- 15 Haziran 2023
- 296
- 1.230
- 33
Ben çok memnunum açıkçası, her ne kadar yakında dönme planlarımız olsa da, ama o ayrı konu, burasiyla ilgili kötü sebeplerden değil.Belli bir şehir yok aklımda. Sınavları verdikten sonra nerede iş bulursam oraya gideceğim
Siz neredesiniz? Mutlu musunuz? Yabancılara bakış açısı nasıl
Kıtlık derecesinde pahalı. Üretim yok. Kral doları kontrol altında tutacam diye ülkeye dolarla alınan hiçbişeyi sokmuyor. Ona ragmen dolar uçuk. Bi otomobiller çok ucuz 60 bine sıfır araç var
Ben Fransa'dayim. Gecen sene geldik.Beni en cok zorlayan buranin iklimi oldu. Insanlar cok kibar ama samimiyet kurmak zor. Ben cocugumun egitimi, gelecegi icin gelmek istedim. Pisman degilim cunku onun icin burdayum.Sizin de niye gitmek istediginizi az bucuk tahmin ediyorum. Dilerim her sey istediginiz gibi olur.
Bu sebepten 37 yasimda almanyaya yerlestim. Once Dil okulu sonra master vs. Kolay diyemeyecegim ozellikle almancadan dolayi. ama sonucta degdi. Iyiki gelmisim diyorum. Kizim burada dogdu, liseye kadar en azindan iyi bir egitim alacagini dusunuyorum. tR de hicbirsey stabil degil, ne politikasi ne de ekonomi
Orası çok yağışlı değil mi yaf , daha güney bir şeyler yok mu Malta falan
Almanca öğren
Sağlıkta çok açık var
Almanya’ya git
Buradan iyi olacağı kesin
gp olarak gitmeyi dusunuyorsaniz bizdeki pratisyenlik ve gp lik biraz farkli
Burda el isi yapanlar yani artizanlar cok guzel kazaniyor. Her turlu is bulur sevgilin.Dili de ogrenir zamanla. Paris'te insanlar soguk. Trafigi cekilmez. Hersey asiri pahali. Zaten butun herkes ya Magrep ulkelerinden gelme ya Kamerun vs. Biraz Istanbul gibi yani. Cok goc almis. Yasanmaz hale gelmis. Ama Paris disina cikinca insanlar daha sicak ve kibar, trafik neredeyse 0. Bence Paris harici Fransa'da her yerde yasanir.Access ya ben de 1 2 seneye Fransaya gelmek istiyorum. Henüz is bakmaya başlamadım ama. Masterimi strazburgda yapmıştım insan haklari alaninda biraz yazılı fransizcami da tekrar hatırlayıp orada alanimdaki sivil toplum kuruluşlarina başvurmak istiyorum veya akademik kadrolara. Erkek arkadaşım Fransızca bilmiyor güzel sanatlar mezunu setlerde calisiyor mobilya vs her türlü el işinden anlıyor. Arkadaşları varmış fransada tamircilik şirketi olan seni ise sokarız demişler. Dili öğrenirsin demişler. Sence bu plan gerçekçi mi? Orada yapabilir miyiz? Fransız yakın arkadaşlarım vardı o dönemde ama cidden çok soğuk bi milletti diye hatırlıyorum. Çocuk büyütmek için iyi bi memleket midir? Kresleri cok iyi diye duymuştum. Şu an benim için sadece muğlak bi plan bu ama yaşayan birinden duymak isterim
Ha bu arada cocuk buyutmek icin mukemmel bi yer. Devlet okullari da var. Ozel okullar da var catholic schoollar yani.Access ya ben de 1 2 seneye Fransaya gelmek istiyorum. Henüz is bakmaya başlamadım ama. Masterimi strazburgda yapmıştım insan haklari alaninda biraz yazılı fransizcami da tekrar hatırlayıp orada alanimdaki sivil toplum kuruluşlarina başvurmak istiyorum veya akademik kadrolara. Erkek arkadaşım Fransızca bilmiyor güzel sanatlar mezunu setlerde calisiyor mobilya vs her türlü el işinden anlıyor. Arkadaşları varmış fransada tamircilik şirketi olan seni ise sokarız demişler. Dili öğrenirsin demişler. Sence bu plan gerçekçi mi? Orada yapabilir miyiz? Fransız yakın arkadaşlarım vardı o dönemde ama cidden çok soğuk bi milletti diye hatırlıyorum. Çocuk büyütmek için iyi bi memleket midir? Kresleri cok iyi diye duymuştum. Şu an benim için sadece muğlak bi plan bu ama yaşayan birinden duymak isterim
Yemek kismi niye sorun? Birileri daha yazmis bunu.Yaparsınız neden yapamayasiniz? Ben anadili İngilizce olan bir ülkeye göçmüş olsam dertlerimin %80ine sahip olmazdım meselabeterin beteri var öyle düşünün. İlk 2 sene biraz zor, sonra bir dönem geri mi gitsem hissi, sonra bir seçim oluyor yok anam gidilmez en iyisi ben buraya çökeyim falan derken bakıyorsunuz yıllar geçmiş. Bir de single göçen birisi için sınırsız aşk olanakları var, bence büyük bir artı bu yani değerlendirin hava başta çok romantik güzel geliyor, ah yağmur çok severim diyenler sonradan nefret ediyor. O kısım ve yemek kısmı sorun, hiçbir zaman çözülmeyecek. Neresi mükemmel ki zaten?
