TEK çocuğu olan anneler (2.düşünmeyenler)

En cok da bu destekcisi olsun kanidir canidir diyenler ana babalar olunce miras kavgasina tutusuyor.

Yok oyle bir sey. Esim tek cocuk. Cok mutlu. Benim 4 kardesim var. Bir tek ablamla gorusuyoruz. Abim dogum yaptigimda bile gelmedi. Herhangi bir sebep kavga vesaire yok. Kardes demek illa birlik destek dost demek degil.

2 kardesiz biz ve anneme hep derim keske bi kardesim daha olsaydi belki kiz olurdu o da bana arkadas olurdu. Suan bebegim yok ama allah nasip ederse tek birakmak istemiyorum tek cocuklar pek paylasimi bilmiyorlar ama iki kardes olsa yarisini boler verir kardesine bunlar benim birebir gorduklerim...hem de yalniz olacak her daim arkadas vs nereye kadar bence insanin kani cani ailesi her seyden daha öndedir.

Benim esim tek cocuk.
Her tek cocuk ayni olacak diye birsey yok ama tek cocuk olarak buyudugunu hep belli eder.
Benim kardeslerim var, evde oyuncak kavgasi yemek kavgasi kiyafet kavgasiyla kimi zamanda birbirimize destek olarak buyuduk.
Evliligimde esimle tartistigimda bu onun icin dunyanin sonu gibi oluyor, cok ciddiye aliyor cozemiyor kafasinda.
Benim icinse cok siradan bisey,omrum bunun gibi minik tatli aci itisip kakismayla gecti zira, oyle boyle ogrendik birbirimizi kirsak da barisip affetmeyi, bi tabaktan yemeyi, el kadar jelibonu bilmem kaca bolup paylasmayi.
Esim bu anlamda cok tikanik acikcasi.
Hersey onunmus ve kimseyle istisare etmemis evde.
Mesela cocukla cocuk olmayi bilmez, onun evde oyun arkadasi olmadigi icin oldugunu dusunuyorum.
Hep once ben der vs..
yani bu liste uzar gider.
ilerde sirdas olursun dusman olursun orasini Allah bilir ama evde kendi boyutlarinda birinin olmasi guzel sey.

Esinde olan huylar tipatip bende var ve ben de tek cocugum.. Tabi bu gune kadar hic bu sekilde dusunmemistim
Ben Allah izin verirse ilk cocugumu kucagima almak uzereyim ve kardes yapmak isterim
Diger yandan kardesi olunca illa iyi olurlar mi bilmem.. Mesela esimin iki kardesi daha var ben ikisiyle de konusmuyorum Babam halalarimla konusmuyor Annem ölmüs abisinin ardindan hala ah eder vs vs.. Hepsinin de temelinde anne babanin evlat ayrimi yapmasi ve cocuklar buyuyup evlenince bu ayrimin ayyuka cikmasi yatiyor
Allah izin verir de birden cok cocugum olursa maddimanevi birine ne yapiyorsam digerine de aynisini yapmaya calisacagim

Tek olsaydım keşke.
Kardeşlerimi çok seviyorum ama tek çocuk olsaydım şu an bambaşka bir insan olurdum. Yurtdışında falan okur orda yaşardım o derece kariyer ve refah sahibi olurdum.

Ayrıca insanın öyle dostları oluyor ki bin tane kardeşe değişmezsin.
Ne kardeşler var. Birbirlerinin ayağını kaydıran.
Kardeşiyle mecburiyet dıŞında görüşmeyen milyonlarca insan var.
Kardeş asla şart değil.
Ne kadar doğuracağınıza siz karar verirsiniz. Onlar elalem.
Yaşayacak sizsiniz.
SİZENE!!! diye karşı çıktığınızda teker teker dökülürler.
Bu sihirli sözcüğü kullanın!
SİZENE!!!!!

