tecrubeli ikiz anneleri

arkadaslar benım de ıkızlerım ıkıbucuk yasında emzırme yastıgı aldım ama cok kullanmadım jokerden almıstım ama oturmaya basladıklarında destek amaclı kullandım ılk baslarda ıkısını aynı park yataga yatırdım daha sonrada yere dosek serıp cocuklafrımla yattım cok bılmıs o komsular sımdıde odalrında yataklarında yatıyorlar bırgun kuzumla dıgergun oglumla yatıyorum

canım park yatak fikri fgüzel,bence de öyle yapın.zaten ilk bir kaç ay aynı yatağa sığarlar ama sonra birbirini uyandırmaya başlayınca ayırırsın.ben ikiz bebek beşiği almıştım,ranza mantığı gibi düşün.onu yatak odasına koydum,5 ay onda yattılar.daha sonra odalarına geçirdik.ama oda takımı almıştık,çok pişman oldum.gereksiz birşey bence,keşke park yatak alsaydık.valla gel-git tabii zor oluyor,iki bebek gecede kaç defa uyanıyorlar.yok emzir,yok süt sağ içir çoook zor!sen o komşularına bakma,onlar kaç kere ikiz büyütmüş de konuşuyorlar ki.

merhaba ikiz anneleri :) benimde çok az bi zamanım kaldı, şimdiden heyecan sardı beni..bugünü saymazsam 4 günüm kalıyor..epey bi yardımınız oldu ,Allah razı olsun hepinizden...
arkadaşların sorusundan bizde faydalandık.. :)

benim çantalarım hazır..doğumdan sonra içeceğim meyve sularımı bile aldım :)

şimdi biraz endişeliyim..eve gelenler gidenler olacak...bebekleri onlardan nasıl koruyacağım onu bilemiyorum..hava soğuk,herkes bakmak isteyecek,hastalar mı değiller mi..siz nasıl neler yaptınız..
aklıma başka bişey gelmiyor heyecandan..tek merak ettiğim,doğumdan sonra ne zaman duş aldınız,bebekleri ne zaman yıkandırdınız..bunları yazarsanız çok makbule geçer..
birde belki gereksiz gibi görünebilr ama ,müjdeyi veren hemşirelere hediye filan mı verdiniz :)) neler yaptınız..

ay Buglemcim Maaşallah 37.haftadasın..seninki tek yumurta ikiziydi değil mi?canım benimkiler prematüre doğmuşlardı,haliyle çok dikkat etmem gerekiyordu.zaten 3 hafta küvözde kaldılar.eve ilk 2 ay kimseyi almadık,sende en azından 40 ları çıkana kadar en yakınların dışında kimseyi almasan iyi olur.iki ay sonra görmek isteyenleri kabul ettim ama çok dokundurtmadım.zaten çevrem bu konuda çok bilinçliydi,kimse de alınganlık yapmadı.haa yapsalar çok mu umrumdaydı..doğumdan 1 hafta sonra duşumu aldım ama sezeryan yerimi kapatarak(doktorum öyle demişti)..bebekleri küvözdeyken yıkamışlar hemen zaten.

aman canım herkes dışardan öyle konuşmasını biliyor kolay mı çocuk bakmak uykusuz kalmak
benim 1 oğlum vardı doğumdan sonra herkes bir laf dedi ayy beşiğine yatır yanında yatırma sana alışır sonra ayrılmaz vs vs
insan uykusuz kalınca ayakta duracak hali kalmıyor öyle odaya git gel kolay olmuyor
ben beşiğine bile yatırmadım karyolamda yanımda yatırdım bir müddet uykusu düzene girince odasına yatırdım kolayca hiç zorluk yaşamadım

