Tek başına yapabilecek yemekler ;)

Teşekkür ederim sağolasın . Bende küçük bir ilçedeyim .Gel git bitiyor bir cadde .Bazen boğuluyorum. Öğretmenim . Herkes hocam hocam . Büyükşehir de yaşarken kimse tanımazken ne güzelmiş .

Akşam geldiğimde düşünmemek için yemek listesi oluşturcam belirli günler için artık iş başa düştü .Cumartesi pazara çıkayım sebze meyve alayım biraz

makarna bi tabaklik yapıyorum ben. iki avuc dokuyorum o kadar yani. corbaya bi care bulamadim zaten çorba tek basina icilmezmis gibi geliyor niyeyse zaten yalniz yasayinca eni konu yemek yapilmiyor. tavuk balik makarna pilav falan. tavuk sote yapiyorum mesela bi larca göğüsten. büyük balik alabilirsin bir tane, koyarsin firina gider. butun tavuk al parcala bi gun but bi gun gogus yer durursun. canin cekerse diger yemeklerden de iste iki gunu kurtaracak sekilde az az yaparsin

Mesela iki kilo kıyma alıp yatısını köfte yarısını sulu köfte yapıp şekillendirip porsiyonlara ayırıp buzluğa koyun..pisireceğiniz zaman çıkarıp hemen yaparsınız..ayrıca kuru fasulye nohut mercimek çorbası et sore gibi yemekleri fazla yapıp saklama kabı veya kavanoza koyup derin dondurucuya koyun çıkarıp ısıttığınız zaman taze pişmiş gibi oluyor..

Umarım bu konuda fikir veren çok olur.
Yumurta, köfte, kahvaltılık...
Bir de yalnızken kısır güzel gidiyor, kendimi kalabalık hissetiriyor :=)
Kısır, patates salatası, yumurtalı şeyler, köfte, makarna favorimdir.

Ne kadar özenle anlatmışsınız öyle.
Resmen kalkıp yemek yapasım geldi bu saatte.

Baklagilleri fazla fazla haslayip sonra kucuk porsiyonlar olarak derindondurucuya atiyorum,
Aylik kiyma alip farkli kofteler hazirlayip yine dondurucuya atiyorum,
bazi sebzeleri haslayip yine dondurucuya...
3gunde bir veya haftalik olarak yesillikleri alip yikiyorum temizliyorum, onlari da hazir salatalik malzeme olarak elimin altinda tutuyorum,

buzluktan cikardigim baklagil, sebze vs bunlar icin tencerede sogan salca domates vs hazirladiktan sonra 2gun yetecek sicak yemekler yapiyorum
ya da kolay pisen sebzelerle gunluk yemekler...
yine minik tenceremde hemen corbami yapiyorum,
1-2salatalik malzeme haricinde yesillik hazir oldugundan onda da zorlanmiyorum...
ayrica haftalik olarak zeytinyagli bir yemek bulundurmaya calisiyorum ki hergun ne yapacagim diye dusunmeyeyim,

boyle elinizin altinda pratik malzemeler bulundurursaniz ne yemek yapmak zor gelir, ne bulasigi cok olur, ne de minicik tencerede saatlerce pismesini bekledigniz yemekler olur,
bu arada konserve eskiden cok tujetirdim, onlari da yine jendim yapiyorum artik,
dondurucuya atmak istemiyorsaniz bunu da secebilirsiniz ; )

Canin ne isterse tek basina kucuk porsiyonlar halinde yapabilirsin. Ozel bir yemek cesidi yok bunun için. Istersen bir ev arkadasi edin kafana uygun. Cunku ben de yillardir ailemden ayri yasiyorum ve tek basina yemek yemenin ne kadar zor oldugunu biliyorum kalabalik sofralara alismis biri olarak. Ama yemek yapmaya bayilirim o yuzden ben de donatiyorum sofralarimi zaten arkadaslarim kosa kosa geliyorlar :) genelde erkek arkadasim oluyor zaten yemek zamani..

