- 16 Şubat 2016
- 1.649
- 788
- 123
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Yine ben bakıcam zaten 6 ay sonra annem bakacaktı o da hikaye oldu.40 gün lohusa yalnız kalmasın derler ya o yüzden sormak istedimNeden 40 gün? Sonra çocuğa kim bakacak?
Ben de kendim bakmak istiyorum aslında öteki türlü daha felaket bir kaos olacak gibime geliyi r .Esimde 15 gün yanım da olacak atlatabilirim diye düşünüyorum ama yinede tecrubelilerden bilgi almak istedim.Ben tam olarak o kişiyim.
İlk günden itibaren eşim dışında yardım eden olmadı.
Şu an 20 aylık oldu. Sanki hep vardı gibi. Alışıyor insan.
Hatta 1 haftalıkken konu da açmıştım ama sonra tecrübe edindikçe, alıştıkça her şey kolaylaştı.
Eşinden muhakkak destek iste ama.
Neden istemedinAnnem de kayınvalidem de yanımda olduğu halde kimseyi istemedim. Tek başıma baktım bebeğime. Kimseyi istemedim başımda. Lohusalık farklı bir olay. Seni üzecek kimseyi yanında tutma.
Amin inşallah ....Allah’ın izniyle hiç bisey olmaz geceleri eşin var gündüz de hiç korkma tek çocuk olması avantaj. Zaten ilk zamanlar uyur sen de iyileşirsin
Bence sana da mantıklı gelmiyor dur 40 gün boyunca bir insanın hiç yalnız birakilamayacagi....düşünsene sen bebeğe bakıyorsun sabaha kadar birisi senin yanında uyanık kalmaya çalışıyor.."ulen çocuğa bakan benim niye başımda bekliyorsunuz " dersin.Gidip uyusalar zaten sana ne faydaları var?Esin babalık iznini kullanıp 10 gün senin yanında olsun.İlk iki hafta sürekli kontrolü ,aşısı vs.oluyor.Zaten kaygilandigin birşey olursa sorarsın ebeye doktora.Sen hiç merak etme.Sinirlerini bozan birisi olacağına mutlu huzurlu bebeginle yalniz otur evindeYine ben bakıcam zaten 6 ay sonra annem bakacaktı o da hikaye oldu.40 gün lohusa yalnız kalmasın derler ya o yüzden sormak istedim
Karışıyorlar dimi ? Allah'tan eşim 15 gün yanımda olacak3 gun annem 5 gun kayınvalıdem gun ıcınde ugrayıp sozde yardımcı oldular !
keske hıc gelmeselermıs
ınanın gelmesınler daha ıyı
yurt dısında hıc kımsesı olmadan doguranlar da var ?
yaparsınız sızın cocugunuz sızden daha ıyı kımse ılgılenemez
onceden buzluga yemek yapıp atın haftada 2 kere yarım gun temızlıge bır yardımcı gelsın bıttı gıttı baska bırseye gerek yok
esınızın 3 gun zorunlu ıznı var zaten halledersınız
Tabiki mantıklı gelmiyor ama işte insan bir yandan da acaba mı diye düşünüyor .Evet eşim de 15 gün yanımda olacak tek bakmak eb iyisi ben de farkındayım sanırımBence sana da mantıklı gelmiyor dur 40 gün boyunca bir insanın hiç yalnız birakilamayacagi....düşünsene sen bebeğe bakıyorsun sabaha kadar birisi senin yanında uyanık kalmaya çalışıyor.."ulen çocuğa bakan benim niye başımda bekliyorsunuz " dersin.Gidip uyusalar zaten sana ne faydaları var?Esin babalık iznini kullanıp 10 gün senin yanında olsun.İlk iki hafta sürekli kontrolü ,aşısı vs.oluyor.Zaten kaygilandigin birşey olursa sorarsın ebeye doktora.Sen hiç merak etme.Sinirlerini bozan birisi olacağına mutlu huzurlu bebeginle yalniz otur evinde
Annem o dönem ciddi bir hastalık atlatmıştı. Ona kiyilmazdi zaten. Kayınvalidem normal zamanda zaten pek hoşuma gidecek şeyler söylemez. Lohusalıkta hiç kaldıramazdım. Bir de bebeğimin o ilk anlarını doya doya yaşamak istedim. Sıkıntılı da olsa geçti gitti. Gözünde büyütmene gerek yok.Neden istemedin
Çok ragatlatlattiniz beni ya sagolun gerçekten ...Ben eşimle beraber 10 gün baktım. Sonra eşim göreve gitti 3 ay yoktu. Tek basıma baktım. Hurafelerle aklını bulandırma.çok da rahat ettim yalnız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?