• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi TEDAVİ AŞAMALARIMIZ VE SON DURUMLARIMIZ(HEPİMİZ BİRİMİZ BİRİMİZ HEPİMİZ İÇİN BOL BEBİŞLİ GÜNLER İÇİN)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
İmkanımız yok malesef aşılamayı bile devlette yaptıracağız
canım merhaba aşılama ilk kez mi yaptıracaksın ?
kaç senelik evlisin
Bende devlette yaptırmıştım fakat eşinde gerçekten sayı azlığı varsa ve bunu sperm testleriyle kanıtladığımız için devlet bize direkt tüp bebeğe yönlendirdi aşılama istenmedi

canım merhaba aşılama ilk kez mi yaptıracaksın ?
kaç senelik evlisin
Bende devlette yaptırmıştım fakat eşinde gerçekten sayı azlığı varsa ve bunu sperm testleriyle kanıtladığımız için devlet bize direkt tüp bebeğe yönlendirdi aşılama istenmedi
İlk kez yaptırcam 1 buçuk yıllık evliyiz 1 yıldır da korunmuyoruz
Sayımız 90 milyon hızımız toplam 22 morfoloji de 0

kızlar merhaba,
hepimizin eşleri ya sperm azlıgı morfoloji sıkıntısı yada azospermi ile mucadele ediyor.Yaşadıgımız tedavi süreçlerini nasıl başladık tedavi sonrası nerdeyiz hangi doktorda tedavi gördük tüp bebek aşamasına kaç senede geldik ve tedavi dışında ekstra neler uyguladık bilgi paylaşımı yapsak .Ben kendi hikayemden başlayayım .Eşim azosperm 2018 yılı mart ayında celalettin peruya başladık eşim azf d delasyonu + prostat kisti + hipogonadizm var ilk testte %100 spermatosit çıktı 2 senenin sonunda sperm testi sonucumuz aşagıdaki gibi.Şu anda celalettin hocanın tedavisinin yanında promotil de kullanıyoruz eşim promotil men ben promotil women kullanıyoruz.Bir sonraki randevu çok önemli sperm bile çıkabilir sizler hangi aşamadasınız ?

Eki Görüntüle 2608391
merhaba bizimde 6 senedir istedik bebiş..
geçen sene eşim varikosel ameliyatı oldu sonrasında ilaç tedavileri gördü
Pek bir değişiklik olmadı hız artmadı morfoloji değişmedi Bunlar değişmeyince tüp bebeğe yöneldik ocakta tüp bebek yaptık tutmadı ikinciye başlayacaktık şuanda ama durumlardan maalesef başlayamadık
Hayırlısı olsun sizin için 6 ay kadar bu ilaç tedavileri devam ediyor ara ara eşiniz sanırım test verecek

sayılarınız gayet iyi
Tüp bebekte morfolojiye takılmıyorlar doktorlar aşılama 3 kere denenmesi gerekiyor 1,5 yıllık evliyseniz
Bizim 6 sene olmuştu evleneli benim hiç hamile kalmayınca ve eşimden 3 kere sperm testi düşük çıkınca zaten doğrudan tüp bebek olacağını biliyordum
İmkanınız ilk önce devlette deneyin tabi bende ilk hakkımı devlette denemek istedim şimdi özelde deneyeceğim
Sonuçta aynı işlemlerden geçiliyor :KK16:

sayınız gerçekten iyiymiş ama bence aşılamada morfoloji önemli en azından bitkisel takviyelerle yada vitaminlerle morfolojiyi düzeltebilirsiniz biraz mesela proxed,promotil erkekte antioksidan olarak çok faydalı vitaminler bu sayılarla normal yollla bile olabilir

