Tek çocuk hiç çocuk

Senin 5,5 yaşındaki kız benden hamarat gibi maşallah ta nasıl bebek arabasını sürüyo
Diğerleri kaç yaşında
Ay sorma çocukların hepsi bebek konusunda hassas. Ama kizim ayri o daha bi duskun. Araba sürmek için de kavga ediyorlar buna 3.5 yaşındaki de dahil. Diğerleri de 7.5 8.5 1.5 yasinda

Çocuk demişken adet baslangicindan 10 gün sonra çocuk olma ihtimali nedir desem ilk çocuğu kaza ile olan biri olarak

hoşgeldin..
bilirkişi geldi C CeYz :))

yardım edenın olursa
temızlıge gelen olursa
bıtek yemek yapmak bebıse ıkı ce eee yapmak kalırsa gerıye
bol paran olursa
cocuktan kolay ne var :)
5,5 aya kadar tektim
Kızım kolikti feleğim şaştı
Sonra işe döndüm annem bakıyor sağ olsun, kendi evinde
Ama akşamları dinlenmek yok yemeği halledince kızımla oynarım
Haftasonları temizlik ve gezme
Dinlenme dersen gece ne kadar yatabilirsem o kadar işte, sonra yallah işe

kolıkle ugrasmak cok zor
bılıyosun benım kızda kolıktı reflusu ve ıdrar yolu enfeksıyonu da vardı
hepsı aynı anda bende tek basımayım allahııımm bı kere oyle bı agladım kı oyle bı agladım kı ıcım cıktı resmen uzun bı sure daha da aglayamadım oyle bı aglama

1 hafta hıc uyuyamamıstım cok zor gunler gecırdım sımdı alıstım cok sukur

Ay sorma çocukların hepsi bebek konusunda hassas. Ama kizim ayri o daha bi duskun. Araba sürmek için de kavga ediyorlar buna 3.5 yaşındaki de dahil. Diğerleri de 7.5 8.5 1.5 yasinda
Hepsi buçuklu maşallah iyi tutturmuşsun
1,5
3,5
5,5
7,5
8,5
Bi de gebeydin dimi bu kaç buçuk acaba
Yalnız ne bünye var sende 28 yaşında 6 çocuk hey maşallah

Ben 29 = 1 adet çocuk benim ki de buçuklu 1,5

5 yaşında bir oğlum var birde 17 aylık oğlum :)
Tek çocuk hiç çocuk değil o çocuğuna göre değişir bence ,kolay mız mız olmayan uyku yeme problemi olmayan bir çocuksa hiç çocuk diyebilirim :)
Tabi birde annenin ruh hali sıkıntıları evdeki huzuru hesaba katılmalı, eşi yardım ediyorsa bu sadece fiziksel değil ruhsal anlamda da olmalı, çevre baskısı kv dır dırı vs yoksa çocuk büyütmek şahane :)
Sıkıntıları sormuşsunuz yazayım , küçüğü uyuturken büyüğün anne tuvaletim geldi,anne acıktım , anne oyun oynayalım mı istekleriyle başedeceksiniz, zibilyonkere oğlum kardeşini uyutuyorum lütfen tuvaletin gelince bana söylemeden gir , karnın acıkırsa meyveni hazırlayıp masaya koydum sormadan sessizce ye , kardeşinin büyümesi için uykuya ihtiyacı var uyuduktan sonra faaliyet yapıcaz sessizce beklermisin demene rağmen her seferinde anneeeee diyen ve zar zor uyuttuģunuz bebeğinizin uyanması gözünüzün seğirmesine neden olabilir :)
Okula gitmek için hazırlanırken iki katı enerji gerekir iki çocuk hazırlamak çok da kolay değil.
Küçüğü sevmek istediğinizde sizi izleyen bir çift göz sayesinde ayyy abisi gibi tatlı abisi gibi akıllı diye kırk takla atarsınız :)
Büyüğün dersine bakarken küçük bacağınıza yapışır bir türlü yaptırmaz.
Liste uzar uzar...

Çocuk büyütmek dünyanın en zor zanaati, çalışıyormusun diyenlere ev hanımıyım demiyorum artık iki çocuk büyütüyorum daha ne olsun diyorum.

Bence birinin altından kalkan diğerini de halleder. Bir fark yok bence her türlü didiniyorsun. Benim de ilk doğduğu Zaman çok zordu gitgide kolaylaşıyor ve keyifleşiyor:) ilk doğduğu Zaman ikinci çocuk asla diyen ben yeşil ışık yakmadım ama Zaman'ı geldiğinde (3, 3,5 yaşlarında olduğunda) 2. Yi yaparım diye düşünüyorum hatta Kız Bebek hayali kuruyorum ne yalan söyleyeyim

Allah bağışlasın :) Yaş araları tam da bizimki gibi. Sanırım aşağı yukarı bu tür zorlukları oluyor,büyüğü üzülmesin de diğer dertlerle başedilir;ben daha çok ikisini de üzmemeye,kıskandırmamaya odaklanayım.

belki 4 kardeş olduğumuz için tek çocuk düşünmedim hiç. ayrıca hem çocuk açısından hem benim açımdan çok sıkıcıydı. şimdi iki kızımla hayat daha zor ama daha eğlenceli. üç kızla bakalım nasıl şenlenecek hayatımız? :)

hayal gücünü kullan..

İkinci de neler hissettin de, çok zorlandın mı de
Ama hatırlar mı bilmem
8 88li
Cinsel hayat etkilenmedi mi,sonuçta yaş araları çok az,adam iyi sabretmiş diyesim var ama demeyeyim ayıp olmasın
En zor yaş hangisi diye sorayım bariYani en son gelen üye ufacıkken mi daha zor oluyor,kıskanma daha çok oluyor yoksa biraz büyüyünce mi?

Güzel bir noktaya değindin

böyle bi yazıyı tebrik etmek gerekkk

Büyükle ilgilenmeyi ihmal etmezseniz kardeşinin bakımında ondan da yardım isterseniz, bezini getirince sen olmasan ne yapardım iyi ki varsın bana yardım ediyorsun dediğiniz zaman çok hoşlarına gidiyor.
Büyük uyumlu bir çocuksa çok zorlanmazsınız bu konuda.
Kıskançlık doğal bir duygu illa kıskanacak, biz seni daha çok seviyoruz demeyeceksiniz mesela çocuklar buna inanmıyor, iki yavrumu da çok seviyorum diye hep çoğul kullanabilirsiniz.
Doğum olunca kardeşin sana bu hediyeyi getirdi demek de doğru değilmiş, onun alamayacağını biliyorlar çünkü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…