Aşılama tedavi gördüğünüzü kimler biliyor

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

tedavi olduğunuzu kimlere söylediniz-eşiniz dışında tabi:))

• Ankete Katılan
    58

ne ayip ya yuh yani nasil iliskiye girilmeliymis:1shok:boyle insanlarda bu dunyada yasiyor ne yazikki allah sabir versin size.

ben anne olmamaya karar verdim .cocuk istemiyorum. ama banada cocugum olmuyor gozuyle bakiyorlar. guya benim cocugum olmuyormusda bu yalana basvuruyormusumkaydirigubbakcemile3
halbuki hic denemedik bile. esimde bende anne baba olabilecek insanlar degiliz.

boş ver ya gaza geldim yazdım bişeyler silcem zaten şimdi yazılanları okuyunca doldum biraz

ben suan aşılama aşamasındayım ama bunu sadece eşim bilyor :)
bebiş istediğimi we ilaç kullandıgımı sadece 1 arkadaım we annemle kardeşim biliyor fazla detayda bilmiolar sedece adet düzünleyici ilaç kullandıgımı we istediğimi biliorlar ......
tamam bu utanılcak bişiy diil biliyorum allahın bize nasıp etmedıgı bişiy yada daha zamanı olan bişiy ama insanlar gercekten bazen cok kırıcı olabılıyor söylemedim ama eminim arkamdan acaba olmuyormu diyenler oluyordur cunku 2.5 yıllık ewliyim ama söylesemde her kafadan bi ses cıkıcak yok neden hangi dr hangi ilaç bı tanıdıgım....... ile başlayan bi sürü cümle we bu benı daha cok yıpratır die düşünüyorum hoş bööle de cook yıpranıyorum ama en azından daha yaşım kucuk war zamanı borcumuz war faln diyip geçiştiriyorum ama bu ayki aşılamam tutarsa da aşılama yaptım derim herkese yani o zmn saklamam ama olana kdr bılmıyorum ya daha ne kadar saklayabılırım inanın bılmıyorum we çok üzülüyorum insanın bazı şeyleri kimseyle konuşamamması bile cok kotu gelio iiki kk war :enbuyukkk:...........

etrafımda herkes biliyor çünkü
eşimin ve benim çok çocuk sahibi olmak istediğimizi evlendiğimiz ilk günden bu yana herkes biliyor. eşim doktor ve ilk evliliğinden 2 çocuğu var.herkes ben de bir problem var zannedıyor.ilk aşılamamı oldum Rabbim bilir hayırlısını. ne kadar ağladığımı ne kadar yalvardığımı benimle aynı duyguları paylaşan siz arkadaşlarım daha iyi bilirsiniz...evet bu da bizim imtihanımız...

cevremdeki insanlarin bana hani cocuk yokmu daha gibi beni yipratan sorularini duymaktan biktigim icin sadece annem teyzem ve teyzemin iki kizi bilio...baskada kimseye söylemeyi düsünmüyorum´,,,cünkü zaten sorularla beni yeterince bunaltiyorlar bide her olumsuz tedavide yine mi yok hala mi olmadi gibi arkamdan konusmalari ve bana acir gibi bakmalari hic hosuma gitmez

ben d e önce istemiyordum çocuk benimde olmadığını düşünüyorlardı halbuki bunu ben bile bilmiyordum düşünsenize
doktor bana istediğin zaman çocuğun olmayabilir dediğinde çocuk düşünmeye başladım

benim sadece 2-3 arkadaş biliyor aşılama olunca da söylemeyeceğim o sır benimle gidecek çünkü toplumumuzda tüp bebek olan veya tedaviyle olan çocuklara farklı bir gözle bakıyorlar onlarda değişiklik arıyorlar sanki o başka birinin çocuğu gibi ben bunu çok gördüm tedaviyle oluyor ya o çocuğu hep bu şekilde hatırlıyorlar tüp bebek veya işte o tedaviyle oldu gibi......

