Tek çocuk hiç çocuk

Yaaa açmayın böyle konular. Tek çocuk fikrine kendimi hazırladım ben ama kızımın nerde bi çocuk görse gidip elinden tutmasını görünce karnımda kıpırtı hissedesim geliyor. Ama sonra vazgeçiyorum. Sonra annemle konuştuğumda yine kıpırtı hissedesim geliyor. Sonra yine vazgeçiyorum. Sonra ceyz in açtığı bu konuyu görünce yine kıpırtı hissedesim geliyor. Ama birazdan vazgeçeceğim yine

Bizim bir tane 10 yaşında
5 yıl önce kızımda şüpheleniken bir rahatsızlık sebebiyle ikinci çocuk fikrini silip atmıştık kafamızdan
Zerre umrumuzda değildi
O şüpheler koyboldu, risk yok dendi, herşey düzeldi kısa zamanda ama biz o korkuları anca 1 senedir attık üzerimizden
6 aydır da deniyoruz olmuyo (
Öyle özledimki bebek kokusunu yeniden anne olmayı
Kızımında küçükken kardeş isteği yoktu şimdi çok üzgün
Ne zararı olcak ki çocuğun yeterki sağlıklı olsun hayırlı olsun
Zorluğuna gelirsek ; bu hayatta kokay birşey yok zaten
Güle güle büyütün ikisinide inşallah

anlayamadım nasıl iki çoçuk daha kolay olup,
tek çoçuk daha zor oluyor

iyi bu düşünceyle 10 çocukla amuda kalk gez..
İki çocuğun hele de yaş aralığı yakınsa daha kolay olduğunu düşünürdüm evet,ama bu konuda deneyimim yok tamamen tahmindi. Mesela tekken oyun arkadaşı anne babası, mahallede arkadaş yok ama kardeşi olunca birbirleriyle oynuyorlar. Birbirlerine bakıp yemek yerler,birlikte gülüp ağlarlar,sevinçlerini paylaşırlar.Ama tek çocuk hep yalnızlık hisseder anne de mutsuz olur gibime geliyor nedense. Kardeşimle aramda 2 buçuk yaş var, hep şükrederim mesela.

iki çocuk kötü dersek allah muhafaza sabiye kıymayacaksın dimi ,yok yok sen yapmazsın...vücudun bozulacaksa bozulacak gülben ergende üç tane var bak kadın taş gibi..angelina joliede de biyolojik üç tane var bak zayıflıktan kırılıyor sen akıllı kadınsın ceyz bence bu konuyu boşluktan açtın ..her şeyi gayet iyi biliyosun

Çocuk, bir insanın hayatına katabileceği en büyük zenginlik.
Ve her çocuğun karakteri birbirinden o kadar farklı ki, o zenginlik daha da artıyor.

Biri daha merhametli mesela, biri daha disiplinli, diğeri daha mütevazi, daha kibar, vs vs

Birinde olmayan diğerinde var, toplayınca evimi ve hayatımı zenginleştiriyor.

Keşke yaşım genç olsaydı ve üçüncü bir çocuğum daha olsa. Tüm zorluklarına rağmen bana kattıkları çok daha fazla ve güzel.

kesinlikle doğru bi cümle. tek cocuk hiç çocuk 2 cocuk çok cocuk... kızımda arada zorlanıyordum uff ne zormus anne olmak diyordum ( başlarda kolikti) sonra oğlum oldu. dedim ki kızımdaki de yorulma mıymış?? al sana dedim. Allah acılarını göstermesin ama bazen acaba tek cocukta mı kalsaydım diyorum...oğlum aşırı hareketli bir çocuk. neyse Allah uzun ömür versin evlatlarımıza.

Oyun oynarken seyretmek çok güzel ikisini.
Tabi oyunda kavga çıkmaması lazım.
Bir de ikisi de aynı oyunu oynaması lazım.
Yoksa küsüyorlar.
Herkes kendi odasına gidip kapısını kapatıyor, öbürünü içeri almıyor

bu konu çocuk sayısından ziyade çocuğun huyu ve yetiştirilme tarzıyla ilgili diye düşünüyorum. bazı çocuklar bebekliklerinden itibaren zor oluyor.gazı,emmesi,uykusu v.s...aile de ister istemez geriliyor,yoruluyor,sinir stres tavan yapınca da bu silsile halinde ilerleyen yaşlara kadar devam ediyor.veya aile bireylerin özel sıkıntıları,iş hayatları,bakan kişi. bir de kardeşler arasında yaş farkı olunca sorunlar daha da katlanıyor.yukarıda arkadaşın da dediği gibi biri park yaşındayken diğerinin ödev yapması gibi. böyle olunca aile de paylaşımlar azaldığı gibi sorunlar da artıyor.
Allah ikinci bebeğinizi de kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Yok yahu kıyar mıyım ölürüm ben ona da kızıma da :)) Yanlış anlaşılmasın konuyu merakımdan açtım, antremanlı olayım diye:)) Zor kısımları neyse önceden bilgim olsun :)

sen söyle yap canım çoklu çocukları olan insanları gözlemele

senin düşündüğün gibi mi acaba herşeyleri
hep birbiriyle oyun mu oynuyor, paylaşımları halt safhada mı,

pür neşe içinde mi büyüyorlar,
sosyalliğin dibine mi vurmuşlar kardeşleriyle,
en ufacık bir sevinçte , bütün evi neşeye kahkaya mı boğmuşlar

gibi gibi soruları gözlemleyebilirisin

zira ben bu söylediklerimi ne yaşadım ,ne gördüm
bunlar insanların çocuk doğurmak için ürettiği bahanee
öyle 2 ve daha fazla çocukla dünya güzelleşmiyor , güzelleştiğinide görmedim

