• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrubesizim,Esim icin uzuluyorum.Onun icin ne yapabilirim yardimmmm!

Merhaba

Bende Belcikada yasiyorum aslinda part time calissan vergi acisindan pek sorun olacagini dusunmuyorum. Bu arada meselegin ne ?
Devamli ailesyle disari cikiyorz demissin, mesela kendin bir plan yapabilirsn bi yerde yer ayirtabilrsin. Ciktiginiz vakit pek konusmuyosa zevk almiyosa ozamanda sende onun gibi davran hevesli mutlu gorunme, belki seni oyle gorunce duzeltir kendini.
Allah yardimcin olsun kardesim
aslinda a
iyi aciklaysmadim ozurdilerim ben kuaforum evimde sizde bilirsiniz buralarda evde kas biyik sac kesimi makyaj vs bunlari yapiyorum market paramiz cikiyo sukur.ama ful time calissam yarin icin plan yaptik tmm deniyim neyin vardersede seni taklit ediyorum diyim:)

Aa ne guzelmis :) az cok evde'de birseyler kazanabiliyorsun. Dil az cok ogrendikten sonra bir kuafor salonuna hemen girebilirsin pratik yaparak daha cabuk ogrenirsin, bu arada fransizca mi yoksa flamanca mi ogreniyosun ?
:)) sorarsa sen boyle davraninca benimde tadim olmuyo dersin :)

Hep ailesiyle beraber olmak istiyor dedikten sonra aileci olarak yorumlamistim.ama devaminda demissin ki ailesi elimizi cebimize attirmiyor.bu da bir arti.bu durumda bir de onlar destek bekliyor olabilirdi.yurt disinda maalesef calisma durumlari oyle.work&travel ile yurt disina giden bir suru muhendis garsonluk falan yapiyor.adamlar bizim diplomamizi saymiyor hakli olarak.bu cok da dert edilecek bir sey olmasa da bence esin su anki isinde daha iyi kazansa bu kadar sikilmaz.sen de yapabiliyorsan part time calis.esine anlat guzelce ayda kendiniz icin ayiracaginiz 100eur bir yilda 1200 yapar.miktar daha da cok olmali sa minimum ornekledim.bu da uzun vadede bir yil gec hedeflerine ulasmak demek olsun.bir yil ne ki insan hayatinda.ama koca bir omru surekli sikarak gecirmek geri donusumu olmayan keskeleri getirir.

canim bende yurtdisinda yasiyorum,sen calisirsan,kazandiginin vergiye gidecegini soyluyorsun,evet bu bir bakima dogru ama soyle birseyde var.esin tam gunluk ve ailesini gecindirecek bir isi var ve sen de yarim gunluk bir is bulursan 400 euroluk gibi,bu gene senin durumuna yarar.bende senelerce oyle calistim,esimin voll isi var bende 6 sene boyunca 400 euroluk calistim.eger 400 euroluk calisirsan bu yanlis bilmiyorsam vergi kesintiisz oluyor,sanirsam 30 euruluk bir miktar sadece kesiliyor onuda isverenin oduyor.yani bu durumda eline tam 400 euro gecmis oluyor,ha gene yarim gun ama fazla saatle calismak istersen,o zaman vergi kesintsine uygruyor,tabi.mesela 600 kusurluk bir iste en az 200 luk bir kesinti olur gene eline 400 kalir,ama senin icinde iyi olur,iyi kotu emekliligin,sigortan falan calisir.tabi bu durum is saatlerine ,is saati ucretine gore inip cikabilir.Bence sen 400 euroluk bir is bull,hem hem eline para gecer,hem esinin iyi kotu yuku hafifler,o parayla da ufak tefek seyler yaparsiniz,hende bir iste calisman dilini gelistirmene cok fayda saglar.tabi nerde yasadigini bilmiyorum,ben almanyada yasadigim icin kendimden orenek verdim.
esindeki hirs bendede var,o yuzden anlayabilirim onu,ama cokta kasmamak lazim,bu devirde tek kisi cok cok iyi paralar kazanmiyorsa,ikinci kisininde bir sekilde eve katkida bulunmasi lazim,cunku tek maasla maalesef ,birseyler basarabilmek cok zor,ufak tefek seyler yapilirda,ama ev almak,birikimin ,yardim edenin yoksa imkansiz gibi birsey.hakkinizda hayirlisi olsun insallah..

