• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrübeli olanlardan ve büyüklerimden akıl almaya ihtiyacım var çok bunaldım

daisy34_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
112
107
28
merhaba 24 yaşımdayım üniversite son sınıf öğrencisiyim .öğretmenlik okuyorum kayseride.aslen kayseriliyim.ama ailem istanbulda oturuyor. 5 yıllık bir ilşkim var. artık söz nişan evrelerine girme isteklerindeydik erkek arkadaşımla. 3 yıldır erkek arkadaşımın ailesiyle tanışıyorum.onlara emin bir şekilde söylüyorum bir kere bile bi saygısızlığım dahi olmadı.hatta olduğumdan daha ağır karakterli davranmaya dahi çalıştım.erkek arkadaşım ismini değiştirerek söyluyorum ali ortaokul mezunu ve özel bir yerde çalışan gayet karakterli kişiliği oturmuş bir insan çok da çalışkan.orta durumlu geçimleri gayet iyi bir aile.
annesiyle her karşı karşıya gelmemizde bana laf çarpıtıyor en ufak bişeyde dahi.ben yanlarındayken salağa anlamamışa yattım çoğu kez.
ama bunları aliye sordum hep sonrasında neden böyle yapıyorlar vs. oda hep sen yanlış anladın sunu demek istediler tarzı şeyler söylerdi.artık gerek olmadıkça görüşmemeye karar verdim. sonra annemlere ve aileme aliden bahsettim.teyzem ve kuzenlerimle tnışmıştı ali.onlarda aliyi annemlere hep iyi anlattıklar.annem olumlu bir tavır aldı.anneme anneler gününde hediyeler gönderdi kargoyla bayramda çikolatalar.aynı şekilde bende alinin annesine yaptım aynı karşılığı. özel ders verdim ali bana bir hediye aldıysa bunların hesabı yapılmaz ama aynı kıymette hediye ona aldm. alinin annesi ona aldığım hediyeleri kızlarına yada çeyizlerine koydu.çok zoruma gitti .aliyle buluşacağımız zamanlar hep aliyle tarıştı. geek ben gerek ailesi çok arada bıraktık onu.kabulde ediyorum.
bikere aliyle bir tartışmamız olmuştu.annesi telefon dinlemiş aliye demiş oğlum o okuyor ilerde seni burakır aklı yetince gibi şeyler söylemiş.bunu aliyle konuşunca artniyetli gibi düşünmüyor dedim oğlunu düşünüyor.biz zamanla kendimizi ispatlıcaz dedim.artık annesinin dediği her lafı sen oukyosun ya beni sana layık görmüor diyerek arayı bulmaya çalıştı zavallı alim.
sonra birgün aliyle benim bir işim için koşturmacamız vardı okulla ilgili.ufaklı büyüklü bir sürü şey dedi bana ozamana kadar.aliyi annesiyle ablaları çağırdı işimi halletmemiştik bende gittim.ben selam verince cevap vermedi.ali yanıızdan uzaklaştı bir işi için konuştum dedim benim aliyle görüşmemi buluşmaı istemiyormusunuz yada büyüğümüzsünüz akıl verin ona göre davranırım söz veriyorum ama ilerde bana karşı kırgınlığınız vs olsun istemem dedim özetle.bana bağırmaya resmen ağzına geleni söylemeye başladı.kendi kızlarını örnek verdi hep gözümün önündeler bir yanlışları yok sen burdasın ailenin naptığından haberi yok gibi.(kızlarıyla ilgili bilmediği şeyler çoktu oysaki ama sustum o an.) sonra oğlu gelince hiçbişey olmamış gibi davrandı hadi daisyi eve bırakalm gel vs dedi.ben teyzemde kalıyorum teyzeme bıraktılar beni.sonra eve gittim ağladım bayağı teyzem sordu hiçbişey diyemedim.odama çekildim saatlerce ağladım öylece.sonra aliyi aradım anlattım olanları.ali bana kızdı niye öyle şeyler soruyorsun fln.birde annesi oğlunu parasını yiyen kızmışım gibi laflar söyledi.dedim allah rızası için ben sen ne harcarsan aynısını harcamadım mı.nasıl eve böyle yansıtabildin dedim.sonra telefonu kapattık bu annesine gitmiş bağırmış çağırmış ablaları da annesinin öyle konuşmadığını benim çarpıttığımı vs söylemiş.tekrar beni aradı yüzleştirmk için kardeşleri telefonda resmen geveledi şunu derken bunu demek istedi vs.bende taraflı davrandıkları için konuşmaya devam etmek istemediğimi söyledim kapattık telefonu.el kızını savunduğu içinaliye yüz çevirmişler bir kaçgün evle küs oldu sonra barıştılar ama annesi beni artık gelin olarak istemediğini vs söylemiş hep.ali hep korumuş bni.

