• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başına yaşamak...

Yalnız kalmayı sever misiniz?

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Geçmiş olsun, şu an iyisiniz umarım?
Yine de sevdiğiniz insanla birlikte yaşamanın getirdiği artıların, eksilerini bastırabileceğine inanıyorum.
Çok şükür, Allah'ım Muhtaç etmesin, iyi olmaya çalışıyorum.
Kocamla evlilik öncesi beraber yaşamasaydık, sanırım ona alışma sürecim daha da uzayacaktı.
Garip triplerim, anlaşılmaz tavırlarım, bitmeyen alınganlıklarım ve zamanında yüreğime açılan yaralar Yüzünden yalnız mutluydum. Kocamdan Allah'ım Razı olsun inşallah ki benimle çok mücadele etti.
Yalnız insanın kabuklarını kırmak imkansıza yakındır. Savunma mekanizmaları çok sağlam çalışır.

Düşünüyorum mesela, tek başına bir insan evi ne kadar dağıtabilir, temizlik yaptıktan sonra bir daha kirlenmesi ne kadar zaman alabilir ki, ertesi gün kirlenmez sonuçta. E faturalar desen, insan kendine göre kullanıyor. Bütün suları ve ışıkları vs. açık tutup yaşayacak hali yok. :) Ev arkadaşı olunca işler çok değişiyor, özgürlük kısıtlanıyor. Hadi aile neyse de o farklı bence de.
O dağınıklığın sınırı yok inanın:KK70:Hele ki benim gibi normalde bile dağınık biriyseniz.

Kirlenme konusu sizinle alakalı, titizliğinizle. Ben titiz biri değilim, yani kirli tozlu olmasın yeter, öyle bal dök yala olması hiçbir zaman gerekli değil benim için. Köpekler olduğu için normalden daha hızlı kirleniyor tabii. Toz almayı telefonla konuşurken yapıyorum mesela, kulağımda telefon varken toz alınca fark etmiyorum o işi.

Faturalar zaten çok sorun değil, hele ki otomatik ödeme talimatı verince hiç uğraşmaya gerek kalmıyor.

Yani düşünün yeri gelince anne babamızla bile tartışıyoruz evle ilgili, bir yabancıyla neler olabilir:KK11: Kısa süreli kalma, tatilde aynı evde kalma falan tamam ama daimi ben ev arkadaşıyla yapabilecek biri değilim. Kimi de evde tek başına olmayı, her şeyin sorumluluğunu almayı sevmez. Yapı meselesi.

Çalışmaya başladığımda tek basıma oturdum.güzel ama cani sıkılıyor bazen insanin

Çok şükür, Allah'ım Muhtaç etmesin, iyi olmaya çalışıyorum.
Kocamla evlilik öncesi beraber yaşamasaydık, sanırım ona alışma sürecim daha da uzayacaktı.
Garip triplerim, anlaşılmaz tavırlarım, bitmeyen alınganlıklarım ve zamanında yüreğime açılan yaralar Yüzünden yalnız mutluydum. Kocamdan Allah'ım Razı olsun inşallah ki benimle çok mücadele etti.
Yalnız insanın kabuklarını kırmak imkansıza yakındır. Savunma mekanizmaları çok sağlam çalışır.
Evlilik öncesi birlikte yaşamanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum ben.

O dağınıklığın sınırı yok inanın:KK70:Hele ki benim gibi normalde bile dağınık biriyseniz.

Kirlenme konusu sizinle alakalı, titizliğinizle. Ben titiz biri değilim, yani kirli tozlu olmasın yeter, öyle bal dök yala olması hiçbir zaman gerekli değil benim için. Köpekler olduğu için normalden daha hızlı kirleniyor tabii. Toz almayı telefonla konuşurken yapıyorum mesela, kulağımda telefon varken toz alınca fark etmiyorum o işi.

