Tek başına eve çıkma korkusu

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selamlar,

Süreç normale dönünce aksilik çıkmazsa eve çıkacağım. Annemle konuştum pek ciddiye almadı gibi geldi ama bir şekilde ikisini de ikna etmeyi planlıyorum. Hanımlar şimdi merak ettiğim şu, işe de bağlı ama muhtemelen İstanbul'da yaşayacağım yine. Tek başıma yetebilir miyim? Muhtemeln anadolu yakasında yaşarım yine, kiralar nasıl? Arkadaşlarım tek başıma geçinemeyeceğimi söylüyor, ev arkadaşı hiç düşünmediğim için ev arkadaşı istemiyorum.
Geçinemeyip, yapamayıp tekrar aile evine dönme şansım olmayacağı için her detayını düşünüp karar vermek istiyorum, bocalamak istemiyorum. Eve çıkarken ilk etapta alınması gerekenler neler :)))) bana kalsa sadece yatak,nevresim bile yeterli asjndfhfn

Şu an çalıştığım yerde 3500 TL maaşım, ama virüs olayından önce iş teklifi almıştım aşağı yukarı 4000-4500 TL gibi bir maaştan bahsetmişlerdi, tabi süreç bitince hala geçerli olur mu teklif bilmiyorum

Son düzenleme:
1+1 en dusuk 1500 denmis ama cok daha ucuz evler var. Yeter ki aramayi bil.
Caglayan gibi merkezi yerde 1+1 terasli evde bin liraya oturan arkadasim var.
Gecen sene sevgilime ev ararken tarlabasinda bin liraya epey küçük de olsa tatli bir ev gezmistim . Gop mop o taraflar, kustepe, ara sokaklar, metrobuse metroya yürüme mesafesinde olmayan tonla yer var .
Sonuçta bu ulkede asgari ucretle geçinen tonla insan var ve kirada oturuyorlar.
Bence fiyat olarak düşündüğünüzden de düşük bir butce soyleyin emlakciya. Her zaman "hadi size su olsun" indirimi yapma inisiyatifleri var çünkü

Hanımlar selamlar,

Süreç normale dönünce aksilik çıkmazsa eve çıkacağım. Annemle konuştum pek ciddiye almadı gibi geldi ama bir şekilde ikisini de ikna etmeyi planlıyorum. Hanımlar şimdi merak ettiğim şu, işe de bağlı ama muhtemelen İstanbul'da yaşayacağım yine. Tek başıma yetebilir miyim? Muhtemeln anadolu yakasında yaşarım yine, kiralar nasıl? Arkadaşlarım tek başıma geçinemeyeceğimi söylüyor, ev arkadaşı hiç düşünmediğim için ev arkadaşı istemiyorum.
Geçinemeyip, yapamayıp tekrar aile evine dönme şansım olmayacağı için her detayını düşünüp karar vermek istiyorum, bocalamak istemiyorum. Eve çıkarken ilk etapta alınması gerekenler neler :)))) bana kalsa sadece yatak,nevresim bile yeterli asjndfhfn
Ne kadar gelir okadar iyi bir yaşam bu devirde

Eee hiçbir açıklama yapmayıp bizden fikir istemissiniz. Müneccim değiliz ya.

Maasina bagli? Anadolu yakasi ile ilgili pek bilgim yok.
Ilk etapta koltuk, camasir mak. buzdolabi, hali, perde, yatak, kucuk bir gardrop iş gorur.

Şu an çalıştığım yerde 3500 alıyorum, ama bu virüs olayı olmadan önce iş teklifi almıştım süreç sonunda hala teklif geçerli olur mu bilmiyorum ama aşağı yukarı 4000-4500 gibi maaştan bahsetmişlerdi.

Şu an çalıştığım yerde 3500 alıyorum, ama bu virüs olayı olmadan önce iş teklifi almıştım süreç sonunda hala teklif geçerli olur mu bilmiyorum ama aşağı yukarı 4000-4500 gibi maaştan bahsetmişlerdi.
Anladim. Şayet o yer olursa bir arkadasin bahsettigi gibi 1500 tl kira verseniz. 3000 kalsa elinize gecinirsiniz bence. Yakin zamanda ev dosedim asiri lukse kacmadan gayette guzel oldu. 15 bini bulmustur tam hesaplamadim ama. Saydiklarim disinda tv ve calisma odasi, kitaplik vs. istedigim her seyi de aldim ben.

Kenarda birikiminiz ne kadar? Depozito, abonelik açtırma bedeli, eşya bir sürü masraf. Anadolu yakasını hiç bilmiyorum ama geçinip geçinememek size bağlı bir durum. Çok küçük bir ilde 500tl kira ödeyerek yaşayıp 3000 küsür maaş alan ama ay sonunu zor getiren hatta ekside olduğunu söyleyen bir arkadaşım var mesela. Harcamaları fazla çünkü.

Anadolu yakasında tek başına yaşayan 26 yaşında bir kadınım. Ailede el bebek gül bebek büyütülmüş tek çocuğum, o açıdan ilk sene biraz zor geçmişti, sıla hasreti dedikleri dönemde çok çektim. Bu ilk seneyi atlattıktan sonra yaşadığın her an için "galiba hayatımın en güzel dönemini yaşıyorum" demeye başlıyorsun. Biriyle ev arkadaşı olma düşüncesine tamamen uzaklaşmak dışında hiçbir kötü yanı olmuyor. Özgürlük kadar güzel bir şey yok. Ailem de hiçbir konuda sıkmamıştır ama yine de hiç olmadığın kadar özgür olmak muhteşem bir duygu.

Anladim. Şayet o yer olursa bir arkadasin bahsettigi gibi 1500 tl kira verseniz. 3000 kalsa elinize gecinirsiniz bence. Yakin zamanda ev dosedim asiri lukse kacmadan gayette guzel oldu. 15 bini bulmustur tam hesaplamadim ama. Saydiklarim disinda tv ve calisma odasi, kitaplik vs. istedigim her seyi de aldim ben.

Aslında kafamda hesaplayınca bana da olur gibi geliyor. Ay bi an önce o zaman gelse :"D

O maasla luks aramazsaniz gecinirsiniz ,yoksu bu derseniz kiraniza yetmez ,acin hurriyet emlagi bakin bi oturmak istediginiz semtlerdeki kiralara ustune 1500 tl fatura mutfak aidat ekleyin degerlendirin

Yaşam standartlarına bağlı. Yeni iş olursa olur ama 3500 lirayla kira+depozito+eşya bile kenarda para yoksa aile desteği yoksa olmaz yada krediyle alırsın ilk yıllar çok zorlanırsın. Bunların dışında haftada iki gün dışarda yemek kahve tatlı tiyatro pek mümkün görünmüyor. Minimum yaşarım dersen olur tabiki. Ben aileyle yaşamaktansa göze alırdım aldım da açıkcası

Back
X