Tek Başına Çocuk Bakanlar

tiyatral_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
1.649
788
123
Merhaba hanımlar .37 haftalık hamileyim ve geçen hafta annemle şiddetli bir kavga yaşadık .Kayinvalidem sorunlu bir kadın ve hamilelik döneminde görüşmediğim akrabalarımla dedikodu yaparak eşimle aramı açmaya çalıştı .Neyse kayinvalidemi hayatımızdan uzaklastirdik fakat Anneme defalarca söylememe rağmen kaynanamin yaşattıklarını gitmiş herkse anlatmış ve dedikodumu yapmış .Neden yaptın dediğimde ne var yapmadı mı dedi bunun üzerin me delirip tepkimi gösterdiğimde olay uzadı ve ben olayın uzamamasi adına onu engelledim. Ardından bana msj atmış "Sen nasıl insansın en iyi erkek cocuklarim onlar beni ne engelledi ne de parasız bıraktı " dedi .(iki aydır doğum yapacağım ve çalışmadığım için para vermiyordum ve biliyor tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz ) beynimden vuruldum ve karşılıklı soylenmedik laf bırakmadık .Bir haftadır sürekli yazıyor benim son haftalarım olduğunu biliyor ve bana eşim e hakaretler savuruyor .Işın özü artık annemi hayatımda istemiyorum .Kaynanam zaten kendini belli etti ve kısmet olduğunda çocuğum olduğunda 40 gün çocuğuma bakarken yanım da kimse olmayacak .Sizce nasıl kalkarım bu işin içinden ? Ne yapmaliyim ? Annemi bu dönemde bunları bana yaşattığı için affedemiyorum .Benim durumumda olup tek başına 40 gün bakan var mı ? Bazı hurafeler var bunlardan da korkmuyor değilim

Güncel hali 22.sayfada

Son düzenleme:
Ben tam olarak o kişiyim.
İlk günden itibaren eşim dışında yardım eden olmadı.
Şu an 20 aylık oldu. Sanki hep vardı gibi. Alışıyor insan.
Hatta 1 haftalıkken konu da açmıştım ama sonra tecrübe edindikçe, alıştıkça her şey kolaylaştı.
Eşinden muhakkak destek iste ama.

Ben de kendim bakmak istiyorum aslında öteki türlü daha felaket bir kaos olacak gibime geliyi r .Esimde 15 gün yanım da olacak atlatabilirim diye düşünüyorum ama yinede tecrubelilerden bilgi almak istedim.

3 gun annem 5 gun kayınvalıdem gun ıcınde ugrayıp sozde yardımcı oldular !
keske hıc gelmeselermıs

ınanın gelmesınler daha ıyı
yurt dısında hıc kımsesı olmadan doguranlar da var ?
yaparsınız sızın cocugunuz sızden daha ıyı kımse ılgılenemez

onceden buzluga yemek yapıp atın haftada 2 kere yarım gun temızlıge bır yardımcı gelsın bıttı gıttı baska bırseye gerek yok
esınızın 3 gun zorunlu ıznı var zaten halledersınız

Benim annem beni kardeşimi yazlık yerde lojmanda tek bakarak büyüttü. O hurafelere kulak asmayın boş boş uydurulmuş hikayeler. Hiçbirine inanma canım sen bebeğini banyo yaptırabilir misin tek başına çocuğu yemek işini idare edebilir misin onu iyi düşün

Yine ben bakıcam zaten 6 ay sonra annem bakacaktı o da hikaye oldu.40 gün lohusa yalnız kalmasın derler ya o yüzden sormak istedim
Bence sana da mantıklı gelmiyor dur 40 gün boyunca bir insanın hiç yalnız birakilamayacagi....düşünsene sen bebeğe bakıyorsun sabaha kadar birisi senin yanında uyanık kalmaya çalışıyor.."ulen çocuğa bakan benim niye başımda bekliyorsunuz " dersin.Gidip uyusalar zaten sana ne faydaları var?Esin babalık iznini kullanıp 10 gün senin yanında olsun.İlk iki hafta sürekli kontrolü ,aşısı vs.oluyor.Zaten kaygilandigin birşey olursa sorarsın ebeye doktora.Sen hiç merak etme.Sinirlerini bozan birisi olacağına mutlu huzurlu bebeginle yalniz otur evinde

Karışıyorlar dimi ? Allah'tan eşim 15 gün yanımda olacak

Ben her iki bebeğime de tek baktım, annem hem çalışıyordu hem de o dönem bazı sorunlarımız vardı, kayınvalidem zaten hiç hevesli değildi varla yok arasıydı daima. Lohusalık bazen zor olabiliyor, etrafınızda canınızı sıkacak birileri olursa daha da zor olur emin olun. Eşinizle konuşun, size destek olduktan sonra herşey daha kolay olacak. Ben bile bu işin altından tek başıma kalkabildiysem sizde yaparsınız. Sağlıklı doğumlar dilerim. Hurafelere de inanmayın.

Tabiki mantıklı gelmiyor ama işte insan bir yandan da acaba mı diye düşünüyor .Evet eşim de 15 gün yanımda olacak tek bakmak eb iyisi ben de farkındayım sanırım

Annem o dönem ciddi bir hastalık atlatmıştı. Ona kiyilmazdi zaten. Kayınvalidem normal zamanda zaten pek hoşuma gidecek şeyler söylemez. Lohusalıkta hiç kaldıramazdım. Bir de bebeğimin o ilk anlarını doya doya yaşamak istedim. Sıkıntılı da olsa geçti gitti. Gözünde büyütmene gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…