Tek Başına Tatil İçin Geriliyorum ve Erteliyorum

Yazın Balkanları gezmeyi asla tavsiye etmiyorum Hırvatistan'da falan yüzmeyecekseniz. Yürümeli kültür turları için yazın çok kötü bir seçim, ben o hatayı yeni yaptım. Sıcaktan yığılıp kalacaktım neredeyse. İlkbaharda gittiğimde ise çok keyif almıştım. Yazları sadece deniz tatili yapılmalı, ter aka aka 30 derece üstü sıcakta kültür turu çok tatsız.

Bana tek başınıza Balkan turunda daha çok sıkılırsınız gibi geldi. Öyle ortamlarda herkes beraber foto çekinir, insanlar birbirlerine bir şeyler gösterirler falan… ben olsam tek başıma otele giderim. Ekmek elden su gölden yerim içerim havuz deniz takılır şezlongda çevreyi seyredip müzik dinlerim.

Aslında bu da aklımdan geçmedi değil.. O yüzden Ege Akdeniz'i yazın planlayıp bu sene Eylül Ekim ya da seneye Mayıs ayı gibi Balkan Turu planlayabilirim diye düşünmüştüm. Mantıklı geldi şuan bu fikir.

Tek başıma sıkılırım gibi geldi ya.. Çok güzel olur, tam dinlenmelik aslında ama 2 günden sonra beni afakanlar basabilir

Yalnız tatil yapmak en büyük hayalim.muhtemelen önümüzdeki 10 yıl daha yapamam.ömrüm olursa 11. Yılda sağlıklı da olursam tek başıma tatil yapacağım:)))

Tatilde niye sıkılasınız yaw. Turla giderseniz, programlar yoğun oluyor. Sürekli indi-bindi şeklinde geziliyor ve otele gelince yorgunluktan bayılıyorsunuz, sıkılmaya vakit kalmıyor.
Otele giderseniz de oh ne güzel. Sabah kahvaltı, kahve, havuz, deniz.. Bol bol ve hatta benim yerime de dinlenirsiniz.
En büyük pişmanlığım bekarken, yalnız tatile gitmemiş olmak.

Sizin gibi tek tatile çıkmış olanlarin sayısını görünce şaşıracaksınız. Ama tavsiyem tek olmak size üzüntü veriyorsa bunu belli etmeyin. Biz tatile turla gitmiştik Antalya’ya. Diyarbakır’dan katilmistik seneler önce. İki tane bekar birbirinin tanımayan kadın vardı. İkisi de tek gelmiş. Orada tanışıp arkadaş oldular çok şekerlerdi. Ama başka bjr kadın vardı depresifti o çok dikkat çekiyordu ona bakınca tadim kaçıyordu

Arkadaşınla gidersen daha çok eğlenebilirsin hiç mi yok bu kız arkadaşın

Keşke bende tek başıma tatile gidebilsem şuan o kadar ihtiyacım var ki anlatamam

Turlar için yapılan olumsuz yorumlara takılmayın. Geneli otel şehir merkezinde olsun ama ucuz olsun kafasındadır. Odalar çok küçüktü, o yoktu bu yoktu der. Kahvaltıyı beğenmez, sadece tost ekmek reçel vardı der, arka tarafa bakan oda verdiler, asansöre uzaktı der... Tur dediğin, geziyi olabilecek en düşük masrafla yapar. Otobüsle gezdirdiği için şehrin en uzak noktasında seçer otelleri çünkü ucuzdur. Butik turlar da var, çok kaliteli zaman geçirirsin ama 3-4 katı ödersin

Avrupa'da şehir merkezinde ucuz şeyler aramamak gerek. Araba bile park edemezsin, saatlik otopark fiyatını görünce kalp krizi geçirilir. Temmuz ayında Balkanlar veya Avrupada sokakta gezemezsiniz. Boğucu sıcaktır ve her taraf turla gelmiş ordu gibi Asyalı Amerikalı turistle dolu olur. Bir yerde soluklanayım dersin cafeler tıklım tıkış doludur. Şurada ayaküstü atıştırayım dersen siparişi vermek için bile sıra beklersin. Okulların açıldığı, turistlerin çekilmeye başladığı tarihlerde gitmenizi tavsiye ederim. Hiç bir yerde saatlerce sıra beklemezsiniz böylece.

Lisan bilmemek artık büyük problem değil. Çeviri programları indirin, yazmıyorsunuz bile direk telefonu tutup orada yazılanı okuyorsunuz. Naçizane bir tavsiye, Bali diyen arkadaşlar Temmuz Ağustos ayında Bali'de olmak istemezsiniz. Küçücük ada, en yüksek sezon, sokakta itiş kakış ter içinde yürünür, her şeyin en pahalı olduğu zamandır. Tapınak kutsal yer gezeyim, tarihi mekanları göreyim diye çıkar, kan ter içinde otele dönersiniz. Ama ben lokallere uyum sağlarım, salaş görünen yerde de yer içerim, sokak satıcılarının sattıklarıyla karnımı doyururum, onların bindiği otobüs minibüse de binerim falan derseniz biraz daha kolaylaşır.

ben olsam bir avrupa şehri tercih ederdim, deniz içinse türkiyede güzel bi otel. türkiyede cogu yazlık yer efes vs arabasız falan zor. otellerden beldelere inmek kolay değil, gece dönüşü ayrı. ya avrupa şehir turu derim, ya deniz için tek başınıza karlılamak da daha kolay güzel bi resortta kafa dinleme. yazlık yerleri keşif etmek için türkiyede aklıma gelen hep arabaya inip binmek oldu, yemeğe gidip dönerken. bana cok uygun gelmedi tek eğlenmek için.

