• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrübeli olanlardan ve büyüklerimden akıl almaya ihtiyacım var çok bunaldım

hemen uzaklaş,arkana bile bakma,yaşınız daha çok genç,ileride iyiki böyle bir yanlış yapmamışım diyin
yoksa daha çok ağlatır bu kayınvalide sizi

bunlara sabretmemdeki tek tesellim alinin karakteri ve yaşanmış yılllardı .bu sene mezun olucam ve herkez bak okul bitti senide bıraktı gitti diyecekler bununda farkındayım. isteyen istediğini desin umrumda değil.ama suan seviyorum dediğim insanda onlara hak verecek yıllarca onu kandırdığımı düşüncek.hadi onuda düşünsün ne yapayım. aslında buraya yazarken bitirme düşünceleriyle yazdım ama yorum yapacakları etkilememek için yazmadım. ins hakkımda en hayırlısı olur.
alinin böyle bişey düşünmeye hakkı yok daisy çünkü sevdiği kadın babasına ondan bahsettiği halde çiçeğini çikolatasını alıp gelemiyor bunu bi düşün istersen.....

atabilirsin benim için sakıncası yok bu tahsil durumları önceleri problem olarak gözükmeyebilir ama zaman geçtikçe inan aradaki fark belli eder kendini evlendikten sonra herşey zorlaşıyor zaten

MESAJkutunuz doluymuş yollayamıyorum bir iki tanesilerseniz

canım benim merhaba. yazdıklarını okuyunca bi 10-15 yil geriye gittim ve kendimi gördüm. bi abla ve hemşehri olarak tavsiyem herşeyi olduğu yerde bırak ve gelecege bak. aynı şeyleri yaşadım yıllar önce.inatla evlendim çok seviyorum diye. ama binlerce kez pişman oldum. önce tahsil olarak dengin biriyle bi evlilik yapmani diliyorum.ailelerin onaylamadığı evlilikler çok da huzur dolu olmuyor. şu an cahillikle verecegin bi kararla geleceğini karartma.abla tavsiyesi:(

canım benim merhaba. yazdıklarını okuyunca bi 10-15 yil geriye gittim ve kendimi gördüm. bi abla ve hemşehri olarak tavsiyem herşeyi olduğu yerde bırak ve gelecege bak. aynı şeyleri yaşadım yıllar önce.inatla evlendim çok seviyorum diye. ama binlerce kez pişman oldum. önce tahsil olarak dengin biriyle bi evlilik yapmani diliyorum.ailelerin onaylamadığı evlilikler çok da huzur dolu olmuyor. şu an cahillikle verecegin bi kararla geleceğini karartma.abla tavsiyesi:(

evli misiniz hala

evli misiniz hala

evet canım evliyim 10 yıldır ama sanki 100 yıldır kayinvalide çilesi çekiyorum gibi. hayatta hiç kimseye kayinvalideye duyduğum kadar kin duymadım duyabilecegimi de sanmiyorum. esimi deliler gibi severdim ama yasadiklarim ona karsi olan sevgimi hergun biraz daha azaltti ne yazik ki:( ask sevgi bekarken cok buyuk anlamlar ifade ediyor.ama bende anlamlarini kaybedeli cok oldu. kayinvalide cok eziyet etti bana. basta esim koruyup savunmaya kalkisti.evlatliktan reddetmekle tehdit etti annesi. o gun bugundur ben tekbasima savasiyorum kadinla. tahsil farkida cok sikinti yaratiyor. basta sorun olmaz gibi geliyor ama ilerleyen yillarda mutlaka sorun olarak karsiniza cikiyor.

tüm yorumlara katılıyorum.

Ayrıca bu kayınvalide ile ve bu Ali'nin kişiliği ile olmazı geçtim.

Bu Ali seni sevmiyor....Bırak sevgi gibi daha kalıcı bir olguyu aşık bile değil...

5 yıllık 10 yıllık aile mevzularında eşin seni sevmiyor diyemem hemen...

fakat yaş nedeniyle ve flört halinde olduğunuz için Ali'nin gençlik başımda duman hallerinde olup,

ne yapıp edip peşinde olması ve senin yanında olması gerekirdi..

nitekim hep öyledir..

erkekler deli divane aşıkken anneci bile olsalar hep sevgileden tarafa ağır basarlar...

velhasıl kelam,

Ali ile beynen de olmaz, duygusal olarak da olmaz...

ayrıca emeklerim heba olacak diyorsun.

yaşın o kadar genç ki,

ayrılırsan bunun adı emeklerinin heba olması değil,

hayat tecrübesi olacak

Bu gencecık yaşında kayılvalde ne dedı derdıyle uğraşıyorsun..