Faturalar zaten çok sorun değil, hele ki otomatik ödeme talimatı verince hiç uğraşmaya gerek kalmıyor.

Yani düşünün yeri gelince anne babamızla bile tartışıyoruz evle ilgili, bir yabancıyla neler olabilir:KK11: Kısa süreli kalma, tatilde aynı evde kalma falan tamam ama daimi ben ev arkadaşıyla yapabilecek biri değilim. Kimi de evde tek başına olmayı, her şeyin sorumluluğunu almayı sevmez. Yapı meselesi.
Ha sizin köpekleriniz var... İleride ben de düşünüyorum bir tane köpek almayı. Aslında kedileri de çok seviyorum ama birlikte yaşamak söz konusu olunca kedi yerine köpek daha mantıklı geliyor. :)

Karşıdaki insanin niyeti önemli.Bir sure ayni evde yaşayınca kirli/pis dağınık. Pasaklilik elinden is gelme gibi temel seyleri anlarsiniz

Evlilik öncesi birlikte yaşamanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum ben.

Ha sizin köpekleriniz var... İleride ben de düşünüyorum bir tane köpek almayı. Aslında kedileri de çok seviyorum ama birlikte yaşamak söz konusu olunca kedi yerine köpek daha mantıklı geliyor. :)
Tek başınıza yaşarken köpeğin sorumluluğu kediden çok daha fazla. Artıyı eksiyi tartmak lazım. Doğruya doğru hayatımı kısıtlıyorlar ama dünyada hiçbir şeye değişmem.

Yalnız yaşamayı bilemeyeceğim de ev Arkadaşı ile yaşamak bana ürkünç geliyor. eve kimi getireceğini bilemezsin Anahtarı kimlere vereceğini bilemezsin. Ben uyumaya korkarım.

Tek başınıza yaşarken köpeğin sorumluluğu kediden çok daha fazla. Artıyı eksiyi tartmak lazım. Doğruya doğru hayatımı kısıtlıyorlar ama dünyada hiçbir şeye değişmem.
Köpekler daha sadık diye biliyorum, bence gerçek bir dost. İnsan yerine bir köpeği tercih ederim sanırım. :)

aslında şu an ki ailem yaşadığım zaman gündüzleri tek başıma olmayı çok seviyorum kimse yokken rahatım ama ben geceleri bu yaşıma rağmen yalnız yatamayan buna rağmen halada korkan bir insan olarak yalnız yaşamam gerekecek olan yıllarımı şimdiden kara kara düşünüyorum:KK43: ev arkadaşı konusuna gelirsek önceden tanışıyor olsam eyvAllah ama hiç tanımadığın biriyle bir evi paylaşma düşünceside baya uzak benim için. güvenemem ki. Ama şu an ki arkadaşlarımla kalacak olsam seve seve kalırdımmm:KK200:

üniv den önce ailemle yaşıyordum, üniversitedeyken yurtta kalıyordum, oda arkadaşlarım vardı, üniv bitti ailemle yaşamaya devam ettim, sonra da evlendim... yalnız yaşamak bana göre değil... bir de ben haberlerden çok etkileniyorum... hırsızı var uğursuzu var, sapığı var bunlar beni korkuttuğu için yalnız yaşamam imkansız... bir de evde bir ses bir nefes olmalı, konuşacağın paylaşacağın biri, yalnızlık zor iş vesselam...

Ben yalnız yaşamak istemem, yaşayamam. Şimdiden bile ileride yaşlanıp tek kalırsam naparım diye evhamlarım var.

zaten herkes söyleyeceğini söylemiş bir iki laf da ben edeyim bari...

yalnız yaşamak güzel, ama dozunda, tadında bırakmak lazım. 2-3 yıl yeter, ondan sonra sana bi geliyolar evde nefes arar hale geliyorsun. sorumluluklar üstüne geliyor, psikologa gitme fikri kafandan çok sık geçiyor falan...

ilk zamanlar çok maceralı, keyifli gelirdi yalnız yaşamak. istediğin saatte uyuyup, gecenin bir yarısı uyansan bile evin içinde rahatça dolaşabilmek falan. kısacası bence kısa bir süre de olsa deneyimlenmeli ama ömrümün sonuna kadar yalnız yaşama fikri beni çok korkutuyor.

