birde evladim canim cigerim ama bu hayata bir defa geliyorum. sadece cocuklari icin calisip didinen biri olmak istemiyorum. kendim icin birseyler yapmak istiyorum. 2 cocukla bu hem madden hem manen zor olur. o yuzden 2. cocugu hic dusunmedim. yapanlara sonsuz saygim var ama benim tercihim olmadi suana kadar. hepimiz icin hayirlisi diyelim
Senin düşüncenle benim ki çok farklı.Biraz gaddar geldi yorumun.
Bence ilk çocukta anne acemi olduğundan zorlanıyor. Çocuk sayisi arttikca pratiklik kazaniliyor. Gozlemledigim kadariyla boyle. Tabi ben 2. yi ne zaman yaparim bilememAmin sağol canım :) Ya ne yorum gelirse gelsin, ne zorluğu olursa olsun ben yine kızıma kardeş düşünürdüm,4 kişi olmamızı isterdim ama tek çocuk için neden hiç çocuk yokmuş gibi kolay ama birden fazla çocuk için zor deniyor onu merak ediyorum
Yazdıklarınıza katılmıyorum zira 3 çocuğum birbiriyle gayet uyumlu, neşeli kavga etmeden oynayan sosyal çocuklar. Büyütürkende uykusuzluk dışında çok zorlanmadım ben.sen söyle yap canım çoklu çocukları olan insanları gözlemele
senin düşündüğün gibi mi acaba herşeyleri
hep birbiriyle oyun mu oynuyor, paylaşımları halt safhada mı,
pür neşe içinde mi büyüyorlar,
sosyalliğin dibine mi vurmuşlar kardeşleriyle,
en ufacık bir sevinçte , bütün evi neşeye kahkaya mı boğmuşlar
gibi gibi soruları gözlemleyebilirisin
zira ben bu söylediklerimi ne yaşadım ,ne gördüm
bunlar insanların çocuk doğurmak için ürettiği bahanee
öyle 2 ve daha fazla çocukla dünya güzelleşmiyor , güzelleştiğinide görmedim
Sağol canım :) Çok imrendim ya 3 bebekli bir evTek çocuk duygusunu yaşamamış 3 çocuk annesi olarak çok çocuk en güzeli derim ben.ikizlerim doğduğunda çok zorlandım, tek bebek olsaydı eminim daha kolay olurdu. 4 aylıkken yatak odasına sığmayınca çocuk odasına aldım. Onlar 4 aylıkken 1,5 aylık hamile olduğumu öğrendim daha iki çocuk büyütmenin zorluklarıyla uğraşırken kızım doğdu. Günde ortalama 18-20 defa alt değiştirdiğimi bilirim. Ama küçükte olsalar çok yardımları oldu bana. Kızımın altını değiştirmek için yatırdığımda yeni yürümeye başlayan ikizlerim hemen gider biri bez biri mendil getirirdi. Yastık biberon oyuncak vs. Gibi şeyleri kardeşlerine alıp koşuyolardı hemen. Işim olduğunda kızım onları izler ağlamazdı. Iki kişiyken birden 5 kişi olmak bambaşka birşey. Çok uykusuz kaldım gündüz ikizlerden birini çocuk odasına, birini oturma odasına kızımı da yatak odasına yatırırdım. Çıt çıkmasında uyusunlar az dinleneyim diye çok çabaladım. Biri uyuyana kadar diğeri uykuyu alıyodu tabii☺ ikizlerden birini emzirirken diğeri ağlayınca ikisini aynı anda emzirme yolunu buldum. Çok çocuk hızlı düşünmeyi öğretti bana☺ buna benzer zorluklarımız çoktu ama çok şükür hep birarada kardeşliği öğrendiler. Iyikide üstüste doğmuşlar diyorum hep. 3ü birarada neskafe gibi benimkiler
Şimdi arkadaşa ihtiyaç duymadan sıkılmadan kavga etmeden oynuyorlar birlikte. Paylaşmayı ögrendiler. Birbirine bakarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu örnek alıp öğrenebiliyorlar. Anaokuluna götürdüğümde ilk günden uyumlu bir şekilde kaynaştılar. Yani kardeş çok önemli bence. Amaa işin iş kısmından bahsetmeyeceğim fazlabanyomuz kızlarında saçlarının uzun olması nedeniyle 2 saati buluyo, çamaşır ve bulaşığı hiç sorma, sabah kahvaltıda biri rafadan, biri haşlanmış biride pişmiş yumurta istiyo yemekleri var sen düşün artık çalışırken tüm bunlar dahasa zorlaşıyo. Ama şuan ikizlerim 5 kızım 4 yaşında ve güzel vakit geçiriyoruz birlikte. Konuyu görünce yazayım dedim uzun oldu galiba
Kardeş candır. Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.