şimdi ikizlerimi bekliyorum ,ben kısmetse mayısta doğum yapacam,
oğlumun kendi odası var uyku düzeni de gayet güzel geceleri bir sıkıntı yaratmıyor,o yine kendi odasında devam edecek
ikizler için ayrı oda yaptım özel iki tane karyola aldık,büyüyen karyola gibi ama ondan daha büyük çok farklı güzel bir tasarım
ayrıyeten odalarında köşe koltuk takımımda var onu birleştirince yatak oluyor,bir müddet orayı kullanıcam bende bebeklerde orda yatarız,
sonra gece uykuları düzene girince kendi yataklarında yatırıcam acil durumlarda bende onların odasında koltukta yatarım
ben park yatak beşik felan almadım yatak odamda yerim yok zaten, ki ben öyle 2 ay 5 ay kullanabileceğim bişeyi almıyorum sevmiyorum
tabiki herkesin düzeni zevki farklıdır kim kendi hayatına nasıl kolay geliyorsa bence öyle hazırlık yapmalı
birde burası adana yazları çok sıcak oluyor gece evin neresi serin ise orda yatmak güzel bizde
eşimin oğlumun odası serin diye orda uyurum diyor bende ikizlerle yatak odasında kocaman karyolada keyiflice yatarız diyorum ben

ayy allahım kızlar doğum sonrası tek duam allaha
allahım bana kolaylıklar ver 3 çocuğuma da tek başına bakabilme gücü ver diyorum

evet firdoscuğum,tek yumurta ikizi ve ikiside erkekti :) biri biraz küçük kalmış diye doktorum haftayı bekledi,yoksa bu hafta alıcaktı,aslında küçük değilde,diğer bebeğe göre küçük..biri en son 2900 küsürdü,biri de 2400 küsürdü..şimdi nasıllar bilemiyorum,ama artık oturamaz,yatamaz ,nefes alamaz oldum..pazartesi gününü iple çekiyorum artık :)

dediğin gibi ilk başlarda fazla misafir almıyalım, diğer çocuklarımda böyle düşüncelerim yoktu,ama unlar ikiz olunca merak edenide çok olur ve her yerden bakmaya gelirler haliyle..hiç tanımadığım insanlar bile beni sorarmış,o doğum yaptı mı diye..ikizler dünyaya geldi mi diye :)

ay çok heyecanlıyım,bana dua edin arkadaşlar..

herkes ne güzel bebek odası hazırlamış veya hazırlayacak,ben beşik bile alamadım, ben yaz gelene kadar (oturma odasında ) sobalı yerde kalıcam bebeklerle birlikte..yazında yatak odasında ,belki o zaman bi beşik düşünürüz..oturma odamız dar,bir diğer odamızda da üç çocuk var...
o zaman gelsin bakalım ,neler olacak..

Son düzenleme:

ay canım benim sağlıcakla doğsunlar inşallah..
ay bu misafir işi benimde canımı sıkıyor,hatat eşime diyorum kimseye doğum zamanını söyleme diyorum
yaa napim yaa doğumdan sonra biz kendimize bakacak hal bulamazken birde gelenlerle mi uğraşacaz yaa

ne yazık ki biz istemesekte gelecekler,gelmelerine bişey demiyorum,insanız sonuçta merak ederiz ama hava soğuk,hastalık çok..inşallah elimizden geldiğince dikat ederiz,üzerlerini açmayız...en azından baktırıp,geri yüzünü kapatırız bebeklerin..
ben şimdiden milletten çok kendi çocuklarıma diyorum,okuldan gelince kesinlikle eller yıkanıp üzerinizi değiştirmeden bebeklere ne baktırırım,ne de koklatırım diye :)

