Tek başına yapabilecek yemekler ;)

aynen!
bamyayi da oyle yapiyorum.
gadjo dilo

oo neredeyse her şeyi koyabiliyormuşuz. : D
çok iyi ya. çok sevdim bu işi.

oo neredeyse her şeyi koyabiliyormuşuz. : D
çok iyi ya. çok sevdim bu işi.

dolmalik biberi buzluga atinca yer kapliyor,
Cikarinca da sulanmadan doldurup atese koymak lazim,
Kizarmis/kavrulmus sebzelerde yagdan kaynakli agirlasiyor tadi,
Kozlenmiste pek sorun olmuyor,
Cigden koymayi denemedim, zaten hizli pisiyor bence,
Balik da buzluga girince tadi kaciyor ama alirken temizletir evde yikayip firinda yaparsan 2dk.lik isi var,
Lokomotif Banu in dedigi gibi sarimsaklari da bolca soyuyorum, boylece hergun elim kokmuyor,
Kimisi iri kimisini de rendelenmis olarak kavanoza dolduruyorum ama ustune zeytinyag koyuyorum ki kuflenmesin ve kurumasin,
Yesillikler borek ici olacaksa haslayip koyuyorum da yemeklik iyi olmuyor bence.

Hatta konu ac derim, biz de faydalaniriz ; )
Cunku bu baslikta daha farkli bilgiler gelecek gibi...

Tupperwearlardan alın onlar daha uzun süre saklıyor herşeyi. Dönüşümlü olarak makarna, pilav ve bulgur pişirin 2-3 günde bir, yine zeytinyağlıları ve tencere yemeklerini de birkaç porsiyonluk yapın, onlar tek porsiyon pişmiyor çünkü, çeşitli malzeme gerektiğinden ayarlaması zor oluyor.

Yanına tavada et/tavuk pişirebilirsin (tavuk tavalık, et antrikot ya da straganof güzel oluyor tavada) kanlıysa kanı süzün, donmuşsa eti çözdürüp hiç yağ koymadan tavaya atın, nane, pul biber, karabiber gibi sevdiğiniz baharatları ekleyin 10 dkde pişer zaten, sadece tuz ve kekik kullanacaksanız bunları piştikten sonra ekleyin, tuz çiğ eti sertleştirir, kekikte acılaşabilir yüksek ateşte.

Eğer fırınınız ya da mikrodalganız varsa poşette tavuk(but kullanabilirsiniz burada), köfte patates yapabilirsiniz. Poşete patates dilimlerini eti, hazır baharat karışımlarını, bir de iki-üç damla zeytinyağını koyup ağzını bağlayıp çalkalayın. Poşeti iki-üç yerden delip fırına verin yarım saatte hazır. Bunları tek porsiyonluk yapabilirsiniz.

Yine tek porsiyonluk sebze kızartmaları yapabilirsiniz. (kabak, biber, patlıcan dilimleri vs.) Denemediyseniz kabak ve havuç rendelenerek kızartılıp sarımsaklı yoğurtla karıştırılınca çok güzel oluyor, lorlu biber kızartması, sarımsaklı domatesli sos, yine az porsiyonda az zamanda hazırlayabileceğiniz şeyler, pilavların yanına öğünlük olarak çeşit çeşit hazırlayabilirsiniz.

Bir de turşu, salça filan yapabilen bir yakınınızla birlikte menemen sosu kavanozları hazırlayın, son yaz domatesleri de bitmeden. Menemen için, etin yanında, et ya da mantar sotenin içinde filan kullanırsın hertürlü

Tavada kaymaklı patlıcan, patlıcan sevmeyen biri olarak benim favori yemeğimdir, yine az porsiyonla pişirilebilir.

