tek başına ikizlere bakmak deli cesareti mi?

yani üçüz olsa nolurdu acaba dıyorum.intihara meylım ıyıce artardı o kesın...bı de tek yumurta ıkızı dedı doktor.yani enerji içecekleriyle hayatımı ıdame ettırmeyı dusunuyorum zıra bu yukarıdakı forumu okudum daa,aman allahım su ıcmeyı unutup bayılan anneler varmıs...neler neler

Asla planladığım gibi yaşayamadım yaşayabileceğimi de sanmıyorum hep son dakika çocuklar bi gol atar
başka çaren yoksa bakarsın mecbur kalınca herşey yapılıyor

yok zaten çocukların en yaramaz kolik olabılecek durumlarını goz onunde Bulundurarak kendımı hazırlıcam.ikizlerle polliannacılık oynanmazmış okuduklarımdan onu cıkardım...yeterkı akl-i selim saglıklı dogsunlar

zor ama imkansız değil.ev işlerine birini bulursan olabilir.benim ikiz kız kardeşlerim vardı.abimin ikizleri vardı.bu ikizlerde şöyle bir şey oluyor.çocukların biri çok sakinken diğeri çok fena oluyor ve bu fena olan anneyi diğerinden çok kıskanıyor.annenin yakasından paçasından düşmüyor.zavallım diğeri annenin kalanıyla idare ediyor.Allah yardımcınız olsun ama büyüdüklerinde korkunç güzel bir tablo ortaya çıkıyor.

evet cogu ıkız anne ıkı cocugun asla uslu olmayacagını soyluyor.. 3 4 sene kendımı hayattan dışlamayı goze aldım...

temızlık için 15 gunde bir biri şart yoksa kafayı yerım ona emınım.

Merhaba,
Ben 35 haftalık hamileyim ikizlerime. Yakında gelecekler. 4 ay ücretsiz izinde olacağım ama sonra işe dönmem gerekiyor. Anneanne ve babaanne yurtdışında ve bakamayacaklar. Tek başımayım. Ben doğumdan itibaren yatılı bakıcı istiyorum ama eşim istemiyor. O gündüzlü bakıcı istiyor. Çok endişeliyim. Sorularım şunlar:

- 3 ay kendim bakıp, 4.ayda bakıcı tutsam. 5.ayda da işe başlasam sizce nasıl olur? Bu arada eşim ne kadar zorlandığımızı -görüp bana hak verir belki diyorum.
- Yatılı bakıcı mı gündüzlü mü?
- Türk bakıcıya sgk yapmak gerek, yabancıya da çalışma izni yapmak gerek. Bu ikisi aynı masraf gibi. Türk mü, yabancı mı daha iyi?
- Yabancı bir bakıcı 2 çocuk için 1000 dolar istedi sadece çocuklara bakacak ve temizlik vs yapmayacak. Bana pahalı geldi. Bir başka yabancı bakıcı 1400 TL istiyor. Bu arkadaş deneyimsiz ama, zamanla öğrenir ve benim sözümü daha iyi dinler diye düşünüyorum. Deneyimliler kendi bildiğini okur gibime geliyor.
- Bebekleri her 2 saatte bir emzirmek gerektiğini duydum. Bu tempoda işe dönmek çok zor görünüyor. Günde kaç kez emziriyorsunuz. Kaçıncı ayında bu sıklık azalır? Biberona alışırlarsa emzirmeden kesilirler diye korkuyorum. Ama bir noktada işe dönmek zorundayım, masraflarla başa çıkabilmek için.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Allah hepimizin yardımcısı olsun! :)

Ben bildiklerimi yazayim dua et sancili bebekler olmasin yoksa hersekil bakarsin
Ilk ay zaten sen kendin emzirmek icin uyandirirsin bebeklet dogru biberonu gordumu mrmeyi istemiyor sen 4 ay boyunca emzirirsen sorun ek faxla gormuyorum biberonla ilgili 4.aydan sonra hem biberon hem emzirirsin bence
Birde madem bakici tutacaksin birazda tanidik biri olsun arti gece kalmasina gerek yok geceyle gunduzu bebegine ogretirsen geceleri pek sorun olmaz gibime geliyor
Sadece beslenme icin geceleri bir kac kez uyanir karnini doyurur yatirirsun yada toksa uyanmissa pispisla kesinlikle 6.aydada gece beslenmeyi kesersin uyandiginda tekrar pispisla kesinlikle emziye alistir benim tek pisman oldugum seyyyy akil verende olmadi biraz kurtarir seni
Rabbim saglikla kucagina almayi nasio etsin

Ne demek tek basina bakmak? Esin niye yardim etmiyorda?
Bende bir ikiz annesiyim 14 aylık olacak ikizlerim. Eşler yardımcı oluyor ama işe gittikleri için bir müddet sonra bırakıyorlar. Tek Başıma büyütüm eşim 1 kez alt almıştır. Yanında olduğunda birlikte besliyoruz ama giydir çıkart yıka hep bende çok şükür ben büyütüm ama tek başına gerçekten zor. Anneye vakit yok. Ilk zamanlar hoşuna gidiyor ama sonradan sosyal hayattan kopunca ister istemez depresif oluyor insan.
Bende çalışmayı düşünüyorum ama kreş mi bakıcı mı karar veremedim.

Kizim 31 aylik krese basladi. Sizinkiler daha kres icin kucukler. Ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz

Ben de ikizlerim olmasini cok isterdim. Şimdi 3 yasinda çocuklarım olurdu. Ne guzel. Sizinkilerin cinsiyetleri ne?

Bir öğrencimin tek yumurta ikizi kiz kardeşleri vardi. Gordugum en tatli seylerdi. Saglikla dünyaya getirirsiniz insallah

amın ınşallah ben biri erkek olsaydı barı dedım .kızlar tamamen baba odaklı.şimdiden eşimin sesını duyunca tekmeler havada ucusuyor.ben konusunca çıt yok.. :) o yuzden kızlar tamamen babacı

amın ınşallah ben biri erkek olsaydı barı dedım .kızlar tamamen baba odaklı.şimdiden eşimin sesını duyunca tekmeler havada ucusuyor.ben konusunca çıt yok.. :) o yuzden kızlar tamamen babacı
Benimkiler de kiz. Buyuk 2 bucuk yasina kadar beni tanimadi. Simdi anne diye ölüyor:) kucuk zaten bebek. Birlikte O kadar eglenecekler ki siz de onlari gordukce cok mutlu olacaksiniz

Benimkiler de kiz. Buyuk 2 bucuk yasina kadar beni tanimadi. Simdi anne diye ölüyor:) kucuk zaten bebek. Birlikte O kadar eglenecekler ki siz de onlari gordukce cok mutlu olacaksiniz

valla mı :) aayyy ınsallah yaa.sımdıden 1/0 yenık başladım annelıge.. :) ınsalllah..şaka bır yana saglıklı olsunlar yeter

coco_cambocum benim de 2 tane ama ikiz değil biri 3 yaşında oğlan diğeri 15 aylık kızım.oğlum bana düşkün kızım hala emziriyorum aramızda müthiş bir bağ olmasına rağmen baba delisi .onu gördüğü an bile neyapacağını şaşırıp bir işve bir cilve anlatamam :).Evet zor ama tatlı zorluklar inşallah bu sürece alışacaksın.Sadece bedenen yıpranıp biraz da sinir harbi yaşayabilirsin büyüdükçe :).Allah bağışlasın yavrularını eli ayağı sağlıklı olsunda geri si halolur inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…