Aa ne guzelmis :) az cok evde'de birseyler kazanabiliyorsun. Dil az cok ogrendikten sonra bir kuafor salonuna hemen girebilirsin pratik yaparak daha cabuk ogrenirsin, bu arada fransizca mi yoksa flamanca mi ogreniyosun ?
:)) sorarsa sen boyle davraninca benimde tadim olmuyo dersin :)

Flamanca ogreniyorum.Evet dilimi gelistirmek suanki ilk hedefim hayatima dair dil yoksa yarimsin bu avrupada

Hep ailesiyle beraber olmak istiyor dedikten sonra aileci olarak yorumlamistim.ama devaminda demissin ki ailesi elimizi cebimize attirmiyor.bu da bir arti.bu durumda bir de onlar destek bekliyor olabilirdi.yurt disinda maalesef calisma durumlari oyle.work&travel ile yurt disina giden bir suru muhendis garsonluk falan yapiyor.adamlar bizim diplomamizi saymiyor hakli olarak.bu cok da dert edilecek bir sey olmasa da bence esin su anki isinde daha iyi kazansa bu kadar sikilmaz.sen de yapabiliyorsan part time calis.esine anlat guzelce ayda kendiniz icin ayiracaginiz 100eur bir yilda 1200 yapar.miktar daha da cok olmali sa minimum ornekledim.bu da uzun vadede bir yil gec hedeflerine ulasmak demek olsun.bir yil ne ki insan hayatinda.ama koca bir omru surekli sikarak gecirmek geri donusumu olmayan keskeleri getirir.

Allaha sukur kayinvalidemler verici yapici ebeveynler.Esimin maasiyla geciniyoruz kucuk bir meblada kenara koyabiliyoruz ama tabi ben tam zamanli calissam super olucak yari zamanli calismaya korkuyorum buranin vergi sisteminden dolayi benek bilmiyorum ama cevremde duyduklarima gore yari zamanli calistigin zaman evdede bir kisi vul calisiyorsa o yari zamanli calisanin parasi nin buyuk bolumu vergiye gidiyomus bende kuaforum evde kas biyik aliyorum katkida bulunuyorum az cok

Sizde daha az para harcıyacağınız aktiviteler yapın. Avm ye gitmek yerine müzelere gidin ya da avrupada yaşıyomışsunuz bildiğim kadarıyla oralarda bir sürü park var lokantaya gitmek yerine oralarda piknik yapın. Hayat maalesef herşeyi önümüze sunmuyor bişeyler elde etmek için sabretmrk fedekarlık yapmak gerekiyo.

Sizde daha az para harcıyacağınız aktiviteler yapın. Avm ye gitmek yerine müzelere gidin ya da avrupada yaşıyomışsunuz bildiğim kadarıyla oralarda bir sürü park var lokantaya gitmek yerine oralarda piknik yapın. Hayat maalesef herşeyi önümüze sunmuyor bişeyler elde etmek için sabretmrk fedekarlık yapmak gerekiyo.
Daha once yazmistim sorun gezmek degil biz disari cikiyoruz dediginizgibi parklara felan cok gideriz sorun esim disari ciksada zevk almiyo

Daha coooook gencsiniz. Bir yil hic birsey demek deyil inan bize. Bence once okulunu bitirmeye bak, dil ogren. Sindi 400 euro kazanacagina en gec iki yil icinde cok daha fazla kazanirsin. Sonrada belki esin okur ?

bence eşin daha yaşı da müsaitken okuluna bir şekilde devam etsin.
bak o seni okutmuş, sen de şu meslek okulunu bitirip bi işe girince onu okut.
bence eşinin içinde kalmış okuyamaması..

Evet kizlar benim planimda o disimi sikip su okulu bitiriyim bir yil calissam bile baya toparlaniriz maddi acidan sunuda soyleym esim arada sinif arkadaslarini yasitlarini gorur okulunu bitirip on yuksek okula gidenleri hep ozenir biliyorum hissederim ins su bir yil icinde baslayacagi iste yukselme o alan uzerine okuyabilme sansi var onu yapmak istiyor en azindan birseyler yapmak kariyer yapmak istiyor yazmak istedigim bir baska sey ise onceden buraya dertlerini paylasan kisilerin yazilarini okurdum kendimce onlara aklimdan soyleyapabilir bunu diyebilirdi diye gecirsemde hic yazmazdim konu sahiplerine okur gecerdim meger sizi hic tanimayan kisilerin soyledikleri ne kadar rahatlatiyomus insani buradan cevap veren herkeze ayri ayri tesekkurlerimi sunuyorum

Eşinin iş yerinde psikolojisi bozulmuş ev hayatınada yansıyor... Eviniz kira mı?
Bence eşinize sizde destek olun... Cv Düzenleyip onun adına cv dağıta bilirsiniz...İnternette
İş ilanı olan siteler var ordan yararlana bilirsiniz... Ona sürekli sevgini ilgini göster.
İş hayatı ile otur konus dertleş.. Olumlu konus rahatlat zamanla atlatır bu durumu...

Back
X