TEK çocuğu olan anneler (2.düşünmeyenler)

Nolur akıl verin bende kalmadı....yaşım 35 ...25 de kızım oldu....çalıştığım için 2.hic düşünemedim zaten kızıma bakıcı baktı hep şükür sorun olmadan e o arada yıllar su gibi geçti ....hadi 2.konusu açılınca da çok.uzak geldi bana hep ....yav tek cocuk olup hayatini mutlu geçiren yok mu...etraftan öyle bir baskı var ki ayh kızın tek kalmasın ayh ilerde bir destekçisi sırdaşı olsun ...yav hadi dertleşelim....Ben 2.düşünmüyorum kardeşi yok diye kızım hep karalar mi bağlayacak yaaaa hayatı boyu?
27 yaşındayım. tek büyüdüm. Keşke ayaklarımı yere vura vura kardeş isteseydim. Uzak bi yere gelin geldim onlarda çalışıyor küçük bebeğim var devamlı gel git yapamıyorum. Belki bi kardeşim olsaydı ya da birden çok birimiz gider gelirdik arar sorardık.. onlar ve ben yanlız kalmazdık böyle.. ha diyebilirsiniz kardeşi olup düşman gibi olanlarda var haklısınız.. ama her yanlız kalışımda başım sıkıştığında hep ihtiyacını hissediyorum.. çok istemiyorsanız yapmayın.. mesela sizin kardeşiniz var mı ? Kardeşlerinizle ile diyaloğunuz nasıl? Eğer iyiyse ve onları aramadan görmeden yapamıyorsanız kızını bu güzel duygudan mahrum etmeyin derim.. sağlık olarak psikolojik maddi açıdan hazırsanız kardeş güzel olsa gerek.. Umarım hakkınızda en hayırlısı ve en güzeli olur..

Sonradan hamile kalanlar (yengem -görümcem) hep iyki bu (çocuk) var olmasa ne yapardim düşünemiyorum diyorlar.. büyükler Üni.yi kazanıp gidince daha çok iyi anlıyorlar...
bnce yaşınız genç ve düşünmelisiniz.. evinize neşe .. :anne:

Sonradan hamile kalanlar (yengem -görümcem) hep iyki bu (çocuk) var olmasa ne yapardim düşünemiyorum diyorlar.. büyükler Üni.yi kazanıp gidince daha çok iyi anlıyorlar...
bnce yaşınız genç ve düşünmelisiniz.. evinize neşe .. :anne:
Bunu diyenler gercekten biraz daha yasca buyuk olanlar hakket.. pisman olsan is isten gecmis oluo o yasta.. benim teyzeminde iki cocugu var ikiside evli cocuklari var vs. Ama o kdr pismanki 3. Cocuk yapmadigina :)

İkinci çocuğu yapıp yapmamak kişinin kendi kararına bağlı tabi. İnsanlar sadece konuşur böyle. Sormazlar hakkıyla bakabilecek zamanın ekonomik durumun var mı diye... Yap yap yap yap:ukala:

Annemin kardeşlerine bakıyorum bunlar nasıl kardeş diyorum. Dört kardeşi var bana göre aralarındaki bağ 0.

Ama bana kardeşimi sorsan onsuz bir hayat düşünemem. Allah yokluğunu göstermesin. Ben onun hem ablası hem ilk öğretmeniyim. O benim en iyi sırdaşım arkadaşım. Gözümü kırpmadan her şeyimi feda ederim.:KK51: onun yaşı küçükken bile kendince yaptığı fedakarlıklar aklıma geliyor.... Kardeş sevgisi bambaşka:KK36:

Esinde olan huylar tipatip bende var ve ben de tek cocugum.. Tabi bu gune kadar hic bu sekilde dusunmemistim
Ben Allah izin verirse ilk cocugumu kucagima almak uzereyim ve kardes yapmak isterim
Diger yandan kardesi olunca illa iyi olurlar mi bilmem.. Mesela esimin iki kardesi daha var ben ikisiyle de konusmuyorum Babam halalarimla konusmuyor Annem ölmüs abisinin ardindan hala ah eder vs vs.. Hepsinin de temelinde anne babanin evlat ayrimi yapmasi ve cocuklar buyuyup evlenince bu ayrimin ayyuka cikmasi yatiyor
Allah izin verir de birden cok cocugum olursa maddimanevi birine ne yapiyorsam digerine de aynisini yapmaya calisacagim