Tatlı olarakta, reçelli yoğurt, pudra şekerli yoğurt filan öneririm, hem tatlı isteğini kesiyor, hem evdeki yoğurdu bozulmadan tüketmemi sağlıyor benim.
Y

Bizim buzlukta bezelye, fasulye, barbunya, kofte ve dereotu var: p

Ben tek yasiyo olsam yarim paket makarna yapar ikigun yerim.
*Firinin varsa bigun besamel sos yap kasar dok at firina al sana mis gibi yemek.
*Makarna yanina tavuklari renkli biberlerle sotele.
*Kisir yap ayran ya da cayla ye.
*Manti al 10dakikada yap yogurtla ye.
*Yufka al tava boregi yap vs vs.
Ah ah ben tek kalsam donatirdim sofrayi simdi ailemin nufusu 5,benle birlikte 4u kadin mutfaga girsem kesin biriyle carpisiyorum zaten haliyle sifir istek: )

Onun disinda mezelere de bak yemegin sirf makarna bile olsa gozun doyar.
Misal birer kabakla, havucu rendeleyip yagda 10 pisir sonra ustune suzme yogurt ceviz dok mis gibi. Ya da patates topu yap yogurt ustune de pul biberli yag yaktin mi cakma manti : p

tamam konu açayım oradan konuşalım. tecrübeliler de fikir verirse iyi olur. şimdi bir sürü şey atıp mundar etmeyeyim. : )

3 sene yalnız yaşadım. Dünyanın en mutlu insanıydım:-D başlarda zor gelior yemek konusu hep bol yapıordum bende. Sonra porsiyonluk pişirmeyi öğrendim. Her yemeği yapabilirsin sadece az tuttur kafi. Ben kendime en küçük boy tencere ve tavalarla yemek yaparak çözdüm. Evet bildiğin yumurta tavasında pilav yaparsım misal 2 avuç pirinçle. Yada bir paket tavul göğsü alır yarısını bi sefer diğer yarısını ertesi gün yapardım. Yavaş yavaş elin alışır meraklanma. Hem evlenince. De güzel oluyor. O zamanda az yapman gerekiyor çünkü elin alışık oluyor.

Ahaha tesadufe bak benimki de oyle sulu yemek sevmiyo pek. Soteci. Valla cok guzel pratik tarifler de var arkadas da kisa zamanda alisir umarim. Ben 6 senedir boyle yasiyorum bu sene son artik donuyorum dolayisiyla bi yerde profesyonel olduk :) sarmalar icli kofteler. Sevgililerimiz vazgecemiycek bizden :) :)

benimki de sevmiyor da sonra surekli hasta... bi de gidip ona bakması dert oluyor.
ancak sarma ve icli kofte yapacak kadar abartmadım : ))
onları annem gelince saolsun yapıp bırakıyor bana, o da ancak yemege geldiginde tadabiliyor ; )
aynen tek yasamaya alısınca bir sekilde ogreniyor insan

Çok sevdiğim ve basit bir yemek daha geldi aklıma..: )
Bir bardak ince bulguru derin bir kaba dök..
Üzerine bir bardak un ve bir bardak sıcak su.. bir tatlı kaşığı tuz serp, 15 dk beklet..
Sonra bunu biraz yoğur ve misket gibi yuvarlak toplar yap.. Bu topları kaynar suda 10dk haşla..
Bir tencerede soğan, biber ve domatesi pişir ve süzdüğün topları üzerine ekleyip, yavaşça karıştır...
Hatta ben bunu soğan ve biberi bol olunca daha çok seviyorum. Yanına da bir büyük ayranını al..
Üzerine de supangleni yedin mi, değme keyfine..

fellah köftesi nin tarifi mi bu tarif ?

fellah köftesi nin tarifi mi bu tarif ?