buğlem canım hadi hayırlısı,çok az kalmış gerçekten,
özelden de mesaj atıp hatırnı sormuştum,giremiyorum sık sık bu ara diye,neyse ki yakaladım.
Beşikmiş,yatakmış bunları düşünme,nerde olsa yatarlar,bizim sadece heveslerimiz ve imkanlar doğrultusunda tecrübelerimiz oluyor,onları paylaşıyoruz,
yoksa biz büyürken hepimizin cicili bicili odaları mı oldu sanki,
ama misafir ve insanların ikiz hevesinin dışında anlayışsızlıklarına yapacak çok bişey olmuyor malesef..
bebekler küçük,insanlar meraklı,mevsim kış,e tabi zor olucak biraz,
yok ellerinizi yıkayın,yok kucağınıza almayın falan diyebilirsen ne ala,ben diyemezdim,
bebekleri uyurken kaldırıp kucaklayıp yalap şap öpeni bile gördüm,
bir miyavlamasında işgüzarlık edip uyundu sevelim diye üstüne atlayanı..
ama kısa bir süre içinde misafirler azalıyor,
umarım ilk zmanlarınızı hastalıkla geçirmezsiniz,
sarılığa dikkat,
uzun süre uyumasına izin vermeden bol bol emzir yada besle ki sarılığa yakalanmasınlar canım..
bir de kendin de tatlı şeyler,et ye bol bol sütün olsun inşallah,
görüşemezsek hayırlı sağlıklı doğum diliyorum şimdiden canım..

canım yanlış anlattım sanırım bebek odası mobilyası almadık sadece odamız var .iki park beşik alıcaz tamam.zaten bir iki sene sonra genç odası alırız.bence gereksiz biraz bebek odası takımı.

ne biliyim canım bende bilmiyorum tabi eşin senden soğur sende ondan dediler benimde kafam karıştı. Allah yardımcımız olsun zor günler beni bekliyor. :18:
tek başıma ikisine bakmak istiyorum inşallah becerebilirim.kaynanamın eline düşmek istemiyorum inşallah öyle olur.

etmezmiyim abla dualarımız seninle inşallah herşey yolunda gidecek.iyi heberlerini bekliyoruz.Allah büyük sizin yatma düzeninizde bir şekilde düzene girecektir.evin sobalı olması biraz sıkıntı ama inşallah sorun yaşamassın.

ikiz anneleri, bundan sonra daha sık rahatsız edicem sizi.. :))
bugün bebeklerim bir haftalık oldu..geçen hafta acil sezeryanla doğum yaptım belki duydunuz :)
hastaneden gelince yıkadılar ama bir daha yıkamadık..göbeklerinin düşmesini mi bekliyelim ..
birde göğüs uçlarım çok kötü..ne yapayım,krem filan sürüyorum ama fayda etmiyor..
zeytinyağınımı denesem acaba..
engin tecrübelerizden faydalanırım umarım...cevaplarınız için şimdiden bol bol teşekkür ediyorum..

benim ikizlerim prematüre doğdular ve uzun süre yoğunbakımda kaldılar 1 i diğerinden önce eve geldi park yatakda odamda diğer kardeşi gelene kadar kısa bir süre yatırdım ikizi gelince odalarını ayırdım iki ayrı park yatakta ve telsizle idare ettim yanlarında hiç yatmadım şimdi 15 aylıklar hala odalarında yalnız kalıyorlar yatak odasına alışmadıkları için eşimde bende çocuklarda mutlu
diğer konuya geleyim ben eve geldikleri günden beri yaz kış hergün yıkıyorum çok sıcakta tutmuyorum ince giydiriyorum ve çok şükür kış hastalığı fazla yaşamıyorlar
ayrıca ziyarete gelenlere ilk başta yaptığımıda anlatayım eve dezenfektan ve maske almıştım her gelene kolanya gibi dezenfektan tuttum ve griplilere maske taktırdım şimdi bile grip olanlara aynı davranıyorum ilk baştan beri tek bakıyorum çok yorucu ama imkansız değil

Buglem arkadasim, gozun aydin Allah anali babali buyutsun tebrik ederim. Zaman ne cabuk geciyor iste sende bebislerini kucagina aldin.Sana cok kolay gelsin artik. Bebekleri biz hastaneden cikmadan hemsireler onumuzde yikayarak bize gosterdiler. Esime de uygulattilar eve dondukten sonra biz hergece yikadik daha rahat uyudular ben 6 ay olana kadar yikamadim hep esim yikadi hatta videosu da var koyabilme imkanim olursa buraya koymayi isterim.Gobeklerinin dusmesine gerek yok odayi yeterli derecede sicak tutabilirsen hergece yikamaya alistirman daha iyi

tecrübeli ikiz anneleri nasılsınız ?başlık aşşağılara düşmüş.sizleri çok özledim :)

buğlemcim merhabalar lansonih in kremini tavsiye edebilirim ben çok memnun kaldım üç gün göğsüm yara oldu sonra düzelmeye başladı hem sürdükten sonra da bebekleri emzirirken silmene gerek kalmıyor.