Senın tek derdın kpss yuksek puan alıp atanmak olmalı..

Bu sene son senen........

En ıyı koca senın meslegındır hıc bır ayın 15 senı yanlız bırakmaz..

Bu kadar erken evlılık planları neden...

Evlenmeden erkek arkadaşınızın aılesı gorusmek ne demek sonrada....Kayınvalde adayından benım kızlarım ıyı sen oglumla gezıyorsun laflarını işitiyorsun....

Hayırlısı olsun hakkında...

Farz et ki hicbir sorun yok. kv adayi cok iyi herkes birbirini kabullenmis soyle boyle... En nihayetinde bu tahsil farkliligi problem olacak. Ilerde bunu esin de problem edecek. O yuzden sen simdi kendi atanmana filan yok, sonra insallah daha uygun biriyle karsilasirsin. Dedigin gibi Allah daha simdiden bu is olmaz diyor, isaretler gonderiyor.

Aileni de, kendini de uzme yol yakinken don. 3-5 senemi verdim deme, zararin neresinden donsem kardir de.

bende teyzeyim. ablamın oğluyla aynı yaştayız. bzim oğlanda bi kızal birlikte kız üniv okuyo öğretmen olacak bizim çocukta lisa mezunu iyi bi işide var. teyze olmama rağmen kendisine sözüm şu oldu. bak bu kız öylesine okumuyo baya öğretmen olucak ailesinin gözbebeği ayrıca kız tek çocuk. sen bu kıza ne verebileceksin. işin garanti değil. evlennce senden fazla maaş alıcak kompleks yapıcaksın. olmaz yakma kızıda kendinide dedim.

şimdide sana söylüyorum. bikere bir ilişkide böyle kv sorunu var sevgilinde annesini senin haklı olduğun anlarda bile pofpoflluyosa. sana inanmayıp kardeşleriyle yüzleştiriyosa. öyle yıllarımı verdim bu ilişkiye saçmalığını unutucaksın. evlendiğin zaman mahvolucak yıllarını düşüneceksin. böyle adamlar evlenince durumun şiddeti artıyor.

evlenince ben idare ederim başederim sanarsın. ama evlenince sevgili olduğun zaman kadar sözün dinlenmiyo canım. 8 yıl her dediğime evet diyen tek tartışma yaşamadan evlenen ve evlenince eşinin hayır demeleri karşısında şoklar yaşayarak duruma alışmış biriyim ben.

ki sen daha evlenmeden onuda geçtim nişan söz bile yok sevgilin ve ailesi ne durumlara sokmuş seni. kaç kurtar kendini.
şimdi kaçar kurtulursan evet bilmeyeceksin evlendiğinde ne olurdu acaba.
ama evlenipte bu çetrefilli ilişki ve ailenin içine düşünce çok iyi anlıycaksın beni. kv resmen senin namusuna laf etmiş. bu nedemektir ya bir erkek bunu nasıl hazmeder. benim eşime annesi böyle bişey diyecekti ha.

bak ben sevgiliydim yada nişanlı hatırlamıyorum. sivilcemle çok oynardım halada öyleyimdir çıkınca elim ordadır. eşimde pat diye bitane elime vururdu oynama diye. tabi bu şiddet eğilimi değil :) . kv de bundan gaza geldi sanırım bigün oda aynı şeyi yaptı ama kötü niyetle değil. oynama kız diye gülerek. bende gülüyodum o sıradaki. eşim kv me öyle bir kızdıki gözlerini pörtleterek. kadın neye uğradığını şaşırdı.

ve nekadar eşimle kavgalıda olsak ne olursa olsun ben eşime annen bana bunu bunu dedi derim. eşimde yok yüzleştiricem yada demez öyle şey annem diye beni yalancı çıkarıcak. allah razı olsun. çok sorun yaşamışımdır 5 yılda eşimlede annesiylede ama hiç eşim beni yalancı yerine koymamıştır. ne anlattıysam inanmıştır. çözüm bulmasada beni yalancı yerine koymasından iyidir diyorum şimdi.

sen şimdi bir büyüğünü al karşına istersen istersen burda yazılanlardan yola çık ama bu anlattıkların varken hç bir aklı selim insan sana bu ilişkiyi evliliğe taşı demez. sakın öyle bir hata yapmada.

eğitimdeki büyük farklılıklar evliliklerde hep sorun teşkil ediyor. aksi durumu çok istisna onlarada ne mutlu derim 0 egoya sahip insanlar demekki.

