Tek çocuk hiç çocuk

ben de 12 kg almıştım hastaneden çıktığım 4 kg fazlam vardı sonra da koşuşturmaktan bişey kalmadı kg alıcam korkusu yaşıycaksan benm gibi protein kalsiyum ağırlıklı beslenmelisin.aksi halde hamile klmak kg almaktan ibaret değil ki bu senin iraden ile alakalı dikkat edersen bişe olmaz

Üstünkörü alınmış bir karar olduğuna dair bir izlenim mi bıraktım? Öyle bir şey yok yahu, sorma sebebim çok çok farklı
Yok canım benim öyle bir izlenim bırakmadın ben genel olarak yazdım tabi etiketlemeseydim iyiydi bu konuda bende doldum sanırım daha çocuk iki yaşına girmemiş şimdiden işittirmeye başladı sağdan soldan laflar hayır yani başkasının ağzıyla iş yapmayan ben çocuk mu yapıcam yani seninle ilgili değil kuzu :)

Selamlar, benim iki oğlum var biri 5 diğeri Ağustos da 8 olacak.
İkisi süper oynuyorlar birbirleri ile yada ne bilim büyük benim ona zamanında öğrettiğim şeyleri küçük kardeşine öğretiyor, mesela harfleri yapbozları, ayakkabısı bağlamayı v.b.
Amaaaaa iki çocuk tek çocuktan daha kolay diyene asla katılmıyorum, iki çocuk daha doğrusu iki erkek çocuk mesela çok ama çoooook gürültülü daha azgın.
Ee bide bunların öğleden sonra aktiviteleri var büyüğü haftada iki defa futbol antrenmanına iki defa uzakdoğu sporlarına birdefa dil okulu eee bunu 2 ile çarp yaniiiii benim için 2 çocuk çokta kolay değil

Benim 2.çocuk konusundaki en büyük kaygım adil olmamak, her anlamda, oğlumu 28 yaşında doğurdum 2.de 34 35 olsam belki sabrım azalmış olacak, ya da aynı imkanları verebilecek miyim...
Farklı olur belki daha tecrübeli olur insan mesela ama şartlarda bi o kadar mühim

buda bana bencillik geliyor kardeşe ihtiyaç duyuyor insan kardeşiniz yok mu ?
kardesim var iyiyiz cok sukur. esiminde kardesleri var maddi manevi onu somurmekten baska bir ise yaramamislar. onumde hem kotu hem iyi ornek var yani. ben bunu bencillik olarak gormuyorum. benim cocuguma verebilecegim tek sey kardes degil. tek cocuk arkadaslarimda oldu hallerinden bi sikayetleri yoktu. mesela esimin kardesleri var ama ona kardesligi hep disaridan edindigi arkadaslari yapti. kardeslik sadece kan bagiyla olmaz diye dusunuyorum. umarim kizim da babasi ve benim kadar sansli olur.

Onu da başka biri söyledi. İlkinde 54 ile hamile kaldım,19 kilo aldım ama doğumdan sonra 52 kiloya düştüm çok kısa sürede; şuan yine 54üm. Bana söyleyen kişi "2.çocukta daha zor kilo veriliyor hatta eski haline dönemeyebilirsin bile"demişti. Yani bunun için mi 2.çocuk zor diyorlar,demekki bazı kısım bunu da dert ediyor.Ben eden tarafta değilim hatta inş. doğum sonrası bir 58 filan olurum,boyum 1.68 :))

Neden gururlaniyordunuz guzelliginizden fiziginizden gencliginizden mi ? Bunlar bozulacak diye dert edip cocuk yapmak istemiyorsaniz yapmayin zaten bu ne bicim dusuncedir yani..

cocuk coklugu ve zorlugu konusuna gelince yetistirme sekline ilgilenme sekline cocuga kimin baktigina ve bakimina cevresine cok bagli nasil bir cocuk olacagi, ben cocuk yetistirme seklinin kulturle cok alakali oldugunu dusunuyorum bunu yasamis oldugu cok farkli ulkelerdeki gozlemlerimden yola cikarak soyluyorum.

Kilo işi yapıyla alakalı nasip olur da ikinci çocuğum olursa onda da kilo kalacağını sanmıyorum ama benim ikinci çocuk fikriyle ilgili bi korkum var

Benim ikizlerim var, hiç tek çocuklu olma durumunu bilemicem.