tecrübeli ikiz anneleri bebeklerin odalarıının sıcaklığı kaç derece olmalı ?

doktorumuz bize 22 ile 24 derece arası olmadı dedi bize öyle yapıyoruz

Melitta nerelerdesin dogum yaptin mi cok merak ediyorum umarim hersey yolundadir

ikiz anneleri nerelerdesiniz bebekler dogmus galiba cok yogunsunuz):

selam arkadaşlar ben 13 haftalık çift yumurta ikizi bebeklere hamileyim.burda yazılanları az çok okudum.kızlar benim hamileliğim çok kötü geçiyor.3.ayı atlatmama rağmen yemek yiyemez haldeyim.herşey kokuyor.kendimi zorlayarak yemeye çalışıyorum.bazen hazımsızlıktan bazen de mide bulantısından yesem de çıkarıyorum.et.süt.balık.tavuk.yumurta yiyemiyorum.çok üzülüyorum...nasıl sağlıklı olacak bu bebekler?9.haftamdan 12. hafatama kadar kanamalarım oldu ..onlar geçti ama doktorum yine olabilir diyor..idrar yollarım fena halde enfeksiyonluymuş..göbek çevremde kıllanma oldu bu neyin nesi anlamadım..geceleri rahat yatamıyorum ağrılarım oluyor.nasıl yatacağımı şaşırdım.hiç bi pozisyonda rahat yatamıyorum..hemen yoruluyorum..koyu sarı akıntım var o da yeni başladı..hadi bunlar neyse de en çok canımı sıkan yemek yiyememem...çok üzülüyorum.kokuyor herşey..bebeklerime bişey olur diye korkuyorum bu yüzden..ben ne yapıcam kızlar?

Melitta nerelerdesin dogum yaptin mi cok merak ediyorum umarim hersey yolundadir

beratti doğum yaptım morallerim bozuk 3 gün önce oğluşum kabızdı kaka yapmıyordu kızımda geceleri peşpeşe üç kere kaka yapıyordu.3 gün önce gece yeşil kaka yaptı gündüz ise kanlı kaka yaptı.görünce çıldıracaktım.hemen hast. gittik ama yolda annem aradı kızdada var dedi yarı yoldan geri döndük kızı da aldık hast. gitik.üç gün kaldık hastane de.serum yediler.

kuzularım çok su kaybetmişler bağırsak enfeksiyonu kapmışlar.morallerim alt üst oldu.ateşleri bi indi bi çıktı.dün gece hast. çıktık ama uyku uyuamıyorum bekliyorum başlarında saatte bir ateşlerini ölçüyorum.

dr aptamil in ishal kesici mamasını yazdı ama şimdi de ıkınıyorlar kaka yapmıyorlar.

ıkınmaları bile çook güçsüz ;(

yardım istiyorum sizden tecrübeli ikiz anneleri hiç başına gelen oldu böyle birşey.neden oldu nasıl oldu anlamadım.aptamil prematil kullanıyoduk kabız yapıyomuş.sanırım diyorum ki kabız yapınca kaka içerde enfeksiyona neden oldu ıkındıkça da kanama yaptı. ;( bugün bebeklerim 1 aylık oldular.yavrularım dünyaya gözlerini açtıkları gibi hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyorlar.

sizler hiç bebeklerinize su vermiş miydiniz kırkı çıkmadan ?ağız yoluyla da süt ve mama dışında su vermek istiyorum.

inanın doğduklarından beri uykuya hasretim.üç gündür sadece 2 saat uyuyabildim.artık 10 dk uyku bile bana yetiyor.bayılıcam artık uykusuzluktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…