Vizen varsa selanige kadar istanbul otogardan otobus vardi. Cok daha ucuza gelebilir. Vizen yoksa yunan adalarina kapi vizesi sengene gore daha kolay ve ucuz. Balikesirden bodruma kadar bir cok yerden vapur var. Italya yerine dusunebilirsin.
Dedeagacta mesela hic yabancilik cekmezsin sinira da cok yakin oldugundan cok turk oluyor. Zaten halkda az cok turkce biliyor. Istanbuldaysan arabanda varsa yesil sigorta yaptir arabayla gec siniri.

En azindan tecrube olur.

İlk yalnız tatilim için yurtdışını tercih etmiştim, öyle bir anda gelmişlerdi bana İlk defa yaknızdım, ilk defa yurtdışına çıkıyordum, ilk defa uçağa bindim vs vs. Ama o kadar keyifli geçmişti ki. Tur olmasının da avantajı vardı belki, çok tatlı bir karı koca ve henüz 1 yaşındaki bebekleriyle gezdik genelde. Onlar alışverişnyaparken bebeği ben oyaladım, onlar benim bol bol fotoğrafımı çektiler. İlla foto çektirecek birini buluyorsunuz merak etmeyin. Onlar gece bebek nedeniyle odada kaldıklarından akşam da bir abla kardeşle şehrin keyfini çıkarmıştık. Bence ertelemeyin, yaşanabilecek en keyifli deneyimlerden

Ben tek başıma tatile gittiğim zamanlarda biraz paraya kıyıp kaliteli otelleri tercih ettim hep gğvenlik acısından. Acayip keyifliydi tek başıma alacarte restaurant ta yemek yedim. Denizde havuzda güneşlendim hiçbir şey olmadı. Otel müdürleri sürekli bir şeye ihtiyacım olup olmadığını bi sorun olup olmadığını sormuştu.
ama dediğim gibi otel tercihi önemli.
Yazın kültür turu önermiyorum hiç keyifli olmuyor.

Bence ilk olarak bi turla çıkın seyahate. Tur ortamı çok eğlenceli oluyor. Otel,nerde ne yenecek vs herşey hazır planlanmış oluyor siz sadece gezip eğlenmenize bakıyorsunuz. Ben turla iki kez seyahat ettim yanımda arkadaşım vardı tek değildim ama tura tek katılan insanlar oluyor onlarlada arkadaşlık edersiniz, resim çekilme yerlerinde zaten herkes birbirine resim çekiyor yardımcı oluyor hiç olmadı tur rehberine çektirirsiniz onlarda çok gzl ilgileniyorlar. İlk kez tatile gideceğiniz için çok zorlanırsınız diyorum ilk adımı bi tur gezisiyle başlatın sonrasında tek başınıza tatillerede başlarsınız

Yani az çekersiniz fotoğraf anda kalırsınız. Gidin tabiki. Hayat deneyimlerin toplamıdır. Kesinlikle deneyimleyin.

Yazdıklarınızda kendimi gördüm bende bu yaşıma kadar tatile çıkamadım şimdi ise tek olduğum için gitmek istemiyorum sabahta bu durumla ilgili bir soruyla karşılaştım geçiştirdim. Foruma da farklı bir konu için girmiştim tesadüf eseri konunuzu gördüm hayat hayli tuhaf.

Tesekkur ederim. Ben gezmek için doğmuşum Hiçbir yere gidemezsem haftasonu arabaya atlar civarları gezerim.

O yuzden hic cekinceniz olmasin, tek basina tatil candir.

Ilk tatilinize turla giderseniz en azindan planlama yapmak zorunda kalmazsiniz.

Yalnız başıma hiç otel tatili yapmadım ama hayatımın en güzel tatili tek başıma çıktığım İtalya tatiliydi.
Malım aşırı kıymetli olduğu için ve telefonumu çaldırmaktan korktuğum için çok az fotoğrafım var ama hala çok güzel hatırlıyorum bence yalnız olmanın en büyük dezavantajı restoranlarda hep arkada genelde kalabalık, çok çocuklu ailelerin yanına oturtulmuş olmamdı heralde
Dil konusunda da canınızı sıkmayın genceciksiniz elimizde telefonlar var. Google translate var, chat gpt var. Bence tursuz bile halledersiniz. Benim 60 yaşındaki annem bunlardan bir haber Yunanistan’a gitti geçen yaz
Sadece biraz özgüvene ihtiyacınız var bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…