sonra tekrar sineye çekm e gibi bişeyler oldu bunları.aliden babama da bahsettik çünkü söz için gelecekler bize.ama annesi surat yapıyormuş.gitmicem vs diyormuş.
ali de psikolojik olarak annesine hak verme olayları başladı .annemle konuşmadan sizinkilere geleceğimizi söyleme fln demeler.annesinin gönlünü yapmak için hediyeler tatillere göndermeler.bende bunu yanlış bulduğumu resmen kız tarafı gibi davranmasını hazmedemediğimi erkek ailesinin kararına göre kız ailesinin değil bizim kararımıza göre onların davranması gerektiğini vs izah ettim.
o kadar fazla şey var ki zoruma giden. beni istemeyen aileyi bende istemiyorum deyip yıllarca emek verdiğimiz herşeyden vazgeçesim var.depresyon hapları kullanıyorum.aileme bişey anlatamıyorum çünkü beni biri üzdügünde 15 sene doktorlarla adaklarla kurbanlarla dualarla doğurduklarını söylerler.bunların onda birini bilseler ne pahasına olursa olsun beni çekip alırlar.evlenmemize müsade etmezler ne yapmalıyım.

ailemin tek evladıyım.erkek arkadaşımın babası beni çok seviyor herkeze öğretmen gelinim var deyip gururlanıyormuş.aliye de bbirgün annen istemiş istememiş rabbim istedikten sonra herşey olacağınıa varır gibi sözler söylemiş.aliye şimdi annein gönlünü al gibi tavsiyelerde bulunan o.mantıklı da.ama geleceğimizde çok problem yaşıcağımızı biliyorum.ali hiç ezdirmedi beni hep kendi üzüldü bu yüzden ama kayınvalide adayımdan çok korkuyorum.sözü geçen osmanlı diye nitelendirebileceğimiz akıllı kadınlardan.beni ailesinde huzursuzluk yaratma oğlunu ondan uzaklaştırma gibi şeylerle suçladı ve anladığım kadarıyla bunu aliye de az da olsun eöpoze etmiş.

çok korkuyorum bunları yazarken bile ağlıyorm şuan.zor bi dönemden geçiyorum.ali ailesine düşkün bi insan olmasa bu kadar kafaya takmazdım biliyorum ama.napacağımı ne edeceğimi bilmiyorum.belkide bunlar rabbimden birer işarettir kestiremiyorum.

çok korkuyorum bunları yazarken bile ağlıyorm şuan.zor bi dönemden geçiyorum.ali ailesine düşkün bi insan olmasa bu kadar kafaya takmazdım biliyorum ama.napacağımı ne edeceğimi bilmiyorum.belkide bunlar rabbimden birer işarettir kestiremiyorum.
aslında herşeyin farkındasın daisiy evet erkek arkadaşın annesine çok düşkün ve söz için onu ikna etmek için türlü çabalara giriyor bence sorma gelecek misiniz ne olacak diye hatta bi süre hiç konuşma bu konuyla ilgili

erkek arkadaşım szöe benden meraklı ama oğlunun saadeti için bu kadar inatçı davranmaı benim için felaketlerin habercisi.söz meraklısı değilim bu kadar problem yaşıyorken kendi içimde.problem kendimi böyle durumların içinde bulunmak.

Daisy yaşım küçük akıl verin ablalarım demişsin inşallah dinlersin...

ALİ yi hemen bırak ablacıgım.1-annesine hak ve devamında rüşvet verdigine göre ADAMDA MANTIK yok!

Ali yi arada bıraktık diyorsun ablacım.Kendi kıymetini bil! ALİ DEDİĞİN ZATI MUHTEREMİN AİLESİ SANA BÖYLE TAVIR TAKINMASAYDI ARADA KALMA OLUR MUYDU?
Burada SANA yapılan saygısızlık...Bir sürü hakaret etmişler bence...

Ne ALİ den köy olur Ne o aileden KASABA...Yaşadık,gördük,geçirdik,eskittik.Burada irili ufaklı bir sürü hikaye var.İSTENMEYEN GELİN her daim İSTENMEZ...Aile NAMUSUNA DİL UZATMIŞ daha ne olsun...

