Tecrübesi olan/olmayan hanım kardeşlerim bir el atın.. :(

Kayinvalidemle altli üstlu oturrmali miyim ?

• Kesinlikle Hayır

OY: 134 81,7%
  • Evet oturmalisin.

OY: 31 18,9%

• Ankete Katılan
    164

Lockam46

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
3.171
2.265
333
Herkese hayırlı Ramazanlar arkadaşlar.
5 senelik evliyim. Severek evlendik eşimle. Evlendigimizden beri de hep kiralardayiz. Ve 5 sene içerisinde sürekli borç ödedik kendi başımıza tek maaşla. Biri bitti biri başladı Şimdi de birine altin borcumuz var.. ve 7 ay önce başka bir eve; taşındık bu 5. evimiz :( Suan da maddi anlamda çok zorlaniyoruz. Site de oturuyoruz. Hem kira hem aidat hem ortak gider hem borç ödemek bizi hayli yordu. Ve manevi anlamda huzursuzluğa bile neden oldu. Simdi soruma gelecek olursak. Kayinvalidemlerin 3 katlı evi var orta katindaki kiraci çıktı orasi boşaldı su an. Eşimmin abileri demiş gel burda otur 650 tl kira vermek kolaymi demiş.. yerinde olsa otururdum seni gaz getirmek için söylemiyorum yanlış anlama demiş eşime.Kayinvalidem de oglum ben zamaninda dedim ona gelin burda oturun kiracıyı çıkartırız dedim ama dinlemedi. Burda otursa abisi gibi o da birikim yapar evini alir falan demis. Tabii bu durumu eşim benimle paylaştı.Fikrimi aldi. Düşün taşın. Kabul etmek zorunda degilsin.Ama her şey ortada. Aklin yolu birdir hayatim dedi. Şimdi 2 eltim var. onlarla baya sorunlar yasamislar zamaninda. altli üstü oturmuşlar. 10 12 sene. Ama şimdi 6 ay önce kendi evlerine taşındılar. orda birikim yaptılar. Ama huzursuzluklari da cok oldu. ben simdi maddiyat mi maneviyat mi ? arasinda seçim yapmak zorunda kalmış gibi hissediyorum kendimi. Yani huzurum bozulur kayinvalidemlerle münakaşa yaşarım mutsuz olurum diye korkuyorum. Çok takıntılı birisiyim. Eşimle de cok zorluklar yasadik esimin ailesini kabullenemedim bazi şeylerini cok elestirdim. Ama karşılıklı hicbir zaman bir munakasamiz olmadi. Ama bir avlunun için de yaşayınca olur mu diye korkuyorum. biraz uzun oldu kusura bakmayin hanimlar . Fikirlerinize çoook ihtiyacim var

Kvnin üst katına yerleşirseniz bir daha ordan çıkabileceğinizi sanmıyorum. Eltiler bile 12 senede çıkabilmiş, yanlarına da huzursuzluktan başka kar kalmamıştır muhtemelen. Keşke daha uygun bir eve çıksaydınız baştan ya da çalışmayı düşünseniz?

Öyle de huzur yok böyle de...
Maddi imkanlar el vermiyorsa taşınmak en mantıklısı.
Kendinizi sürekli kv evine atmazsanız, biraz geri durursanız neden olmasın? Eşiniz de aklı başında birine benziyor sizi en başta otur diye zorlamamış, şimdi de kararı size bırakmış. Maddi olarak zorda olsam ben giderdim.

