Tek basina yurtdisina gezmeye giden cesur hanimlar!

Gidecek kimsem yok:KK43:
Ama tek basima gidecek cesaretim de yok
Hevesimle kaygim arasinda kaldim resmen. Bir cok seyi de tek basima oldugum icin yapamamaktan sıkıldım. Pasaport randevusu aldim. Sonra iptal ettim. Bilet alip kendimi mecbur birakasim var. Ama onu bile yakarim bu korkuyla.
Deneyimleri olan hanimlar varsa dinlemeyi cok isterim ya
yanıma kimseyi takmam kendim giderim hep.tamam arkadaşlarla gidince evet ayrı bir tadı var ama bir yere gidiyorsun biri onu ister biri yorulur biri kahve ister.en iyisi tek gezmek.sırt çantam, kulaklığım, powerbankim.google maps zaten kaybolmana imkan vermiyor.bir yere 2. defa gideceksem eğer arkadaşlarla gitme ihtimalini değerlendiririm.istersen turla git bir defa sonra sonra açılıp kendin gidersin.barcelonaya gitmek istediğini okudum, kesin git.eylülde ispanya turu yaptım.çook güzel muhakkak yeniden gidicem.

Bacim sen hele bir çik :)
inan ki çözülmeyecek problem olmaz.
Benim evinde kalacağım kisi mi gecenin bir yarisi telefonlarimi açmadı, gecenin 3unde yanlis ubere mi binmedim, diplomatik cahillikle ucaga mi alinmadim...neler geldi basima. Ama gunun sonunda hepsi hatirlayacak anı oldu ve zor animda "ulan sen neleri aştin" dedirtecek ozguven olarak bana geri geldi.
bekar misin?
Bekar ve yalniz bir kadin olarak yolda olmak cok guzel. Zaten azicik sirin biriysen birileriyle tanisiyorsun elbet.
Gittigin yerde onlarin dilinden birseyler ogren mesela. Merhaba,tesekkur ederim, tanistigima memnun oldum falan... inan ki cok etkili oluyor. Italyada yasli bir teyzeye adres sormustum. No english no english diye tersledi. Ama onun dilinde tanistigimiza memnun oldum anlamında (piacere di konoserti) deyince gozleri parladı, girdi koluma götürdü beni sokagin basina kadar ..
Yardim istemekten cekinme. Mesela ben bilet makinalarindan anlamiyorum soruyorum-adres soruyorum vs vs...iletisim kurdugum kisilerden öğreniyorum "şu ne demek/bu ne demek" diye.
Yaaa zaten turisti herkes sever. Hic o konuda cekincen olmasin.
Milletin nazini - tribini - uygunlugunu- mazeretini - her an da fotosunu cekmekle falan tatilini harcama.
Cik mis gibi tek basina...
Ispanyaya gitmek istiyormussun, asiri pahalli bir yer. Avrupanin cogu yerinden daha pahalli. 15 eurodan ucuz ne muze var ne tarihi ev. Ben gittigimde yolda kopegi sayesinde tanistigim bir kizdan haritamda ekonomik ve gorulesi yerleri cizmesini istedim. O da birkac yer çizip hangi metro hattini kullanirsam halk plajina gidebilecegimi yazdi. Hayatımda girdigim en harika denizdi- kocaman dalgalariyla....
Onumuzdeki ay bu gunlerde ben de yeni yolculuguma cikacagim.
Endise var mi? Tabii ki var :)
ama yine de harika anilar biriktirecegime eminim

22yaşında ingiltereye gittim.
Hemde çat pat ingilizcemle.
Aşırı stresli bir yolculuktu hatta dönerken anlaşamadığım için uçağı kaçırıp htrw havalanında 8saat bekledim.
Şuan 33yaşındayım ve hayatımda kendim için yaptığım en güzel şey diye anımsarım,keşke daha sık yapabilseydim.

yanıma kimseyi takmam kendim giderim hep.tamam arkadaşlarla gidince evet ayrı bir tadı var ama bir yere gidiyorsun biri onu ister biri yorulur biri kahve ister.en iyisi tek gezmek.sırt çantam, kulaklığım, powerbankim.google maps zaten kaybolmana imkan vermiyor.bir yere 2. defa gideceksem eğer arkadaşlarla gitme ihtimalini değerlendiririm.istersen turla git bir defa sonra sonra açılıp kendin gidersin.barcelonaya gitmek istediğini okudum, kesin git.eylülde ispanya turu yaptım.çook güzel muhakkak yeniden gidicem.
Google maps şahane bir şey ama yine de elinde haritayla gezmenin tadı da ayrı beh. Küçük bir sırt çantası, spor ayakkabılar, elde harita, bir şehrin arka sokaklarında gezinmek :KK200:

Heheh gezmek ne kelime 3 kere yurt dışı ülkeler arası taşındım ben ve hepsinde yaşadım

Gezme zaten gırla, aldım iki tişört, üç beş don çorap çantama attım kafama estiği yere düşük bütçeli uçak bileti/tren ile gittim. Zaten hostel kiralama olayı çok kolay Avrupada ve uygun da. Tek kişilik odayı 20 £ ya da euroya bulmak mümkün.

Biriyle gitsen ona bağlı oluyorsun, böyle sana karışan yok, istediğin saatte kalk, istediğin yere git, istediğini ye, yeni insanlarla tanış canım çekti ya :)

Schengenle farkli avrupa ulkelerine gecen var mi peki. Bu sıkıntı olabiliyor mu. Dönüsü farkli ulkeden yapsam mesela?

Defalarca farkli ulkelerde yalniz gezdim. Ayni zamanda tek basima amerika ve asya kitalarinda iki farkli ulkeye tasindim. Su an hala yurtdisinda yasiyorum ama evliyim artik. Gecen ay resmi tatilde yine yakindaki bir ulkeye gittim tek basima kafa dinlemeye, yenilenmis dondum. Her cok yogun donemimden sonra mutlaka tek basima tatile cikarim birkac gun bile olsa, kimseyi istemem yanimda. Bir kere yapin hic pisman olmayacaksiniz.

Gidecek kimsem yok:KK43:
Ama tek basima gidecek cesaretim de yok
Hevesimle kaygim arasinda kaldim resmen. Bir cok seyi de tek basima oldugum icin yapamamaktan sıkıldım. Pasaport randevusu aldim. Sonra iptal ettim. Bilet alip kendimi mecbur birakasim var. Ama onu bile yakarim bu korkuyla.
Deneyimleri olan hanimlar varsa dinlemeyi cok isterim ya
Facede interrail türkiye grubuna eklenin, cesaret gelir. Orada da siz gibi tek gezenler var ve birbirlerine destek oluyorlar.

İlk kez zor olur belki ama alışırsınız.
Turla gidin orada çeşitli arkadaşlarda bulutsunuz hem

Turla da gidebilirsiniz. Yalnız da. Ben bir keresinde turla gittim. Ama hiç bir ekstra geziye para vermedim. Otel ve ulaşım için uğraşmamaktı amacım. Tula panaromik turlara katılıp geri kalan her yeri elimde google ve harita kendi başıma gezdim. Çok ta eğlenceliydi:):)

Ben yapamadım 😔 Çok istedim zaman, para faktörünü bir türlü aynı döneme denk getiremedim. Ama yeğenime bu sayede ön ayak oldum. 16 yaşında Malta ile başlayan serüveni her sene farklı ülke ile devam ediyor. Ki o zaman fazla dilde bilmiyordu.
Bence yapın imkanınız varken. Sonra evlilik, iş,koca ,çocuk filan 😏 Zaman/para dengesinden farklı durumlarda iyice imkansız kılıyor. Tabi bunlar bahane de olabiliyor.

Belli bir süre yurtdışında yaşadım, Amerika ve Güney Afrika dahil bir sürü ülkeye gittim. Tek başına yabancı insanların arasında kaybolmak kadar güzel bir şey yok 😉 Madride gitmiştim ve İspanyada sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Hayattan korkmayın, akışına bırakın biraz...

