Tek basina yurtdisina gezmeye giden cesur hanimlar!

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Gidecek kimsem yok:(
Ama tek basima gidecek cesaretim de yok
Hevesimle kaygim arasinda kaldim resmen. Bir cok seyi de tek basima oldugum icin yapamamaktan sıkıldım. Pasaport randevusu aldim. Sonra iptal ettim. Bilet alip kendimi mecbur birakasim var. Ama onu bile yakarim bu korkuyla.
Deneyimleri olan hanimlar varsa dinlemeyi cok isterim ya

bir gün 12de işten çıktım, o zaman yeşilköy'deydi havalimanı.. 3te uçak var.. delice kalabalık bir sıra.. italya'ya gidiyorum. eğitime katılacağım ama kimse karşılamayacak tabi ki beni. 4,5 saat falan yol sürdü, rötarı ıvır zıvırıyla.. gideceğim yer havalimanına uzak epey. taksi ile gitsem 2016 senesinde 150 euro para vermem lazım.. havalimanında dolana dolana trene ulaştım.. belli saatleri varmış bekledim falan. elimde valiz, kendi çantam, bir de sırtımda laptop çantası.

trene bindim, banliyö hattından gidiyoruz. sanırım görmediğim milletten insan kalmadı.. bu arada her avrupa sehayatimde alman sanılmışımdır.. orada da beni kendilerine benzetip almanca konuşan birileri oldu. ben de almanca bildiğimden çaktırmadan adres muhabbetine girdim. en sonunda ismimi söyleyince şaşırdılar falan.

gece 11 gibi falan indim pavia'da.. ordan da otele gitmek için taksiye bindim. ıs pıs kimse yok yollarda ve otel oranın da merkezinin biraz dışında.. 12ye doğru ancak girdim odaya..

yaşarken korktuğum anlar oldu.. en nihayetinde milano'nun göbeğinde gezmiyodum ama bugün iyi ki bunu denedim diyorum.
eğitim boyunca hep bu şekilde akşamları yalnız yemeğe falan gittim, hatta bir akşam bara gittim yalnız :)

başta ürkütücü ama girince alışıyosun :)

deneyin mutlaka, ileride iyi ki diyeceksiniz..

Ben son 3 yılda defalarca gittim. Yanınızda yeterli miktarda para varsa, dil de sizin için büyük bir sorun değilse kötü bir durumla karşılaşmanız pek olası değil. Aslında korkanlar neden korkuyorlar ben de onu anlamam. Dilerseniz özelden yazın, seve seve yardımcı olurum 🤗

bir gün 12de işten çıktım, o zaman yeşilköy'deydi havalimanı.. 3te uçak var.. delice kalabalık bir sıra.. italya'ya gidiyorum. eğitime katılacağım ama kimse karşılamayacak tabi ki beni. 4,5 saat falan yol sürdü, rötarı ıvır zıvırıyla.. gideceğim yer havalimanına uzak epey. taksi ile gitsem 2016 senesinde 150 euro para vermem lazım.. havalimanında dolana dolana trene ulaştım.. belli saatleri varmış bekledim falan. elimde valiz, kendi çantam, bir de sırtımda laptop çantası.

trene bindim, banliyö hattından gidiyoruz. sanırım görmediğim milletten insan kalmadı.. bu arada her avrupa sehayatimde alman sanılmışımdır.. orada da beni kendilerine benzetip almanca konuşan birileri oldu. ben de almanca bildiğimden çaktırmadan adres muhabbetine girdim. en sonunda ismimi söyleyince şaşırdılar falan.

gece 11 gibi falan indim pavia'da.. ordan da otele gitmek için taksiye bindim. ıs pıs kimse yok yollarda ve otel oranın da merkezinin biraz dışında.. 12ye doğru ancak girdim odaya..

yaşarken korktuğum anlar oldu.. en nihayetinde milano'nun göbeğinde gezmiyodum ama bugün iyi ki bunu denedim diyorum.
eğitim boyunca hep bu şekilde akşamları yalnız yemeğe falan gittim, hatta bir akşam bara gittim yalnız :)

başta ürkütücü ama girince alışıyosun :)

deneyin mutlaka, ileride iyi ki diyeceksiniz..
Gidersem en iyisi mi gunduz gozuyle gideyim:)
Gece disarda olmaktan korkmam ama hic bilmedigin bir yer cok urkutucu geliyor kulaga

Bu hayatta en çok yapmak istediğim şeylerden birisidir: tek başına hiç gitmediğim bir yurtdışı gezisi...
Ama sürekli birinin yanımda gelme isteği yüzünden uzun bi süre gerçekleştiremeyeceğim sanırım :bicak:

Ne güzel kafan rahat olacak. Zaten turlaysa hiç düşünme git. Kafanı dinler, keyfini sürersin...