5 senelik evliyim. Severek evlendik eşimle. Evlendigimizden beri de hep kiralardayiz. Ve 5 sene içerisinde sürekli borç ödedik kendi başımıza tek maaşla. Biri bitti biri başladı Şimdi de birine altin borcumuz var.. ve 7 ay önce başka bir eve; taşındık bu 5. evimiz :( Suan da maddi anlamda çok zorlaniyoruz. Site de oturuyoruz. Hem kira hem aidat hem ortak gider hem borç ödemek bizi hayli yordu. Ve manevi anlamda huzursuzluğa bile neden oldu. Simdi soruma gelecek olursak. Kayinvalidemlerin 3 katlı evi var orta katindaki kiraci çıktı orasi boşaldı su an. Eşimmin abileri demiş gel burda otur 650 tl kira vermek kolaymi demiş.. yerinde olsa otururdum seni gaz getirmek için söylemiyorum yanlış anlama demiş eşime.Kayinvalidem de oglum ben zamaninda dedim ona gelin burda oturun kiracıyı çıkartırız dedim ama dinlemedi. Burda otursa abisi gibi o da birikim yapar evini alir falan demis. Tabii bu durumu eşim benimle paylaştı.Fikrimi aldi. Düşün taşın. Kabul etmek zorunda degilsin.Ama her şey ortada. Aklin yolu birdir hayatim dedi. Şimdi 2 eltim var. onlarla baya sorunlar yasamislar zamaninda. altli üstü oturmuşlar. 10 12 sene. Ama şimdi 6 ay önce kendi evlerine taşındılar. orda birikim yaptılar. Ama huzursuzluklari da cok oldu. ben simdi maddiyat mi maneviyat mi ? arasinda seçim yapmak zorunda kalmış gibi hissediyorum kendimi. Yani huzurum bozulur kayinvalidemlerle münakaşa yaşarım mutsuz olurum diye korkuyorum. Çok takıntılı birisiyim. Eşimle de cok zorluklar yasadik esimin ailesini kabullenemedim bazi şeylerini cok elestirdim. Ama karşılıklı hicbir zaman bir munakasamiz olmadi. Ama bir avlunun için de yaşayınca olur mu diye korkuyorum. biraz uzun oldu kusura bakmayin hanimlar . Fikirlerinize çoook ihtiyacim var
Daha uygun bir ev bulun ama kv nin yanına taşınmayın.
Size çok düşünen insanlarsa zaten kiranın bir kısmını size verebilirler.
Huzur daha önemli bence.

Fikir iyi fikirde kv. Sorun yasayacigi hissedip biliyorsan gitme.
Ben artik eskisi gibi değilim. Eskiden karisirdim. Iyi bir sey söylerdim. O kötü algılanıyordu oğlum. şimdi iyi de kötü de hiçbir şeye karismiyorum demiş. Evet öyle mi öyle doğru..

Ailelerle yakın oturulmasına karşıyım. Çok iyi insanlar bile olsalar, annelik babalık gereği çocuklarının işlerine karışmaktan geri duramıyorlar çoğunlukla. Önce hoş görülebilecek durumlar, zamanla boğucu hale gelebiliyor. Yerinizde olsam iş bakardım. Çalışmanızı engelleyecek bir durum var mı?

Tek maaş demişsiniz, oraya taşınmak yerine sizde çalışsanız daha güzel olmaz mı?
Ben olsam aynı binaya gitmezdim, başka alternatifler bulmaya çalırdım.
Bir tane 2 yaşında bebeğim var. Kvdemlerle Suan ki evimiz çok uzak. çalışmaya kalksam. Ona birakamam arabamiz yok araba olsa ehliyetim yok. kvdeme biraksam her gün 2 vesaitle gidilmez çekilmez sabahin nurunda.. ama oraya taşındığım zaman kvdeme birakabilir kızımı. O zaman çalışma imkanim daha fazla olur

Ailelerle yakın oturulmasına karşıyım. Çok iyi insanlar bile olsalar, annelik babalık gereği çocuklarının işlerine karışmaktan geri duramıyorlar çoğunlukla. Önce hoş görülebilecek durumlar, zamanla boğucu hale gelebiliyor. Yerinizde olsam iş bakardım. Çalışmanızı engelleyecek bir durum var mı?
bir tane kızım var. Ve burda gurbetteyim. aileme 14 saat uzakliktayim. sadece eşimin ailesi var burada. sırtımı dayayabileceğim bir onlar var