Hayır canım, fellah köftesini ilk kez duyuyorum..
Tarif ettiğim yemeğin adı aslında "Sıkma Köftesi"..
Ama ben 'sıkma' kısmını beceremediğim için, misket gibi yuvarlak yapıyorum.. : )
Nasıl olsa aynı tat.. Zaten önemli olan tadı.. : )

Son hali şu şekil oluyor;

Ayrıca aynı hamuru, ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapıp, biraz ezerek aynı şekilde 10-15 dk. haşla..
Sonra dağılmaması için tek tek süzdürerek tabağa al..
1 yumurtayı iyice çırp, yumurtaya bulayarak az yağlı teflon tavada kızart..
5dk.dinlendirip ye.. parmaklarını yersin..!!

Bu arada, bunun adı genelde "Bulgur Köftesi" fakat Malatyalılar buna 'kebap' ya da 'yassı köfte' de diyor ve işte resmi;

ay teşekkür ederm süpersiniz çok da kolaymış
boş bir anımda deneyeceğim zaten bilgisayara not etmiştim sağolun

Hadi kış gelmişken bir tarif daha vereyim.. Malum ıspanak mevsimi..: )
1 adet soğanı biraz kavur.. Bir tatlı kaşığı salça ekleyip, karıştır..
Üzerine ıspanakları ekle, kapağını kapat.. Pişmeye yakın tuzunu atıp, karıştır.
Ve yukarıda bahsettiğim aynı bulgur hamurundan ceviz büyüklünde al..
Elinde yuvarla ve içini oyup, bir parça ıspanak koyup, ağzını kapat.. Limon şeklinde veya yuvarlak da olabilir..
Bunları yine kaynar suya tek tek atıp, 15dk. kadar haşla..
Süzgeç kaşıkla alıp, tabağa koy.. Ve yine yumurtaya bulayarak kızart..
Bu arada, içine ıspanak dışında kavrulmuş kıyma, patates veya mercimek de koyulabiliyor..

Ispanaklı İçli Köfte;

Son düzenleme:
Hızımı alamadım, son bir tarif daha vereyim..: )
Sıkma köftesindeki toplardan yapın, yanına da içli köftelerden..
Sonra 1,5 lt kadar az yağlı salçalı su yapın ve bu su kaynarken içine haşlanmış nohutları ve yaptığınız bütün köfteleri ekleyin..
Özleşmesi için bir süre pişirin.. Tabağa alınca üzerine pul biber ve kara biber serpin..
Afiyet bal şeker olsun..!!

Analı - Kızlı Köfte;

konuya bayıldımmm :)

ne kadar güzel tarif bunlar ellerine sağlık...bulgur köftesinin içide neler var...güzel gözüküyor....

Bu arada, bunun adı genelde "Bulgur Köftesi" fakat Malatyalılar buna 'kebap' ya da 'yassı köfte' de diyor ve işte resmi;

[/QUOTE]

ne kadar güzel tarif bunlar ellerine sağlık...bulgur köftesinin içide neler var...güzel gözüküyor....

Teşekkürler.. ilk mesajda yazmıştım ve 4 tarif de aynı hamurdan..
Bir bardak ince bulgur, üzerine bir bardak un ve bir bardak sıcak su, bir tatlı kaşığı tuz ekleyip 15 dk bekleniyor.
(bulgurun ölçüsü ne kadarsa, un ve su da aynı oranda olmalı)
Sonra yoğurup şekil veriyorsun.. 15--20dk Haşlayıp, yumurtaya bulandırıp, az yağda kızartılıyor.

Aslında tereyağında kızartılıyor ama o biraz zor ve ağır olduğu için ben normal sıvıyağ kullanıyorum.
Bu arada, hamuru yoğurup şekil verirken biraz hızlı olmak gerekiyor çünkü bazı bulgurlar çok çabuk kuruyabiliyor.
Bir de yuvarlarken yanınızda bir kase su bulundurun ki ,elinizi ıslatarak şekillendirin.

Son düzenleme:
cevabınız için teşekkür ederim..hemen yarın ikisinide denicem...bulgurun her türlüsünü çok severim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…