Bir teyze bana şöyle demişti
Kızım tek çocuk zor iki daha zor ama üç çok kolay
Tek oldumu herseyin en iyisini yapmak istersin
İki tane olunca ona yaptim buna da yapayim dersin çok yorulursun
Ama üç olunca nasilsa hicbirine yetisemiyorum dersin salarsın :))
Teyze hakli degildir insallah :)

Yerim ben onları yaa :) Trip de yapıyorlar dimi :)

Ekleme yapıyorum:

Biri 3 yaş altı ise küçük minik oyuncakları saklamak gerekir. Ama diğerinin gelişimi için alınmıştır o oyuncak. O yüzden küçüğü uyurken gizlice oynamak gerekir.

Bir de büyüğü okula başladıysa ödev yapmak 3. dünya savaşı gibidir. Küçüğünüz sürekli kalemlere, silgilere saldırmak ister. Büyükle ödev yaparken gösterdiğiniz ilgiyi kıskanır.

Tek çocuğu banyo yapmak kolaydır. Gözünüzün önündedir. İki çocukta birini yıkarken diğeri tehlikeli bir şey yapmasın (tırmanmasın, atlamasın vs) diye ya ikisini beraber yıkamanız gerekir, ya birini banyonun içinde mama sandalyesine oturtup önüne kalem, hamur koyup diğerini yıkamanız gerekir.

Senin düşüncenle benim ki çok farklı.Biraz gaddar geldi yorumun.

Zaten tek çocuk olarak kalacaktım
yazdıklarını okuyunca iyice emin oldum kararımdan

Tek çocuk duygusunu yaşamamış 3 çocuk annesi olarak çok çocuk en güzeli derim ben.ikizlerim doğduğunda çok zorlandım, tek bebek olsaydı eminim daha kolay olurdu. 4 aylıkken yatak odasına sığmayınca çocuk odasına aldım. Onlar 4 aylıkken 1,5 aylık hamile olduğumu öğrendim daha iki çocuk büyütmenin zorluklarıyla uğraşırken kızım doğdu. Günde ortalama 18-20 defa alt değiştirdiğimi bilirim. Ama küçükte olsalar çok yardımları oldu bana. Kızımın altını değiştirmek için yatırdığımda yeni yürümeye başlayan ikizlerim hemen gider biri bez biri mendil getirirdi. Yastık biberon oyuncak vs. Gibi şeyleri kardeşlerine alıp koşuyolardı hemen. Işim olduğunda kızım onları izler ağlamazdı. Iki kişiyken birden 5 kişi olmak bambaşka birşey. Çok uykusuz kaldım gündüz ikizlerden birini çocuk odasına, birini oturma odasına kızımı da yatak odasına yatırırdım. Çıt çıkmasında uyusunlar az dinleneyim diye çok çabaladım. Biri uyuyana kadar diğeri uykuyu alıyodu tabii☺ ikizlerden birini emzirirken diğeri ağlayınca ikisini aynı anda emzirme yolunu buldum. Çok çocuk hızlı düşünmeyi öğretti bana☺ buna benzer zorluklarımız çoktu ama çok şükür hep birarada kardeşliği öğrendiler. Iyikide üstüste doğmuşlar diyorum hep. 3ü birarada neskafe gibi benimkiler
Şimdi arkadaşa ihtiyaç duymadan sıkılmadan kavga etmeden oynuyorlar birlikte. Paylaşmayı ögrendiler. Birbirine bakarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu örnek alıp öğrenebiliyorlar. Anaokuluna götürdüğümde ilk günden uyumlu bir şekilde kaynaştılar. Yani kardeş çok önemli bence. Amaa işin iş kısmından bahsetmeyeceğim fazla banyomuz kızlarında saçlarının uzun olması nedeniyle 2 saati buluyo, çamaşır ve bulaşığı hiç sorma, sabah kahvaltıda biri rafadan, biri haşlanmış biride pişmiş yumurta istiyo yemekleri var sen düşün artık çalışırken tüm bunlar dahasa zorlaşıyo. Ama şuan ikizlerim 5 kızım 4 yaşında ve güzel vakit geçiriyoruz birlikte. Konuyu görünce yazayım dedim uzun oldu galiba
Kardeş candır. Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.

buda bana bencillik geliyor kardeşe ihtiyaç duyuyor insan kardeşiniz yok mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…