Ben artik eskisi gibi değilim. Eskiden karisirdim. Iyi bir sey söylerdim. O kötü algılanıyordu oğlum. şimdi iyi de kötü de hiçbir şeye karismiyorum demiş. Evet öyle mi öyle doğru..
O zaman kayınvalideniz eltilerinizle yaşadıklarından dili yanmış ve artık ne iyi ne kötü karışmamayı tercih ediyor. bence de taşının oraya mesafenizi koruyun yapın birikiminizi eşinizle huzurunuza bakın. Ama baştan net bi tavır çizin. Herşey aldı başını gidiyor geçinmek iyice zorlaştı. Tabi siz de işe girebilseniz bu seçeneğe gerek kalmaz ama giremiyorsanız taşının mesafenizi koruyun baştan.

Bekara laf düşer mi bilmiyorum ama ben olsam taşınırım. Araya da mesafe koyarım, sürekli beraber olmam.

bir tane kızım var. Ve burda gurbetteyim. aileme 14 saat uzakliktayim. sadece eşimin ailesi var burada. sırtımı dayayabileceğim bir onlar var
Kızınız küçükse çalışmanız zor tabi. Kızınız kreş yaşına gelene kadar kayınvalidenin oraya taşınsanız, sonra iş bulup kendi evinize çıksanız diyeceğim ama o zaman da eşinizin burada rahatız, masrafımız az, bir süre daha oturalım diye sizi oyalama ihtimali var mı sizce? Yani eşinizi siz tanırsınız.

5 senelik evliyim. Severek evlendik eşimle. Evlendigimizden beri de hep kiralardayiz. Ve 5 sene içerisinde sürekli borç ödedik kendi başımıza tek maaşla. Biri bitti biri başladı Şimdi de birine altin borcumuz var.. ve 7 ay önce başka bir eve; taşındık bu 5. evimiz :KK43: Suan da maddi anlamda çok zorlaniyoruz. Site de oturuyoruz. Hem kira hem aidat hem ortak gider hem borç ödemek bizi hayli yordu. Ve manevi anlamda huzursuzluğa bile neden oldu. Simdi soruma gelecek olursak. Kayinvalidemlerin 3 katlı evi var orta katindaki kiraci çıktı orasi boşaldı su an. Eşimmin abileri demiş gel burda otur 650 tl kira vermek kolaymi demiş.. yerinde olsa otururdum seni gaz getirmek için söylemiyorum yanlış anlama demiş eşime.Kayinvalidem de oglum ben zamaninda dedim ona gelin burda oturun kiracıyı çıkartırız dedim ama dinlemedi. Burda otursa abisi gibi o da birikim yapar evini alir falan demis. Tabii bu durumu eşim benimle paylaştı.Fikrimi aldi. Düşün taşın. Kabul etmek zorunda degilsin.Ama her şey ortada. Aklin yolu birdir hayatim dedi. Şimdi 2 eltim var. onlarla baya sorunlar yasamislar zamaninda. altli üstü oturmuşlar. 10 12 sene. Ama şimdi 6 ay önce kendi evlerine taşındılar. orda birikim yaptılar. Ama huzursuzluklari da cok oldu. ben simdi maddiyat mi maneviyat mi ? arasinda seçim yapmak zorunda kalmış gibi hissediyorum kendimi. Yani huzurum bozulur kayinvalidemlerle münakaşa yaşarım mutsuz olurum diye korkuyorum. Çok takıntılı birisiyim. Eşimle de cok zorluklar yasadik esimin ailesini kabullenemedim bazi şeylerini cok elestirdim. Ama karşılıklı hicbir zaman bir munakasamiz olmadi. Ama bir avlunun için de yaşayınca olur mu diye korkuyorum. biraz uzun oldu kusura bakmayin hanimlar . Fikirlerinize çoook ihtiyacim var
Valla ben olsam otururum çünkü kv.çok severim çok iyi anlaşıyoruz. Ama anlaşamıyosanız oturmayın derim problemler yakın olunca katlanabilir :KK14:

Back
X