Hiç çocuğu olmayanlara biraz haksızlık etmemişmisiniz bu konuyu açarak?Günaydın
Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda
2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
Nasil haksizlik etmis acaba?Hiç çocuğu olmayanlara biraz haksızlık etmemişmisiniz bu konuyu açarak?
Yani tek cocuk hic cocuk derken birtaneye bile sahip olamayanlar var fikir almak istemis olabilir ama konu basligini keske daha farkli sekilde yazsaydi konu sahibi..Nasil haksizlik etmis acaba?
Bir insanin cocugunun olmamasi baskasinin sucu degil. Her anne sukrediyor evladi var diye ama sorunlarini dusunduklerini ve duyduklarini konu acip yazamayacak mi.. Baslik de hic cocuk derken tek cocuk sanki cocuk yok gibi daha kolay demek.Yani tek cocuk hic cocuk derken birtaneye bile sahip olamayanlar var fikir almak istemis olabilir ama konu basligini keske daha farkli sekilde yazsaydi konu sahibi..
Bebek sahibi olmak icin ugrasanlara ya da hic cocuk sahibi olamayacaklar icin biraz uzucu bir baslik olmus..
Tek cocuk hic cocuksa hic olmayanlar neyapsin?
Ben baskasinin sucu demedim ki sadece algi olarak daha farkli bir baslik yazsa cocugu olmayan insanlar acisindan daha ilimli olurdu dedim farkindaysaniz konu icerigi ile ilgili bir elestiride bulunmadim sadece tek cocuk hic cocuk basligi biraz can acitici olmus..Bir insanin cocugunun olmamasi baskasinin sucu degil. Her anne sukrediyor evladi var diye ama sorunlarini dusunduklerini ve duyduklarini konu acip yazamayacak mi.. Baslik de hic cocuk derken tek cocuk sanki cocuk yok gibi daha kolay demek.
Konu uzucekse girip okumaz uzulecek olan, olur biter..
Bu bi bahane ya da savunma mekanizmasi degil, cocuk hasreti yoksa anlayamazsiniz demeye de gerek yok burada kocasiyla kavga edenlerin konusuna basligina 'Ben yillardir bekarim yuva kurma hasreti cekiyorum haksizlik can acitici' diye yorum yapiliyor mu?Ben baskasinin sucu demedim ki sadece algi olarak daha farkli bir baslik yazsa cocugu olmayan insanlar acisindan daha ilimli olurdu dedim farkindaysaniz konu icerigi ile ilgili bir elestiride bulunmadim sadece tek cocuk hic cocuk basligi biraz can acitici olmus..
Sizin cocugunuz varsa bunu anlamaniz cok zor ya da cocuk hasreti cekmiyorsaniz yine anlamaniz cok zor!
Baska seyler de yiyecenSen harikasın,daha önce söylemiş miydim? :) Her detayı anlatmışsın çok çok teşekkürler.
Desene 8 ay sonra nanayı yemiş olacağım. Bakalım neler bekliyor bizi
Ya siz anlamiyorsunuz ya ben yeteri kadar acik yazamiyorum insanlari anlayip empati yaparak konusmak lazim bence Allah evlatlarinizin acisini gostermesin bukadar hissiyatsizca yorum yapmaniza anlam veremiyorumBu bi bahane ya da savunma mekanizmasi degil, cocuk hasreti yoksa anlayamazsiniz demeye de gerek yok burada kocasiyla kavga edenlerin konusuna basligina 'Ben yillardir bekarim yuva kurma hasreti cekiyorum haksizlik can acitici' diye yorum yapiliyor mu?
Ben de seni seviyorum tatlım :))Cok tatlisin ya seviyorum ben seniAllahin izniyle bence yeterli 6 tane, bi is yapilacaksa 3'erliye ayirmak eglenceli olur. Hem sen de dinlen artik vucudun yipranmasin daha fazla. Bu gelen kiz mi erkek mi
f88lisiniz ve 6 çocuk var doğru mu anladım. Maşallah.
Kızım çok zor Bi Bebek değil gene de 2.düşünmüyorum cesaretim yok valla
Kesinlikle bence de konusma. Ben asla erken evlenmem dedim 22 yasinda evlendim, asla erken cocuk yapmam, hatta hic cocuk yapmayabilirim dedim kazayla hamile kaldim 24 yasinda dogurdum.Ben de seni seviyorum tatlım :))
Ya bence de yeterli aslında. Sonuncu kız. Hem böyle 3 kız 3 erkek oluyor. Dinlenmek istiyorum çalışmak istiyorum. Güzel bi unvan istiyorum. Bunlar bebekle çok zor. Farkındayım ama bi daha büyük konuşmam ben :))
Hissiyatsizca yorum yapmiyorum ornek vermeye calistim. Allah da sizin kucaginizi doldursun insallahYa siz anlamiyorsunuz ya ben yeteri kadar acik yazamiyorum insanlari anlayip empati yaparak konusmak lazim bence Allah evlatlarinizin acisini gostermesin bukadar hissiyatsizca yorum yapmaniza anlam veremiyorum
Yetiyor bi şekilde. Çok lüks yaşamıyoruz ama birşey de eksik değil. Yemeden içmeden değilde kıyafet eşya tatil gibi şeyleri biraz kısıyoruz. Büyük oğlumun kıyafetlerini küçükler de giyiyor. Bazen kuzenlerin kıyafetlerini alıyorum. Ona rağmen dediğiniz kadar olmasa da yakın bi gider oluyor.Valla 88 li arkadaşım bi yandan imreniyorum sana ama bi yandan da düşünüyorum da 6 çocuk için eşim en az 10 bin tl maaş almalı ki o bile nasıl yeter bilemiyorum.
Aynen öyle canım dediğin gibi hayırlısı :)Kesinlikle bence de konusma. Ben asla erken evlenmem dedim 22 yasinda evlendim, asla erken cocuk yapmam, hatta hic cocuk yapmayabilirim dedim kazayla hamile kaldim 24 yasinda dogurdum.
Seviyorum bebegimi ama 2.yi istemiyorum o yuzden buyuk konusmuyorum hayirlisi diyorum :))
Ben de yuksek lisansima baslayacaktim hamileyken yeni dogurmusken yapamam dedim erteledim. Erteletiyolar bazi seyleri ama Allah eksikliklerini gostermesin. Simdi 2-3 yasina gelsin krese verip oyle baslayacagim :)Aynen öyle canım dediğin gibi hayırlısı :)
Yüksek lisans yaparsın canım bence erteleme. Bak ben 4.ye hamileyken girdim okula bu sene bitiyor inşallah. Sadece bi sene zaten ikinci sene tez aşaması. Ders olmuyor.Ben de yuksek lisansima baslayacaktim hamileyken yeni dogurmusken yapamam dedim erteledim. Erteletiyolar bazi seyleri ama Allah eksikliklerini gostermesin. Simdi 2-3 yasina gelsin krese verip oyle baslayacagim :)
Amin.Hissiyatsizca yorum yapmiyorum ornek vermeye calistim. Allah da sizin kucaginizi doldursun insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?