Yok canım benim öyle bir izlenim bırakmadın ben genel olarak yazdım tabi etiketlemeseydim iyiydi bu konuda bende doldum sanırım daha çocuk iki yaşına girmemiş şimdiden işittirmeye başladı sağdan soldan laflar hayır yani başkasının ağzıyla iş yapmayan ben çocuk mu yapıcam yani seninle ilgili değil kuzu :)Üstünkörü alınmış bir karar olduğuna dair bir izlenim mi bıraktım?Öyle bir şey yok yahu, sorma sebebim çok çok farklı
2,5 çocukAyy ne alakasi var? Bakabilecegi kadar yapmali insan.
Ananem de '2 cocuk az 3 cocuk cok' derdine demekse..
Farklı olur belki daha tecrübeli olur insan mesela ama şartlarda bi o kadar mühimBenim 2.çocuk konusundaki en büyük kaygım adil olmamak, her anlamda, oğlumu 28 yaşında doğurdum 2.de 34 35 olsam belki sabrım azalmış olacak, ya da aynı imkanları verebilecek miyim...
kardesim var iyiyiz cok sukur. esiminde kardesleri var maddi manevi onu somurmekten baska bir ise yaramamislar. onumde hem kotu hem iyi ornek var yani. ben bunu bencillik olarak gormuyorum. benim cocuguma verebilecegim tek sey kardes degil. tek cocuk arkadaslarimda oldu hallerinden bi sikayetleri yoktu. mesela esimin kardesleri var ama ona kardesligi hep disaridan edindigi arkadaslari yapti. kardeslik sadece kan bagiyla olmaz diye dusunuyorum. umarim kizim da babasi ve benim kadar sansli olur.buda bana bencillik geliyor kardeşe ihtiyaç duyuyor insan kardeşiniz yok mu ?
Onu da başka biri söyledi. İlkinde 54 ile hamile kaldım,19 kilo aldım ama doğumdan sonra 52 kiloya düştüm çok kısa sürede; şuan yine 54üm. Bana söyleyen kişi "2.çocukta daha zor kilo veriliyor hatta eski haline dönemeyebilirsin bile"demişti. Yani bunun için mi 2.çocuk zor diyorlar,demekki bazı kısım bunu da dert ediyor.Ben eden tarafta değilim hatta inş. doğum sonrası bir 58 filan olurum,boyum 1.68 :))ben de 12 kg almıştım hastaneden çıktığım 4 kg fazlam vardı sonra da koşuşturmaktan bişey kalmadı kg alıcam korkusu yaşıycaksan benm gibi protein kalsiyum ağırlıklı beslenmelisin.aksi halde hamile klmak kg almaktan ibaret değil ki bu senin iraden ile alakalı dikkat edersen bişe olmaz
Günaydın
Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda
2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
3. çocuğu içinde mi saklayacakmışsınAyy ne alakasi var? Bakabilecegi kadar yapmali insan.
Ananem de '2 cocuk az 3 cocuk cok' derdine demekse..
Kilo işi yapıyla alakalı nasip olur da ikinci çocuğum olursa onda da kilo kalacağını sanmıyorum ama benim ikinci çocuk fikriyle ilgili bi korkum varOnu da başka biri söyledi. İlkinde 54 ile hamile kaldım,19 kilo aldım ama doğumdan sonra 52 kiloya düştüm çok kısa sürede; şuan yine 54üm. Bana söyleyen kişi "2.çocukta daha zor kilo veriliyor hatta eski haline dönemeyebilirsin bile"demişti. Yani bunun için mi 2.çocuk zor diyorlar,demekki bazı kısım bunu da dert ediyor.Ben eden tarafta değilim hatta inş. bir 58 filan olurum,boyum 1.68 :))
ayyneeenn oyle kesınlıkleAynen ya şimdi benim ni çocuğum var onu 9 ay karnımda bi hiç olarak mı taşıdım yada o doğsun çektiğim acı bi hiç mi yani onunla ilgilenmem hiç bak şimdi hasta dün gece nöbet tuttuk eşimle bi hiç uğruna mı uykusuz kaldık biz şimdi bunu bana diyen evladıma değer vermiyo demektir ama onun değeri dünyalara bedel benim için
Evet canım aynen söylediğin şeylerden gururlanıyorum kendimle barışık bir insanım,zoruna gittiyse bilemem.Neden gururlaniyordunuz guzelliginizden fiziginizden gencliginizden mi ? Bunlar bozulacak diye dert edip cocuk yapmak istemiyorsaniz yapmayin zaten bu ne bicim dusuncedir yani..
cocuk coklugu ve zorlugu konusuna gelince yetistirme sekline ilgilenme sekline cocuga kimin baktigina ve bakimina cevresine cok bagli nasil bir cocuk olacagi, ben cocuk yetistirme seklinin kulturle cok alakali oldugunu dusunuyorum bunu yasamis oldugu cok farkli ulkelerdeki gozlemlerimden yola cikarak soyluyorum.
Çok sağol canım inşallahayyneeenn oyle kesınlıkle
gecmıs olsun bu arada yavrun bı an evvel ıyılesır ınsallah
verdiginiz ornege kendimi cok yakin hissettim. hukumet gibimiyim bilmiyorum ama esim yardimci olarak tanimlanmaz haksizlik olur, herseyini birlikte yaptik kizimizin, maddi acidan sikinti yok. cocugum cok sakin uslu bi cocuk. bunlara ragmen hic dusunemiyorm 2. cocugu. hayata bakisla, beklentilerle ilgili birsey herhalde.O söz çok kadın hiç kadındır değil miydi yaa
Ben hiç katılmıyorum böyle klişelere, her anne her çocuk her aile farklı, kadın hükümet gibidir baba yardımcıdır maddi durum gıcırdır ilk çocukta sakindir ayyy hayal gibi değil mi bu şartların hepsinin olmasi...neyse işte bunlar vardır 2 3 4 yaparsın ama ben mesela 2.yi düşünüp düşünmeme arasında gidip geliyorum
Evet canım aynen söylediğin şeylerden gururlanıyorum kendimle barışık bir insanım,zoruna gittiyse bilemem.
Bunlar bozulacak diye çocuk yapmak istemediğimi yazmış mıyım iyi oku!
zorluğunu da güzelliğini de yaşayarak göreceksin.Günaydın
Çevremdeki kaç tane kadından hatta kendi annemden bile duyuyorum bu sözü. 'Tek çocuk hiç çocuk' diyorlar. Bana sorsalar tek çocuk daha zor,iki tane olursa anne daha da rahatlar diyorum ama tabi ikinci henüz doğmadığı için deneyimim yok bu konuda
2 çocuğu olan anneler,siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten tek çocuk daha mı kolaydı, birden fazla olmasının zorluğu nedir? Kilo mu verilmiyor, vücut mu bozuluyor? Ya da ne bileyim, ilk çocuğunuz kardeş kıskançlığı yapıp sizi daha mı zorluyor? Tek çocukluyken eşimin desteğinden,işe döndüğümde annemin desteğinden dolayı çok rahattım. Ayıptır söylemesi beni bekar sanıp evli olduğumu duyan ve şaşıran insanlara, "benim bir de 3buçuk yaşında kızım var" dediğimde kat kat şaşırdıklarını görmek gururlandırıyordu beni.Bu sefer ne değişecek ya da ihtimaller nedir?
Belki konuya gelen yorumlardan nasipleneceğimiz bilgiler olur, az çok bilgileniriz de ona göre önlem alabiliriz.Cevapları esirgemeyin olur mu? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?