Tek başına yurt dışına gitmek

Bir akrabamız var aşırı kötü durumdalardı 30 yıl öncesi bir ekmek alacak para yok.Halası acıyor 15 yaşında dil yok eğitim yok köyden bir kez bile şehire çıkmamış kızı İsviçre’ye yanına götürüyor.Kız nerden baksan 25 sene sadece fırında çalışıyor ama şu an aşırı zengin ülkesinde 3+1 evi türkiyede ağaoğlundan satın aldığı evler Samsun’da villası falan var .Yani diyorum ki bir doktor olarak kim bilir neler yaparsınız.

Evlen sende yalnız olmazsın dağ gibi adam olur arkanda memletinde kalırsın.
Herkes göc ediyor nolucak memleketin durumu .
Türkiye de herşeyi ithal etmeye başladi artık doktor hemşire de ithal ederler öylece .

Süper öneri İnsan gibi yaşamak için "dağ gibi adama" ihtiyacım varsa, bana bunu reva gören bir toplumda yaşıyor olmam yeterince acı zaten. O sebeple bu öneriyi uygulamayı pek düşünmüyorum.

Maalesef tek sorun para değil, ekonomik olarak ülkece dipteyiz zaten. Okumuş insanın değeri azaltıldı gitgide, emeğinin hiçbir karşılığı yok. Hasta ne isterse, bariz yanlış bir şey de olsa onu yapmak zorundasın, yapmazsan ya hakarete uğruyorsun ya tehdit ediliyorsun ya şikayet ediliyorsun. Hiçbir gerçekçiliği olmayan, tamamen iftiralarla dolu, alakasız bir şikayet için, yoğun bakım nöbetimde gecenin 2:30'unda sağlık bakanlığı tarafından arandım mesela geçen. Bir şiddet olayı olduğunda bu kadar hızlı harekete geçmiyor bakanlık, hatta hiç harekete geçmiyor.

Biz asker değiliz, polis değiliz. İşimin başındayken tehdit edilip çalışmaya devam etmek zorunda olmaktan çok yoruldum. Bunun artık normal karşılanmasından daha da yoruldum. Hastalar, hasta yakınları bağırıp çağırıyorlar, döveceklerini, öldüreceklerini söylüyorlar, bazen üzerimize yürüyorlar ama tepki veremiyoruz, güvenlik desen hiçbir işe yaramıyor, polis sadece beyaz kod tutanağını doldurtup gidiyor. Gerçekten bunlar münferit olaylar değil, rutine bindi artık.

Sadece bu da değil, eğitim kalmadı, hoca kalmadı. Tıp Türkiye'de çok değerliydi ve kaliteliydi eskiden, artık çok yozlaştı. Beni hayata bağlayan en büyük şeylerden biriydi meslek aşkım, hiçbir zaman çok nöbet tuttuğum, 36 saat çalıştığım, sürekli ders çalışmak zorunda olduğum için şikayet etmemiştim ama şu anda geldiğimiz nokta benim için katlanılmaz artık. Meslek aşkımı kaybetmiş olmak çok üzüyor beni. Can güvenliğimi düşünüyorum, korkunç bir noktadayız.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Küçümsemek için söylemiyorum, hademenin müdüründen daha çok kazandığı bir ülke olduk. Haliyle sen okudun da ne oldu bak ben daha cok kazaniyorum egosu olusuyor insanlarda. Verilen emekler, harcanan yıllar degersizletiriliyor. Ayaklar baş oldu tabiri bizi özetliyor. Eskiden saygı vardı memura, şimdi bitti. Memur şamar oğlanı oldu, vatandaş ezdikce eziyor. Okumaya düşman, okumuşa düşman bir şeylerin hıncını alıyorlar el birliği ile. Allah ıslah etsin bunları ve sebep olanları. Bir gün bize bakacak doktor, eğitecek öğretmen, sorunumuzu çözecek memur bulamayacağız.

