorum
vallahi ben ne ikiz ne tek bebek arabası düşünmüyorum
çünkü 2,5 yaşında oğlum var birde ikizler ben araba olsada 3 tane çocukla dışarı çıkamamki te başıma :2:
o yüzden almak istemiyorum ama hatamı yapıyorum sizce alsam mı bilemedim

bence bir gün gelecek ve arabaya ihtiyaç duyacaksın canım,ama tabi yine herşeyi zaman gösterir

bence bir gün gelecek ve arabaya ihtiyaç duyacaksın canım,ama tabi yine herşeyi zaman gösterir

aslında ikizler yaz başlangıcı doğacak hani istiyorum güneşli havalarda dışarı çıkarırım gezdiririm diye
ama bir oğlum birde ikizler tek başıma gezememki nasıl edecem diye düşünüp duruyorum

yaa kızlar ben ikizler için emzirme yastığı almak istiyorum
ne yapıp edip iki bebeği birden emzirmeye çalııp öyle alışmak istiyorum
ama bulamıyorum internette felan hep paylaşım sitelerinde var
bilen gören duyan varsa bana da bilgi verirse bende alacam

yastık meselesi dönüp duruyor,en zonunda yazayım dedim
ben kullanmadım ve hiç te mantıklı gelmiyor,
iki bebeğimi de illaki beraber emzirmek zorunda değilim ki,
kaldı ki yastık da olsa,olmasa da ikisini bir kolda beraber zaptetmek çok zor bunu göreceksiniz,
evet biraz zamnaınızı alır ama her birini tek tek kucaklayıp emzirmekte ne var,
zaten çok fazla süre emziremiyorsunuz genelde,
o akdar para vermeyi mantıklı bulmuyoeum..

Son düzenleme:
meryemcim oğlun ne kadarlık,bebekler yazın ne kadarlık olacak?

meryemcim oğlun ne kadarlık,bebekler yazın ne kadarlık olacak?

canım oğlum şimdi 2,5 yaşında ikizlerde erken gelmezlerse mayısta doğacak,
yani yeni bebekleri için güneş iyi olur çok istiyorum aslında böyle parkta felan gezdirmeyi
ama oğlumda var nasıl ederimki bilemiyorum

emzirme yastığına gelince ; aslınd asne tecrübelisin haklısın
bilemiyorum ama sanki kafamda hep iki bebekte birden durmayacak gibi geliyor
öyle olursa naparım diyorum,o yüzdne hep ikisini emzirmek lazımmış gibi geliyor bana
ikisini tek tek emzirmek kolay oluyormu bari birini emzirirken diğeri nolacak diye korkuyorum
belkide haksız yere korkular yaşıyorum belkide dediğin gibi hiç kullanmayacam yatsık alsam bile

Son düzenleme:

bebekler doğana kadar 3 olur neredeyse oğlun,babasıyla yürür,yada sen oğlunla olursun baba ikiz arabasını kullanır,
yani inan aslında çok da zor olmayacak,
he ikizler sonuçta zaten sor,meşakkatli,ama oğlun yük olmayacak sana inan..
rahat rahat çıkabilirsiniz..

emzirme konusunu şimdi hiç düşünme inan,
ikisini beraber emmek isterse yani emen bebekler olurlarsa zaten sana yapışırlar merak etme,
ama emmezlerse değil yastık yorgan olsa çarşafla bağlasan yine tutamazsın,
bence yastığın işe yarayıp yaramayacağını ancak zaman gösterir,bu emzirme işi bebeğine göre değişiyor,
ama şimdiden dşünmeye değmez..

merhaba arkadaşlar benim ikiz kızlarım nisanda 3 yaşını dolduracak nasip olursa..araba konusunda bilgi vereyim dedim..evet ikizler için bana göre araba şart..ben kraftın modellerini kullandım..biri yanyanaydı bana göre rahattı tek sorun birazdaha büyüyünce birbirleriyle kavga ediyorlardı ama bi zaman sonra onada alışıyorlar..diğer arabamda kraft tandem arkaarkaya olandı bu sonra hediye gelmişti..diyorlar ya arkaarkaya arabalar rahat olmuyor diye alakası yok bence..arkadakine haksızlıkta olmuyor çünkü arkadaki çocuk birazdaha yüksekte oturuyor önünü görebiliyor zaten..bi diğer özelliğide bebeklerim ister bana doğru ister dışarı doğru istersede birbirlerine bakarak oturabiliyorlar...yanyana olandan daha çok bu araba rahat geldi bana.tabi herkesin beyenisi farklı olur..zaten arabalarımıda satılığa çıkartım.forumdada var ilanım..artık kızlarım arabaya binmiyor.yürümek istiyorlar..yanlız dışarı çıkmadım sürece bende arabaya bindirmiyorum artık..tekli pusetlerdende alma gereği duymadım..artık gerek yok..umarım hepinizde sağsağlim bebişlerinizi kucağınıza alırsınız..emzirme yastığı falanda almadım zaten 2 ay emdiler sütüm yetmedi malesef

tecrübeli annelere bir sorum olacak.yatış düzenini nasıl yaptınız .biz şimdi iki tane park yatak alıcaz ama ikiside yatak odasına sığmaz.ilk altı ay ikisini aynı beşiğe yatırmayı düşünüyorum yatak odasına koyucam.ama sonrasında ne yapıcam.çocuk odamız var 6 aydan sonra odalarına koysam ayrı beşiklerde git gel bana zor olurmu.çocuk odasında tek kişilik bir bazamız da var ben orada yatsam diyorum beşiklerde yanımda rahat olur ama komşular sakın öyle bişey yapma.eşinle yatakları ayırma diyolar bende hak verdim.siz ne yaptınız çok merak ediyorum.

Komşular çok biliyor. O komşular acaba hergece kalkıp iki bebeğe bakmışlardamı konusuyorlar?
Eşinide hak ver onuda biraz düşün canım, neticede iki cocuk olduğu için hergece uyanıyorsun ve bu baba sabah erken kalkıp işine gitmek zorunda.
Anne öğlen yada gün içerisinde herhangi bisaatte bebekleriyle uyuyabilir ama baba öyle mi?
Ben bebk odası değilde çocuk odası almıştım. Cünkü enfazla 3-4yıl kullanacaktık o mobilyayı yaw evimizde hangi mobilyamızı 3sene sonra değiştiriyoruz ki.
Anadizi beşiğimiz var onda bi oğlum yatıyor(sallanarak uyuduğu için) onun bazasında ben yatıyorum. Diğer oğlumda kendi yatagında yatıyor.
Bide kraftın parkyatagını aldım o yatak odasında duruyor gündüzleri ayırıyorum birbirlerini uyandırdıkları için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…