Elektrikli Mutfak Aletleri Tefal actıfry fritöz

Beyhatun

Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2.510
57
363
Arkadaşlar TEFAL ACTIFRY FRİTÖZ kullanan var mı içinizde? Gerçekten faydalı mı ve kaliteli mi? Birisinden kapağının çok kolay kırıldığını duydum. Önemli değil değiştirilebilir derseniz sadece kapağı 50 liraymış. Yani parasına ve alınmaya değer bir ürün mü acaba?:44:

Son düzenleme:
Ben de actifry'ı ilk alırken kapak sorununu duymuştum, hatta en çok şikayet edilen konu buydu. Bayağıdır kullanıyorum, ama kapakta bir sıkıntı yaşamadım. Zorlamadan kapattığınız sürece sorun yok, biraz bastırmaya çalışırsanız kırılabilir diye düşünüyorum. Yani hafifçe bir baskıyla kapak yerine oturuyor ama gereksiz güç kullanılırsa dayanıklı olmaz elbette. Bunun dışında elim ayağım gibi, sadece patates kızartması değil (hatta en az onu yapıyorum diyebilirim) diğer yemekleri de çok güzel pişiriyor...

Canım aldın mı bilmiyorum fakat ben çok memnunum...Özellikle oğlum patetes kızartmasını çok seviyor..1 kaşık yağ ile gönül rahatlıgıyla veriyorum :))
ayrıca etyemeklerinde de başarılı ..

Fakat gerçekten tercih meselesi.Az yağ ile yemek yemek istiyorsan tercih edebilirsin...

herkese merhabalar; konuya ilişkin bi soruda benden... eşimin ve benim kilo almamız çok kolay olduğu için ve eşim kızartmaya çok düşkün olduğu için actıfry alamaya karar verdim ama ben renk konusunda kararsızım ,mutfağımdaki eşyalarım inoks ama malum temizliği detaylı ,bu ürünün beyazınımı almalıyım yoksa sadece uyumu gözetip griyimi düşünmeliyim ,hanginin temizliği daha zahmetsiz oluyor ve son olarak sökülen bütün parçalar makinede yıkanabiliyormu ...

2 senedir niyetliyim. Bildiğim kadarı ile 1 ve 1,5 kg.lik vardı (1,5 olan family) şimdi 1,2 kg. de çıkmış.
Bence Tefal'in yüz akı bir ürün.

Ama yorumlardan anladığım patates kızartması için uzun süreli olması insanların hoşuna gitmiyor.
Yani sadece patates kızartması ise amacınız, fırında yapın daha iyi.

Diğer yemekleri de yapacaksanız ve sağlıklı beslenmek önemli ise düşünmeden alın. (İnternetten "actifry tarifleri" aratın bir sürü yemek var)
Dün bir yerde turbo fırına benzer mantıkla çalıştığını okudum yani hava ile ısıtıyor. "Yağı da tek kaşık ama kaşığı büyük" yazıyordu.

Şikayetin büyük kısmı, aletin boyutları ile ilgili, çok yer kaplıyormuş, Bir yerde de sesi çok diye okumuştum.
Kapak düzgün kullanımda sorun çıkarmamalı bence.

patatesleri çıtır çıtır yapıyo mu acaba?? yani normal bildiğimiz patates kızartması tadında mı yapıyor?? ben de almayı düşünüyorum da..

patatesleri çıtır çıtır yapıyo mu acaba?? yani normal bildiğimiz patates kızartması tadında mı yapıyor?? ben de almayı düşünüyorum da..

ya bence normal yagda yapilan kadar guzel oluyor ama esime sorsaniz isirincs agzinizda yag dagilacak.O sevmiyor ama ben cok seviyorum.ince ince kesersen citir citir cooooook guzel oluyor.Bu sanirim damak tadina da bagli.

Fırınlanmışle yağda kızartılmış arasında bir şey anladığım kadarı ile.
yağ sevenlere hoş gelmeyebilir, kuru gelebilir.. Ama müthiş sağlıklı olduğu kesin.

Az önce viaport taydım. Tefal outlet mağazasına gittim. 358 mi 378 mi bir fiyat gördüm tepem attı.
Yahu 299 liraya satmayan mağaza kalmadı.. Adam bir de outlet mağazası yazmış hala %20-25 fiyat koyuyor.

Açmayın mağaza o zaman. Ne mantık bir türlü anlamıyorum. "Kimi düşürürsek o kar mı?" amaç.

