Tek başına istanbul da yaşamak

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Merhaba hanımlar şuan öğretmen olarak yer değiştirmek istiyorum . Alternatifler var ama en son çıkma ihtimali artsin diye İstanbul da yazacağım. Bir sürü insan yaşıyor netice de .Ama küçük bir yerden 400 kira ödediğim yerden geleceğim. Sosyal imkanların cevre artsin dağ başından kurtulayım memlekete yakınlaşayim diye düşündüm. Maddi olarak ne kadar zorlar.

Ne kadar maaş alacağınıza ve hangi semtte oturacağınıza göre değişir bunun cevabı.

Hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah.

E tabiki 400 kira ödediğiniz yere göre zorlanacaksınız.yani giderleriniz artacak ama öğretmen maaşıyla tabikide gayet güzel yaşarsınız

Kuzum bende düşündüm istanbulu
Ama yemin ediyorum o kadar anlattılar ki
Kuyumcu soyup öyle tayin isteyesim geldi:)))
Kısaca paran varsa istanbul hoş
Garibe fukaraya hersey boş

kiralar, 1.500 den başlıyor
uygun yerler var ama vasat kalıyor,
iyice bir düşünün derim,
istanbula yakın yerler olabilir
günübirlik gelir gezerseniz
yaşamak için zor bir şehir

İstanbulun neresi olacağına bağlı tabii ama siz en azından bi 800lira kirayı düşünün tek yaşayacaksanız. Biz eşimle istanbuldan gitmeyi düşünüyoruz ki ben doğma büyüme istanbulluyum:)

Kirayı en az şimdikinin 4 katı düşünün.

1+1 bakın.

Herşey pahalı.

Maaş ne kadar bilmem ama tek başınıza geçinirsiniz. Birikim olmaz o da ayrı.

Baya baya zorlar. 400den sonra epey zorlar. Pek tekin oldugunu soyleyemez istanbulun. Guvenlikli, site ici falan isterseniz 1+1ler bile en az 1000-1500 tl olacaktir. Tabiki konumuzda cok onemli.

maaşınız 3000den aşağıysa çok zorlar. doğma büyüme istanbuldayım, bir süre de tek yaşadım. ordan biliyorum.
maaşınız 3500 4000se biraz rahat edersiniz ama 3000 altı ise çoook zor.

Kirayı en az şimdikinin 4 katı düşünün.

1+1 bakın.

Herşey pahalı.

Maaş ne kadar bilmem ama tek başınıza geçinirsiniz. Birikim olmaz o da ayrı.
Öyle olacak gibi gözüküyor. Merkeze şehire indim mi öyle. 400 kirayı aracın olmadığı dağ başı.3 sene yaşadım burada .30 yaşıma geldim burada tek başına nereye kadar.

1+1 eski ev olsa da olur artık da kafam çok karişik

ben olsam ist düşünmezdim,
izmit bolu bursa kocaeli
istanbula yakın şehirler
tercihim olurdu
istanbul çok kalabalıklaştı
inan otobüsler metrobüsler
artık yetişmiyor
iş çıkışlarında
izhiham oluyor resmen

Ek harcaman, kredin, ödemelerin, sorumlu olduğun birileri yoksa tek başına yaşayabilirsin. Elbet dönem dönem zorluklar olur ama bütçene göre hareket ettikten sonra sorun olmaz.

Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece çoğu yerleri tek başına yaşayan kadın için uygun değil.
Beylikdüzü'nde site içinde 1+1 daire bakabilirsiniz. O da eski sitelerde ve ulaşıma yakın derseniz yine 1000 civarı olur.
Bunun depozitosu, emlakçı parası vs var...
İstanbul un nimetlerinden yararlanayım deseniz her yere uzak buralar.
Gitmeniz en az 1 saat. O da tıklım tıklım toplu taşıma..
Arabanız olsa daha büyük sıkıntı :) ne masrafı biter ne trafikten bir yere gitme isteğiniz kalır...
Biz de eşimle Doğma buyume İstanbul luyuz. Kendi işlerimizi yapıyoruz ve kurulu düzenimiz olmasına rağmen gitmenin yolunu arıyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…