üniv den önce ailemle yaşıyordum, üniversitedeyken yurtta kalıyordum, oda arkadaşlarım vardı, üniv bitti ailemle yaşamaya devam ettim, sonra da evlendim... yalnız yaşamak bana göre değil... bir de ben haberlerden çok etkileniyorum... hırsızı var uğursuzu var, sapığı var bunlar beni korkuttuğu için yalnız yaşamam imkansız... bir de evde bir ses bir nefes olmalı, konuşacağın paylaşacağın biri, yalnızlık zor iş vesselam...
Hiç zorluk çekmediniz mi yurt ortamında? Yani orası bir evde arkadaşınızla yaşamak gibi bişey de değil, aynı oda içinde kaç kişi.

zaten herkes söyleyeceğini söylemiş bir iki laf da ben edeyim bari...

yalnız yaşamak güzel, ama dozunda, tadında bırakmak lazım. 2-3 yıl yeter, ondan sonra sana bi geliyolar evde nefes arar hale geliyorsun. sorumluluklar üstüne geliyor, psikologa gitme fikri kafandan çok sık geçiyor falan...

ilk zamanlar çok maceralı, keyifli gelirdi yalnız yaşamak. istediğin saatte uyuyup, gecenin bir yarısı uyansan bile evin içinde rahatça dolaşabilmek falan. kısacası bence kısa bir süre de olsa deneyimlenmeli ama ömrümün sonuna kadar yalnız yaşama fikri beni çok korkutuyor.
2-3 yıl boyunca yalnız yaşayan insanların çoğu yalnız yaşamaya alıştıkları için bu defa da başkası/başkaları ile yaşama konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. :) Siz yalnız yaşadınız mı hiç?

Hiç zorluk çekmediniz mi yurt ortamında? Yani orası bir evde arkadaşınızla yaşamak gibi bişey de değil, aynı oda içinde kaç kişi.
özellikle ilk yıl çok zorluk çektim çünkü küçücük bir odada dört kişiydik ama mecburdum çünkü ailem eve çıkmama izin vermezdi, sonraki yıllarda ise sadece 2 kişiydik odada, o yüzden rahat ettim canım...

Ben yalnız yasayamayanlardanim (ne uzun oldu) :KK53:

Biraz zor oluyor arkadaslarimdan bildigim kadariyla.
Keyfine gore hareket edersin ancak bütün sorumluluk sende olunca illa ki zorluklari insanin canini sıkmıyor degil.

Yorumlari okumadim :) neye karar verdin?

yalnız yaşıyorum ben de bu sene ilk kez memnunum bi ara ev arkadaşı düşündüm vaz geçtim. yaş 27 :)

Merhabalar, canımı sıkmayan ama kafamı kurcalayan sorular var aklımda ve bunları size sormak istiyorum, düşüncelerinizi merak ediyorum. Yalnız yaşamak hakkında ne düşüyorsunuz? Tabi ki öğrencilikte ve bekarlık dönemlerinden bahsediyorum. :) Aranızda muhakkak evini kimseyle paylaşmayan, tek başına yaşayanlar vardır. Artısı eksisi neler, aileyle veya bir ev arkadaşı ile mi yaşamak daha iyidir yoksa ya da yalnız yaşamak mı? Yalnız yaşayanlar bunu tavsiye eder mi? Zorlukları falan neler yani bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Gelip iki cümle de olsa fikrinizi yazarsanız çok mutlu olurum.
bekar yada öğrenci YALNIZ derim:)

Back
X