Tek çocuk hiç çocuk

Tamamen katılıyorum.
Bende çok isteyerek dualar ederek anne oldum.
İyi ki oldum oğlum herşeyim, dünyam diyebilirim.
Çünkü evlat sevgisinden öte hiç bir duygu yok şu hayatta..
Ama dediğin gibi
bu hayatta ki tek gayem hayatımı adamak
Sadece çocuk yetiştirmek değil. Kendimle de ilgili
planlarım amaçlarım var.
Bu yüzden 2. çocuk istemeyenlerdenim.

Senin düşüncenle benim ki çok farklı.Biraz gaddar geldi yorumun.

düşüncelerde farkılılık olması gereken zatan

anladığım kadarıyla hamilesin
sağlıkla kucağına almak nasip olsun

sen bunları yaşayıp göreceksin ,,
benim düşünceler gaddarca kalsın

bos bos konusan ınsanlardan gına geldı
onlar yapsın 45045930 tane cocuk baskalarının yumurtlama donemınden sevısmesınden kendılerıne ne
bu belden asagı mevzularımızda hepımız cok bılıyoruz masallah

1 cocuk hıc cocuk cok kırıcı cok ezık cok gunah bence bunu dıyenle asla gorusmezdım ınsanlar cocukları olsun dıye ne tedavıler oluyorlar ne gozyası dokuyorlar 1 cocuk can degıl mı kan degıl mı ne demek hıc

benım 1 kızım var baskada dusunmuyorum herkes cocuk dogurabılır onemlı olan donanımlı yetıstırmek hıc bıseyden mahrum etmemek bıgun öldugumde cocugum ne olacak dıye dusunmek ıstemem arkamdan ona guzel bı hayat bırakmak ısterım bırsuru sorumluluk...

bebısınız hayırlı olsun bence ele güne bakmayın agzı olan konusur sız cocuklarınıza esıt ve en ıyı gelecegı sunabıleceksenız durumunuz varsa 6 tane yıne dogurabılırsınız

saglıkla sıhhatle dogsun ınsallah kızınıza da guzel bı ömur dılerım

çocuklarla birlikte yaşantının kolaylığı veya zorluğu maddi durumla da ilgili. komşumun 5 çocuğu var.eve haftada 3 gün bayan geliyor,iş yapma gibi bir derdi yok.kendi arabası da var.3 çocuk özel okulda.sabah kendi bırakıyor,akşam alıyor.avm de spor salonuna üye olmuşlar.yüzmeye gidiyorlar v.s.hafta sonu tatili için il dışına gezmeye dahi gidebiliyorlar. ebeveynlerin tutum ve düşünceleri de önemli.ve çocuklar imrenilecek derece de terbiyeli,saygılı ve sakin .söylemek istediğim bu konuda birçok etken var.

Bence ilk çocukta anne acemi olduğundan zorlanıyor. Çocuk sayisi arttikca pratiklik kazaniliyor. Gozlemledigim kadariyla boyle. Tabi ben 2. yi ne zaman yaparim bilemem

1 çocuk bir sorumluluk
2 çocuk iki sorumluluk
Yani bu kişinin sorumluluk alabilmesine kalmış bişey (tabi çocuk sahibi olmanın ne kadar büyük ve uçsuz bucaksız sorumluluk olduğunu anlatmama gerek yok sanırım)

Yazdıklarınıza katılmıyorum zira 3 çocuğum birbiriyle gayet uyumlu, neşeli kavga etmeden oynayan sosyal çocuklar. Büyütürkende uykusuzluk dışında çok zorlanmadım ben.
Ama herkesin görüşü kendine tabii saygı duyarım

Sağol canım :) Çok imrendim ya 3 bebekli bir ev Nasıl büyüttün maşallah. Eminim zor olmuştur ama dışarıdan bir göz olarak çok hoş göründü gözüme

Cevremde gordugum kadariyla iki cocuk kucukken zor ama biraz buyuyunce birbirleriyle ugrasmaktan anne babaya saracak vakitleri kalmiyor. Simdi bende 1 tane var butun gun ilgi istiyor haliyle zorlaniyorum. Tek cocuk da hic kolay degil.

Hamileyken bu soruyu sormak kendine eziyet bence... Herkes bir şey söyler sonuçta yaşanacak olan bellidir. Kısmette ne varsa...

Senin hayalinde ki gibi birbiriyle oynar yemek yer uyurlar... En nihayetinde ikisinin de aklı başına gelince rahat edersin çok yaramaz da olsalar.

