onlarında etkisi var sıkılınca ağza atılan gofretlerin cipslerin ee onları yiyince zaten otomatik kilo
birde burası küçük yer çok gezip dolaşacağın çıkacağın yer yok hep evdesin
şimdi bende kendimi brokoliye,pırasaya,karnıbahara fikslemeye başlıcm kendimi
sebze yemeği zaten severimde yapmanın zorluğu işte daha doğrusu üşengeçlik
20 kiloyu çarçabucak aldımda üç kilo veren kadar canım çıktıo yüzden uyarmak için yazdım ikimizede kolay gelsin o zaman
Az yapsanız ziyan olur çünkü neticede ocak yanıyor ve ikinci öğüne kalmayacak kadar az pişirmek de israf...
Alım gücü ve yemek yapmaya ayıracağınız zamana göre uygun gelmeyebilir ama yine de yazayım...
Minik şirin tencereler alın.
İyi de bir fırın...
Hafta başında taze yufkayla sevdiğiniz böreği yapın büyük bir tepside...
Yanına tek seferlik sebze yemekleri...
Semizotu, ıspanak vs...
Mevsim salatası ya da mevsimine uygun meyveler de olsun sofranızda...
Birkaç gün idare eder...
Düdüklü tencereniz varsa et yemeği yapın diğer türlü uzun süreli pişirme tek kişi için israf...
Az pişireceksiniz çünkü...
Etin yanında da yine salata, bazen pilav, makarna...
Bir de makarnadaki faydalı kısım suda akıp gidiyor...
O nedenle piştiğinde çekeceği kadar suyla haşlarsanız on dakikada hazır olur makarnanız...
Bir gün peynirli, bir gün domatesli, bir gün kıymalı...
Arada da dışarıdan sevdiğiniz bir yemeği söylersiniz...
Mesela haftada bir gün, eti evde pişirmeyecekseniz şart zaten...
Ama evli ve bir sebepten eşinizden uzak değilseniz eninde sonunda evlenecek ve bol bol yemek pişireceksiniz...
O zamana kadar idare eder umarım...
Aynen,Canin ne isterse tek basina kucuk porsiyonlar halinde yapabilirsin. Ozel bir yemek cesidi yok bunun için. Istersen bir ev arkadasi edin kafana uygun. Cunku ben de yillardir ailemden ayri yasiyorum ve tek basina yemek yemenin ne kadar zor oldugunu biliyorum kalabalik sofralara alismis biri olarak. Ama yemek yapmaya bayilirim o yuzden ben de donatiyorum sofralarimi zaten arkadaslarim kosa kosa geliyorlar :) genelde erkek arkadasim oluyor zaten yemek zamani..
dolma doldurup derindorcuya atanları duydum tıpkı sarma gibi ,makarna çorba yarım yarım yapabilirsin. biz iki kişi olmamıza rağmen asla tam paket yapmam makarnayı. ikiye bölerim. kendime yapıyorsam 4te 1ini yaparım. ikinci güne makarna hiç bırakmam. pilav da bırakmam. 10 dakikada pişen şeyler zaten.
ayrıca benim de önerilere ihtiyacım var ya. : (
kursa başladım, zaten yiyemiyorduk şimdi yemek vakit aldığından hiç evde yiyemiyoruz.
markete giden yok.
pratik pişirilebilecek bir şeyler yapmaya çalışacağım.
bol bol yaprak sarıp dondurucuya atacağım,
sulu köfte köftelerini hazırlayıp dondurucuya atacağım.
bunlar gibi direk ocağa koyabileceğim buzlukta biriktirebileceğim önerileriniz var mı?
evet dolma da yufka da iyi fikir. teşekkürler.dolma doldurup derindorcuya atanları duydum tıpkı sarma gibi ,
onun dışında yufkalarla börek yapıp atabilirsiniz
yeşil fasulye koyabilirsiniz domatesle hafif haşlayarakevet dolma da yufka da iyi fikir. teşekkürler.
önerilere açığım.
liste yapıyorum... : ))
tamam onu da ekledim. peki patlıcan kabak patates biber küp küp doğrayıp buzluğa atsam bozulur mu ki. etle düdüklüye atıp türlü yapmalık.yeşil fasulye koyabilirsiniz domatesle hafif haşlayarak
biber konuluyor , patatesi hiç duymadım , hatta biber bende koydum , domatesi de doğrayıp koyabilirsiniztamam onu da ekledim. peki patlıcan kabak patates biber küp küp doğrayıp buzluğa atsam bozulur mu ki. etle düdüklüye atıp türlü yapmalık.
yeşil fasulye koyabilirsiniz domatesle hafif haşlayarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?