Allah saglikla kucaklamayi nasip etsin.
Benim suan 2 cocugum var,hep sukrediyorum kucuk kizim iyiki de dogmus diye.
Ev civil civil, kimi zaman harp alani ama sIkilmaya vakit yok.
Oglum tekken cok bunaliyordum acikcasi.
Her cocuk kendi kaderi ve karakteriyle doguyor, ben hamileyken hep birbirlerine yoldas olsunlar diye dua ettim, nasip yasayip gorcez.
Ne kadar cok gorusemesem de - cunku yurtdisindayim- bunaldigimda ilk kardeslerimi ararim, esim icine kapanir yada bi arkadasini ikna eder disari cikar ama arkadasinda takvimi hep sana uymaz ki, yada derdini dert bilmez ki..
Kardes iyidir.

tek çocuğum çok mutluyum, su an yasım 33 2 yaşına basmak üzere olan bir kızım var asla 2. yi düşünmüyorum.. eşimde benimde aynı fikirde ..önemli olan çocuk doğurmak değil ona güzel bir gelecek sunmak ama aynı zamanda gereken sorumlulukları da öğretmek bence hem kardeşi olsun diye değil bizim canımız bebek sevmek istiyor diye 2.3. yapıyoruz kimse bunu inkar etmesin..
sen yapma. sirf bebek sewmk icin cocuk yapcksan. bi de kimse inkar etmesn demis.

sen yapma. sirf bebek sewmk icin cocuk yapcksan. bi de kimse inkar etmesn demis.
ne için bebek yapıyorsunuz madem???
siz kendiniz istediğiniz için yapıyorsunuz sebep sevmek zaten neden sevmeyeceğiniz bir varlığı dünyaya getiresiniz ki?????
ben zaten yapmıyorum yapana saygım sonsuz ama sırf kardeşi olsun diye yahutta fazla çoçuk istiyor diye insanlar 2-3 belkide daha fazla çocuk dünyaya getirmeyi mantıklı bulmuyorum, kardeş şart değil olmazsada olur çokta güzel olur bence.... maharette çok çocuk dogurmak değil hepsine gereken ilgiyi alakayı göstermek, iyi bir eğitim hayatı sunmak bununla birlikte sosyal bir birey yetiştirmek sporla dansla değişik şeylerle ilgilenen kaliteli birey yetiştirmek önemli olan ...

ne için bebek yapıyorsunuz madem???
siz kendiniz istediğiniz için yapıyorsunuz sebep sevmek zaten neden sevmeyeceğiniz bir varlığı dünyaya getiresiniz ki?????
ben zaten yapmıyorum yapana saygım sonsuz ama sırf kardeşi olsun diye yahutta fazla çoçuk istiyor diye insanlar 2-3 belkide daha fazla çocuk dünyaya getirmeyi mantıklı bulmuyorum, kardeş şart değil olmazsada olur çokta güzel olur bence.... maharette çok çocuk dogurmak değil hepsine gereken ilgiyi alakayı göstermek, iyi bir eğitim hayatı sunmak bununla birlikte sosyal bir birey yetiştirmek sporla dansla değişik şeylerle ilgilenen kaliteli birey yetiştirmek önemli olan ...
bebek sevmek icin cocuk yapmakla kqrdes olsun iki evlat olsun diye yapilan cocuk ayni degildir hanfendi. bu kadar net genelleme yapamazsiniz. siz ikinci cocugu sadece bebek sevmek icin yapcaksiniz diye herkes oyle degil. bu dogan bebegi sevmicegmiz anlamina da gelmiyo. laf olsu diye knusmayin.