Yol yakınken ayrıl ...Size gelemeyecegiz ailene haber verme diyecek kadar PASİF birini hayatının baş rolüne almak istiyorsan o başka.Aşk meşk rafa kalkınca elinde sadece kişiliği ve ailesi kalıcak ki imzayı atınca ne kadar hızlı oluyor asla bilemezsin.

YA BİR DE HASTA OLUYORUM BURDAKİ GENÇ KIZLARIN MANTALİTESİNE ŞU KADAR YILIMI VERDİM EMEGİM HEBA OLUCAK VS...Arkadaşım yaşadığın üç beş sene için TÜM ÖMRÜNÜ YAKICAKSIN FARKINA VAR...

Ayıl ablacım farkına var...ne var ki deme kendine kendin gibi eğitimi ve aile yapısı olan birini bulmayya çalış...DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE .Yoksa canın çok yanar çooookkk...

sevgiler

Oncelikle soyleyeyim
simdiden bu kadar yuz goz olmaya hic gerek yoktu...

Sorun ailesi de degil,
Ali'nin ailesine duskun olmasi da degil .
Sorun Ali'nin hakliyi haksizi ayirt edememesi ,
kim ne tarafa cekerse oraya gitmesi ...

Aranizdaki egitim farki da cabasi .

Eger evlenirsen cok ah keske dersin ...
Benden soylemesi...

Şimdi ağlamaların BOŞA be ablacıgım...İnat edersen ÖYLE ÇOK AGLAYACAKSIN Kİ...keşkeler işe yaramıyor inan bize...

Kimse seni tanımıyo sana niye kast edelim.Hikayen o kadar bilinfdik ve herşey o kadar nett ki?

YARADAN SANA KOCAMAN İŞARET LEVHALARI DİKMİŞ EVET....DÖN O YOLDAN...VE ŞÜKRET...

Şimdi ağlamaların BOŞA be ablacıgım...İnat edersen ÖYLE ÇOK AGLAYACAKSIN Kİ...keşkeler işe yaramıyor inan bize...

Kimse seni tanımıyo sana niye kast edelim.Hikayen o kadar bilindik ve herşey o kadar nett ki?

YARADAN SANA KOCAMAN İŞARET LEVHALARI DİKMİŞ EVET....DÖN O YOLDAN...VE ŞÜKRET...

konuyu okur okumaz aklıma tek şey geldi;aliyi ve annesini başbaşa bırak uzaklaş o aileden hemen..hayatını bu savaşın ortasında heba etme.

Tatlım abla değil,teyze olarak yazıyorum.
Ali'yi Kayseri'de bırakıp İstanbul'a dön.
Mezun olunca inan işler şimdikinden çok farklı olacak.
Şu an öğrencisin,evden uzaksın,ara dönemdesin ve gerçek hayatın henüz "bu" değil.

Dersen ki bitirip gelemem...
O zaman şimdilik evlenme mevzusunu kapatıp azıcık kendini çek.
Hiçbir söz vermeden İstanbul'a dön ve bir süre uzaktayken kendini tartmaya çalış.

Daisy yaşım küçük akıl verin ablalarım demişsin inşallah dinlersin...

ALİ yi hemen bırak ablacıgım.1-annesine hak ve devamında rüşvet verdigine göre ADAMDA MANTIK yok!

Ali yi arada bıraktık diyorsun ablacım.Kendi kıymetini bil! ALİ DEDİĞİN ZATI MUHTEREMİN AİLESİ SANA BÖYLE TAVIR TAKINMASAYDI ARADA KALMA OLUR MUYDU?
Burada SANA yapılan saygısızlık...Bir sürü hakaret etmişler bence...

Ne ALİ den köy olur Ne o aileden KASABA...Yaşadık,gördük,geçirdik,eskittik.Burada irili ufaklı bir sürü hikaye var.İSTENMEYEN GELİN her daim İSTENMEZ...Aile NAMUSUNA DİL UZATMIŞ daha ne olsun...

Yol yakınken ayrıl ...Size gelemeyecegiz ailene haber verme diyecek kadar PASİF birini hayatının baş rolüne almak istiyorsan o başka.Aşk meşk rafa kalkınca elinde sadece kişiliği ve ailesi kalıcak ki imzayı atınca ne kadar hızlı oluyor asla bilemezsin.

YA BİR DE HASTA OLUYORUM BURDAKİ GENÇ KIZLARIN MANTALİTESİNE ŞU KADAR YILIMI VERDİM EMEGİM HEBA OLUCAK VS...Arkadaşım yaşadığın üç beş sene için TÜM ÖMRÜNÜ YAKICAKSIN FARKINA VAR...

