tecrübeli annelere bir sorum olacak.yatış düzenini nasıl yaptınız .biz şimdi iki tane park yatak alıcaz ama ikiside yatak odasına sığmaz.ilk altı ay ikisini aynı beşiğe yatırmayı düşünüyorum yatak odasına koyucam.ama sonrasında ne yapıcam.çocuk odamız var 6 aydan sonra odalarına koysam ayrı beşiklerde git gel bana zor olurmu.çocuk odasında tek kişilik bir bazamız da var ben orada yatsam diyorum beşiklerde yanımda rahat olur ama komşular sakın öyle bişey yapma.eşinle yatakları ayırma diyolar bende hak verdim.siz ne yaptınız çok merak ediyorum.
merhaba ikiz anneleri :) benimde çok az bi zamanım kaldı, şimdiden heyecan sardı beni..bugünü saymazsam 4 günüm kalıyor..epey bi yardımınız oldu ,Allah razı olsun hepinizden...
arkadaşların sorusundan bizde faydalandık.. :)
benim çantalarım hazır..doğumdan sonra içeceğim meyve sularımı bile aldım :)
şimdi biraz endişeliyim..eve gelenler gidenler olacak...bebekleri onlardan nasıl koruyacağım onu bilemiyorum..hava soğuk,herkes bakmak isteyecek,hastalar mı değiller mi..siz nasıl neler yaptınız..
aklıma başka bişey gelmiyor heyecandan..tek merak ettiğim,doğumdan sonra ne zaman duş aldınız,bebekleri ne zaman yıkandırdınız..bunları yazarsanız çok makbule geçer..
birde belki gereksiz gibi görünebilr ama ,müjdeyi veren hemşirelere hediye filan mı verdiniz :)) neler yaptınız..
tecrübeli annelere bir sorum olacak.yatış düzenini nasıl yaptınız .biz şimdi iki tane park yatak alıcaz ama ikiside yatak odasına sığmaz.ilk altı ay ikisini aynı beşiğe yatırmayı düşünüyorum yatak odasına koyucam.ama sonrasında ne yapıcam.çocuk odamız var 6 aydan sonra odalarına koysam ayrı beşiklerde git gel bana zor olurmu.çocuk odasında tek kişilik bir bazamız da var ben orada yatsam diyorum beşiklerde yanımda rahat olur ama komşular sakın öyle bişey yapma.eşinle yatakları ayırma diyolar bende hak verdim.siz ne yaptınız çok merak ediyorum.
evet firdoscuğum,tek yumurta ikizi ve ikiside erkekti :) biri biraz küçük kalmış diye doktorum haftayı bekledi,yoksa bu hafta alıcaktı,aslında küçük değilde,diğer bebeğe göre küçük..biri en son 2900 küsürdü,biri de 2400 küsürdü..şimdi nasıllar bilemiyorum,ama artık oturamaz,yatamaz ,nefes alamaz oldum..pazartesi gününü iple çekiyorum artık :)
dediğin gibi ilk başlarda fazla misafir almıyalım, diğer çocuklarımda böyle düşüncelerim yoktu,ama unlar ikiz olunca merak edenide çok olur ve her yerden bakmaya gelirler haliyle..hiç tanımadığım insanlar bile beni sorarmış,o doğum yaptı mı diye..ikizler dünyaya geldi mi diye :)
ay çok heyecanlıyım,bana dua edin arkadaşlar..
herkes ne güzel bebek odası hazırlamış veya hazırlayacak,ben beşik bile alamadım, ben yaz gelene kadar (oturma odasında ) sobalı yerde kalıcam bebeklerle birlikte..yazında yatak odasında ,belki o zaman bi beşik düşünürüz..oturma odamız dar,bir diğer odamızda da üç çocuk var...
o zaman gelsin bakalım ,neler olacak..
Komşular çok biliyor. O komşular acaba hergece kalkıp iki bebeğe bakmışlardamı konusuyorlar?
Eşinide hak ver onuda biraz düşün canım, neticede iki cocuk olduğu için hergece uyanıyorsun ve bu baba sabah erken kalkıp işine gitmek zorunda.
Anne öğlen yada gün içerisinde herhangi bisaatte bebekleriyle uyuyabilir ama baba öyle mi?