bende sizin gibi yılalrca düşünmedim kızım istiyor diye yapmaya başladık 3 senedir olmuyor ,

yani kısmet allahın vereceği varsa o çocuk bu dunyada nefes alacaksa üstü görür 4 aylık olunca hamıle oldugumuz anlardık diyorum , ne yapim olmuyor

bebek sevmek icin cocuk yapmakla kqrdes olsun iki evlat olsun diye yapilan cocuk ayni degildir hanfendi. bu kadar net genelleme yapamazsiniz. siz ikinci cocugu sadece bebek sevmek icin yapcaksiniz diye herkes oyle degil. bu dogan bebegi sevmicegmiz anlamina da gelmiyo. laf olsu diye knusmayin.
kardeş olsun diye çocuk yapmanın ne farkı var??? çocuğunuza mı sordunuz hadi sordunuz diyelim sanmayın ki her daim yanyana dizdize olacaklar her kardeş can ciğer olmuyor her daim bebek yada çocuk kalmayacaklar sonuçta büyüyecekler, ve karakterler kişilikler zamanla çakışacak, orta yolu bulan için iyiki kardeşim var diyecek yetişkinlikte bulamayanda böyle kardeşim olacağına hiç olmasın daha iyi diyecek emin olabilirsiniz...
ben bakabileceğim, her anlamda yeteri kadar ilgilenebileceğim ve benim haayt standartımı düşürmeyecek kadar çocuk yapmayı mantıklı buluyorum. siz yaparsınız ister 2 ister daha fazla çocuk o sizin bileceğiniz iş..
burda tek cocuklu kısılere soru sorulmus bende tek çocuğum ve tek çocuk sahıbıyım ve sorunun muhattabı olarak cevap yazdım ...

kardeş olsun diye çocuk yapmanın ne farkı var??? çocuğunuza mı sordunuz hadi sordunuz diyelim sanmayın ki her daim yanyana dizdize olacaklar her kardeş can ciğer olmuyor her daim bebek yada çocuk kalmayacaklar sonuçta büyüyecekler, ve karakterler kişilikler zamanla çakışacak, orta yolu bulan için iyiki kardeşim var diyecek yetişkinlikte bulamayanda böyle kardeşim olacağına hiç olmasın daha iyi diyecek emin olabilirsiniz...
ben bakabileceğim, her anlamda yeteri kadar ilgilenebileceğim ve benim haayt standartımı düşürmeyecek kadar çocuk yapmayı mantıklı buluyorum. siz yaparsınız ister 2 ister daha fazla çocuk o sizin bileceğiniz iş..
burda tek cocuklu kısılere soru sorulmus bende tek çocuğum ve tek çocuk sahıbıyım ve sorunun muhattabı olarak cevap yazdım ...
siz cocugunuza mi sordunuz tek cocuk birakirken onu. siz cocugunuz adina boyle bi karar alabiliyorsunuz da kardes yapan ailelerin aldigi karari mi sorguluyosunuz. her halukarda anne baba aliyor bi karar cocuk adina. belki sizin cocugunuz da tek kalmak istemeyecek. siz ne biliyosunuz? ayrica ben tek cocuk fikrinizi elestirmedim. ikinci cocugu yapanlar bebek sevmek icin yaparlar sozunuzu elestirdim. siz iki cocuk yapanlara dolmussunuz.

Bende düşünmüyorum... daha bebeğim 1.5 yaşında çalıştığım yere oğlumla birlikte geliyoruz bebek büyütebilmek için ideal bir yer diye her gelen -eşimin iş yerinde ki arkadaşları da dahil- hemen 2. Yi yap diye baskı uyguluyor. Ailemi söylemiyorum bile... bana yap diyenlere gelip bakacaksan yapayım diyorum dünua bu kadar kötüyken 2. Çocuğunda başını yakamam.

millete bakacak olsaydık..
o laflar bitmez ki..
iki kızım var.
herkes üçüncüyü yap diyor, neden? çünkü oğlum yok!!
yirmili yaşlarımda ilk çocuğumu kucağıma almış olsaydım belki üçüncüyü düşünebilirdim.
ama erkek olsun diye değil..
son 4 yılım gebelik-emzirme-gebelik-emzirme şeklinde geçti..
uykusuzluğa alıştım..
sosyal hayatım ikinci çocuğumla çok kısıtlandı. ikisi de küçük olduğu için.
ama az kaldı..
büyük kızım özbakım becerilerini kazandığı için daha kolaylaştı hayatım.
ben ikinci çocukla çok zorlandım.
üstelik çok çok isteyerek, birlikte büyürler diye düşünerek böyle planlamıştım..
ilk çocuğum kadar kolay ilerlemedi süreç.
iki çocuk birbirinden farklı..

araya zaman girseydi muhtemelen ikinci çocuğu düşünmezdim.
şimdi elbette iyi ki varlar diyorum, çok seviyorum..
ama asla tek çocuk yapan ve ikinciyi düşünmeyenlere "kardeş şart" demem.
bana soranlara da, bu kolay bir karar değil diyorum..