Bunu Fransada yaşayan birisine anlatamayacağım bileYemek kismi niye sorun? Birileri daha yazmis bunu.
Jdjdjdjjdd ay cok sasirdim. Envai cesit yemek kulturleri olmadigini biliyorum da bu kadar kotu olmasi enteresan. Fish and chips, yorkshire puding ( onun da puding olmadigini ogrenince cok sasirmistim.) Baska da ne yemekleri var bilemedim. Ben disarda yemeyi severjm, o acidan zorlarmis beni mesela IngiltereBunu Fransada yaşayan birisine anlatamayacağım bilebazen sırf boğazımdan güzel yemek geçsin diye fransaya gidiyoruz sabahtan yola çıkıp bütün yemekler, corona olmuşsun da ağzının tadı gitmiş gibi ya bir insan buna alısabilir mi bilemiyorum. Yemin ederim sümüklü böcek yediğimde bile oh be dünya varmış dedim yani
Of Almanya Hollanda İngiltere bu bakımdan aşırı zor gerçekten. Diğer yerleri gezerken çok kıskanıyorum. Keske zamanında Osmanlı biraz daha ilerleseymis Avrupa içindeJdjdjdjjdd ay cok sasirdim. Envai cesit yemek kulturleri olmadigini biliyorum da bu kadar kotu olmasi enteresan. Fish and chips, yorkshire puding ( onun da puding olmadigini ogrenince cok sasirmistim.) Baska da ne yemekleri var bilemedim. Ben disarda yemeyi severjm, o acidan zorlarmis beni mesela Ingiltere
Yaparsınız neden yapamayasiniz? Ben anadili İngilizce olan bir ülkeye göçmüş olsam dertlerimin %80ine sahip olmazdım meselabeterin beteri var öyle düşünün. İlk 2 sene biraz zor, sonra bir dönem geri mi gitsem hissi, sonra bir seçim oluyor yok anam gidilmez en iyisi ben buraya çökeyim falan derken bakıyorsunuz yıllar geçmiş. Bir de single göçen birisi için sınırsız aşk olanakları var, bence büyük bir artı bu yani değerlendirin hava başta çok romantik güzel geliyor, ah yağmur çok severim diyenler sonradan nefret ediyor. O kısım ve yemek kısmı sorun, hiçbir zaman çözülmeyecek. Neresi mükemmel ki zaten?
Yemek kısmı hiç sorun olmadı benim için. Gerçi eski eşim asciydi.Yani sebze meyve çoğunlukla dışarıdan gelme, bizdeki gibi pazar olayı pek yok, belki o fark ediyordur. Bir de bazı şeyler, mesela yeşil biber (sivri ya da tatlı) falan yok marketlerde, kocaman karpuzlar vb yok. Ama neredeyse gittiğim her şehirde bir Türk marketi buldum (oğlumla çok gezdik, özellikle bu sene üniversite seçmeleri için). Büyük şehirlerde hele seçenek çok fazla, uzak doğu marketleri dolu her yer.
Ingilizlerin kendi yemek kültürü sınırlı ama o da bizi etkileyecek bir şey değil bence.
Ekleme: Türk restoranı olmayan şehire denk gelmedim henüz.Bunun yanında Yunan, Çin, Hint, Portekiz, Meksikan, Lübnan vb aklınıza gelebilecek bir çok ülkenin mutfağı mevcut, eğer sorun dışarıda yemekse.
O konuda sorun yaşamazsınız. Kabağın da makarnanın da etin de tadı aynı shbsanAsjfksd sınırsız aşk olanağı süper
Ben vejetaryenim ya zaten yediğim bi kabak bi makarna
Ya bu nasil olabilir kafam basamadi bi turlu hdhdhdO konuda sorun yaşamazsınız. Kabağın da makarnanın da etin de tadı aynı shbsanbir yerden sonra aman ne para vercem evde yerim işine dönüyor durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?