Merhaba,
Ben yanliz degilim ama fransada uc farkli yerde kaldim. Ailem ben kucukken goc etti. Bence guzel taraflari kotu taraflarindan cok daha fazla :
  • yardimlar
  • insan haklari
  • saygi
  • can guvenligi
  • gelecek icin fazla kafa yormamak
  • egitim sistemi
  • her yere nerdeyse gidebilmek
  • fransiz mutfagi
  • kibarliktan kirilmak
Kotu yonu :
Sadece biraz yanlizlik olabilir
Herkes soguklar falan demisler ama bence guvenlerini kazanabildinmi gayet iyi arkadasliklar kurulabiliyor.
Not : buralara yolunuz duserse haber edin

Teşekkürler. Dilim var, zamanla da adapte olurum diye düşünüyorum, ilk gidiş aşaması biraz korkutuyor.
Siz Türkiye'de Tıp okumuş insansnz emin olun dünyada sizi hicbir sey zor gelmez.
YouTubeda İngiltereye doktor olarak giden bir kiz var yakın zamanda giden çok güzel videolar çekiyor bir bakın

Çok haklısınız. İnsanlar her zaman basit hastalıklara sahip olacaklarını düşünüyorlar, hep nezle olacaklar hep grip olacaklar. Gerçekten ağır hastalık geçirenler anlıyorlar, anlayacaklar bu sistemin bizi nereye getirdiğini. Ciddi ameliyatları yapacak doktorlar yok, ciddi hastalıklara bakacak doktorlar yok, devlette birkaç tane var, özelde aşırı pahalı. Hasta geliyor mesela, çocuk nörolojiye gitmesi gerekiyor kısa bir süre içinde ama gidemiyor çünkü randevu yok, çünkü birkaç tane doktor kaldı. Gidemeyince de bize sinirleniyor, sorunun kaynağının neresi olduğunun bile farkında değiller. Bir yandal uzmanı kolay yetişmiyor. Ben neredeyse hiç seçilmeyen hayati bir yandalı seçmek istiyordum hep, artık ben de pes ettim. Can güvenliğimin olmadığı bir alanda daha fazla çalışmak istemiyorum.

Ne güzel, teşekkür ederim

Siz Türkiye'de Tıp okumuş insansnz emin olun dünyada sizi hicbir sey zor gelmez.
YouTubeda İngiltereye doktor olarak giden bir kiz var yakın zamanda giden çok güzel videolar çekiyor bir bakın

Teşekkürler
Evet, youtube'da birkaç kanal takip ettim bu süreçten geçen doktorların kurduğu. Onlar yol gösterici oluyor gerçekten.

4 ay önce dil okuluyla irlanda'ya geldim hedefim burada kalıp vatandaş olmak ama ben en alttan başladığım için daha da zor. vize türünüz ve dil seviyeniz tüm hayat kalitenizi etkiliyor kesinlikle. ben çok zorluk çekiyorum hatta her gün türkiye'ye dönüp konforlu hayatımı devam ettirmek istiyorum. ( işim rahattı, ailemin evinde kalıyordum tek derdim yiyip içip gezmek çalışmaktı) ama uzun vadede türkiye'de yaşamak bana bir şey getirmiyor, ben burada 3-4 sene zorluk çekip oturum izni hakkına sahip olacağım sonrasında bir tık daha kolaylaşacak.

Vize türünüz çalışma vizesiyse ve diliniz iyiyse bence gidin bir kere benden +3 önde başlamış oluyorsunuz, sizin için daha kolay olur. İngiltere'ye gideceksiniz galiba o vizeyle irlanda'ya gezmeyede gelebilirsiniz, eğer gelirseniz görüşelim de başarınıza bir kadeh kaldırır ya da kahve içeriz :)

Zaten orada iş bulup gideceğim sınavları verdikten sonra. Teşekkür ederim, eğer olursa İrlanda’yı mutlaka gezerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…