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaş bak ne kadar şanslısın,bütün yorumları okudum kimse iki satır yazıp çıkmamış,madde madde yazan,kendinden örnek veren,abla şevkati gösteren hepsi var..Süpersiniz hanımlar:46:

Benimde şahsi fikrim;
İlk şu namusuna laf etme olayına takıldım ki o kadın çok şanslıymış sana denk gelmiş.Hadsizlik tavan yapmış resmen,ee hadi oğluyla çıkıyorsun diye aklınca(!) laf sokuyor(kurnaz onu bile oğluna duyurmadan yapıyor),be terbiyesiz seninde kızın yokmu bu nasıl yakıştırmadır..Ne yapalım ilk önümüze çıkanla konuşmadan,tanımadan evlenelimmi yanii..

Tahsil durumu desek ayrı sıkıntılı,bu iş okul bitirmeyle olduğu kadar iş hayatını ve maddiyatı da etkilediğinden yarın bir gün kompleks yapıp sen evde otur bile diyebilir..Yada tam tersi şuan çalıştığı yerden çıksa iş bulmakta zorlanacağı için işi ağırdan alabilir.

Ama asıl beni düşündüren konu sözde Ali'nin daha söz,nişan yokken bu sıkıntılarda dik duramayışı.Ne demek biz size gelemiycez? O daha kendini bu kadar saydıramıyorsa yarın bir gün seni nasıl saydıracak.(ki saydıramadığını okuduk)Farzet ki geldiler istediler ailenden söz,nişan neyse artık yapıldı.Bunun hazırlığı,takısı ıvır zıvırı bitmez.Peki her bir şey yapılması gerektiğinde önce bu kadınınmı gönlü yapılacak yoksa seninmi? Sen bunları ailene yansıtmamak için ne kadar arada kalıcaksın haberin varmı?Emin ol o 3-5 sene ziyan olmasın diye ömrünü heba edersin de kimsenin umrunda olmaz..Yine de en doğru kararı verecek olan sensin,gönlüm ister ki hakkında hayırlı olan,senin için iyi olan neyse o olsun arkadaşım..

Ben de hemsehrin olarak canim yorumlari cok dogru buluyorum.ben de universite arkadasimla evliyim suan 22idi yasim evlendigimde herkese soyluyorum acele etmeye gerek yok hele bi atan maasini kazanmaya basla ceyiz ,vs.derdi olmadan parani harca altina arabani cek gez toz bekar hayatinin tadini cikart .sonra icinde uhte kaliyor insanin.benim esim bile bi tartisma esnasinda bana evlenme meraklisi gibi kostura kostura istemeye cagirdigimi soyledi ki o zamanlar oluyordu kendisi askimdan! Annem babama soylemisti sagolsun hala kizarim babam da ogrenince sozlenmistik.ozetle bosver guzelim ayril bu sene kpssyi hallet.
Bir de aliler kayserinin yerlisi mi?sayet oyleyse Kesinlikle uzaklas

kısmende olsa aynı şeyleri yaşadım hatta daha fazlası diyebilirim.benim kv ilk zamanlar iyiydi.iyi derken bir kaç defa gördüm sadece.erkek arkadaşım sözden,nişandan,evlenmekten bahsetmeye başlayınca kendini de göstermeye başladı.öyle şeyler yaptıki. babamla erkek arkadaşımın babası tanışacaktı evimize gelmedi.söz yapılacağı zaman şehir dışından gelen akrabaları zorla resmen sürükleyerek getirdiler bize.yüzüklerimiz takıldı hüngür hüngür ağladı.ev bakmaya gittik beğenmedi,perde alacağız kendi istediği olsun istedi.arayıp sormadı,beyaz eşyamıza karıştı.çeyizimi almaya gelmedi.kına gecemde yüzüme bile bakmadı.erkek arkadaşımın(şuanda eşim)erkek kardeşinin sevgilisini aldı ortada oynadı bana yüz çevirdi.kına yakılırken elime altını attı resmen.gelin almaya geldiklerinde eve gelmedi arabada bekledi.nikah günümüzde gelin odasında oğluna sarılırıp bağıra bağıra hüngür hüngür ağladı...bana çok çektirdi.şimdi kötünün iyisi ama asla bana yaptıklarını affetmicem.bir arkadaşımız demişki "teyze niye bu kadar inat ediyosun?belki Allah kaderlerini bir yazmıştır.bu kadar engel olma" oda demişki "eğer oğlumun kaderiyse kuş olup kanatlanır uçar evimizin penceresine konar" bu ne şimdi?...ben vazgeçemedim çok seviyordum 5 senelik bir ilişkimiz vardı.Ama sen daha hayatının başındasın güzel bir mesleğin olacak inan bana daha mutlu olacağın günler gelecektir.arkanı dön ve git...çünkü evliliğimizin 1 yılı hep tartışmalarımız kv,aile,o onu söyledi,bu böyle yaptı ile geçti...