Aynen ya şimdi benim ni çocuğum var onu 9 ay karnımda bi hiç olarak mı taşıdım yada o doğsun çektiğim acı bi hiç mi yani onunla ilgilenmem hiç bak şimdi hasta dün gece nöbet tuttuk eşimle bi hiç uğruna mı uykusuz kaldık biz şimdi bunu bana diyen evladıma değer vermiyo demektir ama onun değeri dünyalara bedel benim için

Canım ben tek çocuk olan birisinin ben iki hatta daha fazla çocuk istiyorum kesinlikle benim gibi olmamalı çok kötü bişey dediğini bilirim. Benim kardeşim 20 yaşında erkek keşke bir de ablam ya da abim olsaymış inan insan arıyor kardeşimle de iyiyiz ama herzaman daha iyi çok kardeşlik

Sağol canım :) Çok imrendim ya 3 bebekli bir ev Nasıl büyüttün maşallah. Eminim zor olmuştur ama dışarıdan bir göz olarak çok hoş göründü gözüme
Annelik böyle birşey galiba diyorum bende. Çok zordu gerçekten. Sabrımı zorlayan anlar çok oldu öyle zamanlarda çocuklara kızmamak için birkaç saniyeliğine başka bir odaya gidip onlardan uzak dururdum.sonra yüzümü yıkayıp sakinleşmeye çalışıp onların çok küçük olduğunu düşünürdüm. Işe yaradı bende ve hiçbirzaman çocuklara yüksek sesle kızmadım oyüzden kavga nedir bilmezler rica etmeyi özür dilemeyi izin alarak istemeyi öğrendiler çok küçükken. Bişey olduğunda kızmadan konuştum onlarla annem hep dalga geçerdi benimle küçücük çocukla psikolog gibi iki saat konuşuyosun diye bize gelenler " seni görünce çocuk doğurasım geliyo " der

C CeYz bizim orada bi laf vardır çocuk kısmı insanı düşman kapısına yollar diye yani demem o ki 2.çocuğa her bakımdan hem maddi hem manevi yönden hazır olmak önemli üstün körü alınabilecek bi karar olduğunu sanmıyorum

O söz çok kadın hiç kadındır değil miydi yaa

Ben hiç katılmıyorum böyle klişelere, her anne her çocuk her aile farklı, kadın hükümet gibidir baba yardımcıdır maddi durum gıcırdır ilk çocukta sakindir ayyy hayal gibi değil mi bu şartların hepsinin olmasi...neyse işte bunlar vardır 2 3 4 yaparsın ama ben mesela 2.yi düşünüp düşünmeme arasında gidip geliyorum

şunu söyleyim benim 3 yaşında bir kız bir erkek çocuklarım var.Prematüre doğdular epey gerideydiler 1 yaşından beri verdiğim eğitim ile şuan kreşte dil gelişi anlamında en iyisiler ,el becerileri hakeza öyle iki çocuk anneye çok ihtiyaç duymuyor sürekli oyun oynayıp tv aramıyorlar , grup oyunları kurabiliyoruz ,birlikte daha eğlenceli vakit geçiriyoruz sürekli tartışmalar oluyor fakat bu onların gelişmesini de sağlıyor.Sürekli bişeyler anlatıyorlar birbirlerine,biri hasta olsa diğeri onun için üzülüyor biri ağlasa diğeri de ağlıyor ama bunlar o kadar güzel şeyler ki... bence kardeşsiz mecburi sebepler varsa olabilir aksi halde 2 kardeş olmalı en az .ben bile 3.yü düşünüyorum çünkü eğer kızım olursa ona hep sahip çıkacak bi kız kardeşi olsun ya da erkek olursa oğluma gezip tozacağı bi erkek kardeş süper olur .ama eşim istemiyor bakalım yaşım 36 inşallah 1 tane daha olsa bakarım ,kavga edilmeyen ve sevgiyle büyütülen evlerde daha çok çocuk olsun isterim hep.Sağlıklı bireylere ihtiyacımız var.Sevilen çocuk ,saygı gören çocuk vatana da hayırlı olur

Üstün körü alınmış bir karar olduğuna dair bir izlenim mi bıraktım? Öyle bir şey yok yahu, sorma sebebim çok çok farklı

şöyle diyeyim :) ilkinde banada kimde ınanmazdı :) şimdi 2'de ilkindeki hızla kilo veremedim mesela...
ayrıca yorgunlugum ikiye katlandı hemde kelimenin tam anlamıyla... bu yuzume yansıyor farkındayım
fakat kendımı telkın etmektende gerı kalmıyorum, buyuyecekler gececek....
iyi ki doğurmuşum onları iyi kiiii

genel mi düşünelim sizin yaşadığınızı,,,
Genel düşünmeyelim tabii, her birey özeldir hepsi aynı olacak diye birşey yok ayrıca düşüncelerinizde haklılık payı var mutlaka. Ben evdeki durumdan bahsettim sadece. Ayrıca işim gereği saat 5 te kapatılan bir anaokulunda 6 da gelip çocuğunu alan ve gelince kusura bakmayın unutmuşum diyen ilginç velilerle karşılaştığımda hiçmi doğurmasalardı diye düşündüğüm oluyo yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…