Merhaba canım bende takipteyim konuyu benimde eşime oligoastenospermi teşhisi konuldu
morfoloji %1 sayı ve hızı az
bende denemeyi düşünüyordum bu ayda Bahçeciye başlıycaktım ama maalesef olmadı virüsten dolayı..
ilk denemeyi yaptırdım tutmadı devlette denemiştim
Siz nerede denemeyi düşünüyorsunuz ?
Biz Antalya’da batu aydınurazla başlıyoruz canım çoğu hastane kabul etmedi Antalya’da batu bey sağolsun başlayabiliriz dedi önümüzdeki adetle başlayacağız insallah:) neden tutmadı bir şey dediler mi ? Bizim ilk testte morfoloji 10.9 du ikinci testte normal başlı %88 yazıyordu bilgim de yok ama normal mi ben de tutmaz diye korkuyorum biraz

sayılarınız gayet iyi
Tüp bebekte morfolojiye takılmıyorlar doktorlar aşılama 3 kere denenmesi gerekiyor 1,5 yıllık evliyseniz
Bizim 6 sene olmuştu evleneli benim hiç hamile kalmayınca ve eşimden 3 kere sperm testi düşük çıkınca zaten doğrudan tüp bebek olacağını biliyordum
İmkanınız ilk önce devlette deneyin tabi bende ilk hakkımı devlette denemek istedim şimdi özelde deneyeceğim
Sonuçta aynı işlemlerden geçiliyor :KK16:
size aşılama yaptılar mı kuuzm bize aşılama olmaz direk tüp bebek dediler 15 milyon sperm gerek aşılama icin bizim 5 milyondu 2 ay önce 8 milyondu 5 e düştü o düşüşün nedenini de anlayamadık ama daha da düşer diye korkudan hemen başlamak istedik

size aşılama yaptılar mı kuuzm bize aşılama olmaz direk tüp bebek dediler 15 milyon sperm gerek aşılama icin bizim 5 milyondu 2 ay önce 8 milyondu 5 e düştü o düşüşün nedenini de anlayamadık ama daha da düşer diye korkudan hemen başlamak istedik
Yok canım benimde hiç aşılama olmadı direkt tup dediler nerede yaptiriyorsun tüp bebişi
Ben ilkini denedim maalesef tutmadı ikinciye basliycaktim daha başlayamadım maalesef

Biz Antalya’da batu aydınurazla başlıyoruz canım çoğu hastane kabul etmedi Antalya’da batu bey sağolsun başlayabiliriz dedi önümüzdeki adetle başlayacağız insallah:) neden tutmadı bir şey dediler mi ? Bizim ilk testte morfoloji 10.9 du ikinci testte normal başlı %88 yazıyordu bilgim de yok ama normal mi ben de tutmaz diye korkuyorum biraz
İnşallah tutar canım içini ferah tut

Morfoloji gayet iyi bizimkisinde sayi vesaire hız yoktu bisey demediler bana pek açıklama yapan olmadı hemen gunumde adet oldum kan testi verdim negatifti 6 gun beklettiler embriyoyu büyük ihtimalle yavaş gelişti büyümedi sonra transfer ettiler bana pek umudum kalmadı o zaman olmayacagini tahmin ettim öyle olunca o yüzden çok üzülmedim aslında sonrasında bende ikinciye başlayayım diye bir kaç yerle görüşüp kararlastiridigim yere gittim test verin dediler ikinci hafta gidecektik maalesef ki şu durumda evden ise işten eve gidiyoruz

Gayet iyi bence senin durumun sayı önemli değil tup bebekte bir tane bile sağlıklı sperm ve yumurta olması yeterli ❤

Gayet iyi bence senin durumun sayı önemli değil tup bebekte bir tane bile sağlıklı sperm ve yumurta olması yeterli ❤
Şnsallah hepimizin yüzü Güler 🙏🏽 Çok korkuyorum benim yaşım 25 doktor yaşın çok uygun falan dedi ama hiç tecrübem de yok süreç de korkutuyor beni biraz oligo olma sebebi neymiş eşinizin? Bizim FSH yüksek :(

Düşünün nedeni sıkıntı stres ve erkekte her ay aynı olmuyor beslenme düzeni bile değişiklik gösterse otomatik olarak değişiyor