Çevreyi bosverin... İnsanlar hiç susmaz. Benim iki kızım var ve asla 3.yu düşünmüyorum.Maddi manevi kizlarima yetebileyim yeter bana... Esim de benimle aynı fikirde... Ama çevremizdeki insanlar hiç susmuyor malesef... Bide oğlun olsuncular hep konuşuyor çok konuşuyor. Ama hayat bizim kizlarimiz bize yetiyor bence sizde kimseyi takmayın.Kardes güzeldir ama istemiyorsanız tek olmak da dünyanın sonu değildir. Hele ki günümüzde onca düşman kardeş varken kimseyi dinlemeyin derim ben...

Kardeş kavgalarından,düşmanlığından bahsedilmişte, o zaman tek çocuk yapmakta bir risk.Ya hayırsız çıkarsa ,ana babasıni para için öldürenleri de görüyoruz .
Ya da evlenmeyelim,oda bir risk, kadın cinayetlerinden hiç bahsetmeyeyim.
Bu kardeş çatışmalarını örnek vermek,bence bir kendini rahatlatma , tercih ettiği şeye bir destek bulma adına yapılıyor.
Demek istediğim , risk her zaman var.Tercihlerimiz bizi bağlar.Evlenmek,evlenmemek,tek çocuk,çok çocuk ,çalışmak,çalışmamak.Sadece kişinin maddi manevi durumuna göre kendi karar vereceği bir durum.

Yoksa evlenmekte güzel,anne olmakta,kardeş sevgisi de çok güzel genel anlamda.

Ben 3. Çocuk istemiyorum,çünkü bakabilecegimi,psikolojimin kaldirabileceğini düşünmüyorum.Hayatimi sürekli bebek-kucuk çocuk bakarak geçirmek istemiyorum mesela.
Şimdi "aman belki hayırsız olacak,ikisinin arasını bozacak,ne kardeşler var " desem, evet kendime bir destek bulmuş olacağım :)

10 yas gecmis artik karar verip dogurana kadar 12 olur. Kizinizi abla degil kucuk anne yaparsiniz. Gerek yok bence.

Ben de 2. yi asla düsunmeyenlerdenim.Oğlum büyüyecek ve sevdigiyle evlenecek onunda yavrusu olacak diye düşünüyorum.Milletin dedigi gibi tek başına kalacak vah vah düsüncelerim yok niye tek kalsin ki.Yetiskin olana kadar oglumun yaninda olacağiz annesi ve babası olarak en iyi şekilde yetiştireceğiz.Sonrasinda da o kendi hayatına sevdiklerini ekleyerek devam edecek rabbimin izniyle
Kesinlikle aynı fikirdeyim

29 yaşındayım benden 6 yaş küçük bir kız kardeşim var allaha şükür. kardeşim olmasa napardım derdim hep. her zaman ona küçük annelik yaptım. canımdan çok sevdim,herkesten çok sevdim. ama kardeşim resmen bi buz dağı. ben ona ne kadar ablalık yapmaya çalıştıysam o hep benden uzak durdu. kurban bayramında kavga ettik şimdi ayda bir bile telefonla görüşmüyoruz o da 1 dk yı geçmez. çok özlüyorum kahroluyorum ama ben elimden geleni yaptım. en yakın arkadaşlarımdan gördüğüm yakınlığı sevgiyi kardeşimden göremedim üstelik ona bu kadar sevgi beslerken. demem o ki kardeş var kardeş var. 20 aylık bi kızım var kardeşi olsun çok istiyorum allahım inşallah nasip eder. eğer bir daha çocuğum olursa çocuklarıma öğreteceğim en önemli şey kardeşin şu hayattaki yeri ve değeri. birbirlerine her zaman sahip çıkmaları gerektiği benim için bile olsa küsmemeleri gerektiği olacak.

