Tek başına yapabilecek yemekler ;)

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Merhabalar

Tek başına eve çıktım . Tek başına yaşamaya başladım. Güzel yanlarıda var . Ama en zoru gece uyumak ve yanlız uyanmak

Ve en zoru artık tek başına yemek yemek ... Arada arkadaşlarım gidip geliyor .

Karnımı doyurmaya çalışıyorum . Ama 2 haftadır aparetif hazır gidiyor

Çorba yapıyorum kalıyor . Makarna yapıyorum kalıyor . 3 gün yiyorum . Bazen atmak zorunda kalıyorum.

Sizce tek başına ne gibi yemekler yapabilirim :) Tek başına tek seferlik neler olabilir :)

Tek basina çok zor canim
İnsanin istahi olmuyor birşey yapmak içinden gelmiyor maalesef

Makarna
Kofte
Patates kizartmasi
Yumurta
Corba
Tavuk vs yap

Az az yap

Mesela corba sicacik ic isitici kisin olmazsa olmazi tek basina bile doyurur yaparsin 2gun icersin
Soslu,kiymali makarna doyurur onuda az yaparsin yersin2gun
Kofte yapip dolaba atabilirsin

Ben kendime herseyi yapiyorum acikcasi
Esim yemek seciyo ama o seciyo diye ben kendim yememezlik etmiyorum

Karnabaharda yapiyorum
Brokolide
Mantida
Pirasada

Ama az az alip yapiyorum hevesim geciyo

Benim aklima vurmasin yeterki hic usenmem

Kabak patlıcanları kendin yiyeceğin kadar küp küp kesip haşla üzerine sarımsaklı yogurt sarımsaktan rahatszı oluyorsan koymayabilirsin üzerinede kırmızı pul biberi yağla yak uzerine sos gibi dök yarım saatlik bir iş

keşke az önce tek kişilik yaptığım yemeğin resmini çekip atabilseydim sana :) şuan midemde de.

agzim sulandi resmen. sarimsakli yogurda bayilirim. hele uzerine yagda kizartilmis pul biber.

Bu arada su tek kisilik yemek olayini ben de beceremem. olcuyu nasil tutturuyorsunuz ?

Az yapsanız ziyan olur çünkü neticede ocak yanıyor ve ikinci öğüne kalmayacak kadar az pişirmek de israf...

Alım gücü ve yemek yapmaya ayıracağınız zamana göre uygun gelmeyebilir ama yine de yazayım...

Minik şirin tencereler alın.

İyi de bir fırın...

Hafta başında taze yufkayla sevdiğiniz böreği yapın büyük bir tepside...

Yanına tek seferlik sebze yemekleri...

Semizotu, ıspanak vs...

Mevsim salatası ya da mevsimine uygun meyveler de olsun sofranızda...

Birkaç gün idare eder...

Düdüklü tencereniz varsa et yemeği yapın diğer türlü uzun süreli pişirme tek kişi için israf...

Az pişireceksiniz çünkü...

Etin yanında da yine salata, bazen pilav, makarna...

Bir de makarnadaki faydalı kısım suda akıp gidiyor...

O nedenle piştiğinde çekeceği kadar suyla haşlarsanız on dakikada hazır olur makarnanız...

Bir gün peynirli, bir gün domatesli, bir gün kıymalı...

Arada da dışarıdan sevdiğiniz bir yemeği söylersiniz...

Mesela haftada bir gün, eti evde pişirmeyecekseniz şart zaten...

Ama evli ve bir sebepten eşinizden uzak değilseniz eninde sonunda evlenecek ve bol bol yemek pişireceksiniz...

O zamana kadar idare eder umarım...

az ve öz yap hergün aynı yemeği yeme ben hep iki kişilik yaparım hiç artmaz ziyan olmaz .

şunları yapabilirsin

menemen
köfte
et sote
balık
tavuk
krep

aynı dertten muzdaribim tek başına olunca insanın pek kalkıp yemek yapası gelmiyor
ağzıma hazır şeylerden birini atınca doydum bunca kalkıp bulaşığa ne gerek var vs. diyorsun
ama dikkat sonu kilo olarak dönüyor örnek ben
tek eve çıktığımdan beri 20 kilo aldım hala onları nasıl vericem diye uğraşıyorum

Teşekkür ederim tavsiyeler için .. Bir düzene girsem sudan çıkmış balık gibiyim . Bu zamana kadar annem işlerimi yapardı . Taa ki atanana kadar .. Tabiki çok şükür ..

Teşekkür ederim tavsiyleriniz için . Atandım yeni farklı küçük bir ilçedeyim .Herşey de yok burada .. Çok şükür tabiki .. Şuan bekarım ama bu tempodan sonra evlensem daha iyi diyorum . Hayırlısı bakalım

İşte aradığım konu iki senedir bende bunu düşünüyorum.

Oyy evet hep o aç pişir yemekler yüzünden .. Fark etmeye başladım o yüzden. Dışarıda yesem hep et yemekleri.
O yüzden telaş yapmaya başladım . Sebze yemeği şart . Annem biraz yanıma gelebilse elim alışsaydı iyi olacaktı .Ama bir ay sonra gelebilecek

Mesela teflonda tavuk izgara yap ..bir parca yeter bir ögune..geri kalani buzlukta sakla...
Yanina patates puresi yap iki uc patatesle...bide salata patlat al sana bir aksam yemegi...
Bir bardak mercimekten corba yap iki gun gider..ben ailemle yasiyorum ama cogu zaman kendi yemegimi yapiyorum ..
Mesela kabak yapıyorum 2 ksbak yetiyor...cokda nefis oluyor...ozel soslarim var azcik yapiyorum...kendi spesyellerimi olusturdum...annemin yemeklerini begenmez oldum..dunya mutfagi yapiyorum...

onlarında etkisi var sıkılınca ağza atılan gofretlerin cipslerin ee onları yiyince zaten otomatik kilo
birde burası küçük yer çok gezip dolaşacağın çıkacağın yer yok hep evdesin
şimdi bende kendimi brokoliye,pırasaya,karnıbahara fikslemeye başlıcm kendimi
sebze yemeği zaten severimde yapmanın zorluğu işte daha doğrusu üşengeçlik
20 kiloyu çarçabucak aldımda üç kilo veren kadar canım çıktı o yüzden uyarmak için yazdım ikimizede kolay gelsin o zaman

şu çeşit çeşit içinde hazır sosu olan makarnekslerden nudolardan al bi kaç paket stok et eve, hazır köfte al ihtiyacınca çıkar buzluktan kızart ya 2-3 tane, tek kişilik çabuk çorbalar var onlardan da çeşit çeşit alıp koyabilirsin, sabahları için mısır gevreği alabilirsin, hazır dilimlenmiş patatesler oluyor kiloyla marketlerde onlardan alıp dolaba atabilirsin, kızartır yersin vs. bi sürü seçenek var ben yalnız yaşıyorum ve böyle yapıyorum.

Ben de yalnız yaşıyorum
Az yapıyorum, kendime kadar
İsraf olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…