canim bende yurtdisinda yasiyorum,sen calisirsan,kazandiginin vergiye gidecegini soyluyorsun,evet bu bir bakima dogru ama soyle birseyde var.esin tam gunluk ve ailesini gecindirecek bir isi var ve sen de yarim gunluk bir is bulursan 400 euroluk gibi,bu gene senin durumuna yarar.bende senelerce oyle calistim,esimin voll isi var bende 6 sene boyunca 400 euroluk calistim.eger 400 euroluk calisirsan bu yanlis bilmiyorsam vergi kesintiisz oluyor,sanirsam 30 euruluk bir miktar sadece kesiliyor onuda isverenin oduyor.yani bu durumda eline tam 400 euro gecmis oluyor,ha gene yarim gun ama fazla saatle calismak istersen,o zaman vergi kesintsine uygruyor,tabi.mesela 600 kusurluk bir iste en az 200 luk bir kesinti olur gene eline 400 kalir,ama senin icinde iyi olur,iyi kotu emekliligin,sigortan falan calisir.tabi bu durum is saatlerine ,is saati ucretine gore inip cikabilir.Bence sen 400 euroluk bir is bull,hem hem eline para gecer,hem esinin iyi kotu yuku hafifler,o parayla da ufak tefek seyler yaparsiniz,hende bir iste calisman dilini gelistirmene cok fayda saglar.tabi nerde yasadigini bilmiyorum,ben almanyada yasadigim icin kendimden orenek verdim.
esindeki hirs bendede var,o yuzden anlayabilirim onu,ama cokta kasmamak lazim,bu devirde tek kisi cok cok iyi paralar kazanmiyorsa,ikinci kisininde bir sekilde eve katkida bulunmasi lazim,cunku tek maasla maalesef ,birseyler basarabilmek cok zor,ufak tefek seyler yapilirda,ama ev almak,birikimin ,yardim edenin yoksa imkansiz gibi birsey.hakkinizda hayirlisi olsun insallah..