Ben Kore ve Japonya'ya yalniz gittim. Bircok insanda onlarin dilini bilmemekten yana endise olur ama hic gozunuz korkmasin. Her yerde ingilizce cevirileri vardi. Ozellikle Kore bu anlamda cok daha rahat. Ben Seul'e gittim. Ingilizcenin yaninda gexilen temel yerlerde internette mevcuttu. Ben cok rahat bir gexi yaltim boylece. Tokyo internet ve Ingilizce yonunden biraz daha zorlayici gibiydi ama sorun yasamadim. Ingilizceniz yoksa da arkadaslarin dedigi gibi turlari tercih edebilirsiniz. Bana kalirsa kendiniz gezerseniz daha fazla yer gorursunuz. Hem goreceksiniz gittiginiz herlerde surekli turlar olacak. Merak ettiginiz bir yerse biraz rehberlere kulak verebilirsiniz. Bazen onu da yaptim :KK48: Endise ettiginiz noktalari tek tek siralarsaniz yardimci olmaya calisirim

Tur istemiyorum. Cok yorucu bir tempo oluyo ben keyif almak istiyorum acikcasi

deneyims plz:)

Of ne bilim fazla girisken biri degilim ben. Ezik hissederim galiba kendimi

Ezik hissedecek hicbir şey yok. Tek başına gezmek de çok zevkli. Her sorunda yardımcı olabilirim istediğin zaman yazabilirsin.

Gidecek kimsem yok:(
Ama tek basima gidecek cesaretim de yok
Hevesimle kaygim arasinda kaldim resmen. Bir cok seyi de tek basima oldugum icin yapamamaktan sıkıldım. Pasaport randevusu aldim. Sonra iptal ettim. Bilet alip kendimi mecbur birakasim var. Ama onu bile yakarim bu korkuyla.
Deneyimleri olan hanimlar varsa dinlemeyi cok isterim ya
35 yaşındayım 21 yaşından beri dünyayı geziyorum bazen iş bazen keyfi olarak. Evliyim çocuğum var bazen onlarla geziyorum bazen de eşim çok stresli dönemler atlattığımda uygun bilet bulursa sürpriz yapıp beni hafta sonu için yollar kızımıza da bakar sağ olsun.. Altıncı pasaportumu bitirmek üzereyim. Şimdi 15 gün oldu Doğum yaptım mecburen 2 sene her yere beraber gideriz sonra tek başıma Marakeş gezisi yapmayı planlıyorum. Özellikle sınırlı internet ve telefon konuşması yapmadığım için müthiş dinlendirici oluyor 2 gün bile.. yaşayın hayatınızı

35 yaşındayım 21 yaşından beri dünyayı geziyorum bazen iş bazen keyfi olarak. Evliyim çocuğum var bazen onlarla geziyorum bazen de eşim çok stresli dönemler atlattığımda uygun bilet bulursa sürpriz yapıp beni hafta sonu için yollar kızımıza da bakar sağ olsun.. Altıncı pasaportumu bitirmek üzereyim. Şimdi 15 gün oldu Doğum yaptım mecburen 2 sene her yere beraber gideriz sonra tek başıma Marakeş gezisi yapmayı planlıyorum. Özellikle sınırlı internet ve telefon konuşması yapmadığım için müthiş dinlendirici oluyor 2 gün bile.. yaşayın hayatınızı
Şey pardon fotoya bir imza alabilir miyim?
6 pasaport bitiren birinden ancak hayranlıkla imza alınır :rapci:

Tek başına Meksika'ya gitmiş biri olarak diyorum ki mutlaka böyle bir deneyim yaşayın :) Ama risk az olan bir yer seçin ve her ihtimali düşünerek hazırlık yapın iyice araştırın. Gideceğiniz yerin diliyle ilgili eğer bilmiyorsanız mutlaka birkaç hayati cümle öğrenin. Ben 6 ay da orada kaldım hatta çalıştım orada oryantal dersleri vermiştim hahaha çok meraklılardi türk dizileri falan izliyorlar tv de Fatmagül un suçu ne yayınlanıyodu ben oradayken. Bence tek tatile çıkmak çok keyifli kendinizi kesfedebileceginiz muhteşem bir deneyim

Yalnız değildim ama bireysel takılarak 2 ayrı ülkede yaşadım ayrıca bir de başka ülkede gezdim. Süperdi :)) hayatımın en harika gezmeleriydi.. ahh ahh... bilet alıp senle takilasim geldi :))

Turla başlayın ilk serüvene.
Biraz daha kolay geçer sizin için.
Tek gelenlerle rehberler zaten özel olarak ilgileniyor, yalnız kalmaması için kendi ortamlarına davet edip sürekli telefon iletişiminde oluyorlar.
1 kere gitseniz, o şeytanın bacağı kırılacak ve hep isteyeceksiniz.
Ahh öyle bir imkanım olsa da ben de sadece alıp başımı gidebilsem...

Back
X