Şnsallah hepimizin yüzü Güler 🙏🏽 Çok korkuyorum benim yaşım 25 doktor yaşın çok uygun falan dedi ama hiç tecrübem de yok süreç de korkutuyor beni biraz oligo olma sebebi neymiş eşinizin? Bizim FSH yüksek :KK43:
Yaşın genç şanslısın hiç korkma yeme içmenize dikkat edin saglıklı beslenin bende evlendiğimde 25 yaşındaydım keşke eşimi daha erken ikna etseydim 25 yaşımda başlasaydık bu tedavilere 2 sene kaybettik o ikna oluncaya kadar

Yaşın genç şanslısın hiç korkma yeme içmenize dikkat edin saglıklı beslenin bende evlendiğimde 25 yaşındaydım keşke eşimi daha erken ikna etseydim 25 yaşımda başlasaydık bu tedavilere 2 sene kaybettik o ikna oluncaya kadar
Doktorlar da çok oyalıyor insanı bizim ilk gittiğimiz doktor 8 milyon spermle düşün 3 ay içinde bana müjdeli haber vermeye gelirsiniz diye gönderdi bizi FSH 26ydı eşimde önemli değil dedi doktorumuzu değiştirdik direk tüp bebek diyince ikna oldu eşim yoksa olacak diye bekleyecektik

Düşünün nedeni sıkıntı stres ve erkekte her ay aynı olmuyor beslenme düzeni bile değişiklik gösterse otomatik olarak değişiyor
Gerildi eşim biraz son testi verirken ben biraz ona bağlıyorum ama çok takviye kullanmıştık keci boynuzları ilaçlar

Doktorlar da çok oyalıyor insanı bizim ilk gittiğimiz doktor 8 milyon spermle düşün 3 ay içinde bana müjdeli haber vermeye gelirsiniz diye gönderdi bizi FSH 26ydı eşimde önemli değil dedi doktorumuzu değiştirdik direk tüp bebek diyince ikna oldu eşim yoksa olacak diye bekleyecektik
Gelecek tüp bebek merkezindemiydi batu bey

Şnsallah hepimizin yüzü Güler 🙏🏽 Çok korkuyorum benim yaşım 25 doktor yaşın çok uygun falan dedi ama hiç tecrübem de yok süreç de korkutuyor beni biraz oligo olma sebebi neymiş eşinizin? Bizim FSH yüksek :KK43:
Bizimkisine ilk doktora gittiğimizde varikosel kaynaklı dediler isterseniz varikosel ameliyatı olun düzelme durumu var doğal yolla çocuk sahibi olan var dediler yada isterseniz direkt tup bebek deneyelim dediler kararı siz verin dedi doktorumuz.bizde seçim yaptık ..
1.5 sene önce varikosel ameliyatı oldu öncesinde ve sonrasında sperm testi yapıldı.
Değişiklik olmadı sayıda morfoloji de değişmedi sonra vitamin ve hormon ilacı kullanıldı bir tik değişiklik oldu sayıda ama ileri hız morfoloji değişmedi. Baktık değerler ayni doktor bu sefer iğne verdi kullandık gene sonuç aynı maalesef bu sefer tup bebek denedik oda olmadı

Bizimkisine ilk doktora gittiğimizde varikosel kaynaklı dediler isterseniz varikosel ameliyatı olun düzelme durumu var doğal yolla çocuk sahibi olan var dediler yada isterseniz direkt tup bebek deneyelim dediler kararı siz verin dedi doktorumuz.bizde seçim yaptık ..
1.5 sene önce varikosel ameliyatı oldu öncesinde ve sonrasında sperm testi yapıldı.
Değişiklik olmadı sayıda morfoloji de değişmedi sonra vitamin ve hormon ilacı kullanıldı bir tik değişiklik oldu sayıda ama ileri hız morfoloji değişmedi. Baktık değerler ayni doktor bu sefer iğne verdi kullandık gene sonuç aynı maalesef bu sefer tup bebek denedik oda olmadı
İnsallah ikincide olur hayırlısıyla 🙏🏽🙏🏽🙏🏽

Back
X