Aynen ya şimdi benim ni çocuğum var onu 9 ay karnımda bi hiç olarak mı taşıdım yada o doğsun çektiğim acı bi hiç mi yani onunla ilgilenmem hiç bak şimdi hasta dün gece nöbet tuttuk eşimle bi hiç uğruna mı uykusuz kaldık biz şimdi bunu bana diyen evladıma değer vermiyo demektir ama onun değeri dünyalara bedel benim içinbos bos konusan ınsanlardan gına geldı
onlar yapsın 45045930 tane cocuk baskalarının yumurtlama donemınden sevısmesınden kendılerıne ne
bu belden asagı mevzularımızda hepımız cok bılıyoruz masallah
1 cocuk hıc cocuk cok kırıcı cok ezık cok gunah bence bunu dıyenle asla gorusmezdım ınsanlar cocukları olsun dıye ne tedavıler oluyorlar ne gozyası dokuyorlar 1 cocuk can degıl mı kan degıl mı ne demek hıc
benım 1 kızım var baskada dusunmuyorum herkes cocuk dogurabılır onemlı olan donanımlı yetıstırmek hıc bıseyden mahrum etmemek bıgun öldugumde cocugum ne olacak dıye dusunmek ıstemem arkamdan ona guzel bı hayat bırakmak ısterım bırsuru sorumluluk...
bebısınız hayırlı olsun bence ele güne bakmayın agzı olan konusur sız cocuklarınıza esıt ve en ıyı gelecegı sunabıleceksenız durumunuz varsa 6 tane yıne dogurabılırsınız
saglıkla sıhhatle dogsun ınsallah kızınıza da guzel bı ömur dılerım
Annelik böyle birşey galiba diyorum bende. Çok zordu gerçekten. Sabrımı zorlayan anlar çok oldu öyle zamanlarda çocuklara kızmamak için birkaç saniyeliğine başka bir odaya gidip onlardan uzak dururdum.sonra yüzümü yıkayıp sakinleşmeye çalışıp onların çok küçük olduğunu düşünürdüm. Işe yaradı bende ve hiçbirzaman çocuklara yüksek sesle kızmadım oyüzden kavga nedir bilmezler rica etmeyi özür dilemeyi izin alarak istemeyi öğrendiler çok küçükken. Bişey olduğunda kızmadan konuştum onlarla annem hep dalga geçerdi benimle küçücük çocukla psikolog gibi iki saat konuşuyosun diyeSağol canım :) Çok imrendim ya 3 bebekli bir evNasıl büyüttün maşallah. Eminim zor olmuştur ama dışarıdan bir göz olarak çok hoş göründü gözüme
genel mi düşünelim sizin yaşadığınızı,,,Yazdıklarınıza katılmıyorum zira 3 çocuğum birbiriyle gayet uyumlu, neşeli kavga etmeden oynayan sosyal çocuklar. Büyütürkende uykusuzluk dışında çok zorlanmadım ben.
Ama herkesin görüşü kendine tabii saygı duyarım
Üstün körü alınmış bir karar olduğuna dair bir izlenim mi bıraktım?
Genel düşünmeyelim tabii, her birey özeldir hepsi aynı olacak diye birşey yok ayrıca düşüncelerinizde haklılık payı var mutlaka. Ben evdeki durumdan bahsettim sadece. Ayrıca işim gereği saat 5 te kapatılan bir anaokulunda 6 da gelip çocuğunu alan ve gelince kusura bakmayın unutmuşum diyen ilginç velilerle karşılaştığımda hiçmi doğurmasalardı diye düşündüğüm oluyo yani.genel mi düşünelim sizin yaşadığınızı,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?