Ben ingiltereye gittim geçen yaz tek başıma. Bilet aldım kendimi mecbur ettim. Orda 6 gün geçirdi . Bunun 2 gününde birkaç kız arkadaşım vardı onlarlaydım. Ama geri kalan günler yalnızdım. 6 ranzalı bir hostelde kaldım. Hatta bende panik bozukluk vardı. Bileti aldıktan sonra teşhis kondu. Ona rağmen gittim. Çok güzeldi. Girip çıkmadığım delik kalmadı. çok şey kattı bana. Ama bir daha yalnız gider miyim bilmiyorum. Bir kere hostel çok sıkıntılı. Seslerden Doğru dürüst uyuyamadım. İkincisi gece geç saatlere kadar sokaklarda clublarda duramadım yalnızken. Bir de sevdiklerinizle gitmenin keyfi de çok güzel oluyor. Ama bence herkesin hayatında bir kez tecrübe etmesi gerekir. Çoook güzel detayları vardı. Aklıma geldikçe kendimi alnımdan öpesim geliyor :)

Schengenle farkli avrupa ulkelerine gecen var mi peki. Bu sıkıntı olabiliyor mu. Dönüsü farkli ulkeden yapsam mesela?
Yapabilirsiniz. Önemli olan hele ki ilk schengeninizse önce vizeyi aldığınız ülkeye girmek. İspanya düşünüyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam, İspanya'dan girip Portekiz'den çıkabilirsiniz mesela.

Yanlis anlamadiysam asıl çekinceniz sorun çıkarsa tek başıma nasıl çözerim korkusu değil de yalnız ne yaparım, sıkılır mıyım yönünde.

Arkadasla gitmek, aileyle gitmek, turla gitmek, yalnız gitmek.. hepsinin avantajlari ve dezavantajlari var. Siz gitmek istiyorsunuz ve şu an yaninizda gidecek kimse yok, demekki şimdi bu tecrübeyi yaşamanın zamanıymış.

Zaten geç saatte çıkmam demişsiniz, ama elinizde olmadan farkli bir durumda kalsaniz bile korkmayin. ben birkac defa çok geç saatlerde ıssız yerlerde buldum kendimi, mesela bir defa bir avrupa ulkesinde rötar yapmistik ve havaalanina çok geç saatte indim, çok saçma bir saatti, araç yoktu, taksi bulamamistim, karanlık, ıssız bir ormanlık yolda otelime yürümek zorunda kalmistim. Ayni seyi simdi yasasam o anki korkumu yasamam ama ilk defa gittiğim, bilmedigim bir yerde korku olmasi normaldi. bazen ne kadar plan yapsanız da elinizde olmadan zor durumlar içinde bulabiliyorsunuz kendinizi. Ilk defa gideceginiz için ne kadar hazirlik yaparsaniz karsilasacaginiz muhtemel sıkıntılar o kadar azalır. Ben bir sure sonra neyse vardigimda havaalaninda ögrenirim otele nasil gidecegimi gibi plan yapmaya üsenir hale gelmistim. Siz mümkün olduğunca özellikle ulaşimin planini ve b planini yapin. Havaalanindan otele alternatif bir kac sekilde ulasim nasil olacak, saat siniri var mi, cep telefonunuz yurtdisina actirin ayrica havaalanindan o ulkenin hattini da alin, internet hep olsun telefonunuzda. Seyahat sigortasi yaptirin ve policenizin,biletinizin,pasaportunuzun, otel rezervasyonunuzun kopyalarini mail adresinizde bulundurun ayrica ailenizden birinde de örnekleri olsun. Paranizin hepsini ayni yerde tasimayin, kredi karti olsun yaninizda,dis temsilciliklerimizin ve saglik bakanliginin numaralarini kaydedin, yaniniza agri kesici, ates dusurucu gibi ilaclari alin.

Sosyal konudaysa; tek basina olmanin bircok guzel yani var. Program yaparken bagimsizsiniz, sadece kendi keyfinize gore gezebiliyorsunuz, yabanci arkadaslik kurmak çok daha kolay oluyor. Soru sorarsaniz mutlaka yardim eden insanlar oluyor, yakinlik kurmak isterseniz bildiğiniz seyleri bile cevrenizdeki insanlara sorun mutlaka, hem cesaretiniz artiyor hem de sosyallesme imkani oluyor. Kötü insanlarla karsilasmak da tabi ki imkansiz degil ama siz tedbirinizi aldiktan sonra zarar gorme olasiligi da düser. Gece hayatini bilemem ama bir yabanciyla program yapacaksaniz, ıssız olmayan müze, restoran, kilise, tarihi yapi,sinema, opera gibi insanlarin cok olacagi ve sehir merkezinde olan yerlere yapin.

Aklima gelenler bunlar. Umarim keyifli ve güvenli bir sekilde gidip dönersiniz.

Param olsa da ben gitsem nidalarıyla okudum yazınızı durmayın gidin gitmişken benim için de gezin

Back
X