seninle aynı fikirdeyim bir söz vardır bizde sorandan mı öldün yarandan mı demişler sorandan öldüm demişa.s bu çok doğru

elif23 sana katılıyorum kürtajdan sonra akrabaların hiç birine gitmez oldum hemen soru hazır ilaçlar şişlik yapıyor kilo aldım hemen soru hazır hamile haberleri almak istemiyorum sanki suçlanıyorum bu haberin ardından bana aynı sorunun geleceğini biliyorum hiç kimseyi görmek istemiyorum konunun açılmasını da istemiyorum

haklısın aslında cnm işte akşam o satte görünce topiğ duygulandım da yazdım da yazdım walla inşallah en kısa zaman da olurda bizde artık üzülmekten kurtukuruz ama utanma diil bu bizim elimizde diil sakın bundan kımse kendını suclamasın
aşılama ile yada tüp oalnlara gercekten bazı insanlar cok garip bakıyo sankı başkasının spermlerinii kullanıyoz buna bende cok kızıyorum we onları cok kınıyorum ...öpüyorum cnm senide...

arkadaşlar bi süre tedavi görünce ondan sonrada bi süre düşünmüyoruz demenize kimse inanmıyor artık zaten emin olun ben şimdi daha farklı bir yöntem buldum onu deniyorum.o an içinde bulunmadığımız önümüzdeki bir iki ay sonrasına ait bir burç seçiyorum ve o zamanı bekliyorum diyorum.yani sanki burca göre ayarlama yapmaya çalışıoyor gibi.aralıkta çatlatma iğnesi vurunmuştum o yüzden onu biliyorlardı o zaman kalsam başak olacaktı ki onu bende gerçekten çok istiyordum olmadı. şimdi soran herkese marta kadar ara verdim diyorum aslında gerçekten bi burç takıntım var ama onlara söylediğim kadar bir iki burç dışında hiç birini istemiyorum değilde;bir iki burç dışında geri kalan ne olursa olsun önemli değil.onlara çok seçici gibi davranıyorum.e bide diyelim ki o ay tutmamış olabilir bunun normal olduğunu herkes biliyor böyle biraz telafi edebiliyorsunuz.haaaaaaaaa bu kesin çözümmü onada kendilerince yorumlarını yinede yapıyorlar sağolsunlar ama en azından bunun cevabı daha kolay bu benim tercihim deyip çıkıyorsunuz işin içinden rahatça...

Kızlar ben bu yüzden en yakın arkadaşımı kaybettim. Yakın da değilmiş meğer ama paylaşmak işterim. Bizimle beraber evlendiler. Bebek istediğimizi biliyorlardı. Eşimin hamile kalmadan kimseye istediğimizi söyleme demesine rağmen saklamayı becerememiştim. Bir yıl falan geçti, biz doktora gidip gelmeye başladık. Onlar hala bebek istemiyorlar sözde. Bunlar bize geldikçe herşeyi eşelediler de eşelediler. Doktor ne dedi, ne ilaç verdi, ne tahlil yaptı... Ben de saf saf en ince ayrıntısına kadar anlatıyorum tabi. Sonra eşim de onlara anlattığımı anlayınca kızdı bana. Bir yıl daha geçti böyle, biz çocuk peşinde onlar, korunarak sözde.Sonra onlar da istemeye başladı, 7-8 ay olmadı, doktora gittiler,2-3 ay sonra hamile kaldı. Biz de hemen o doktora tabi. Bu sefer bu birkaç günde bir arayıp sormaya başladı: ne dedi doktor, adet oldun mu, aşılama yapçakmı, Ne zaman gideceksiniz, tahlillerde ne çıktı. Kötü bi niyeti yoktu belki. Belki de o da en başından beri istiyodu ya da tedavi oluyodu ama benle paylaşmadı. Hangi yöntemle hamile kaldı onu da sorduğumda kıvırıyo gibi geliyo... Hasılı kelam ben bu sorulara inanılmaz derecede stress yapmaya, takmaya başladım. Aşılamaya karar vermişti doktor. Bir gün yine aradığında en yumuşak ifademle Bunları artık hiçkimseyle paylaşmak istemediğimi, çünkü paylaştıkça stress yapacağımı, ama eğer hamile kalırsam tabi ki ilk ona söyleyeceğimi anlattım. Köpürdü kız. O herkesmiymiş de bilmem ne. O günden beri hiç konuşmadık. Bikaç ay içinde doğuracak. Nasıl giderim bebeğini görmeye bilmiyorum. eşime söyleyemiyorum bile ben sana anlatma demiştim diyecek diye. Bebeği görmeye gitmemeyi düşünüyorum.
Yani bana kalırsa en doğrusu mümkün olduğunca hiç kimseyle paylaşmamak. Bilen insanlar ne kadar dikkat de etseler seni yıpratıyorlar. Çok uzattım ama bir şey daha geldi aklıma. yine çok sevdiğim bi arkadaşımla dışarı çıktığımızda geçenlerde düğünü olan eski bi erkek arkadaşımızla karşılaştık. ben yemek alırken onlar sohbet etmişler. Masaya döndüğümde arkadaşım bana "biliyomusun ayşe evdeymiş " dede. (Ayşe arkadaşımızın karısı). ben bi anlam veremedim bakıyorum yüzlerine. Birkaç kere daha tekrarladı arka arkaya "ayşe evdeymiş." "ayşe evdeymiş." duramadım. Anladım, aklımdan geçirdim ama... "Eeeee" demek zorunda kaldım. "hamileymiş" dedi. Yani insanlar bilince böyle aptallıklar da yapabiliyor yanınızda. Ya da hiç olmayacak şeyler de bizi kırabiliyor. Şimdiki aklım olsa herkese ben bebek istemem asla derdim. Kariyer yapacağım derdim.