Zaten artık hiçbir şeyi kendi mağazasından almıyorum. Bir türlü aklım ermiyor. Senin sattığın adam üstüne bir de kar koyup nasıl senden ucuza satar?
Yani sen nasıl bir kar politikası güdüyorsan artık..

bu ürün sanalreyonum' da 276 liyaraya var kendi mağazalarına bende şaşırıyorum doğrusu...

benim komşum kullanıyor patatesleri çıtır çıtır yapıyor accayip lezzetli oluyor ... ayrıca elmadilimi patates yapmak çok kolay ve çocuklar için çok cazip oluyor ...

özellikle kızartmalar ve irmik helvası,ciğer,tavuk ve et türlerini kolay daha da önemlisi pratik ve az yağlı yapıyor...

ben almaya karar vermeme rağmen temizliğinden dolayı rengine karar veremiyorum fikri olan beri gelsin lütfen :))

bu urunu almayi ben de dusunuyorum ancak aldigim duyumlar hazir-dondurulmus gidalar icin iyioldugu, mesela normal patatesleri (bizim taze alip soyup kiydigimiz) parcalayip iyi pisirmiyormus???

kullanmis olan var mi sizlerden de? fikirleriniz neler?

aynen aynen.ben de sinir oldum.viaport outlet işi yalan zaten biz de ucuzluk var diye gidiyoruz ama diğer avm lerden farkı yok.karar verdim ben de alıcam bu fritözden en uygun neresiyse..ama tefal mağazası olmayacağı kesin. =)

ben almaya karar vermeme rağmen temizliğinden dolayı rengine karar veremiyorum fikri olan beri gelsin lütfen :))

Ben de temizliğini çok düşünüyorum. Üstteki şeffaf kısım ile ortada o dönen kısımdan aşağıya taşacak yağlar çok düşündürüyor.
Tefal mağazada demo için kullanılan teşhir ürününün plastik kısmı içler acısı idi.

Sırf temzilik zahmetinden katı meyve sıkacağı almıyorum ki kenarda süs eşyası olarak kalacağını biliyorum. Bunda da aynı şüphem var.

Bu konuda görüşleriniz neler?

Arkadaşlar ben bu ürünü googledan da araştırdım, ürün ve tefal marka hakkında % 80 olumsuz yorum gördüm. Dolayısıyla alınması pek de gerekli olmayan bir ürün olduğuna kanaat getirdim, artık tercih sizlere kalmış...

Ben de birkaç aydır ev hediyesi olarak arkadaşlarımın getirdiği Actifry'ı kullanıyorum. Patates kızartması evet yağdaki kadar çıtır olmuyor ama sağlıklı olması daha önemli. Ben en çok tavuk göğsü veya dana antrikotu ince dilimleyip sebzelerle pişiriyorum. Enfes oluyor 2 yakın arkadaşım tavuk kanat ve una bulanmış olarak hamsiyi çok güzel yaptığını söyledi. Ben denemedim ama. Haa ben bir de kestane yapmıştım, mmm güzeldi valla
Temizliğine gelince, çıkabilen tüm parçalar makinede yıkanıyor, ama dönen kısmına yemekler yapışıyor ve elde yıkamak gerekebiliyor. Kapak kolay açılıp kapanıyor, zorlayıp kıracak bir pozisyon oluşmaz bence. Yemeğin hiçbirşeyi ortadaki boşluktan aşağı sızmıyor, dönen kısmı iyi oturuyor çünkü. Renk olarak benimki beyaz, arkadaşımın kullandığı gri, benimkini daha güzel bulduğunu söyledi. Yer kaplayan bir cihaz evet, ama tezgah büyük olunca sorun olmuyor, bir köşede sürekli duruyor. Özetle ben daha yeni yeni birşeyler yapıyorum, kullanan arkadaşlarım ciddi ciddi evdeki bütün tencerelerini atmayı düşünüyorlar :44:

Ben cok memnunum basta pek inanamadım 1 kasık yağda patetest kizarirmi valla oluyor sadece patetest değil tavuk biber kestane bunlar benim yaptıklarım daha da yapmadığım cok şey var temizlemesi ben genelde elde yıkamayı tercih eiyorum yağ çözücülerde ama yorgundan misafir varsa atıyorum makinayı tavsiye ederim

Arkadaşın biri demiş sadece dondurulmuş ürünlerde iyi sonuç alınıyor..Bende katılıyorum fritöze kendi doğradığım patatesler öyle çıkmıyor pişmemiş ve dağılmış çıkıyor diğer kızartma ürünlerini denemedim..Sadece patates kızartmak için alınacaksa bu parayı vermeye değmez..

bende almayı düşünüyorum ama memnun olan da var olmayanda var çok kararsız bi durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…