Yanlis anlamadiysam asıl çekinceniz sorun çıkarsa tek başıma nasıl çözerim korkusu değil de yalnız ne yaparım, sıkılır mıyım yönünde.
Arkadasla gitmek, aileyle gitmek, turla gitmek, yalnız gitmek.. hepsinin avantajlari ve dezavantajlari var. Siz gitmek istiyorsunuz ve şu an yaninizda gidecek kimse yok, demekki şimdi bu tecrübeyi yaşamanın zamanıymış.
Zaten geç saatte çıkmam demişsiniz, ama elinizde olmadan farkli bir durumda kalsaniz bile korkmayin. ben birkac defa çok geç saatlerde ıssız yerlerde buldum kendimi, mesela bir defa bir avrupa ulkesinde rötar yapmistik ve havaalanina çok geç saatte indim, çok saçma bir saatti, araç yoktu, taksi bulamamistim, karanlık, ıssız bir ormanlık yolda otelime yürümek zorunda kalmistim. Ayni seyi simdi yasasam o anki korkumu yasamam ama ilk defa gittiğim, bilmedigim bir yerde korku olmasi normaldi. bazen ne kadar plan yapsanız da elinizde olmadan zor durumlar içinde bulabiliyorsunuz kendinizi. Ilk defa gideceginiz için ne kadar hazirlik yaparsaniz karsilasacaginiz muhtemel sıkıntılar o kadar azalır. Ben bir sure sonra neyse vardigimda havaalaninda ögrenirim otele nasil gidecegimi gibi plan yapmaya üsenir hale gelmistim. Siz mümkün olduğunca özellikle ulaşimin planini ve b planini yapin. Havaalanindan otele alternatif bir kac sekilde ulasim nasil olacak, saat siniri var mi, cep telefonunuz yurtdisina actirin ayrica havaalanindan o ulkenin hattini da alin, internet hep olsun telefonunuzda. Seyahat sigortasi yaptirin ve policenizin,biletinizin,pasaportunuzun, otel rezervasyonunuzun kopyalarini mail adresinizde bulundurun ayrica ailenizden birinde de örnekleri olsun. Paranizin hepsini ayni yerde tasimayin, kredi karti olsun yaninizda,dis temsilciliklerimizin ve saglik bakanliginin numaralarini kaydedin, yaniniza agri kesici, ates dusurucu gibi ilaclari alin.
Sosyal konudaysa; tek basina olmanin bircok guzel yani var. Program yaparken bagimsizsiniz, sadece kendi keyfinize gore gezebiliyorsunuz, yabanci arkadaslik kurmak çok daha kolay oluyor. Soru sorarsaniz mutlaka yardim eden insanlar oluyor, yakinlik kurmak isterseniz bildiğiniz seyleri bile cevrenizdeki insanlara sorun mutlaka, hem cesaretiniz artiyor hem de sosyallesme imkani oluyor. Kötü insanlarla karsilasmak da tabi ki imkansiz degil ama siz tedbirinizi aldiktan sonra zarar gorme olasiligi da düser. Gece hayatini bilemem ama bir yabanciyla program yapacaksaniz, ıssız olmayan müze, restoran, kilise, tarihi yapi,sinema, opera gibi insanlarin cok olacagi ve sehir merkezinde olan yerlere yapin.
Aklima gelenler bunlar. Umarim keyifli ve güvenli bir sekilde gidip dönersiniz.