çok güzel yazmışsın camenta.
çevre tutumu çok önemli ya bişi yokmuş gibi davranarak patavatsızlık yapıyorlar
yada çok önemli ölümcül konuymuş gibi birşeyler saklıyorlar falan illa rahatsızlık veriyorlar..
örnek çok abartılı çocuk sevenleri üzerime alınıyorum, eşim tarafındaki yakın akrabalar.
sürekli çocuğunu anlatanların bana nispet yaptıklarını düşünüyorum çünkü benim olmadığını uğraştığımı bilen insanlar.
en sonda görümcemler eltimin hamileliğini 7 ay kadar benden saklayarak
eee kıskanırsın diye söylemedik dediler
bu arada eltim başka şehirde oturduğu için pek görüşmüyoruz
o daha yeni evli 10 aylık ben 4 yıllık.
bunu keşke biz değilde onlar okuyabilseler( ne kadar faydalı olurdu!!!eee hadi artık bi bebek sevelim demelerinden,var mı bir şey diye sormalarından,çocuk olmadığını öğrenenlerin sorun kimde demelerinden,her konuştuğumuzda tedavi ne alemde şimdi,ne zaman tüp mü aşılamamı demelerinden,tedavi esnasında hergün arayıp noldu demelerinden,negatif sonuç olunca teselli etmelerinden nefret ediyorum!kötü niyetli değiller ama bunlardan o kadar bıktım ki!asosyal oldum artık,insanlarla tanışmak yeni ortamlara girmek istemiyorum!
Çok güzel bir konu açmışsın cnm,insanlara bunlar özel konular,kısmet filan desen de anlamıyorlar ki..!Yaşamayan bilemez güzel kardeşlerim..!Bunun sıkıntısını yaşamayan insanlar ne hissettiğimizi anlayamazlar,Hele de bebek mevlütlerine gitmeyi hiç mi hiç istemiyorum..!Bebek sallama olayı vardır ya bebek mevlütlerinde,hemen gözler bana çevrilir,hadi sen salla,sen kucakla hadi hadi deyip ısrar etmeler,Allah'ım ne kötü hissediyorum kendimi..!Yinede Rabbim daha kötü şeyler yaşatmasın hiçkimseye,bugünümüze şükürler olsun..!
Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek;
Baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek…
Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek…
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
Rabbim bizim de yüzümüzü güldürecek inşallah...:97:
Öyle güzel ifade etmişsin ki....Daha bir sürü şey demek ama anne olanların onda birini hissetmediği duyguları tedavilerde yitip giden yumurta ve embriyolarına hissetmek demek galiba...Uuzn bir yol değil belki ama geçen seneden beri bu işlerin içindeyim ilk tüp denememin yıl dönümünseyim.2.ve3. denemelerim ve aşılamamın ki de yoldanetice elde var sıfır.fAKAT tedavisiz günleri doğru değerlendirmek için ovulasyon cihazı aldım ve yumurta takibi yapmaya başladımmm ateş vs. yöntemlerlede edelim takip şu yumoşları bakarsınız denk gelirrr hepinizi beklerimmmm
(http://www.kadinlarkulubu.com/tup-be...sinizzz-4.html (Ovulasyon Cihazı ile yumurta takibi yapanlarrrr nerdesinizzz???)) beklerim buyrun gelin ovulasyon cihazları yada ateş yöntemiyle birlikte takip edelim yumoşlarııııııııııııııı
Rabbim hepimizinnn muradını tez vakitteee verirrr inşallahhhhhh
Öyle güzel ifade etmişsin ki....Daha bir sürü şey demek ama anne olanların onda birini hissetmediği duyguları tedavilerde yitip giden yumurta ve embriyolarına hissetmek demek galiba...Uuzn bir yol değil belki ama geçen seneden beri bu işlerin içindeyim ilk tüp denememin yıl dönümünseyim.2.ve3. denemelerim ve aşılamamın ki de yoldanetice elde var sıfır.fAKAT tedavisiz günleri doğru değerlendirmek için ovulasyon cihazı aldım ve yumurta takibi yapmaya başladımmm ateş vs. yöntemlerlede edelim takip şu yumoşları bakarsınız denk gelirrr hepinizi beklerimmmm
(http://www.kadinlarkulubu.com/tup-be...sinizzz-4.html (Ovulasyon Cihazı ile yumurta takibi yapanlarrrr nerdesinizzz???)) beklerim buyrun gelin ovulasyon cihazları yada ateş yöntemiyle birlikte takip edelim yumoşlarııııııııııııııı
Rabbim hepimizinnn muradını tez vakitteee verirrr inşallahhhhhh
allah yardimciniz olsun bende 1 sene korunmadim olmadi her seferin eczaneci hamilelikmi diyordu doktora gittim 6 ay daha dene dedi hic unutama mevlud kandili ve savgililer gunu ayni gundu yine test aldim artik eczaci ile kanka olduk o hamileydi eve geldim pozitif inanamdim eczaneye sordum dogru diyince aglamaktan helak oldum eczacinin bebegine hediye aldim bide pasta aldim inanilmaz mutluydum ama allaha hep dua ettim rabbim insallah sizede mutluluk tattiri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?