biricik mericik buna benzer şeyler ben de yaşadım izmirde yaşayan arkadaşla konuşuyordum tedaviyifalan anlattım inceden inceye ormaya başaladı doktora gidip eldiğimde beni arıyordu ama daha öncelrden hiç aramazdı pkoolduğumu söyledim,aşılamadan bahsettim bana"haaa ben de duydum pkoyu okuldan sanırım birinde vardı ...."falan dedi ben şüphelendim neyse ben hamile kaldım aldırdım derken o da hamile kalmış bana demedi ben tebrik ettim aradım beni teselli etmedi sonra o da ayı sorundan aldırdı bebeği eni aramaya başladı neden oldu seninki diye ve en sonunda pko olduğunu açıkladı başındanberi benden gizliyormuş
:jeyyar:sonra b arkadaş daha vardı ben bütün duygularımı onunla paylaşırdım o da benimle paylaşır sanırdım ben mayıs ayında hamile kalıp haziranda aldırdım o da ben hamile kaldığımda "bunu iyice düşündün mü" demişti sevinememişti o zaten çocuk istemiyorum bunueşime nasıl söylerim falan diyordu ben de onu ikna etmeye çalşıyordum çok bunalıyordu kurban bayramında çok az kanaması olmuş bana ordu ben de hamile olabiirsin dedim meğer hamileymiş ama bana dememiş test bile yapmış saklamış benen ve bana günler sonra dedi ayrıca hazirandan bu yana folikasit kullanmış haberim yok yani alında ben hamile kalınca o da başlamış işe ama istemem yan cebime koy misali olmuş şimdi beni fazla aramıyor ben de doktora gittiğimi söylemiyorum:dilcikar:

ben de öğretmen olduğum için işime göre ayarlayacağım tabi keyfime göre değil diyorum izin zamanları önemli diyorum "aman boşver izinleri..."diyorlar ama tabi kimse tedaviyi bilmiyor önceden hamile kalıp aldırdığım için "bir daha kal ."falan oluyor da....

caım daha oncede mı asılamaylahamıle kaldın bıde aldırdım ıyosun ya bebek gelısmedımı anlamadım kusura bakma

caım daha oncede mı asılamaylahamıle kaldın bıde aldırdım ıyosun ya bebek gelısmedımı anlamadım kusura bakma

dahaönce menogon iğne yaptırdım ama yumurtalıklar çok çalıştığı için tedaviyi bıraktık o ay doğal yoldan hamile kalma ihtimalim olduğunu söyledi doktor ve kaldım yaklaşık 8 haftalıkken doktor kalp atışını göremedi 2-3 ün şans verelim dedi bu sefer de gittiğimde gelişim bozukluğu var dedi ve aldırdık

cok uzudum canım ya ınsaallah en kısa zamanda saglıklı bı sekılde hamılelıgınecer ve saglıkla bebegını kucagına alırsın.
bende 2 tane asılama gecırdım puregon kullanmıstım ama tutmadı en son olarak menegon basladı gunde 2 doz kullandım dunku kont. yumurtaların kendılıgınden catladıgını soyledı dr ıyıkı oncekı gece temasta bulunmussunuz dedı ve 3 gun arka arkaya devam edın belkı kendılıgnden kalırsın dedı bızde hareketlı sperm sayısı 28 mılyondu oncekınde hersey ok guzel olmaması ıcın bı neden yok ama dedı bakalım belkı bu ay kendılıgınden gelır bebısım sızde sperm sayısı kactı

biz hiç baktırmadık ama senin ihtimal yüksek:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…