Ayıl ablacım farkına var...ne var ki deme kendine kendin gibi eğitimi ve aile yapısı olan birini bulmayya çalış...DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE .Yoksa canın çok yanar çooookkk...

sevgiler

bunlara sabretmemdeki tek tesellim alinin karakteri ve yaşanmış yılllardı .bu sene mezun olucam ve herkez bak okul bitti senide bıraktı gitti diyecekler bununda farkındayım. isteyen istediğini desin umrumda değil.ama suan seviyorum dediğim insanda onlara hak verecek yıllarca onu kandırdığımı düşüncek.hadi onuda düşünsün ne yapayım. aslında buraya yazarken bitirme düşünceleriyle yazdım ama yorum yapacakları etkilememek için yazmadım. ins hakkımda en hayırlısı olur.

Oncelikle soyleyeyim
simdiden bu kadar yuz goz olmaya hic gerek yoktu...

Sorun ailesi de degil,
Ali'nin ailesine duskun olmasi da degil .
Sorun Ali'nin hakliyi haksizi ayirt edememesi ,
kim ne tarafa cekerse oraya gitmesi ...

Aranizdaki egitim farki da cabasi .

Eger evlenirsen cok ah keske dersin ...
Benden soylemesi...

biz sadece haftasonları plan yapardık aliyle.o da her haftasonu değil.planlarımıza ailesi çöreklenirdi.yüz göz olmaya gerek yoktu bu yanlışımı çok iyi biliyorum.

o AİLEYLE MELEK olsa kaç yazar ablacım.Yaşın nedeniyle kafan karışık olmaz...huzurun olmaz.inan ...

sen başını dik tut...desinler...umursama...seni ailenden uzakta neler yaptıgını ima eden kadından ne umarsın zaten...kazan kaynar...

Şu laf hayatı anlatır İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR...Yapılan yorumlar haksızsa bırak alsınlar günahını...

Ali iyi bir genç olabilir.ama ailesiyle arayı dengelemeyen her erkek gibi o da hatalar yapıcak .canın yanıcak.tutar dalınız yok.

ne ailene ne kendine reva görme bunları aglama...üzüldüm şimdi...inan ki 3/ 5 yıl degil bir ömür aglamak daha kötü ...

gençli,k çok kıymetli bir şey.yeşermiş umutlarını heba etme...bitir okulunu kur hayatını...geri dönüp bakma bile...vahh deme...

ALİ gelemeiyecegiz size ailene haber verme dediginde bitmiş zaten...

Son düzenleme:
çok sağolun samimi yorumlarınız için.
belkide aileme anlatmama sebebim bu yorumlar gibi tepki aldığımda geri dönüşü olmayacağını bilmemdi.

Erkek arkadasin senin icin ailesi ile tartisip kusebilen biri ise demek ki sana deger veriyor ve arkanda duruyor demektir. Isteme mevzusu var ise ve annesi gelmem filan diyorsa o yuzden annesinin huyuna degil suyuna gitmeye calisiyor demek ki.. Dedigin gibi arada derede kalmis. Evlendikten sonra da seni ezdirecegini sanmam. Formaliteler olup bitene kadar annesini idare etme yoluna gidecege benzer. Seviyorsan sen de onu destekle, bir sure annesi ile iyi gecinmeye bak, fazla arada kalmasin, iliskiniz zedelenmesin. Bundan sonra da ona ailesini sikayet etmeyi birak, onlarla kendi sorunlarini kendin hallet. Gordugun gibi ali'ye ailesini sikayet etmek isleri cozmuyor, daha da buyutuyor. Herkes birbiri ile kotu oldugu gibi sen de ortaligi karistiran damgasi yiyorsun, gerek yok. Politikaci olcan evlilikte, herkesleri aklini kullanarak idare etme sanatidir evlilik.. Aglamaya da gerek yok, olagan seyler bunlar, " kaynananin en iyisinin cani kenefte ciksin":1: demisler, vardir bir bildikleri.. 4*4 luk insan yok canim, nere gitsen sorun cikaran birileri olur illa ki. Sen seviyorsan seni korumak icin Osmanli kadini anasi ile bile kotu olmaktan cekinmeyen aline iyi saril. Evlendiniz mi kimse kolay kolay giremez araniza, esini hos tut, ailesine de biraz politikaci ol.:34:

Back
X