Ben bebk odası değilde çocuk odası almıştım. Cünkü enfazla 3-4yıl kullanacaktık o mobilyayı yaw evimizde hangi mobilyamızı 3sene sonra değiştiriyoruz ki.
Anadizi beşiğimiz var onda bi oğlum yatıyor(sallanarak uyuduğu için) onun bazasında ben yatıyorum. Diğer oğlumda kendi yatagında yatıyor.
Bide kraftın parkyatagını aldım o yatak odasında duruyor gündüzleri ayırıyorum birbirlerini uyandırdıkları için.
canım park yatak fikri fgüzel,bence de öyle yapın.zaten ilk bir kaç ay aynı yatağa sığarlar ama sonra birbirini uyandırmaya başlayınca ayırırsın.ben ikiz bebek beşiği almıştım,ranza mantığı gibi düşün.onu yatak odasına koydum,5 ay onda yattılar.daha sonra odalarına geçirdik.ama oda takımı almıştık,çok pişman oldum.gereksiz birşey bence,keşke park yatak alsaydık.valla gel-git tabii zor oluyor,iki bebek gecede kaç defa uyanıyorlar.yok emzir,yok süt sağ içir çoook zor!sen o komşularına bakma,onlar kaç kere ikiz büyütmüş de konuşuyorlar ki.
evet firdoscuğum,tek yumurta ikizi ve ikiside erkekti :) biri biraz küçük kalmış diye doktorum haftayı bekledi,yoksa bu hafta alıcaktı,aslında küçük değilde,diğer bebeğe göre küçük..biri en son 2900 küsürdü,biri de 2400 küsürdü..şimdi nasıllar bilemiyorum,ama artık oturamaz,yatamaz ,nefes alamaz oldum..pazartesi gününü iple çekiyorum artık :)
dediğin gibi ilk başlarda fazla misafir almıyalım, diğer çocuklarımda böyle düşüncelerim yoktu,ama unlar ikiz olunca merak edenide çok olur ve her yerden bakmaya gelirler haliyle..hiç tanımadığım insanlar bile beni sorarmış,o doğum yaptı mı diye..ikizler dünyaya geldi mi diye :)
ay çok heyecanlıyım,bana dua edin arkadaşlar..
herkes ne güzel bebek odası hazırlamış veya hazırlayacak,ben beşik bile alamadım, ben yaz gelene kadar (oturma odasında ) sobalı yerde kalıcam bebeklerle birlikte..yazında yatak odasında ,belki o zaman bi beşik düşünürüz..oturma odamız dar,bir diğer odamızda da üç çocuk var...
o zaman gelsin bakalım ,neler olacak..
ikiz anneleri, bundan sonra daha sık rahatsız edicem sizi.. :))
bugün bebeklerim bir haftalık oldu..geçen hafta acil sezeryanla doğum yaptım belki duydunuz :)
hastaneden gelince yıkadılar ama bir daha yıkamadık..göbeklerinin düşmesini mi bekliyelim ..
birde göğüs uçlarım çok kötü..ne yapayım,krem filan sürüyorum ama fayda etmiyor..
zeytinyağınımı denesem acaba..
engin tecrübelerizden faydalanırım umarım...cevaplarınız için şimdiden bol bol teşekkür ediyorum..
tecrübeli ikiz anneleri nasılsınız ?başlık aşşağılara düşmüş.sizleri çok özledim :)
buğlemcim merhabalar lansonih in kremini tavsiye edebilirim ben çok memnun kaldım üç gün göğsüm yara oldu sonra düzelmeye başladı hem sürdükten sonra da bebekleri emzirirken silmene gerek kalmıyor.
tecrübeli ikiz anneleri bebeklerin odalarıının sıcaklığı kaç derece olmalı ?
tecrübeli ikiz anneleri nasılsınız ?başlık aşşağılara düşmüş.sizleri çok özledim :)
buğlemcim merhabalar lansonih in kremini tavsiye edebilirim ben çok memnun kaldım üç gün göğsüm yara oldu sonra düzelmeye başladı hem sürdükten sonra da bebekleri emzirirken silmene gerek kalmıyor.
tecrübeli ikiz anneleri bebeklerin odalarıının sıcaklığı kaç derece olmalı ?
Melitta nerelerdesin dogum yaptin mi cok merak ediyorum umarim hersey yolundadir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?