Aynen,
Misafirim hic eksik olmaz...
Hatta bunlari erkek arkadasimin evinde de yapip ona da pratik el altinda malzemeler bulunduruyorum,
makarnadan soteye terfi etmisti zavallim ama sulu yemek isine hala alisamadi : ))
ispanak vs desen zaten kocaman sey birden bire kuculuyor, tam tek kisilik yemege donuyor : )

Yalnızken yemeyi en sevdiğim şey salata oluyor. Mesela patates salatasını yap çayla ye.. yanına da kek filan oldu mu tam günde gibi olursun..: )
Ya da, en sevdiğim tavuklu salata;
Göğüs tavuk al, küp küp doğra.. Tavaya koy, üzerine yağ gezdir, biraz pul biber, kekik ve tuz serpip karıştır.
Kapağını kapattıktan sonra tavanın altını yak.. 15 kadar hiç açma ki pişsin.. sürekli açıp bakınca hava aldığı için yanıyor.: )
Sonra kızarma seslerini duyarsın zaten, bir iki kere çevir kızarsın..
Derin bir kaseye birkaç yaprak kıvırcık ve taze soğan doğra.. Biraz sirke, zeytinyağı, soya sosu ve nar ekşisi gezdir.
Kesinlikle tuz atma.! Hepsini iyice karıştırıp, üzerine tavukları dök..
Hatta ben sarımsak döveceğinde çörekotu ve keten tohumunu ezip, onu da serpiyorum.
Yanına da al bir kadeh beyaz şarabını, gel keyfim gel... : ) Hem ekmeksiz hem de oldukça doyurucu..!
Hele o dibindeki kalan suyuna bayılıyorum, dikiyorum kafama..: )
Üzerine de kahveni içersin en sütlüsünden..

Son düzenleme:
Biri yazmıs ki ocak yanıyor tek porsiyon yapman bosa gider diye. Öyle bir sey yok annem. Sen koca tencerede yapmayacaksın zaten. Kücük tencereler var, elinin altında netin var. Her tür yemegi 1/4 malzeme ile yapabilirsin.

makarna çorba yarım yarım yapabilirsin. biz iki kişi olmamıza rağmen asla tam paket yapmam makarnayı. ikiye bölerim. kendime yapıyorsam 4te 1ini yaparım. ikinci güne makarna hiç bırakmam. pilav da bırakmam. 10 dakikada pişen şeyler zaten.

ayrıca benim de önerilere ihtiyacım var ya. : (
kursa başladım, zaten yiyemiyorduk şimdi yemek vakit aldığından hiç evde yiyemiyoruz.
markete giden yok.
pratik pişirilebilecek bir şeyler yapmaya çalışacağım.

bol bol yaprak sarıp dondurucuya atacağım,
sulu köfte köftelerini hazırlayıp dondurucuya atacağım.

bunlar gibi direk ocağa koyabileceğim buzlukta biriktirebileceğim önerileriniz var mı?

dolma doldurup derindorcuya atanları duydum tıpkı sarma gibi ,
onun dışında yufkalarla börek yapıp atabilirsiniz

dolma doldurup derindorcuya atanları duydum tıpkı sarma gibi ,
onun dışında yufkalarla börek yapıp atabilirsiniz
evet dolma da yufka da iyi fikir. teşekkürler.

önerilere açığım.
liste yapıyorum... : ))

tamam onu da ekledim. peki patlıcan kabak patates biber küp küp doğrayıp buzluğa atsam bozulur mu ki. etle düdüklüye atıp türlü yapmalık.
biber konuluyor , patatesi hiç duymadım , hatta biber bende koydum , domatesi de doğrayıp koyabilirsiniz
kabak da konuluyor küp küp doğrayıp
patlıcan da konuluyor diy biliyorum ama ondan pek emin değilim , ama annem karnıyarıklık koydum demişti sanki

pırasa, ıspanak ,semizotu, bunları koyabilirsiniz
tatlılarda felan kullanmak için meyve de koyabilirsiniz mesela ben şeftali muz felan koydum pudinglerde kullanmak için.
maydanoz felan da koyuyorlar ama ben maydanozu ayıklayıp kavanoza dolduruyorum hem pratik oluyor hem de bozulmuyor taze kalıyor . aynı şekilde sarmısakları da ayıklayıp kavanoza doldurup kullanabilirsiniz eğer pratik şeylere ihityacınız varsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…