Ama iyiki iki tane,tek olsalar çok şeyden mahrum kalırdık hepimiz. Onların cıvıltısı yeter :) tek çocuklar bana mahsun geliyor,hep anne baba ilgisi ister, her zaman bulamazsa üzülür gibi hissediyorum. Bana öyle geliyor nedense

Elbette biraz zorlanacaksınız ikisinin de ihtiyaçları farklı olacak ama olsun, aileye yeni birinin katılma heyecanı bile güzel. Abla olacak kızınız, onun kardeşi ile olan iletişimi... bazen güzel bazen kavga dövüş, siz hep denge sağlamaya çalışacaksınız.
Hayırlı olsun inşallah

ayyneeenn oyle kesınlıkle

gecmıs olsun bu arada yavrun bı an evvel ıyılesır ınsallah

Evet canım aynen söylediğin şeylerden gururlanıyorum kendimle barışık bir insanım,zoruna gittiyse bilemem.
Bunlar bozulacak diye çocuk yapmak istemediğimi yazmış mıyım iyi oku!

verdiginiz ornege kendimi cok yakin hissettim. hukumet gibimiyim bilmiyorum ama esim yardimci olarak tanimlanmaz haksizlik olur, herseyini birlikte yaptik kizimizin, maddi acidan sikinti yok. cocugum cok sakin uslu bi cocuk. bunlara ragmen hic dusunemiyorm 2. cocugu. hayata bakisla, beklentilerle ilgili birsey herhalde.

Evet canım aynen söylediğin şeylerden gururlanıyorum kendimle barışık bir insanım,zoruna gittiyse bilemem.
Bunlar bozulacak diye çocuk yapmak istemediğimi yazmış mıyım iyi oku!

Ahahaha zoruma mi gitti cidden cok komiksiniz . Kilo mu verilmiyor ? Vucut mu bozuluyor diye kaygilanip yazan sensin , neyse cok gormemek lazim kafayi dis gorunuse takmis bir toplumda yasiyorsun
hadi kolay gelsin sana iyi gururlanmalar

Herkesin yaşam standartları ve beklentileri farklı bu konuya her kadın kendince cevaplar verecektir. Benim düşünceme ve yaşantıma göre de en ideali iki çocuk. Tek çocuğun ileri yaşlarda yalnız kaldığını düşünüyorum. Ama tabi şöyle de bir şey var 2-3 tane çocuk yapıp kardeş olmayı, paylaşmayı, birbirlerine bağlılığı sevgiyi öğretemeyen aileler var. Çocuklar yaşları ilerlese de birbirlerini kıskanmaya devam ediyorlar. Mal mülk için birbirlerinin boğazına sarılanlar var. Aile bütünlüğünü ve birbirlerini sevmeyi çocuklara öğretemedikten sonra çok çocuk mutsuzluktan ve yorgunluktan başka bir şey getirmiyor.

34 yaşındayım.2.çocuğum 16 aylık. İlk kizim 9 yaşında. Onunla okadar rahattım ki,2.yede böyle bakar buyuturum diyordum.şimdi çıldırma noktasına geldiğim çok oluyor. Yoruluyorum.ve şu cümleyi çok fazla kurduğumu farkettim;ben sanki daha önce hiç çocuk bakmamisimda;ilk defa büyütüyorum. Bu kizim çok yaramaz ve farklı bir çocuk. Diğer kızımda görmediklerimi bu kızımda gördüm. Kısaca cook fark oldu benim hayatımda. En önemlisi kendime ayırdığım zaman dahada kısaldı.

zorluğunu da güzelliğini de yaşayarak göreceksin.
her ailenin yaşam biçimi ,şartları farklı.
yani her ailede çok çocuğun etkisi farklı olur elbette.
tek çocuğum varken artık üç taneler:))
ikizlerim oldu sonradan.
birden üçe çıkmak oldukça zorlayıcı elbette.
birden ikiye geçmek gibi değil haliyle.
ama tek çocuk hiç çocuk demek te doğru değil.
böyle genellemeler hoş değil.
herkesin çok çocuğu olacak diye bi şart yok.
her tek çocuk sorunlu da olacak diye bişey yok.
tamamen anne babaya bağlı.
ama anladığım ilk çocuğunu aile desteğiyle kolay büyütmüşsün.
ikinci çocukta aynı destek devam edecekse yine rahat olursun.
ben tamamen yanlızım üç çocukla.
haliyle kıyaslanamaz bile aile desteği alanlarla durumum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…