hiç sahip olmadığınız şeyin eksikliğini hissedemezdiniz
Normaldir
bence yanlış düşünüyorsunuz birşeyin eksikliğini hissetmek için illa ona sahip olmak gerekmez...
hangi ebeveyn sormuş ilk çocuğuna kardeş ister misin diye???? ya da çocuk kardeş istiyorsa neden ister? bunlar amantıklı bir cevabınız var mı????
bence çocuk etrafından gördüklerinden ötürü özentiden kaynaklı kardeş ister, ebeveynler ise kendi öz iradeleri ile çocuk yapmaya karar verir ya da bazen plansız olur bir şeyler ...ama hiç görmedim ben çocuğum kardeş ister misin yapalım mı diyeni...
kendine yeten bir çocuk asla başkasına ihtiyaç duymaz, tek çocuk olmak şımarık beceriksiz bencil olmak demekte değildir.
hem kardeşiniz olması demek her daim yanınızda olacak, her konuda anlaşacaksınız, hep destek olacaksınız anlamına da gelmez, ne kardeşler var candan öte birde neleri var düşmandan beter...

Ben de bu konuda gel gitler yaşıyorum.Şu andaki fikrim tek çocuk.Çünkü çook zor çocuk bakmak.Sizinde aralarındaki yaş farkı çok olacak.Bu farkın kapanması da uzun yıllar sonra olur.Şu anda tek teselli çocuğunuz olursa en azında size yardımcı olur.İki küçük çocukla uğraşmak zorunda kalmazsınız.Bebeğim ilk doğduğunda yemek yemeye duş almaya bile vakit olmuyordu .Çok zordu benim için. Sağolsun annem çok yardım etti.Hala da yardım eder.

Benim de kızım var . Ben de bu şartlarda iki çocuk yetiştirmenin zor olacağını düşünüyorum ve zorlanarak büyütüyorum kızımı uykusuzluk vs.. Bu sebeplerden ötürü ikinci çocuk fikrine karşı korkularım var.

Ben de gördüğüm tek çocuklu annelere hep bjnu soruyorum. Hemen hemen hepsi pişman ve çocukları kardeşinin olmasını çok istemiş.

Kardesim yok, tekim. 24 yildir kardeş aramadim. Bu yuzden karalar baglamadim. Gayet mutluyum halimden hatta cocukken kardeş ister misin diye sorduklarinda "hayyyiiir" diye tepiniyordum. :KK70: kardesim olmadigi icin mutsuz olmadim hic.
Hahahhaha aynı ben sorarlardı kardeş ister misin diye kesin bir dille hayır derdim çok net hatırlıyorum ben de hicbir zaman karalar bağlamadım kardesim yok diye

Kardeş de her zaman iyi olmuyor. Benim ilerde çocuğum olursa ikinciyi istemem heralde.

Tek çocuk olmak daha güzel bence. Çok çocuk olunca arada birileri kayniyor. Hepsinin ihtiyaçlarına yetisemiyor aile. Sadece maddi değil manevi olarak da öyle.
İlk çocukta çok hevesli olduklari bişey ikinci için siradanlasiyor.

Özellikle adaleti saglayamayacak aileler ikinci üçüncü çocuk işine hic girmeseler keşke.

Benim de kızım var . Ben de bu şartlarda iki çocuk yetiştirmenin zor olacağını düşünüyorum ve zorlanarak büyütüyorum kızımı uykusuzluk vs.. Bu sebeplerden ötürü ikinci çocuk fikrine karşı korkularım var.

Ben de gördüğüm tek çocuklu annelere hep bjnu soruyorum. Hemen hemen hepsi pişman ve çocukları kardeşinin olmasını çok istemiş.

Evet geneli pişman....maalesef

Ayh benim sıpa da istiyorum diyo bir daha demiyor elimden geldiğince konuyu açmıyorum
Yani buradaki arkadaşların da dediği gibi siz kendi maddi ve manevi durumunuza bakacaksiniz ve öyle karar vereceksiniz şimdi durumunuz iyidir ama tahammülünüz kalmamıştır ve ya tam tersi bu durumda çocuk doğurmak bence asıl bencillik her 2 evlatta eşit maddi ve manevi koşullarda yetistirilebilecekse ben bunu doğru buluyorum

Benim kardeşim var da ne oluyor. Hep kavga etti benimle, kıskandı,yıprattı.Allah hayırlısını versin.Hayırlı olmayacaksa hiç olmasın daha iyi

Back
X