daha ortada hiçbir şey yokken aileyle tanışmanın onları ilişkiye sokmanın mantıgı yok..
bu ilişkide istenmeyen bir gelinsin malesef kaynana sana ısınmamış öğretmen olsan bile umrunda değil kadın seni istemiyor bil ki ilerde senin bu evliliğini burnundan getirir..

daha en basından yüzgöz olunmuş bir ilişki gerisinden hayır bekleme yol yakınken bırak annen baban seni cok beklemiş madem onları ilerde daha fazla üzme..
önce okulunu bitir atan sonra evlenirsin acelen ne onu da anlamadım bi tek basına maaşını ye yoksa ali ve annesi yiyecek potansil var onlarda..

lütfen yasayacagın kötü şeyleri düşün vazgeç ben iddialı söylüyorum sen bu adamla bu aileyle mutlu bir evliliği bulamazsın.

Ali'nin mesleği sabit mi? Kayseri'ye bağımlı mı? Sen atanınca seninle gelebilecek mi? Atama olayları istekle oluyor mu tam bilmiyorum ama sakın sırf biri istedi diye Kayseri'ye atama falan isteme. Büyükşehirde yaşamışsın, kampüs havası solumuşsun derdin ne de bu kaçıncı yüzyıldan kaldığı belli olmayan tavirlarla muhatap oluyorsun.

Hadi evlendikten sonra kapımı kapatırım onlar dışarda kalır falan diye de düşünme. Bu kayınvalidenin dışarda kalmaya pek niyeti yok. Her noktada, evliliğinin bütün aşamalarında (hamilelik, doğum, çocuk yetiştirme) bu insanla muhatap olacaksın. Bi de hiç sevmem kocasına oğluna başka türlü yalnız kalınca çirkef çirkef hareketler.

Ayrıl diyemem ama sakın hemen evlenme. Burda ben ayrılamadım çok aşıktım ama çok pişman oldum diyenleri dinle.Mesleğini eline al, hayata bir atıl, yeni yeni insanlarla tanış Ali'yi bir o ortamlara sok. Bakalım seni taşıyabilecek mi? Şimdiki arkadaş ortamında birlikte bir yerlere çıktınız mı? Arkadaşlarınla iletişimi nasıldı? Erkek arkadaşlarını kıskanıyor mu? Arkadaşlarınlayken yapılan konuşmalara yabancı kalıp egosu inciniyor mu?

Günaydın canım öncelikle;

Ben 3 yıllık evliyim çok tecrübeli sayılmam belki ama bir şeyler yazmak istedim.

Bence evlilikte denklik şarttır en azından erkek kadına denk olmalı yada ileride olmalı. Aksi halde önü sonu problemler çıkıyor etrafımda birçok evlilikte gözlemlediğim bir durum.

Müstakbel kayınvalide şimdiden kompleks yapmaya başlamış maalesef sana hak ettiğin değeri vereceğini düşünmüyorum aksine egosunu tatmin etmek için seni sürekli olur olmaz insanlarla aynı kefeye koymaya çalışacak.

Sevdiğin insan şimdi senden yana duruş sergileyebilir ama ilerisi için aynı şey olur mu bilemem. Ayrıca aileden bağımsız bir işi var mı? Hele ki keseler birse çok çok daha zor.

Bana kalırsa iyi düşün çok iyi düşün hem de. Hakkında hayırlısı canım...

Back
X