üçüncü mü?
Allah isteyenlere versin..

Ya işte milletin agzi bir dursa ......bi bizim memlekette vardır 2.yap aaa 3.yap oğlun olur falan lafları bayılırız milletin çoluk çocuk hayatına karışmaya.....

Çok samimi yazicam.
Yaşım 33..
12 yaşında 1 oglum var.
2. Asla ama asla düşünmüyordum.
Birisi 2. Niye yapmiyosun diyince abartisiz boğazını sıkasim geliyordu.

Ama bu sene ne olduysa bir tane daha olmalı dedim.
Allah ne verirse saglik hayırlısını versin.

Oglum büyüdükçe kendi sorumluluklarını aldıkça ben kendimi yalnız hissetmeye basladim.

Bebek sevmek istediğimi fark ettim.
Arkadaşlarımın bebekleri doğdukça sanki ben doğurmuşum gibi sevindim.

Allah bunu icime verdi belki kim bilir.
InsAllah bu sene istiyorum.

Nolur akıl verin bende kalmadı....yaşım 35 ...25 de kızım oldu....çalıştığım için 2.hic düşünemedim zaten kızıma bakıcı baktı hep şükür sorun olmadan e o arada yıllar su gibi geçti ....hadi 2.konusu açılınca da çok.uzak geldi bana hep ....yav tek cocuk olup hayatini mutlu geçiren yok mu...etraftan öyle bir baskı var ki ayh kızın tek kalmasın ayh ilerde bir destekçisi sırdaşı olsun ...yav hadi dertleşelim....Ben 2.düşünmüyorum kardeşi yok diye kızım hep karalar mi bağlayacak yaaaa hayatı boyu?
Kızın ne düçğnğyor
Ve tabi eşin ve sen
Bence çocugu büyük haksızlık
Gerci 10 dan fazla yas farkı zaten çok kardes bağı olur mu bilemem
Yaa doğur gitsin ya tek çocuk cok az

Ben tek Çocuğum 19 yaşındayım kuzenimle yakın olduğumuz için küçükken pek bir eksiklik hissetmedim anne ve babamın tüm ilgisi üzerinde maddi anlamda ihtiyaçlar daha rahat karşılanıyor aslında şuanda bu durum o kadar rahatsız etmiyor ama geleceği düşündükçe korkuyorum anne babamın gitmesinden tek kalmaktan korkuyorum kardeşim olsaydı daha farklı hissedermiydim onuda bilmiyorum malum birbiriyle sadece yılda 1-2 kere görüşen kardeş çok siz eğer 2.çocuk için gücüm yerinde diyorsanız yapın ama olmasada büyük bir sorun değil

2 cocugum var evet bakimlari cok zor , maddi olarakta her istediklerini alamam belki. ama o kadar tatlilarki, kucugu biraz buyudu ve oyun oynamaya basladilar , cok mutlular .

bende cok nazli bir anneyim diyebilirim. 3 . cocuk asla düşünemem. yinede 2. cocugu tavsiye ederim. allah istteyen herkesede nasip etsin ins.

Bende dusunmuyorum tek cocuk olup gayet.mutlu olan cocuklarda var tabi kardesleri olupta ilerki yaslarda hic gorusmeyenlerde var boyle seylerin garantisi yok ki bunu dusunmek yerine 2.cocuga gereken maneviyati ve maddiyati saglayabilirmiyim diye dusunmek lazim sirf kardes olsun diye cocuk yapmak dogru degil

26 yasindayim kizim 2 yasina girmek uzere.yakin tarihte olmasada ikinciyi kesinlikle istiyorum.biz kalabalik bi aileyiz ve cok guzel insanin kardesinin olmasi.

Back
X